Şimdi Ara

İmamın Ordusu (Bir ileri demokrasi örneği!) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
3
Favori
10.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gec yazmamın nedeni pazar temizligi yapmamdır.
    üzerime düşen son temizligi yaptıktan sonra tartışmaya başlayabiliriz.
  • Tabi buyrun. Tartışmaktan ziyade sizlerden alacağım bilgi ile aydınlanmayı umuyorum sadece.
    En başından beri soru soran kişi olarak talep makamı benim. Ama cevap verecek bir makam bulamadım.
    Hebele hübele ile, demagoji ile mevzuyu şahsım üzerine bina eden arkadaşı saymıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35
    Yeni olmayınca yok mu olmuş oluyor?
    Yeniler de var fakat asıl önemlisi bu konuda bir çok kişinin tek tek yapmış oldukları tespitler bir araya toplanmış. Daha bir görünür kılmış yazar bunları. Yani tekmili birden bu kitapta.

İmamın ordusu gerçektir ve zaten herkes tarafından da bilinmektedir. Demokratik bir devletin içinde devletvari başka bir yapılanma olamaz. Türkiye Cumhuriyetinde şimdiye kadar görülen en büyük çete bu. Derin devlet, jitem gibi iddialar bunun yanında devede kulak kalır. Devletin yöneticileri bu yapılanmayı derhal ortaya çıkartmalı ve gereğini yapmalıdır.

- Imamin ordusu gercektir.
    - Kanit?
    - Kanita gerek yok, zaten herkes tarafindan bilinmektedir.
    - Ben bilmiyorum :(
    - O zaman sen de onlardansin !
    - Kanit?
    - Kanita gerek yok, zaten herkes biliyor....
    - Sey ben bilmi....
    - O zaman onlardansin!
    - Benim niye haberim yok?
    - Merak etme herkesin var.
    - Ok bu arada isim neydi sizin?
    - Isme gerek yok herkes tarafindan bilinmektedir.
    - Himm anliyorum. Neyse Allah sifa versin.
    - Bana onlardan oldugunu soyle.

• @neverlate,
    fethullahçı diye bir şey yoktur de tam olsun.

Biz uzayda yaşadığımız için bilmeyiz fethullahçıları. Sahi siz ve malum ekip niye bu kadar canla başla savunuyorsunuz madem imamın copları yoksa?
  • Hala anlaşılmayan bir şeyler var.

Tepkinin amacı kitap değil, kitabın içeriğinin savunulması da değil amaç. Tepkideki amaç en başta bu basılmamış kitaba yasak konulması, anayasal hak olan düşünce ve fikri yayma hürriyetine baskı yapılmış olması bu baskının artık aşırıya kaçması. Kitap 3-5 saatte on binlerce kişi tarafından indiriliyorsa indirmenin ilk sebebi tepkidir. Buna da demokratik tepki derler, haklarıdır. Çıkarlar babalar gibi taksimde okurlar, bunun adı özgürlüktür.

Kitap zaten diğer kitap ve kaynaklardan alıntılarla dolu. Siyasal tarihi az çok merak eden zaten kitaptakilerin bir kısmını biliyordur. Darbe döneminde-girişimlerinde Fethullah'ın özetle okullarımız emrinizdedir demesini bilmeyen mi var. Bu zaten inkar edilmiş bir konu değil. Aslında şöyle demek istemiş denilen bir konu. İlle ses kaydı veya video mu lazım Fethullah Gülen'in amacını-hikmetini anlamak için. Ya da cemaat içinden bir itirafcı mı lazım. 3dk'lık youtube videoları dahi her şeyi yeterince ortaya koyuyor.

Hükümet tarafı dahi diyor ki bu karar yanlış ama bir yandan da diyorlar ki kitap yazdığı için değil ergenekon adlı örgütle bağlantısı olduğu için yargılanacak. O zaman basılmamış kitap niye imha ediliyor diye sorarlar adama. Kitabı barındırmak suç. Böyle bir saçmalık olur mu ? Hangi devirdeyiz. Madem adam suçlu, kitabın günahı ne ? Amaç belli bu tür kitapları imha etmek, halkla bu bilgilerin paylaşılmasını engellemek ve bunu yargı aracılığıyla yapmak. Beni kimse gerçek yaşamında sapına kadar Marksist olan bir adamın, ergenekonla-darbecilerle bağlantısı olduğuna inandıramaz. Bu sosyalist ve popüler olmayan yazar Fethullah veya inanç düşmanı olabilir. Ama bu adam ergenekonun adamı olamaz. Yani ideolojik olarak mümkün değil. Eskisi gibi rus ajanı deyip assınlar daha inandırıcı olur. Liberal canavar muhafazakarlardan kaçıp, darbeci-ulusalcı yılana sarılmak olur yaptığı. Tabi bu yılan su yılanı mı, kobra yılanı mı o bile meçhul. Belki 10 sene sonra biter dava, o zaman göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 3 Nisan 2011; 16:24:49 >

• Konuyu 3. ve son kez tekrardan aciyorum.

