Şimdi Ara

iMac G3 Hakkında Önerileriniz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monseur_ -- 13 Ocak 2016; 17:23:55 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monseur_ -- 13 Ocak 2016; 17:24:09 >
  • bir bakalım ;

iMac (Summer 2001) ;

500MHz PowerPC G3 (755), 600 or 700MHz PowerPC G3 (750CXe)
    ATI Rage 128 Ultra graphics processor with 16MB of memory
    20GB, 40GB or 60GB HDD ata3 5400rpm
    64MB, 128MB or 256MB PC100 SDRAM (Expandable to 1GB)
    24x slot-loading CD-ROM drive or 8x CD-R and 4x CD-RW recording and 32x CD Read slot-loading CD-RW drive
    Mac OS 9.1 and Mac OS X 10.0.4
    15-inch (13.8-inch viewable) shadow-mask CRT screen with 1024 x 768 pixel resolution (plus VGA port for video mirroring)

Şimdi bu aleti neden istediğin çok önemli. Kesinlikle ama kesinlikle çok şirin :))) Zaten Apple bu şeker gibi renklere sahip kasa+monitör olayı ile piyasaya bomba gibi düştü, toz duman etti sağlam para kaldırdı. Zamanında Pentium3 ve celeronlar vardı ve RISC mimarili PowerPC işlemcisi pentium3 leri çok çok kötü tokatlıyordu. Kendine has yazılımları ile PC nin yapamayacağı (yada zor yapacağı diyelim) işlerin altından kalkıyordu. İşin aslı evimde yeterli yer olsa bunlardan bir tanede ben almayı düşünebilirim, sırf zevk için. Zira 2. elleri çok pahalı değil.

Sizde sırf mac ile tanışmak için alıyorsanız ve dış görünüşü cezbediyorsa alın. Ama donanım özelliklerinden de gözükeceği üzere pek birşey beklemeyin. MAC uzmanı değilim kullananlar daha iyi yorum yapacaktır, USB girişleri var ama klavye ve mouse buradan çalışırmı bilmiyorum. Birde bunları mouse larında tıklama düğmeleri yok. sağ tık sol tık yok yani. Komple mouse a bastırıyorsun tık ediyor :))

Amacın mac öğrenmekse PC ye kurulan mac versiyonları var. Biraz zahmetli ama yapılamayacak iş değil. X86 MacOS diye arat. Forumda ve google da epey bilgi var

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monseur_ -- 13 Ocak 2016; 17:23:32 >
  • Bu da benim masaüstümde kurulu olan Mac OS X...

• Benim elimede geçti imac g3 indigo ama arızalı tamiri mümkünmü acaba dvd sürücülü 400 mhz işlemcili 128 ramli 10gb hdd li bunların tamirini yapan varmı acaba bilen varmı ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.