Şimdi Ara

imaj almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • imaj almak istiyorum bilgisayarımız imajını bir hard disc e almak istiyorum bunu bilen varsa anlatabilir mi bna

• İnternetten araştırırsan bunla ilgili çok bilgi ve anlatım bulabilirsin bulabilirsin..

Ghost ile imaj almak resimli anlatım
  • norton boot cd diye arat googleda iso bir sürü var indir yazdır cd ye

sonra bootla açılış yap program açılınca image to disk diyeceksin eyi göstereceksin alacak bu kadar
  • Norton ghost ve Acronis true image, her ikisi içinde internette yeterince kaynak var, istediğini kullanabilirsin.
  • Acronis true image ile atabilirsin ufak bi araştırma sayesinde ögrenip imajını alırsın veya burdan bakabilirsin

Acronis true image eğitim
  • acaba bırsey olur mu bı sorun falan cıkar mı dıye merak edıyorum bı problem olur yuklemeler sırasında falan dewamlı kullanacagım ıcın
  • win 7 ultimatedenin içinde imaj alma var bence en kullanışlısı o.sorun çıkarma gibi durum hiç olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DEMO cihaz almak hata mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acronis true image image'yi kullanmanızı tavsiye ederim.
  • norton boot cd diye arat googleda iso bir sürü var indir yazdır cd ye

sonra bootla açılış yap program açılınca image to disk diyeceksin ve sonra hangi sürücünün yedeğini almak istiyorsan onu gösteri o sürücünün içine imajını al
  • tmm kullanayım da bır problem bır sıkıntı yasar mıyım
    onu soruyorum yanı bnm ıcın bu cok onemlı format atmıcam dha ona gore
  • quote:

Orijinalden alıntı: isaa52

tmm kullanayım da bır problem bır sıkıntı yasar mıyım
    onu soruyorum yanı bnm ıcın bu cok onemlı format atmıcam dha ona gore

acronis image'de image alırken olur ya elektrik giderse sisteminiz çöker, 3 yıla yakındır işim olduğunda kullanıyorum başka bir sorun ile karşılaşmadım.
  • eee ben sımdı hangı programı kullanmalıyım
  • O&O DiskImage 5 Professional Edition 5.5.100

bunun full sürümünü bulur ve kullanırsan ne kadar kullanışlı bi proğram olduğunu göreceksin bir çok yazılım kullandım bundan hızlısını görmedim.
    hani olurda sıkıntı yaşarsan ghost un son versiyonlarını dene fazla sistem kaynağı tüketsede kullanışlı proğramdır.iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Ekim 2010; 16:58:46 >
  • Acronis kullan en kullanışlısı o
  • aşağıdaki link te acronis in nasıl kullanıldığını resimli olarak anlatmıştım boot cd ninde image ini koymuştum alıp cd ye çekerseniz kullanabilirsiniz takıldığınız yerde sorabilirsiniz,bu forumu ben açmıştım bu arada , başka bir forumda bazı noktalara değinmiştim ama forum içeriği ziyaretçilere kapalı imiş :( ondan uğraşmayın boşyere üye ol filan bide sayfayı acar acmaz reklamlar geliyo aşağıdaki linkten programın resimli anlatımına bakabilirsin şuan radyomda açık gelip orda birebir olarak sorularını cevaplıyabilirim

http://thebluesun.dleex.net/viewtopic.php?f=35&t=31

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 6 Ekim 2010; 16:07:13 >

• Bir diskin veye CD'nin içindeki tüm dosyaların, format ve boot sektör bilgileriile kopyalanmasına (klonlanmasına) imaj almak veya hayalet görüntü almak(Ghost) denir. Norton Ghost gibi bir imaj alma programıyla, her şeyiyle çalışan bir diskin imajını almanız PC konfigürasyonunuza göre 5 ila 10 dakika, geri yüklemiz ise yine o kadar sürer. Yani Windows bozulduğu anda 5 dakikada sisteminizi ilk kurulduğu günkü haline getirebilirsiniz.
    Özellikle bilgi işlem sektöründe profesyonel iş yapanların çok işine yarayan bir yöntemdir. Diyelim ki, konfigürasyonu birbirinin aynı onlarca PC'ye Windows kuracağız, çeşitli yazılımları yükleyeceğiz. Bir kez kurulu bir sistemden disk imajı alıp bunu diğerlerine yüklemek hem birkaç dakika gibi kısa sürede halledilebilir, hem de güncel yazılımların network üzerinden imaj yükleme desteği ile yerinizden kalkmadan tüm sistemleri kısa sürede kurabilirsiniz.

