Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.537
Cevap
38
Favori
179.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kapse53

kat irtifakı varsa ve daireyi satabilir iskana gerek yok
    hocam:) gene enteresan birşey yazmıssınız sagolun varolun kucuk nuanslar var ve sayenizde anladım...

şöyle ki ben insaat harfiyat alınmasından tut kaba insaattan tut bitimi bilmiyorum tam

elimdeki evrakta 072017 de kat karsılıgı noter sozlesmem var

ve de 08/2018 gibi de catı dobleksinde akrabam oturmaya basladı bana söylenen elektırık su sanayi cinsinden oduyorlar...tabi kıs geldi dogalgaz baglanabildi mi baglanabilir mi onu da bilemiyorum.şimdi kalkıp gitsem beni imza neden atmadın atın diye sıkıstıracak imza atta adam da iskan cıkarsın ben de az fatura odeyim dicek...cok zor durumda olayı anlamaya cabalıyorum hisseli bi catı dubleksi mlsf.....

siz demişsiniz ki 31122017 ye kadar kaba insaat cıktıysa ve adam bunu kanıtlarsa ki belki kanıtlar neticede belediye ile icli dıslı kac yıldır bina yapıyor o bölgede imar barısına sokacak ters dubleksini....senaryo bu ise catı dubleksini de sokabilir ama bize sokamam diyor demektir:)))) çakallar.

ama o kadar kısa surede kabayı cıkarmıs mıdır emin değilim

nasıl emin olurum sizce? belediyeden nasıl sorgulatabilirim.bu adamın denetim firmasına bile guvenim yok.cok da oraya buraya sorarsam adam gene beni imzala diye aramaya baslar zaten son hafta kaldı...31122018 e

akrabamla miras olayından aram acık muteahhıtle birlik içinde adamlar....

HOCAM BU mesajım başkasına gitmiş...
    maalesef yeni fark etmiş durumdayım
    iskan yok irtifak da yok

• Merhaba,
    Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra Ayedaş, Bedaş veya Sedaş ile ilgili bir talebiniz olursa yardımcı olabiliriz,
    İyi günler dilerim..www.alkinmuhendislik.comİmar Barışı Yardımlaşma 2018

• Arkadaşlar çengelköyde oturuyorum burada imar barışından yararlanmak çok zor çünkü boydan boya mahalleler sit alanı olarak gözüküyor ve toplu gidilip para yatırılması gerektiğini söylüyorlar yok mu çözüm apartman olarak yatırılsa herkes zaten hazır yatırmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebarutcu E kullanıcısına yanıt
    tşk ederim cevap için hocam. Yalniz burada öğrenmek istedigim şey borcumun bertaraf olup olmamasi degil de, yapi denetim firmasinin yapi kayit belgesini iptal ettirip ettirememe gibi bir hakkinin olup olmadigi idi. Az çok anladigim kadariyla yapi denetim firmasi mahkemeye verip ya arsa sahibinden ya da kat maliklerinden bu bedeli alabiliyor. Benimle anlaşma bile yapmamis ne oldugundan haberim bile yokken adam beni tehdit edebiliyor elektrik projesini istemem uzerine. Yeni öğrendigim sey de şu, elektrik projesini cizenler de bu firma ve sayaclarla projenin hicbir alakasi bile yok bir de burdan uğrastiriyor bizi. apartmana suyu alabildik elektriği de aldiktan sonra ne yapiyorsa yapsinlar diye dusunuyoruz hocam

• Merhabalar tarım arazisi geçen ama tarım yapılmayan içinde konut olan şahıs malında imar barışına başvuruldu 1 aşama olan yapı kayıt belgesini alındı ikinci aşma olarak harita mühendisi tapa kadastorodan konut için kat itifaki için başvuru yapıyor fakat sıkıntı burda başlıyor tapu kadastu tapu çıkarmadan kanunen gıda tarım hayvancılık müdürlüğünden görüş istiyor imar yoktur die red ediyor bundan dolayı tapu alanımıyor. Zaten imar planı içinde olsa kaçak olmazdı. Onun haricinde imar barışındada tarla geçen yerlerde imar barışı olmaz die birşey yok biz iki arada bir dere kaldık. Tarım arazinde ikinci aşama kat itifaki tapusu alınamıyormu. Çevre şehircilikte kimlede görüşem başvurıda yapsam kımseden sağlıklı bir bilgi alamadım. Teşekkürler.
    Arkadaslar böyle bir işlem yaptıran yokmu yada bilgisi olan.
    İstanbul silivri bölgesinde yer

• Arkadaşlar, izmirde bir binanin alt katindaki dükkanın sahbiyiz. Dukkan 26 m2. Problemimiz ise binada ve dukkanda baca var fakat bizzim dukkanda, cati katinda, ve apartmandaki bri dairede baca gözükmüyor diyor. Belediyedi bayan imar barışına basvurmaniz gerekiyor dedi. Tam da anlamadigim sekilde yaptım başvuruyu ama 2.500 tl gibi bir masraf çıkıyor, bu nasil doldurulur ben mi yanlış giriyorum bilgileri acaba, bilen varsa yardımcı olabilir mi?

