Şimdi Ara

image almak ve iso?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadşlar bu image almak iso falan diolar o ne demek nasıl yapılıo açıklarmsınız detaylı bi şeklde teşekkür ederim

• İmaj almak var olan bir medyanın birebir kopyasını çıkartmak oluyor. iso ise bu kopyalanan verilerin oluşturulduğu yeni dosyanın formatı. iso kalıpları tek bir dosyadan ibarettir. ve içeriği yardımcı programlar olmadan görülemez. iso formatı sayesinde bir cd veya dvd'nin kopyasını alıp internet üzerinden istediğimiz bir yere yollayabiliriz. böylece karşı tarafa tek tek tüm dosyaları göndermek zorunda kalmayız. karşı taraf ise bu dosyayı sanal dvd programlarıyla tıpkı gerçek bir cd takılıymış gibi sistemine tanıtabilir veya isterse yine boş bir cd'ye çekerek orjinal bir cd'ye sahip olur.
    Ben iso yaratmak için Magicİso, iso dosyasını cd'ye yazdırmak için Nero, sanal cd olarak kullanmak içinse DAEMON Tools kullanıyorum.

Magicİso programı ile takılı bir cd / dvd'den iso yapalım:
    Ben örnek olarak Windows XP kurulum cd'sini kullandım.
    Programın genel görünüşü:
     image almak ve iso?
    Altta bulunan tüm dosyaları ctrl+a ile seçip üst penceredeki boş alana sürüklüyoruz.
     image almak ve iso?
    Disket resmine tıklayarak oluşturacağımız iso dosyasını nereye kaydedeceğimizi gösteriyoruz.
     image almak ve iso?
     image almak ve iso?
    Program iso dosyasını oluşturmaya başlıyor
     image almak ve iso?

Ve iso kalıbımız hazır.

• Caadas
    MagisISO'nun net tarifi için teşekkürler.
  • dostum çok uğramışsn teşekkür ederim faakat bişey sormak istiyorum image ini almadan iso yapılır dimi?

isoda aynı image gibi sistemi tumuyle backuplamaz dimi sadece dosyaları toparlayan tek bi dosya yapan program olarak anladım dorumu?
    bide sanal cd rom oluşturmaktaki maksat nedir hocam ?
    bide son olarak iso formatlı bi cd yi bilgisayara taktımmı hemen açılırmı nasıl ulaşaacam içine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacom -- 13 Kasım 2007; 20:59:23 >
  • tavsiyem alcohol %120 kullan. kopya korumalı cdleride kolaylıkla imaj alabilirsin.

http://www.alcohol-soft.com/

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: atacom

dostum çok uğramışsn teşekkür ederim faakat bişey sormak istiyorum image ini almadan iso yapılır dimi?

isoda aynı image gibi sistemi tumuyle backuplamaz dimi sadece dosyaları toparlayan tek bi dosya yapan program olarak anladım dorumu?
    bide sanal cd rom oluşturmaktaki maksat nedir hocam ?
    bide son olarak iso formatlı bi cd yi bilgisayara taktımmı hemen açılırmı nasıl ulaşaacam içine?

İmajını almadan iso yapmak? İkisi de aynı şey zaten. İmaj aldığımızda elimizde kopyaladağımız kaynağa ait verilerin derlenmiş bir dosyası (iso) oluyor.

ikinci soruna gelince, şimdi imaj almak bazı yerlerde, çalışan işletim sisteminin tamamen birebir kopyasını almak anlamına gelebiliyor. Bu da farklı ve faydalı bir kullanım alanı. ([penkala]nın verdiği linki incelemişsindir sanırım. [penkala]ya teşekkürler)
    "sadece dosyaları toparlayan tek bir dosya yapan program" demişsin. Evet mantık budur ama iso program değil, oluşturulan dosyanın uzantısıdır. Yani elinde o iso dosyasını işleyecek bir program yoksa dosyayı açamaz, çalıştıramazsın.

Sanal cd kullanımı...
    Mesela ben cd isteyen oyunların imajını aldım, yani iso. Sanal cd programıyla iso'yu sistemime tanıttım. Oyuna gireceğim zaman bilgisayar, "abi oyunu çalıştırmak için önce cd'sini takman lazım" demiyor. Sürekli cd tak çıkar yapmaktan orjinal cd eskimemiş, çizilmemiş oluyor.
    Ayrıca internetten indirdiğin bir oyun cd'si varsa çok büyük ihtimalle sanal cd programlarının anlayacağı türden paketlenmiştir. Bu iso formatı olabilir, başka formatlarda da olabilir. Böyle bir durumda yine sanal cd programlarıyla dosyayı sisteme tanıtarak elimizde oyunun orjinal cd'si varmış gibi oynayabiliriz. Tabi istersen Nero ile cd'ye de çekebilirsin. Aşağıda imaj dosyasının nasıl cd'ye yazdırılacağını anlattım.

son olarak... :)
    iso formatlı bir dosyayı uygun ayarlarla cd'ye çekersen hiçbir sorun olmaz. Cd'yi sürücüye taktığın zaman aynen dosyalarına ulaşabilirsin. Hiçbir ek program kullanmadan. Şöyle ki :)

Nero ile iso kalıplarını cd'ye yazma:
    Backup kısmından Burn image to Disk seçiyoruz. Ben nero expres ile çalışmayı tercih ettim.
     image almak ve iso?
    İkinci adım, Disk kalıbı veya kayıtlı Tasarı seçeneğine tıklıyoruz.
     image almak ve iso?
    Üçüncü adımda imajımızın nerede olduğunu gösteriyoruz. Seçenekler arasında iso formatı da var.
     image almak ve iso?
    Dosyanın yerini gösterdikten sonra son aşamada yazdırma ekranı çıkıyor.
     image almak ve iso?
    Böylece imaj kalıbını başarıyla cd'ye yazmış olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 13 Kasım 2007; 23:41:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MagicISO gerçekten de çok kaliteli bir yazılım.
  • kardeşim çok teşekkür ederim hepsini anladım i oldu herkese çok teşekkürler selametle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.