Şimdi Ara

image stabilizer hakkında görüşler...? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ps den motion blurda bir miktar çare oluyor diyelim o zaman
    şut çeken bir futbolcu mesela bu çok güzel bir örnek olabilir arka plan hareketi anlatıyor vr tüm netlik futbolcunun üzerinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

paning duyduğum bir terim ama...? biraz açarmısın?
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

paning tekniğini uygulamaya çalışırken de kapatın IS i

arkadaşlar sağolsunlar açıklamışlar
  • evet geçte olsa teşekkürlerimi bildiriyorum..açıklamalardan yeterince bilgi sahibi olunuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frostbite

naykose ona pan denmiyor, sabit bir eksen uzerinde kameranin hareketi pan diye tabir edilir, eger kameranin bulundugu eksen, araba ornegi gibi, hareket ediyorsa, tracking/dolly shot deniyor

"tracking shot" bu teknik sinema çekim tekniği die biliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: i have a dream

ön plandaki nesnenin sabit arkaplanın hareketli(flu) olduğu çekimlere deniliyor diye biliyorum.Teknik olarakte 1/10 gibi bi çekim hızı seçiliyor çekilecek olan cisim netleniyo ve makineyi cisimle aynı yönde ve cisim kadrajda hep aynı yerde kalacak şekilde hareket ettirerek çekim yapılıyor diye biliyorum.

teknik olarak cok güzel acıklamıssınız , şimdi bende size kitaptan bir alıntı yapayım hareketli objelerin fotograflanmasında kullanılan ve çevrinme yani pan adı verilen çekim sırasında fotoğraf makinesi objenin hareket ettiği yönde çevirilerek çekim yapılır.elde edilen görüntü hareketli olmasına rağmen net olarak yakalanmış obje ve çevrinme hareketinden dolayı flu olarak görünen arka fondur.bu çekimde objenin bize uzaklığı çevrineme hareketinin hızını belirler konu yakınımızdan geçiyorsa hızlı , uzaklaştığı zaman ise yavaş bir çevrineme yeterli olur...--fotoğrafın kitabı cengiz gümrükçü

saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Samsung S850 ASR mode
    Aracımız saatte 50km ile giderken çekildi.

image stabilizer hakkında görüşler...?

İso 50
    1/270 perde hızı

Asr'ye almadan da aynı kareyi yakalayabilirdiniz.. ASR İso'nun yükseltilmesi yoluyla çalışan bir sistem, bu karede Işık yeterli miktarda geldiği için İso artırımına gerek kalmamış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Bende Bu IS tereddütümü bi türlü bertaraf edemiyorum sırf bu yüzden İmage Kalitesini çok beğendiğim Fuji S6500fd yi almaktan vazgeçiyorum IS sadece 1-2 sn gibi enstantane sürelerindemi lazımdır ayrıca yüksek optik zoom koşullarındada lazımmış

bu nasıl iştir ya resim kalitesini beğendiğim makinaların IS sistemi yok resim kalitesini beğenmediğim makinaların IS sistemi var

IS ne kadar sık kullanılır ve bu fiyat farkına deger mi bilmiyorum ama IS olmayan bir makinadan zoom cekimi vereyim belki bir fikir verir.. makina Kodak z885 ve resimler elde cekildi tripod yok

izmirde sisli bir sabah

normal cekim

5x optik zoom

25x optik ve dijital zoom birlikte

• IS her an işe yaramaz ki yani bu örnek yeterince aydınlık zaten, IS siz de IS li de gayet rahat çekilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

IS her an işe yaramaz ki yani bu örnek yeterince aydınlık zaten, IS siz de IS li de gayet rahat çekilir.

+1, 1/320 enstantane değerli bir karede is ne kadar anlam ifade eder ki?
  • yani makina alırken IS ı çık fazla kafaya takmayın diyorsunuz çünkü ben bu tereddütü yaşıyorum resim kalitesini beğendiğim bazı makinalardan sırf IS olmadığı için vazgeçip IS lı makinalara yöneliyorum
  • kompakt makine alıyorsanız, kapalı mekan da eş dost da çekerim diyorsanız kesinlikle IS,VR,OIS..vs.. vs.. li makine alın işinize yarıyacaktır.
  • @askan22,
    IS konusunu 2 aşamada düşünmek gerekir.
    1. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 3-5X zoom sonrası 1/200sn. ve altı çekim hızlarına IS olmazsa olmaz bir özelliktir.
    2. Yetersiz ışık koşullarında yine bu hız kişiden kişiye değişmekle birlikte eli titreyen, kalp atma şiddeti ve nefes alma biçimine göre 1/125sn ve altı çekim hızlarında fotografı çeken kişiye 1-2 belki 3 stop avantaj sağlayan bir özelliktir.
    3. Sayısal(Digital) Zoomun IS ile UZAKTAN YAKINDAN bir ilişkisi olmadığı gibi tamamen TİCARİ bir aldatmacadır. Bu özellik hiç olmaz ise, eğer isterseniz herhangi bir resim işleme prg. ile de yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Mart 2008; 15:05:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

İso 50
    1/270 perde hızı

Asr'ye almadan da aynı kareyi yakalayabilirdiniz.. ASR İso'nun yükseltilmesi yoluyla çalışan bir sistem, bu karede Işık yeterli miktarda geldiği için İso artırımına gerek kalmamış..

