Şimdi Ara

image stabilizer hakkında görüşler...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
4.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ilkdefa anti stabilizer optik kullanan bir makine ile kaynaşma aşamasındayım...objektifte 2 kademeli mega o.i.s sistemi mevcut sormak istediğim bu fonksiyonu bol ışık ortamında devreye sokmak mantıksız bir şeymi olur ..yada sadece düşük ışık şartları içinmi kullanılmalıdır?aksi olursa kalite kaybımı söz konusu? teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratacuner -- 28 Mart 2008; 23:25:37 >

• IS, özel olarak elle çekimlerde yaşanabilecek el titremesinden kaynaklanan flulaşmayı önlemek üzere tasarlanmış bir sistem olduğundan düşük perde hızlarında önem kazanır. 1/250 gibi perde hızlarında elbette gereksiz kalacaktır. Gereksiz olduğu durumlarda kapatılması önerilir zira bu sefer lensin kendisi hareket halinde olacağından az da olsa keskinlik kaybı riski söz konusudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

IS, özel olarak elle çekimlerde yaşanabilecek el titremesinden kaynaklanan flulaşmayı önlemek üzere tasarlanmış bir sistem olduğundan düşük perde hızlarında önem kazanır. 1/250 gibi perde hızlarında elbette gereksiz kalacaktır. Gereksiz olduğu durumlarda kapatılması önerilir zira bu sefer lensin kendisi hareket halinde olacağından az da olsa keskinlik kaybı riski söz konusudur.
    "Anti" stabilizer yanlış bi kavram oldu, bu daha çok "stabilize edeni bozan" gibi

Image stabilizer, optical stabilizer, vibration reduction vs vs.. Antisi yok

Elde çekilebilcek tüm koşullarda kapalı dursun, hele tripod kullanılcaksa ASLA kullanılmamalı

• Bu tamamen senin neyi çektiğine kaç mm de çektiğine ve ne kadar stabil durduğuna göre değişir.

yani genelde 50mm de bir şeyi 1/40 1/30 larda cekmek istiyorsan o.i.s i kullanman lazım diye düşünüyorum

ışığın iyi olduğu ortamlarda shutter speed yüksek oluyorsa çok bir faydası olmayacaktır kanımca

not: anti stabilizer dersen tam tersi birşey olur yahu

optik image stabilizer
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

"Anti" stabilizer yanlış bi kavram oldu, bu daha çok "stabilize edeni bozan" gibi

Image stabilizer, optical stabilizer, vibration reduction vs vs.. Antisi yok

Elde çekilebilcek tüm koşullarda kapalı dursun, hele tripod kullanılcaksa ASLA kullanılmamalı

Alıntıları Göster
    beyler teşekkür..mantığı çözdüm...
    bu arada
    anti

• quote:

Orijinalden alıntı: muratacuner

beyler teşekkür..mantığı çözdüm...
    bu arada
    anti

Alıntıları Göster
    Mod 1’de görüntü sabitleme sistemi kompozisyonu düzenlerken dahi sürekli olarak devrede kalıyor. Bu modun en büyük avantajı vizör veya LCD ekranda sabit ve düzgün bir görüntü elde ediyor olmanız. Ancak bu mod diğer moddan daha az etkili. Mod 2’de ise MEGA O.I.S. sistemi çekim yapılacak ana kadar devreye girmiyor. Bu da deklanşörde yaşanan çekimler arası bekletme süresini bir şekilde etkiliyor ve fotoğrafın çekilmesi işlemi biraz daha uzun sürüyor. Genel kullanımda mod 1 gayet yeterli olacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: naykose

Mod 1’de görüntü sabitleme sistemi kompozisyonu düzenlerken dahi sürekli olarak devrede kalıyor. Bu modun en büyük avantajı vizör veya LCD ekranda sabit ve düzgün bir görüntü elde ediyor olmanız. Ancak bu mod diğer moddan daha az etkili. Mod 2’de ise MEGA O.I.S. sistemi çekim yapılacak ana kadar devreye girmiyor. Bu da deklanşörde yaşanan çekimler arası bekletme süresini bir şekilde etkiliyor ve fotoğrafın çekilmesi işlemi biraz daha uzun sürüyor. Genel kullanımda mod 1 gayet yeterli olacaktır...

