Şimdi Ara

İmamın Ordusu (Bir ileri demokrasi örneği!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
3
Favori
10.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyalog rakipler ve düşmanlar arasında yanlış anlaşılmaları önlemek için iletişim kurma olabilir: Vakıflar Avrupa kanunları vs ile ilgili olabilir. Sadece Hristiyan değil pek çok vakıf malları var. Vakıf mallarının çoğu satıldı. Halen de satılmaktadır da. Oysa devlet vakıf mallarının sahibi değildir ve karışamaz. Diyalog oldu da böyle mi oldu? Olacaksa zaten olacak. Hristiyan papaz veya papa islam aleyhtarı konuşma yaptımı veryansın diyoğa. Hristiyan Müslümana saldırsa diyalogcular görün bakın vs. İyi de kardeşim diyalog düşmanlıkları mümkün olduğu kadar azaltmak içindir. Düşmanlık zaten var. Diyalog olsa da var, olmasa da var. Kötülük ediyorsa adam bize zaten yapacağı için yapıyor. Diyalog teşvik ettiğinden düşmanlık yapıyor değil. Diyalog ancak yanlış anlamaları önlemek için ve düşmanlıkları törpülemek için olabilir. Eğer düşmanlık devam ediyorsa diyalog olduğundan değil, olmadığındandır. Buralarda Hristiyan, Almanya da müslümanlar var. Alman Müslüman diye Türk ün evini yaktı mı bu diyaloğun amacına ulaşmadığını gösterir. Diyaloğun kötü olduğunu ve bu yüzden evi yaktıklarını göstermez.

Papa İslama ve Müslümanlara atıp tuttu. Bu diyolog var diye değil, uyulmadığı için olmuştur. Papanın diyolog çabalarına uymaması ve Hristiyanların hatalar, düşmanlıklar yapması diyalogdan kaynaklanmaz. Zaten düşmandır bunları yapan. Diyalog karşılıklı olarak çeşitli din mensuplarının birbirlerine saygı göstermesini amaçlar. Bu saygı yoksa diyalo yüzünden değil, diyalogun yeterince kabul görmemiş olmasındandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

Yani bu din yayınları 1942 veya 1947 den itibaren beyin yıkama başladı. Batı mı istedi, yoksa ülkemizin matronları, siyasetçileri, aydın geçinenleri mi istedi.

Bu beyin yıkayan dini yayınlar nelerdir sayın Birtürk? 1942 ile 1947 arasında. Bu dönemlerde dini yayınların durumunu araştırın. Burada yazmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

İmamın Ordusu (Bir ileri demokrasi örneği!)

Ya dinlerarası diyalog sayesinde Amerika ve Avrupa da Müslüman sayısı artarsa. Terorist islamcı görüntüsü yerine bilgili ve eğitimli müslüman imajı yerleşirse fena mı olur? Biraz da bu açıdan düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow006

Dinler arası diyalog kitabı kimin siparişi ile yazıldı?. Kitabın basım parası hangi derin ve eli kanlı yahudi örgütü tarafından verildi?. Türkiyede yapılan dinler arası diyalog toplantılarını kimler düzenliyor?. Bu toplantılarda Vakıflar Kanununun değişmesi gerektiği neden ısrarla söylendi?. Kanun değiştikten sonra da Hristiyan Vakıfları Yalova büyüklüğündeki hiristiyan mülklerini aldılar. vs. vs..........

Dinler arası diyalog kitabı kimin siparişi ile yazıldı?
    Kitabın basım parası hangi derin ve eli kanlı yahudi örgütü tarafından verildi?
    ürkiyede yapılan dinler arası diyalog toplantılarını kimler düzenliyor?
    Bu toplantılarda Vakıflar Kanununun değişmesi gerektiği neden ısrarla söylendi?
    Kanun değiştikten sonra da Hristiyan Vakıfları Yalova büyüklüğündeki hiristiyan mülklerini aldılar?
    vs. vs ........ ?

Kitap arka kapakları gibi yazmışsınız da ben sizden bunu istemedim ki. Sorum gayet basit ve merak ediyorum hala. Tekrarlayım ;
    Dinler arası diyalog adı altında misyonerlik faaliyeti nasıl yapılıyor ?

• Kitap olarak basılır mı kiElime kitabı almadan o havayı yakalayamıyorum
  • Nete düşsün, hatta basılsın, hatta devlet desteğiyle bedava dağıtılsın.
    Cürmü kadar yer yakacak kitabı neredeyse kutsal kitap yapacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Nete düşsün, hatta basılsın, hatta devlet desteğiyle bedava dağıtılsın.
    Cürmü kadar yer yakacak kitabı neredeyse kutsal kitap yapacaklar.