ASR de olmasına rağmen burada ki bulanıklık neden kaynaklanıyor?

• hocam açıklamaların için çok teşekkürler son derece aydınlatıcı oldu bizim buralarda çok dağlık arazi ve dereler olduğu için yani doğa fotoğrafçılığı için çok uygun ve doğa koşullarında yüksek optik zoom a başvuracağım için ve zor zemin koşulları olduğu için IS bana lazım olacak gibi sırf bu yüzden resim kalitesini ve noise oranını çok beğendiğim fuji S6500fd yi 2.el 500 ytl ye de buldum ama IS işte ahh fuji s6500fd ye IS koysaydı sırf bu yüzden resim kalitelerini s6500fd kadar beğenmediğim canon ve panasonic in bazı modellerini düşünüyorum benim ilacım fuji s1000fs ama oda çok pahalı
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@askan22,
    IS konusunu 2 aşamada düşünmek gerekir.
    1. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 3-5X zoom sonrası 1/200sn. ve altı çekim hızlarına IS olmazsa olmaz bir özelliktir.
    2. Yetersiz ışık koşullarında yine bu hız kişiden kişiye değişmekle birlikte eli titreyen, kalp atma şiddeti ve nefes alma biçimine göre 1/125sn ve altı çekim hızlarında fotografı çeken kişiye 1-2 belki 3 stop avantaj sağlayan bir özelliktir.
    3. Sayısal(Digital) Zoomun IS ile UZAKTAN YAKINDAN bir ilişkisi olmadığı gibi tamamen TİCARİ bir aldatmacadır. Bu özellik hiç olmaz ise, eğer isterseniz herhangi bir resim işleme prg. ile de yapabilirsiniz.

• quote:

quote:

İso 50
    1/270 perde hızı

pozlama süreniz uzun olduğu için bulanık.asr ve IS bulanıklığı her şartta %100 önler diye bir kural yok zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: FelixCrail

quote:

quote:

İso 50
    1/270 perde hızı

pozlama süreniz uzun olduğu için bulanık.asr ve IS bulanıklığı her şartta %100 önler diye bir kural yok zaten.

+1

zaten ASR'nin adam gibi iş gördüğü söylenemez..

• Gündüz çekimlerinde ASR mükemmel çalışıyor.
    O halde yetersiz ışıkta ASR nin fazla bir önemi kalmıyor diyebilir miyiz?
  • IS konusuna neden bu kadar takılıyorsunuz anlamış değilim.IS size sadece 2-3 stop kadar yarar sağlıyor.bunun ötesine geçmiş olsaydı o zaman gerçekten gerekli diye düşünürdüm.shutter hızını 1/50" altına düşürdüğüm zaman bulanıklık yaşıyorum mesela.1/50" altına da akşamları güneş batmaya yakın saatlerde düşmeye başlıyorum mecburen.makinamda IS yok ama tripodum var onun yerine.IS'li kötü bir makina almaktansa IS'siz iyi bir makina almak daha iyi.

bide şunu düşünün eskiden IS varmıydı da profesyonel fotografçılar o kadar güzel kareler yakalıyorlardı.IS yok diye beğenilen bir makinadan vazgeçmek pek anlamlı gelmiyor doğrusu.
  • quote:

Gündüz çekimlerinde ASR mükemmel çalışıyor.
    O halde yetersiz ışıkta ASR nin fazla bir önemi kalmıyor diyebilir miyiz?

Zaten gündüz çekimlerinde yüksek perde hızlarına çıkmak için iso artırmaya falan gerek kalmaz, çünkü yeterli ışığı alırsınız..
    Buradan yola çıkarak ASR yetersiz ışıkta önemlidir denilebilir.. Ama düşük iso performansı göz önünde alındığında, "ASR gündüz gereksiz, gece de kumlanma nedeniyle kullanışsız." demek daha doğru gibi..
  • Hareket halinde iken gece fotoğraf çekilmez ki zaten. Yetersiz ışık olduktan sonra mümkün değil, ASR, IS, VR sistemleri hafif titremelerde iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 30 Mart 2008; 17:22:18 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.