Şimdi Ara

iman ve inkar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    senin tabirinle kuranın ne zaman uyduruldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

malesef cehalet zor zanaat hz muhammede en çok karşı çıkanlar o devir için inkarcılar değil müşrklerdi tanrı dedikleri putları vardı. kabeye koydukları putları ziyarete gelenlerden nemalanıyorlardı islama karşı çıkmanın en büyük sebebi de bu idi

Ama âyetlerimizi inkar etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun.

evet kendi ayetinide yalanlamış oldun.inkar etmiş kafirler tabirini gözüne sokayım mı?

evet arkadaşlar görün daha kendi dinini bilmeyen adamlarla tartışıyorum.sen git önce kendi dinini öğren bundan sonra laf kalabalığı yapma yallah
  • quote:

senin tabirinle kuranın ne zaman uyduruldu

evet arkadaşlar görüyorsunuz konuyu değiştirme kardeşim biraz sözünün eri ol ve konu konuyu açmasın.hadi benim ilk attığım mesajıma açıklama getir yoksa boş muamele yapma.

zaten yukardada yazdım daha kendi dinini bilmiyor inkarcıları müşrik kategorisinde değerlendiren kurandan bihaber bir zatsın.sen önce git dini öğren .d
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    yazık ya konuyu olabildiğince basitleştiriyorum ama nato kafa nato mermer ne kalın kafan varmış arkadaş tarihsel bir hata (bana göre yalan) yaptın bitti bu neyin inadı
  • quote:

yazık ya konuyu olabildiğince basitleştiriyorum ama nato kafa nato mermer ne kalın kafan varmış arkadaş tarihsel bir hata (bana göre yalan) yaptın bitti bu neyin inadı

yahu kardeşim bir dk sen demedin mi o dönem insanları inkarcı değil kafir diye.senin kendi dinini bilmediğini önüne seren kendi dininden ayet paylaştım mı paylaşmadım mı? neden bununla konuşmuyorsun ve daha kaç mesaj önce dedin konu değiştirmeyelim diye hemen konu değiştiriyorsun.arkadaşlar görün ve neyin ne olduğunu anlayın.

ben sana sabahtan 5. mesajımdaki açıklamaları anlatıyorum ve diyorum ki sürekli yetiştirildiğin ideolojinin penceresinden bakarak cevaplar vermen insan psikolojisinin kanıtlanmış bir davranışıdır diyorum.ama hala aynısını yapıp illaki yazdıklarımı kendin doğruluyorsun.

yani arkadaşlar görüyorsunuz eğer konuşman gereken bir konu varsa önce 5. mesajımdaki açıklamalarımdır(bunu sen söyledin sırayla gidelim dedin) yada az önce ayetle dinini bilmediğini kanıtladığım durum hakkında konusacaksın.yoksa öyle konu değiştir değiştir yemezler.

• quote:

bu arada birbirimize hakaret ederek mi tartışmamız gerekiyor?dinin sana tartışmada insanlara hakaret et gibi bir emir mi söylüyor? yoksa bu hazmedememe psikolojisinden ortaya çıkan bir saldırgan davranış mı?

sana en başından beri diyorum ve bunu son mesajlarda kendinde söyledin ama hala sözünü çiğniyorsun.sen kaç mesaj önce demedin mi 'kardeşim herşey sırayla sırayla konulara açıklama getirerek ilerleyelim,konudan konuya atlamayalım(buna benzer açıklama işte)' peki neden daha 150 mesajlık konunun taaaaaaa en başında 5. mesajda sana yazdığım konu hakkında açıklama yapmıyorsun. ve o yazının canlı örneği olarak hala verdiğin tüm cevaplarda yetiştirilirken oluşturulmuş zihin penceresinden bakıyorsun.bunu hala tekrarlamana rağmen kalın kafalı olanın kim olduğuna mesajları okuyan her üye karar verebilir.

görüyorsunuz sayın arkadaşlar hazmedemiyor dediklerinin bütün belirtileri kendinde ve sözlerini çiğniyor yetmiyor üstüne hakaret ediyor (ki yukardada gördüğünüz gibi hakaret ettiği niteliği kendisinin taşıdığı barizken). okuyan herkes gerçeği görecektir.

