Şimdi Ara

iman ve inkar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hah işte tam da öyle görsün ki ne kadar büyük bir sanatçıya kul olduğunu idrak etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

hah işte tam da öyle görsün ki ne kadar büyük bir sanatçıya kul olduğunu idrak etsin

Sanatçı, başkaları görsün diye sanatını yapar, sanatı görsün diye değil. Ayrıca bir kitaba "bu sanatı ben yaptım" yazmakta sanata sanatçıyı göstermez. Saçmalamanın sınırı yok tabi...
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    ee ben niye kendimi tanitma ihtiyaci duymuyorum? niye onune gelenle tanismiyorum? cunku ihtiyacim yok.

demek ki sizin tanrinin ihtiyaci varmis. artik nasil tanri oluyorsa
  • insan bir sanat eseridir. bu onun kul olmasını engellemez insan tamamiyle bir sanat eseri olduğu gibi tek tek hücressine kadar da sanat eseridir. insan üzerindeki yaratılan sanatı başka bir varlık yapamıyor sa bu da sanatçısının mührüdür. becerebilirsen o mührü kır mesela bir damla kan yarat ki sanatçıyı görmeyelim.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    tanrı kendini tanıttı insanlar tanıdığını sever. tanıdığından korkar. tanıdığının emirlerini yerine getirir. tanıdının hatırı için kötülükten vaz geçer. .....
    Yıldırım Zeus'un mührüdür. Becerebilirsen mührü kır yıldırım yarat ki Zeus'u görmeyelim...
  • tanrı yok demekle tanrı zeus demek arasında fark var hangisini diyorsun inkar mı şirk mi
    Senin saçma "kan yarat" cevabına karşı başka bir saçmalık ile cevap verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 28 Şubat 2018; 0:6:52 >
  • saçmalık sana göre zeus dersen daha önceki tanrı yok sözünü inkar edersin eğer yıldırımı zeus yaratmışsa bu onun mührüğdür tanrı var yok tartışmasında sıkışıp Allah değil de zeus dersen basit tabirle kaçak dövüşürsün tanrı var mı yok mu onda anlaşalım sonra ......
    Tanrı var mı yok mu tartışmasını sıkışıp "kan yarat" diye bi saçmalığa dönüştürürsen ben de yıldırım yarat derim bence baya aynı şey
  • Okuma yazması olup Kuranın Türkçesini okuyup anlamamış sindirmemiş müslüman olduğunu iddia eden imanlı olduğunu söyleyenler hiç samimi değil, değil her hangi birşeyi onlara emanet etmek toplu iğne emanet etmem tane çekirdek alışverişinde bulunmam ister hacı olsun ister hoca ister umreye gitsin aman aman bana uzak Allaha yakın olsunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhmt042 @ 27 Şubat 2018 23:03:18

insan bir sanat eseridir. bu onun kul olmasını engellemez insan tamamiyle bir sanat eseri olduğu gibi tek tek hücressine kadar da sanat eseridir. insan üzerindeki yaratılan sanatı başka bir varlık yapamıyor sa bu da sanatçısının mührüdür. becerebilirsen o mührü kır mesela bir damla kan yarat ki sanatçıyı görmeyelim.
    paragraf kanın kendisinin bir sanat eseri olduğunu ve sanatçısnı gösterdiğini yazıyor öyle bir sanatçı ki yaptığını ondan başka yapabilen yok var mı dünyada kanı yaratan sıfırdan yoktan sen miydin yoksa vişne suyu iç diyen tam hatırlamıyorum şimdi kanı sıfırdan yaratan onun sanatçısıdır kanı yaratan insanı yaratır zira kandaki sistem aynıyla insanda da mevcuttur bu ikisinin de aynı sanatçının eseri olduğunun kanıtıdır. şimdi bağladın mı kanı yarat sözünü tanrının varlığına
  • code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    konuyla bi alaka kuramadım
    Kan milyarlarca yılda evrilerek oluşmuş olabilir. 1000 yıl önce telefon olmadığı gibi 1000 yıl sonra da kan üretilebilir. 'Sanatçı' kanı yaparken izlemiş gibi yazıyorsun. Problemde burada bu tanrı var mı yok mu tartışması değil. Ayrıca insan hastalıklarıyla(kan ile geçen veya geçmeyen), özürleriyle ve körelmiş organlarıyla birlikte mükemmel değildir.
    Demek ki anlama kapasiten zayıf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • code-ShaRK kullanıcısına yanıt
    zaten yok diyeceğine hakaret yav he he
  • bazı insanları anlamakta güçlük çekiyorum konu başlığına tekrar bak ve de ki konu tanrı var mı yok mu tartışması değil olabilir üretilebilir gibi lafları geç kanın bilinen ilk halinin şu anki halinde olduğunu inkar edemezsin. bu onun bir yaratıcısı olduğunun kanıtı olduğu gibi tüm evreni de bir varlığın yarattığının kanıtı polemiklerle laf cambazlığıyla konu çarpıtmalarla beni bir yere sürükleyemezsin anlaşıldı ki ben de sana bir şey anlatmakta acizim sen kendi yoluna ben kendi yoluma
    Konu başlığı 'iman ve inkar' 'Tanrı var mı yok mu ?'" değil. Ayrıca 'iman ve inkar' islam ile alakalı. Cidden ben de güçlük çekiyorum seni anlamakta. Milyonlarca yıl önce canlılar farklı olduğu gibi kan da farklı. Kırmızı olmasından bahsetmiyorum. İşlevinin aynı olduğunu söylüyorsan olabilir ama bu bir şeyin kanıtı değil.
    Ayrıca;https://evrimagaci.org/photo/tr/yapay-kan-nedir-nasil-uretilir-ne-ise-yarayacaktir
    Bu neyin kanıtı olacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

tanrı kendini tanıttı insanlar tanıdığını sever. tanıdığından korkar. tanıdığının emirlerini yerine getirir. tanıdının hatırı için kötülükten vaz geçer. .....

Bu sefer de tanri kendini tanitma ihtiyaci duymus oluyor. Neresinden tutarsan tut dusuncelerin kopuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Insan tek hucresine kadar sanat eseri yine bir tanri sorunu ile karsilasiriz.

Biliyorsun dogustan hatali uretimle gelen bir cok insan var. Bu durumda da tanri yeterince tanrilik yapamamis ve sorunlu urunler ortaya cikarmis olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.