Konuyla alakasiz, kisisel tartisma iceren ve bahsi gecen kitabin linkleri bulunan mesajlar silinmistir. Kitab linklerinin silinmesinin sebebi olasi yasal bir durumda ne sizin ne de bizim basimizin agrimamasi icindir.

Konu hararetli bir konu oldugu icin kimseye yazdiklarindan oturu herhangi bir cezai islem uygulamadim ama bundan sonraki mesajlar icin ayni tavizi gostermiyecegimi de bildirmek isterim.

Seviyeli bir tartisma olmasi dilegimle.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Konuyu 3. ve son kez tekrardan aciyorum.

Konuyla alakasiz, kisisel tartisma iceren ve bahsi gecen kitabin linkleri bulunan mesajlar silinmistir. Kitab linklerinin silinmesinin sebebi olasi yasal bir durumde ne sizin ne de bizim basimizin agrimamasi icindir.

Konu hararetli bir konu oldugu icin kimseye yazdiklarindan oturu herhangi bir cezai islem uygulamadim ama bundan sonraki mesajlar icin ayni tavizi gostermiyecegimi de bildirmek isterim.

Seviyeli bir tartisma olmasi dilegimle.

teşekkürler.

uğraştıgımıza degdi dogrusu;umarım provokelere maruz kalmaz!
  • eger bu secimde de bop esbaskani kazanirsa hayatta tartisma yapamayiz, kiymetini bilelim:)
  • Kitap yasaklanmasın eyvallah da şu gizli devlet belgeleri de açıklansın bence.
    Buna neden karşı çıkmıyorsunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozdil

Kitap yasaklanmasın eyvallah da şu gizli devlet belgeleri de açıklansın bence.
    Buna neden karşı çıkmıyorsunuz acaba?

Gizli belge?

Belgeye ne hacet, amerikanın imamına dokunan yanıyor. Bu kadar tesadüf olabilir mi?

• Piyasada sözde "amerikanın imamına" dokunan onca kitap var. Hepsi birbirinden ağır kitaplar...
    Madem öyle o kitaplar neden yasaklanmadı? Onların yazarları neden dokundu da yanmadı?
  • kitapta çok şey yazıyor ama yeni bir şey yazmıyor.
    bilinen şeyler yani. (tamam ben o yeni şeyleri atlamış olabilirim)

Bu durumda bu kitap için neden bu kadar telaş yapılıp, neden yayınlanması engellendi anlayamadım ki piyasada onca kitap varken.
    aklıma bununla başka şeylerin üzerinden dikkati dağıtmak istedikleri gibi komplo teorileri geliyor.
  • İkinize de cevap vereyim Ahm3t ve _pride_, ama siz de bana söz verin, burayı daha fazla "Konu Dışı" sanmayacaksınız. Ardından da ben size bir soru soracağım ve bu kadar hukuki bir konuda, ne kadar hukuki bir altyapınız varsa, hukuka uygun bir şekilde bana cevap vereceksiniz.

İkinize de uyar mı? Eğer uyarsa cevabımı verip, size soru sorayım; Uymayacaksa, özellikle Ahm3t arkadaşım, Evrim konularındaki engin bilginizi her konuya yansıtmamanızı rica edeceğim. Eğer ki "Burası forum kardeşim. Burada kimin yazıp kimin yazamayacağını sen seçemezsin." derseniz, ben de size "Burası kuralları olan ve bu kurallar dahilinde insanların bilgi (fikir değil) paylaştıkları bir alan ve buna göre davranın" demek zorunda kalırım.