dam başında saksağan vur beline kazmayı
    kaç mesaj oldu tarihsel bir hata yaptın mı yapmadın mı
    cevap alıncaya kadar sana başka hiçbir şey yazmayacağım her mesajına aynı soruyu soracağım
  • quote:

dam başında saksağan vur beline kazmayı
    kaç mesaj oldu tarihsel bir hata yaptın mı yapmadın mı
    cevap alıncaya kadar sana başka hiçbir şey yazmayacağım her mesajına aynı soruyu soracağım

psikoloji bilimi 20.yy da ortaya çıkmaya başlayan ve insan davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır.mesajımdada bu tür davranışları inceleyen bilim dalının psikoloji olduğu ve günümüz yüzyılında bu tarz düşüncenin ortaya çıktığı yazıyor.

evet arkadaşlar görüyorsunuz cevabı gayet basit,kaynaklarla stabil olan bir açıklama yaptım.

ama arkadaş hala geçen mesajındaki hakeretinin kendisine has olduğunu göstererek hala kendi inanç sistemi bakış açısıyla cevap veriyor.

hadi bakalım burda ne gibi bir tarih yanlışlığı varmış göster?

kuran diye bir kitap var değil mi senin tabirinle uydurma da olsa var bu kitabın yine senin tabirinle uydurulduğu tarih ne zaman
  • quote:

kuran diye bir kitap var değil mi senin tabirinle uydurma da olsa var bu kitabın yine senin tabirinle uydurulduğu tarih ne zaman

konuyu değiştirme.yemezler bunu kendin söyledin konu konuyu açmayacak bu senin isteğin.

kalkıp bana her şeye kendi dini inancının penceresinden cevap vererek haklı çıkamazsın.öncelikle objektif cevap vermeyi öğreneceksin.belli ki okulda hiç psikoloji dersi görmemişsin görseydin şimdiye kadar bu kadar uzatmazdın.

önceden açılmış konuları kapatalım onlar ile ilgili objektik bir açıklama yap sonra ikimizinde sorularına geçeriz.
    arkadaşım tarihsel hata dedim onu açıklamak için soruyorum geçmişin masalları anlayışının çıkış ZAMANI 20 yüzyıl dedin ben de diyorum ki senin tabirinle uydurulmuş dahi olsa kuran bunu daha önce yazdı. uydurma dahi olsa 20. yüzyıl nerede 6. yüzyıl nerede ne ZAMAN diye onu soruyorum konuyu değiştirmiyorum
  • quote:

arkadaşım tarihsel hata dedim onu açıklamak için soruyorum geçmişin masalları anlayışının çıkış ZAMANI 20 yüzyıl dedin ben de diyorum ki senin tabirinle uydurulmuş dahi olsa kuran bunu daha önce yazdı. uydurma dahi olsa 20. yüzyıl nerede 6. yüzyıl nerede ne ZAMAN diye onu soruyorum konuyu değiştirmiyorum

bak çarpıtma.arkadaşlar bu arkadaş yine yaptığı şeyi yapıyor çarpıtma.rezil olmamak için önceki mesajında hakaret etmişti şimdi çarpıtıyor.

geçmişin masalları tabirini sadece sen kullandın benim yazdıklarım arasında hiçbir şekilde geçmişin masalları tabiri yok ben sadece sana cevap verdim.ve ben senin zihniyetinin psikolojinin ortaya çıktığı ve insanın bu davranışının kanıtlandığı bir yüzyılda olduğumuzu söyledim.ve bunuda psikoloji biliminin çıkış tarihiyle verdiğim bilgiyle kanıtlamış oldum.

çarpıtmaya devam etme ve hatanı kabul et.geçmişin masalları ifadesini tamamen sen kullandın ben sadece sana bu tabirine karşılık cevap verdim ve her seferinde psikoloji tarafından kanıtlanmış bir insan davranışı olarak ifade ettim ve bunuda kanıtladım.mesajları okuyan her arkadaşımız bunu görecektir.