Disk imajı almak için en çok kullanılan, bol ödüllü bir yazılım Norton Ghost'tur. Diskinizin imajını almak istiyorsanız 3 seçeneğiniz var.

1- Çift disk kullanıp, örneğin birinci diskin imajını ikinci diske almak. (Dahili veya harici bir disk olabilir)
    2- Bir diski daha önceden iki veya daha çok partisyona ayırmış (ikiye bölmüş) olup birinci partisyonun (örneğin C:\) imajını ikinci partisyona örneğin (örneğin D:\) almak.
    3- Norton Ghost ile uyumlu bir CD yazıcınız varsa diskin imajını CD'ye yazdırmak.

Ama diskinizin imajını almadan önce temiz bir Windows kurduğunuzu, donanımlarınızı doğru ve sorunsuz şekilde tanıttığınızı, tüm ihtiyaç duyduğunuz programları yüklediğinizi var sayıyoruz.

GHOST İLE İMAJ ALMAK

İki diskiniz veya iki partisyonunuz(partition) varsa;
    Programı çalıştırıyorsunuz.
    - İki "partition"unuz varsa; Local>Partition>To İmage seçeneği ile kaynak diskiniz(C disk)seçilp bir sonraki adımdan hedef diskiniz(D disk) seçilerek ilerliyoruz. Sırasıyla imajın adı yazılarak ve işlemin sıkıştırılarak mı yoksa hızlı bir şekilde mi kaydedileceği sorularına cevap verilerek imaj alma işlemi başlatılıyor.
    - İki diskiniz varsa; Local>Disk>To İmage seçeneği ile sistemin olduğu disk kaynak disk, imajı depolamak istediğiniz disk hedef sürücü olacak sekilde adımları takip ederek, sırasıyla imajın adı yazılarak ve işlemin sıkıştırılarak mı yoksa hızlı bir şekilde mi kaydedileceği sorularına cevap verilerek işlemi başlatıyoruz.
    - Eğer sistemin kurulu olduğu diskten diğer bir hard diske sistem kopyalama yapılacak ise; Local>Disk>To Disk seçeneği seçilerek adımlar tamamlanır. Böylelikle ikinci hard diskinize ilk kurduğunuz sistemin olduğu diskinizin birebir kopyasını almış olursunuz.

CD Yazıcınız varsa;
    İki diskiniz veya iki partisyonunuz yok, ya da diskinizde imaj yedekleyecek alan yok diyelim. yazıcınız varsa bu imajı doğrudan CD'ye yazdırma şansınız var.
    1. Yaratacağınız CD'nin "bootable" olmasını, yani BIOS'tan ayarlandığında sistemi boot disketi gibi açabilmesini istiyorsanız ikinci bir diskete ihtiyacınız var. Bu disketi de Norton Ghost Boot Wizard'ın "CD-ROM Boot Disk" seçeneği ile yaratıyorsunuz.
    2. İlk disketle (Standart Boot Disk) sistemi açınca Norton Ghost çalışıyor. Yukarıda A şıkkında 3. 5 ve 6. adımları aynen takip edin. Ancak 6. adımda imaj kaydetmek için ikinci diski veya ikinci partisyonu değil CD yazıcınızı seçin.
    4. Save düğmesine tıkladığınızda CD'yi bootable yapmak isteyip istemediğiniz soruluyor. Yes (Evet) düğmesini seçerseniz sizden oluşturduğunuz ikinci disket (CD-ROM Boot Disk) istenecek. Bu disketi takın ve OK düğmesine tıklayın. Ghost, bu disketle işi bitince tekrar ilk disketi isteyecek.
    5. Artık disk imajı CD'ye yazdırılmaya başladı. Diyelim ki diskinizdeki dosyalar, programlar, en yüksek sıkıştırmada bile tek CD-R'a sığmayacak kadar çok alan tutuyor. O zaman bir CD-R dolduğunda Norton Ghost sizden ikinci CD-R'ı isteyecek. Yani işler çok kolay, tümüyle
    otomatik.

• Bir Ghost CD si Bulup onunla alabilirsin CD zaten sana ne yapacağını anlatır merak etme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.