Sizden cevap bekliyorum...
  • Savcı ilgili dökümanların terör örgütüyle bağlantısı olduğunu tespit etmiş, hakimler de değerlendirmiş ve karar vermiş.
    Eğer Ahmet Şık'ın terör örgütüyle bir bağlantısı yoksa avukatları eminim gerekli savunmayı yapıp kanıtlayacaklardır.
    Hukuk devletinde yaşıyorsak süreçleri görmezden gelemeyiz. Süreçleri baltalayamayız. Bir süreç başladıktan sonra bunu bıçak gibi kesemeyiz.
    Prosedür uygulanmadan sonuç almış olamayız. O yüzden kişi bunu kendisini aklama süreci olarak görmelidir.
    Takdir edersiniz ki zincirleme trafik kazasında bile herkes tek tek sorgulanmaktadır.
    Burada terör örgütüne üyelik, yardım ve yataklıktan bahsediyoruz. Elbette örgüt üyeleriyle haşır neşir olan, teması içinde olan , akıl alıp veren, yardım ve yataklık eden insanlar da doğal olarak dava sürecinde yargılanırlar. Kişi haklıysa er yada geç haklılığını ortaya çıkartır. Tabi kiEr zamanda olması hepimizin isteğidir. Benim Ahmet Şık ile ne gibi bir derdim olabilir ki..

• yahu babalar şaka gibisiniz.

adamın kitap taslağı yasaklanmış, bu olabilir mi? Kitap taslağı nedir, yasaklanabilir mi; lütfen bu soruların cevaplarına bir bakın. Buraya alıntılar koymak istemiyorum, İsmet Berkan'ın yazılarına bakın bunun için.

Kitap taslağı yasaklamak düpedüz düşünceye tekme atmaktır.

Bu yüzden herkesin mutlaka buna karşı çıkması gerekir, süreç beklenmeli demenin hiçbir mantığı yok.
  • Teroristin silah tutan hali oldugu gibi
    Kalem tutan halide var
    Yasaklanacak terorist faaliyeti varsa
    Gucunuze mi gitti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

Yeni bir belge veya bilgi yok diyen bir yorum. Kitabı da okumuş.

http://www.stratejikboyut.com/haber/ahmet-sikin-kitabinda-yeni-ne-var--51881.html

quote:

Ahmet Şık'ın Kitabında Yeni Ne Var?Taraf Yazarı Emre Uslu, Ergenekon tutuklusu Ahmet Şık'ın önceki gün internete düşen ve mahkeme tarafından 'örgütsel' döküman' dediği kitap taslağını inceledi.02 Nisan 2011 / 11:33.Emniyet'in 49 sayfalık değerlendirme raporu ile karşılaştırdığı kitap taslağında yeni birşeyler var mı?

Oda TV'den çıkan notlar arasında Soner Yalçın'ın “Nedim'in emniyet bağlantıları önemli, irtibatlarını devam ettirsin. Nedimi kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın...” ifadeleri ortaya çıkmıştı.

İnternete düşen kitabın taslağını inceleyen Emre Uslu'ya göre Soner Yalçın'ın gözünün arkada kalmasına gerek yok: Nedim, Ahmet'i iyi çalıştırmış...

İşte Emre Uslu'nun Ahmet Şık'ın mahkemenin "örgütsek döküman" olarak tanımladığı kitap taslağı ile ilgili incelemesi;

Ve sonunda Ahmet Şık'ın kitabı internete düştü. Meraklısı bu kadar tartışma yapan kitabın içinde ne olduğunu gördü.

Şık'ın kitabıyla ilgili bir dizi yazı yazıp medyadaki egemen görüşe karşı çıkan birkaç yazardan biri olarak doğrusu biraz rahatladım. Zira kitabın ortaya çıkması benim, yazdığım ve altını çizdiğim noktalarda haklı olduğumu gösterdi.

YENİ BİRŞEY YOK

Yaptığım değerlendirmeler şu şekildeydi: “Emniyet teşkilatındaki cemaat yapılanması iddialarına ilişkin yazılmadık ne kalmış olabilir. Hanefi Avcı başta olmak üzere bu konuda yazılmış kitaplardan öte söylenecek ne söz var onu da bilmiyorum. Yani Ahmet Şık'ın kitabında yeni hiçbir bilgi olamaz.”(13.03.2011)

“Şık'ın kitabına konu olan bilgiler önceki yıllarda emniyet içinde yazılmış raporlara dayanıyor. Üstelik o raporları Saygı Öztürk “Vaiz” kitabında yayımladı. Yani Şık'ın kitabında Emniyet içindeki Gülen cemaatine yakın polislere ilişkin hiçbir yeni bilgi yok. Bu nedenle kitabın içeriğine bakılarak Ahmet Şık kitaptan tutuklandı demek mümkün değil. Soruşturmacılara göre kitabın içeriği önemli değil. Onlar, kitabın Ergenekon örgütünün yönlendirmesiyle yazıldığını düşünüyorlar. Bu kanaate varmalarının nedeni Oda Tv'de çıkan notlar ve kitabın üzerindeki notlar (20. 03. 2011)”