Alıntıları Göster
    kardeş sağol..hakkaten söylediklerin faydalı olacak
    bide mod 2 için ben daha zayıf hissi almıştım demek deklanşör anında veriyomuş olayı
    quote:

Orjinalden alıntı: naykose

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kardeş sağol..hakkaten söylediklerin faydalı olacak
    bide mod 2 için ben daha zayıf hissi almıştım demek deklanşör anında veriyomuş olayı
    quote:

Orjinalden alıntı: naykose

Alıntıları Göster
    Bende Bu IS tereddütümü bi türlü bertaraf edemiyorum sırf bu yüzden İmage Kalitesini çok beğendiğim Fuji S6500fd yi almaktan vazgeçiyorum IS sadece 1-2 sn gibi enstantane sürelerindemi lazımdır ayrıca yüksek optik zoom koşullarındada lazımmış

bu nasıl iştir ya resim kalitesini beğendiğim makinaların IS sistemi yok resim kalitesini beğenmediğim makinaların IS sistemi var

• quote:

Orijinalden alıntı: askan22

Bende Bu IS tereddütümü bi türlü bertaraf edemiyorum sırf bu yüzden İmage Kalitesini çok beğendiğim Fuji S6500fd yi almaktan vazgeçiyorum IS sadece 1-2 sn gibi enstantane sürelerindemi lazımdır ayrıca yüksek optik zoom koşullarındada lazımmış

bu nasıl iştir ya resim kalitesini beğendiğim makinaların IS sistemi yok resim kalitesini beğenmediğim makinaların IS sistemi var

Alıntıları Göster
    1-2 saniyelik çekimlerde IS işe yaramaz; 1\4 -1\10 gibi çekimlerde işlevseldir.

Ya son yıllarda nedir bu IS VR sevdası anlamadım, eskiden bunlar vardı da mı millet çekiyodu, s6500 gayet de güzel alet, 300mm'de elde çekim zor olan

• quote:

1-2 saniyelik çekimlerde IS işe yaramaz; 1\4 -1\10 gibi çekimlerde işlevseldir.

Ya son yıllarda nedir bu IS VR sevdası anlamadım, eskiden bunlar vardı da mı millet çekiyodu, s6500 gayet de güzel alet, 300mm'de elde çekim zor olan

Alıntıları Göster
    yani hocam IS yüzünden almamazlık yapma diyorsun sırf IS yüzünden s6500fd den vazgeçip ISO performanslarını beğenmesemde Canon S3 IS ı Panasonic FZ8 i 18 i düşünüyorum almak

• quote:

Orijinalden alıntı: askan22

yani hocam IS yüzünden almamazlık yapma diyorsun sırf IS yüzünden s6500fd den vazgeçip ISO performanslarını beğenmesemde Canon S3 IS ı Panasonic FZ8 i 18 i düşünüyorum almak

Alıntıları Göster
    Bence çok da takılması gereken bi nokta değil.. Ama dikkatini çekiyorum; "bence".

sen yine kendi kullanım alanına göre hesapla kafanda, IS'nin kurtarcağı 3 stop falandır.

Bi de IS ile uzun pozlama "yapılmaz" şunu herkes karıştırır hep

• quote:

Bence çok da takılması gereken bi nokta değil.. Ama dikkatini çekiyorum; "bence".

sen yine kendi kullanım alanına göre hesapla kafanda, IS'nin kurtarcağı 3 stop falandır.

Bi de IS ile uzun pozlama "yapılmaz" şunu herkes karıştırır hep

Alıntıları Göster
    ben lumix dmc l1 alırken ıs var diye kesinlikle + görmedim ha varmış olsun fazla mal göz çıkarmaz dedim yani ıs olması beni hiç tetiklemedi ..ama gördümkü gün batımı şehir ortamı değerlerinde tripod kurmana gerek kalmadan güzel sonuç veriyo vay be dedim yani

• Samsung S850 ASR mode
    Aracımız saatte 50km ile giderken çekildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Samsung S850 ASR mode
    Aracımız saatte 50km ile giderken çekildi.