ne desem boş açık net yalan sen var git biraz oyalan
  • Allah neden kötülüğü yarattı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trust.Me T kullanıcısına yanıt
    allahın varlığına inaıyor musun burada asıl olan bu iman veya inkar mevzusunu halledebilirsek devam etmek gibi bir maksadım var zor görünse de
    ben inanıyorum senin soruna cevabım dünya hayatı insan ve cinlerin imtihan sahasıdır. imtihan sorusu ise size verilen ömrü salih amelle mi geçireceksin yoksa kötlükle mi imtihan sonucunu ysptıkların belirleyecek ve aslında dünyadayken hesabını yapabilen sonucu önceden bilir zira defaatle hangi eylem nereye götürecek açıklanmış
    işte burada iyinin karşısında kötü olacak ki imtihan olsun yaratılmayan kötülük işlenemez herkesin iyilikle geçirdiği birhayat imtihan olmaz
  • soru bir anlam ifade etmiyor Allah nedir biri şeyin ilah olması neye bağlıdır. bu soruları çözelim bi daha düşünelim
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İnanıyormuyum bilmiyorum ama bir yaratıcının olduğuna kesinlikle inanıyorum

İmtihan mevzusu konusunda çok ders dinledim bu konuyu iyi bildiğimi düşünüyorum

Benim küçüklüğümden beri kafamı kurcalayan yeni yeni farkına vardığım sorunum şu

Kötülük neden yaratıldı

İmtihan içinse kötülük olmadan imtihan olamaz mıydı

Kötülük iyiliği anlamlandırmak için yaratıldıysa(beyaz varsa siyah alt varsa üst vardır gibi) Bu anlamı bu mantığı yaratan yeni bir mantık yaratamaz mıydı farklı yollar açacak kudreti yok mudur

Hadi diyelim kötülük var Eyvallah o zaman canilik niye var açlıktan ölme tecavüz katledilen bunlar niye var bunlara ne gerek var bunlar olmasaydı imtihan olmaz mıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trust.Me -- 26 Şubat 2018; 1:42:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shanks0

Bence şu evrende ki boyutuna bak sonra bunları yaz.

Evren devasa, o halde bir yaratici vardir. Nefis bir mantik bu. Tebrikler.

• Trust.Me T kullanıcısına yanıt
    yaratıcı imtihan şekli olarak iyilik ve kötülülüğün insanın davranışlarına yansımasını almış. demek ki en güzel imtihan şekli bu daha güzel bir imtihan şekli olsaydı inan ki onunla imtihan edilirdik. aşağıda saydıkların kötülüğün çeşitleri yani kötülük yaratılmasaydı imtihan da olmazdı.
    şimdi asıl mesele bana göre insanın imanı tam olarak anlayıp kabul edememesinden kaynaklanan sorunlar tarafından boğulması bir taraftan Allah var deyip sana verdiklerini niye böyle dersen işin içinden çıkamazsın iman edilen tanrı sorgulanırsa zaten tanrı kabulu hatalı olur yani diyeceksin ki tamam tanrısın ama burada yanlışsın insan aklı diğer her şey gibi sınırlı Allah ise sınırsız tanrının herşeye gücü yeter derken yanlış ya da eksik olduğunu söylemek zaten kabulundeki şüpheyi gösteriyor.
    hiçbir şey yokken var olan Allah alemleri yaratmış bütün canlıları ve insanların yaşayabilmesi için gerekli şeyleri yaratmış daha sonra bunlara halife olarak insanı yaratmış insanı yaratma gayesi aslında her daim farkında olmadan ibadet halinde olan diğer canlılara farkında olarak ibadet etmenin ne kadar değerli olduğunu göstermesi yani senin sorundaki kötülük insanla beraber yaratıldı. insan dünyaya tamamen cahil olarak da gönderilmedi yaşaması için gerekli bilgi ve donanma sahipti daha ilk baştan yapacaklarından sorumlu olacağının da farkındaydı iyiy kötüden ayırabilecek bir farkı vardı ama insana verilen bu fark yani cüzi irade insanı yücelttiği gibi en aşağı dereceye de çekebiliyordu. sonuçta yaptıklarına alacağı karşılığı biliyordu seçimini ona göre yaptı ve yapmakta

• Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    Anlasilmasi zor bir sey soylemiyorsun. Sacma bir sey soyluyorsun ve onu da tam soyleyemiyorsun. Evren devasa, o halde tanri olmalidir argumani bu. Sonunda da klasik bir "X e bakarsan, Y yi arastirirsan, Z yi okursan gorursun" yazip bos mesaji birakmissin :)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.