Daha sonraki yazılarımda da kitabın içinde Ahmet Şık'a ait olmadığı görülen notlara ve kitap hakkındaki soru işaretlerine dikkat çekmiştim. Örneğin, “kitabın 100 sayfa kadar bir bölümünün kimin tarafından yazıldığı bilinmiyor” yazmıştım. Savcıların da bu kayıp sayfaları kimin yazdığını ve kitaba o notları kimin eklediğini bulmaya çalıştığını belirtip, bunun için Radikal gazetesi muhabiri Ertuğrul Mavioğlu'ndaki kopyanın önemli olduğunu belirtmiştim.

AHMET ŞIK YAZDIKLARI İÇİN İÇERİDE DEĞİL

Kitabı okuyan hemen herkes “kitapta bir şey yokmuş. Mahkeme bunun için mi adam tutukladı?” sorusunu sormuştur sanırım. Oysa savcılar Şık'ı yazdıklarından değil “yazmadıklarından,” yani kitaptaki notlardan dolayı soruşturuyor.

Kitabı daha dikkatli okuyunca bir kez daha gördüm ki kitaptaki birçok bilgiyi Ahmet Şık'ın bu kadar kısa sürede bir araya getirmesi mümkün değil. Emniyete ait –eski bile olsa- bunca detay bilgiyi -ki bunların çoğu en az 10 yıllık bilgi ve bunlardan önemli bir kısmı 20 yıl önce yaşanmış olaylar, Ahmet Şık'ın kolayca bulması mümkün değil. Zira biz biliyoruz ki Ahmet Şık bu kitabı Hanefi Avcı'nın kitabından sonra, Ekim-Kasım 2010 civarında, yazmaya başladı.

EMNİYET İÇİNDEN DESTEK VERİLMİŞ

Kitap yazan herkes bilir ki dört ya da beş ay içinde Emniyet gibi bir kurumun içinden alınacak bunca detay bilgiyi ulaşmak zor. Ya çok önemli kaynaklarınız olacak ve onlar size yardım edecek, yönlendirecek, adeta ikinci eliniz kolunuz olacak ve kitabı derleyecek, ya da kitapta geçen olaylar, kişiler, konular hakkında önceden çalışmanız olacak. Ahmet Şık'ın Emniyeti eylemlerde polisle karşı karşıya gelmekten başka içeriden tanıyacak bir konumda olmadığını herkes biliyor. O halde bu kitap çoğunlukla Emniyet içinde bir grup Emniyetçi tarafından sağlanan yoğun “destek” ile yazıldı demek yanlış olmaz.

ERGENEKON'UN EMNİYET AYAĞI

Zaten Emniyetin hazırladığı 49 sayfalık değerlendirme raporunda yer alan Ahmet Şık'ın kitabındaki notlara bakıldığında o “ağır” ve “derin” desteğin nereden geldiğinin izini görebiliyorsunuz. Burada o Emniyetçi(lerin) motivasyonu nedir onu bilmek gerekiyor. Bir intikam amacıyla Şık'a asist yapılmış olabilir. Ya da hakikaten Ergenekon bağlantısı nedeniyle Ergenekon örgütünün yönlendirmesiyle bu işe de girişmiş olabilir. Sanırım Savcılar o bağlantının peşindeydi ama medya Ahmet Şık'ı koruyayım derken Ergenekon'un henüz üzerine gidilmeyen Emniyet ayağına yönelebilecek operasyonların da önünü kesmiş oldu.

İnternete düşen kitabın son haliyle Emniyetin yayınladığı raporu karşılaştıracak olursak raporda yer alan üçüncü şahısların “önerileri”nin kitaba birebir işlendiği görülüyor. Örneğin raporda yer alan (*Osman AK'ın hırsı, kendilerinin yaptığı telekulak yolsuzluğunu kapatmak için savunma içgüdüsü, Fethullah GÜLEN Cemaati'nin kamuoyunda itibar kazanmasına sebep oldu. Bu yüzden, Gülen Cemaati'ne en büyük hizmeti Osman Ak ve ekibi yapmıştır.) notu, internete düşen kitabın 98. sayfasında aynen yer alıyor. Bunun gibi diğer notlar da kitaba birebir uygulanmış.