Korkmayın bu kadar. Bu CIA destekli derin yapılanmayı anlatan ilk kitap değil. Ama bakalım bu kitapta polisteki karanlık yapının bu kadar çok korktuğu ne var? Graham Fuller referansıyla ABD den oturma hakkı alanların foyalarının ortaya çıkmasından bu kadar çok korkmayın. Türkiye üzerinde oynanan bu alçak oyunlar er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ağlayan sümüklülerden, sümüklü mendilini müritlerine atarak siz bu medile bile layık değilsiniz diyenlerden er ya da geç hesap sorulacaktır. Bu Dünyada olmazsa öteki Dünyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 31 Mart 2011; 17:38:11 >

• Kitabı hızlı bir şekilde gözden geçirdim, benim gibi sıradan biri için pek bir anlam taşımıyor. Çünkü ne emniyet içindeki işleyişi bilirim ne de anılan isimleri tanırım. İsim isim Fethullahçı kadro ve eylemleri anlatılmış. Fakat demokratik bir devleti sallaması gerekir. Savcıların hemen kitabı yazanları değil yazılanları sorguya alması gerekir. Bakanın bu kadroları hemen açığa alması gerekir. Almaması veya sulandırmaya çalışması halinde, devletin asıl sahibi olan halkın sokaklara dökülmesi lazım. Bu gece bakanın istifa etmesi lazım. Tabi bunlar demokratik bir ülke için geçerli. Bu olay Almanyada olmuş olsaydı aynen böyle olurdu.
  • Fetullahçı denilen kadronun tamamı mı yoksa görevini kötüye kullananların mı açığa alınması lazım lehrer35 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Fetullahçı denilen kadronun tamamı mı yoksa görevini kötüye kullananların mı açığa alınması lazım lehrer35 ?

Adı geçen herkesin görevden alınması gerekir. İddiaların incelenmesi sonrası suçsuz olanların göreve iadesi, suçluların ihracı ve cezalarının çektirilmesi gerekir. Devlet kendisi bir örgütlenme olup bu örgütlenme içinde başka örgütlenmelere izin veremez. Sadece bu durum görevden alınmaları için yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

Fetullahçı denilen kadronun tamamı mı yoksa görevini kötüye kullananların mı açığa alınması lazım lehrer35 ?

Adı geçen herkesin görevden alınması gerekir. İddiaların incelenmesi sonrası suçsuz olanların göreve iadesi, suçluların ihracı ve cezalarının çektirilmesi gerekir. Devlet kendisi bir örgütlenme olup bu örgütlenme içinde başka örgütlenmelere izin veremez. Sadece bu durum görevden alınmaları için yeterlidir.

Ne yani bir kitapta isimler geçecek, kaynak/ispat bile doğru düzgün kitapta, bu yüzden görevden açığa alınacaklar. Bunu Ergenekon adı altında yapsalardı yeri göğü inletirdiniz sayın lehrer35. Sizin beğenmediğiniz delillerle insanlar açığa alınırken veya hüküm giyerken keşke bu kadar istekli olsanız.

Adaleti savunacaksak hep beraber en düzgün, en temiz hali ile savunalım. Belgelerle sabit bir suçlama varsa hiç durulmasın açığa alınsınlar.

Neden yasaklamışlar anlamadım, şöyle bir göz gezdirdim, daha önce yazılmayan ne var yani çözemedim.
    Sadece biraz daha ayrıntılara yer verilmiş. Ama mantık aynı.

• quote:

Ne yani bir kitapta isimler geçecek, kaynak/ispat bile doğru düzgün kitapta, bu yüzden görevden açığa alınacaklar. Bunu Ergenekon adı altında yapsalardı yeri göğü inletirdiniz sayın lehrer35. Sizin beğenmediğiniz delillerle insanlar açığa alınırken veya hüküm giyerken keşke bu kadar istekli olsanız.

Bu kadar toptancılık olmaz Nasozby. Ergenekon iddialarının hiç biri bu kitaptaki iddialar kadar inandırıcı değil. Burada isim isim, olay olay her şey anlatılmış. Ergenekondaki gibi değil. Araştırılması, doğrulanması çok kolay. Ergenekonda bu tutarlılık yok. İddialardan ve kitaptan tamamen bağımsız düşünüldüğünde; Ergenekoncu denilen insanların hiç birinin vatanseverlik dışında ortak bir özellikleri yok iken fethullahçı denilince herkesin gözünde imamın ordusu resmi oluşur zaten.

