Şimdi Ara

iman ve inkar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
    birincisi onun kusurlu olması sanatçıyı yok etmez tanrı var anlamına gelir
    ikincisi sana göre kusur olan onu yapan tarafından farklı bir amaçla o şekilde yapmış olabilir sanatçıyı bulup sormak lazım bu düşünüldüğünde kaşına çıkan mantıklı cevap imtihan dır
    ayrıca ve asıl olması gereken tanrıyı tanrı kabul eden zaten tanrıyı sorgulamaz. çünkü yaratılan yaratana tam anlayamaz
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    tanrı kendini tanıtıyor ki insanlar şaşmasın tanıtma insanlar için defaatle aynı şeyi yazmaktan yoruldum ama ne yapalım insan unutuyor
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    E hani tanrinin insanlara ihtiyaci yoktu? Eger insanlar sasinca tanri sinirleniyorsa insanlarin kendisini tanimasina dua etmesine muhtac.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kusur insanin yasam kalitesini etkiliyorsa sorundur. O kadar kolsuz bacaksiz hastalikli insan doguyor ve yasamina hep aci icinde, baskalarina muhtac olarak devam ediyor.

Bu durumda ben tanri dediginiz sey mukemmel olmadigindan sorunlu urun ortaya cikariyor derim. Bu da tanri olmadigini gosterir.

Yok sen bu imtihan diyorsan tanrinin imtihan yapmasina gerek olmamali.

Yine neresinden tutarsak tutalim curuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O tartışmalar tanrının varlığına inandıktan sonra yapılacak tartışmalar diyorsun ama, islamiyet de Allah ı ve emiirlerini tartışamazsın, Kuran ı bütün halde kabul etmelisin, aksi halde cehennem ateşine odun olursun.

"CARİYE ZATEN KADIN KÖLE DEMEK VE HAK OLARAK VERİLENİN YAPILMASI TECAVÜZ OLMAZ" tamda dininin neyi emrediyorsa, bir müslüman ilgili ayeti okuduğunda ne anlaması gerekiyorsa tamda karşılığını yazmışsın, diğerleri gibi kıvırmamışsın, işte tanrın sana bunu emrediyor. Bende diyorum ki benim tanrım bunu emreden bir tanrı olamaz. O senin tanrın olabilir. İnsanları mal yerine koymak, tecavüz etmek benim bünyemde durmaz, beynimde canlanmaz, o yüzden diyorum ki beni yaratan bu tanrı olamaz. Geri kalanları tartışmasının gereği bile yok.
  • 112600 1 kullanıcısına yanıt
    yani diyorsun ki yarattığı bir mülkü istediği şekilde tasarruf edemez yaratılandan izin alması gerekiyor. tamam bunu karşılaşınca kendisinden istersin ben beni yarattığına inandığm varlığı sorgulayamam izin vermediğini anlayamam burada anlaştık
    senin için tanrı ne demek tanrı olması için ne gibi sıfatları olmalı onu bir anlaman gerekiyor araştır düşün
    Evet; Er-Rahmân, El-Mü'min, El-Bâri, El-Latîf, El-Hafîz, El-Veliyy, El-Berr, Er-Raûf vb. özellikleri olan tanrıdan beklemeyeceğim şeylerdir. Ben o araştırma işini yaptım sonra eğer tanrı varsa bizimle işi olmadığını anladım.
  • 112600 1 kullanıcısına yanıt
    otomobile binerken ondan izin istiyor musun
  • donanımhaberin hepsi dinsiz değil ülkücü tayfada var hatta benle uğraşmışlardı küfür edildi bana ben öyle düşünüyorum bir yerde çatışma ters düşme gibi bir durum oldu.
  • rainfall2535 R kullanıcısına yanıt
    biraz sohbetten sonra zaten o fikrim değişti ama katılımda sürekliliği belli kişiler yapıyor
  • ooooooo memed özledin mi beni .d en son ban yedim sonra unuttum burayı vay be.

neyse memedim sana teşekkür etmek istiyorum beni kırmayıp şimdiye kadar konunun başında yaklasık 5. mesajda yazmış olduğum her şeyi canlı örnek olarak kanıtladın.

evet beyler uzun aradan sonra yine hatırlatalım konunun başında 5. mesajda yazmış olduğum mesajı okuyup bunun en canlı örneğine şahit olmak istiyorsanız memed arkadaşımızın yazmış olduğu tüm yazıları okuyun ve ibret alın.

özet geçelim ozaman memed ve memed gibileri çocukluktan itibaren belli bir ideoloji tarafında büyütüldükleri için 5. mesajda yazdığım gibi yetişkin olunca bu şekilde öğrenmiş oldukları öğretileri tek gerçek olarak savunurlar.bu insanların kanıtlanmış olan bir davranışıdır.bir çocuk küçükken hangi değerlerce büyütülürse ilerde her olaya o değerin penceresinden bakacaktır.

tıpkı ebu cehil gibi.ebu cehil de putperest bir toplumda dünyaya gelmişti ve hayatının büyük bir kısmında pusperestlik ile ilgili değerler gördü ve öğrendi.ve ona herhangi bir din gelince insanların kanıtlanmış bu davranışı gereği her olaya öğrendiği değerlerin penceresinden bakıyordu ve hep kendini haklı görüyordu ve tek gerçek kendi bildikleri sanıyordu.

evet arkadaşlar huzurlarınızda memed arkadasımızdan yazdıklarımın en canlı örneği olma yolundaki başarılarını kutluyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.