Böylece Ahmet Şık'ın kendisine ait olmadığı ayan beyan ortada olan notları neden ısrarla sahiplendiği de anlaşılıyor. Zira o notlardan bazıları ile Odatv'den çıkan diğer belgeler birebir örtüşüyor. Örneğin Odatv'den çıkan bir belgede "Sabih Üstat da 'İlhan Cihaner olayı kitapta mutlaka işlenmeli', 'Cihaner'i bayraklaştıralım'” deniyor. Şık'ın kitabında Cihaner olayı 12 sayfa ile en ağırlıklı konulardan biri olarak yer alıyor. Tabi Cihaner güzellemesi de yanında eşantiyon kabilinden unutulmamış detaylardan biri.

Yeniden ifade edeyim. Bir yazarın değişik kaynaklarla görüşüp kitap yazması ve notlar alması olağan bir durum. Ama o notlar Odatv'den çıkan belgelerle birlikte düşünüldüğünde anlamlı bir kompozisyon görünüyor. Şık'ın kitabı tek başına düşünüldüğünde bir anlam ifade etmediği gibi içinde tartışılacak yeni bir bilgi de bulunmuyor.

Ne deniyordu Soner Yalçın'ın kaydettiği belgelerde: “Nedim'in emniyet bağlantıları önemli, irtibatlarını devam ettirsin.” “Sabri'nin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım, kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık'la bu konuda görüşsün. (...) Nedimi kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın...” Kitaba bakınca ben Nedim'in Ahmet'i iyi çalıştırdığını görüyorum. Başkaları başka şey görebilir tabii…

Amerikan çapulcusu ''Taraf''ınızı referans olarak kullanmazsanız seviniriz Vatansever olursa daha iyi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Bu yüzden herkesin mutlaka buna karşı çıkması gerekir, süreç beklenmeli demenin hiçbir mantığı yok.

Tamam karşı çıkalım. Peki nasıl?
  • Kitap fg cemaati yapılanmasını deşifre ediyor ise bunu yapan yasaksız kitaplar mevcur,
    eee
    onlar neden yasaklı degil?
    piyasada bir ömür okusan bitmeyecek akp karşıtı söylem ve idda var
    neden bunlar yasaklı degil?
    olayı sadece fg veya akp ile sınırlı görmeye devam ediyorsunuz
    bukadar dar kafalılık olmaz
    ---
    alenen devlet çıkarlarını, milli birligi tehdit etmedigi sürece hiçbir söylem yasaklanmamalıdır
    fg ve başbakana atmaktan yasaga karşı çıkmaya bile fırsatınız olmuyor

10 mesajın 9 yasaga karşı çıkıyormuş gibi yapıp akp rte fg ve müslümanlara saldırıdan başka hiçbirşey içermiyor

bir kitabın yasaklanmasından daha zavallı bir durum varsa işte budur...
  • Bu kitap para karşılığı yapılmış diyordu Arınç. Makbuzları varmış. Muhtemelen de para karşılığı yazıldığı için yazdıranlar öyle yazma böyle yaz deme hakkına kendilerini sahip gördüler. Yeni bir belge olacağını sanmıyorum demiştim. Önceki sayfada yazdığım gibi dağ fare doğurdu. Yasakların haketmediği bir ilgi uyandırdığı ve bu devirde herkesin netten herşeyi gördüğü bir zamanda yasak reklamdan başka bir şey getirmedi. Kitabın hazırlanması için para verenler reklam için para vermeye gerek duymadı.

Eski kitap satan bir yerde benzer bir kitap gördüm. Kimse yüzüne bakmıyor bile. Yasaklar az insanın okumasına değil çok insanın okumasına ve haketmediği bir ilgiye sebep oluyor. Çıkarılması gereken ders bu.

Kitabın başkalarının isteği doğrultusunda para karşılığı yazılması ve eklemelerine maruz kalması yasal olarak suç değil belki. Ama ahlaki açıdan sorunlu görünüyor. Hele bir de para verenler ve kitaba müdahale edenler örgüt mensubu çıkarsa ilerde ahlaki açıdan daha da kötü bir durum ortaya çıkacak.

Ne olursa olsun görevi örgütlü suçları açığa çıkarmak olan devlet görevlilerini, örgütün kasıtlı olarak sanki sanki kanunlara uymayanlar örgüt değilde hiç delil yokda devletin polis ve savcıları hatta hakimlermiş gibi göstermeye çalışması olmaması gereken ama olabilecek bir şey.

Bu kitap para karşılığa buna alet mi değil mi? Yasal süreç sonunda ortaya çıkacak bir konu.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.