• mesajım bulunsun
  • Ben belge diyorum, delil diyorum. İnanmayabilirsiniz ama belgeler var, deliller var.
    Fakat ben yargılanan tutuklanan veya soruşturması süren kişiler hakkında olay bitmeden konuşmamaya özen gösterirken siz bu konuda epey cürretkarsınız.
    Araştırılması ve doğrulanması çok kolaysa işlem yapılsın, peşine düşülsün madem bu kitapta ki iddialar bu kadar gerçekçi boyuttaysa.

Şu vatansever, ve imamın ordusu resimleri hangi herkesin gözlerinde oluşuyor merak ettim doğrusu.

Daha geçen başka başlık altında kaynağı, delili olmayan bir paylaşım yapıldığından dolayı burası k-b bölümü diye karşı çıktık hep beraber.
    Ama o paylaşımdan kat be kat önemli olan konularda her türlü şeyler söyleniyor. Ne delil , ne ispat ne de başka birşey.

Alıntı yapmadığınız kısmı gözden kaçırmayın derim. Lütfen "Adaleti savunacaksak hep beraber en düzgün, en temiz hali ile savunalım. "

Bu arada Ergenekon davasında ben demiyorum ki komple tamamiyle haklılar. Elbette kurunun yanında yaşlarda yanmakta.
    Ama o kadar belgenin yer aldığı bir davayı görmezden gelmek sizin gibi mantıklı insanlara hiç yakışmıyor.

• ben anlamiyorum milletin bu fetullahcilarla ne alip veremedigi var ?

cuma namazina gidenlerin listesinin yapildigi askeriyede tabiki namazli niyazli adamlar polisligi sececeklerdir bunda bu kadar sasilacak ne var ki ?
  • zekeriya beyazında soruşturma kapsamında bilgisayarına el konuldu.evi arandı.
    Cadı avı
  • quote:

Daha geçen başka başlık altında kaynağı, delili olmayan bir paylaşım yapıldığından dolayı burası k-b bölümü diye karşı çıktık hep beraber.
    Ama o paylaşımdan kat be kat önemli olan konularda her türlü şeyler söyleniyor. Ne delil , ne ispat ne de başka birşey.

Kitabı bulundurmak, paylaşmak resmen suç hala. Bu nedenle oyuna gelip kodese gidemem. Fakat linkler meydanda. İndirin okuyun.

Ergenekon = yapacaklarmış, bombalayacaklarmış
    İmamın ordusu = yaptı, etti.

Fark bu kadar net. Anlamanızı umalım.
  • Evet cımbızla cevap ver, böyle devam tabi. Sizin gibi değerli bir üye böyle yaparsa kimle ne konuşulur ki, kime ne anlatılır, nasıl fikir paylaşımı olur ki ?

Anladığım şey gayet katî fikirleriniz, düşünceleriniz olduğudur. Fazla söze gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muuzoo

Bir şekilde bu kitabın kopyalarından biri TC vatandaşı olmayan biri tarafından yurtdışında internet üzerinden paylaşılsa, hukuki durumu ne olur merak ettim şimdi. Keşke bir şekilde dijital kopyalarından biri internete sızsa. Binlerce kişi de sivil itaatsizlik örneği sergilese.

Dediğin tıpa tıp oldu dostum Hatta Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık , yaşasın sivil itaatsizlik , diye twitter sayfalarından haykırdı
  • Arkadaşlar bu konuda düşüncelerini yazıya döken sizlere birşey sormak istiyorum;
    Gerçekten ciddi yorumlar var.İçten içe savunanlar,savunmayanlar,konuyu farklı yerlere çekenler var.Yasaklanmış bir kitap üzerine konuşuyorsunuz.Peki siz hiç korkmuyor musunuz ? Ya bu yazdıklarınız emniyet güçleri tarafından takip ediliyorsa.Bir gece sabaha karşı evinizin basılma ihtimali yok mu ??? Bende görüşmelerimi bildirmek istiyorum ama azda olsa içimde bir tırsma var, bu sebeple yazmaya korkuyorum.Belki yersiz bir korku ama TV lerde sürecin nasıl işlediğini görünce korkuyorum.
    Şunu söylemeden geçemeyeceğim, siz eleştirenler... yani olumsuz eleştirenler,sizler gerçekten cesur insanlarsınız.Eskiden bende öyleydim.lise yıllarım sürekli okul yönetimini eleştirerek geçti.Yanlış gördüğüm herşeyi söylüyordum.Şimdiyse ben bir korkağım, kendimden utanıyorum ama bende bu bir fobi haline dönüştü.
    NTV nin haber sitesine üyeyim ve az önce bir haber gördüm "İmamın Ordusu" internete düşmüş 37 tane yorum vardı.Kullanıcıo adımı ve şifremi yazıp girdim, yorumumu yazdım ama sonra göndermekten vazgeçtim " ya bu yazdıklarım birilerinin hoşuna gitmezse "....

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.