paning tekniğini uygulamaya çalışırken de kapatın IS i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Alıntıları Göster
    paning duyduğum bir terim ama...? biraz açarmısın?
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratacuner -- 29 Mart 2008; 12:31:37 >
  • quote:

paning duyduğum bir terim ama...? biraz açarmısın?
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Alıntıları Göster
    ön plandaki nesnenin sabit arkaplanın hareketli(flu) olduğu çekimlere deniliyor diye biliyorum.Teknik olarakte 1/10 gibi bi çekim hızı seçiliyor çekilecek olan cisim netleniyo ve makineyi cisimle aynı yönde ve cisim kadrajda hep aynı yerde kalacak şekilde hareket ettirerek çekim yapılıyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

ön plandaki nesnenin sabit arkaplanın hareketli(flu) olduğu çekimlere deniliyor diye biliyorum.Teknik olarakte 1/10 gibi bi çekim hızı seçiliyor çekilecek olan cisim netleniyo ve makineyi cisimle aynı yönde ve cisim kadrajda hep aynı yerde kalacak şekilde hareket ettirerek çekim yapılıyor diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Pan tekniği:

• quote:

Orijinalden alıntı: Katze

Pan tekniği:

Alıntıları Göster
    ya zaten is olan objektiflerde 2 türlü is modu var biri hem dikey hem yatay titreşimler için diğeri de sadece dikey titreşimler için, 2. mod paning yapmak için kullanılıyor. tripod ve uzun pozlamalarda gereksiz diye biliyorum boşa pil harcıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: chilbir

ya zaten is olan objektiflerde 2 türlü is modu var biri hem dikey hem yatay titreşimler için diğeri de sadece dikey titreşimler için, 2. mod paning yapmak için kullanılıyor. tripod ve uzun pozlamalarda gereksiz diye biliyorum boşa pil harcıyor

Alıntıları Göster
    pan tekniği değişik şekillerde de kullanılıyor mesela ayakları vantuzlu tripodlarla kaputu geniş bi araca sabitleniyor ve diğer araçla beraber ilerlerken çekim yapılıyor ve nesne (araba) sabit çıkarken makinanın olduğu araç da ilerlediği için geri palanda böylece flu çıkmış oluyor.
    pan tekniğinin amacı Hareket hissini verebilmektir.aslında belli bir enstantane degeri yoktur..
    nesnenın hızına ve uzaklgına gore bu 1/4 de olabilir 1/250 de olabilir sonuçta.nesneyi hareket yonunde ızlerken deklansore basmaktır kısaca.makina bu sırada hareket halinde oldugundan arka plan hareketli cıkar.ama makine nesne ile aynı hızda cevrildiginden nesne de net cıkar.
    pan zamanla alıştığın debriyaj-vites-gaz koordinasyonu gibi makinanın enstantane/diyafram ayarlarınıda kolayca yapabilmek ve hız gerektirir ve aynı zamanda en keskin görüntüyü lensin ne zamanda verdiğini bulmak çok önemli.ayrıca sportif çekimlerde de pan kullanmak ilginç olabiliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: naykose

pan tekniği değişik şekillerde de kullanılıyor mesela ayakları vantuzlu tripodlarla kaputu geniş bi araca sabitleniyor ve diğer araçla beraber ilerlerken çekim yapılıyor ve nesne (araba) sabit çıkarken makinanın olduğu araç da ilerlediği için geri palanda böylece flu çıkmış oluyor.
    pan tekniğinin amacı Hareket hissini verebilmektir.aslında belli bir enstantane degeri yoktur..
    nesnenın hızına ve uzaklgına gore bu 1/4 de olabilir 1/250 de olabilir sonuçta.nesneyi hareket yonunde ızlerken deklansore basmaktır kısaca.makina bu sırada hareket halinde oldugundan arka plan hareketli cıkar.ama makine nesne ile aynı hızda cevrildiginden nesne de net cıkar.
    pan zamanla alıştığın debriyaj-vites-gaz koordinasyonu gibi makinanın enstantane/diyafram ayarlarınıda kolayca yapabilmek ve hız gerektirir ve aynı zamanda en keskin görüntüyü lensin ne zamanda verdiğini bulmak çok önemli.ayrıca sportif çekimlerde de pan kullanmak ilginç olabiliyor...

Alıntıları Göster
    naykose ona pan denmiyor, sabit bir eksen uzerinde kameranin hareketi pan diye tabir edilir, eger kameranin bulundugu eksen, araba ornegi gibi, hareket ediyorsa, tracking/dolly shot deniyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.