• Merhaba, hazine arazisi üzerine yapılan yerlerle ilgili süreç nasıl işliyor bilen var mı? Deneyimleyen?

• Dubleks dairem var bunu ayırtmak istiyorum aşağı kat 140m2 yukarısı 60m2 imar barisindan yararlanmak istiyorum sormak istediğim maliyeti ne kadarı bulur ayırmaya değermi????? Doğalgaz ,elektrik,su ayrimini yapmak için???

• quote:

Orijinalden alıntı: ebarutcu

Yapı denetim sözleşmesi ""inşaata başlanılmadan önceki arsa sahibi ve yapı denetim şirketi arasında imzalanan ancak,bedeli müteahit tarafından ödenen bir hizmet bedelidir. Siz binanıza yapıkayıt belgesi aldığınızda devlete karşı sorumluluğunuz olan borçlarınızdan muaf tutulursunuz. ( Belediye, ssk vb ) ancak özel kurumlara karşı olan borçlarınızdan kurtulamazsınız. Yapı denetim ile kim sözleşme yaptıysa bedel o taraftan istenir. Sanırım borçlar kanununa göre işlem yapılıyor. Yapı denetim firması alacakları için dava açabilir ama dava seyri ve sonucunda söz konusu bedeli kimden alacağına ilgili mahkeme sonuç verebilir. Yapı kayıt belgesi almış olmanız yapı denetim şirketinize olan borcunuzu bertaraf etmez.
    Bizim binayı muteahhit yaptı bize catı dubleks dustu ona dusen ters dubleksi bölmek istiyor(diğer dairelerde ona dustu.arsanın yarısı bizimdi yarısı onundu 45 er metreden 90 metreye bina yaptı.)
    noter sozlesmemizde o kat ters dubleks gorundugu ıcın onu bodrum ve girişe dondurme (bölme) cabası var rica minnet

bu işlemi de imar barısından yapmıyorum deyip duruyor biz de inanmıyoruz çatıyı da böl iki tapu yap diyoruz yok diyor yapılamaz diyor her sey kayıtlı diyor denetim firmasıyla calıstık diyor bu muteahhit denetim firmasıyla yollarını ne zaman ayırıyor? binanın kabası bitince mi? adam catıyı masraf edeceği icin ayırmıyor gibimize geliyor acıkcası? denetim firmasıyla işi ne zaman bitti bitiyor bilemiyorum bu nedenle de catı dubleksi için adama baskı yapamıyorum anca imzadan kacıyorum imza atmıyorum ayrıca adamın malı degerlenecek bize maddi olarak faydası yok neden imza atalım ki?

iskan cıkarmamıs siz imza verin ters dubleksi böleyim iskan çıksın sonra devlet 31.12.2017 den sonra biten yapılarda imar barısı derse böleriz diyor ama daireleri satacak falan o zaman nasıl olacak bu iş?

bu konuda bilginiz varsa yorumunuzu merak ediyorum adam hem imar barısıyla bölmuyorum diyor hem de mlsf imar barısı tarihlerine göre hareket ediyor bina 31122017 de bitmemişti diyor ama kabası belki yarıya kadar bitmişti ...acaba catı dubleksimi tam bitmediydi de onu imar barısına sokamıyor......kafam karısık zarar etmeden bu işten cıkmaya calısıyorum teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: skintas

Merhaba, hazine arazisi üzerine yapılan yerlerle ilgili süreç nasıl işliyor bilen var mı? Deneyimleyen?
    Biz Aralık ayı gibi milli emlak müdürlüğüne gidip sormuştuk. Aldığımız cevap bir yazı vs gelmediği için bilgileri olmadıklarını belirtmişlerdi. Ondan sonra daha gidemedik. 181 i aradığımız zamanlarda ise milli emlaktan alınacak biz bu kadar biliyoruz diyorlar.
    Herkes deneyimlerini paylaşırsa ve tapu alan varsa süreci anlatırsa hepimiz için çok faydası olur.
  • Merhaba,

5katlı bir binanın sadece 4katı için başvuru yapılabilir mi? Bir sıkıntı çıkar mı?

• ha7e H kullanıcısına yanıt
    Yasada arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis edilir diyor. Ama süreçle ilgili net bir bilgi hiç yok. Deneyimini paylaşan olursa çok sevinirim.

• Merhaba arkadaşlar, iskanlı ve kat mülkiyetli apartmandaki dubleks daire ayırmada tapunun hisseli olmasında nasıl bir başvuru yolu izlenmektedir, gerekli bilgiyi bulamadım. hissedarların ikisi de hisse oranlarınca ayrı ayrı başvuru mu yapacaklar yoksa birinin tüm alan üzerinden başvurması yeterli midir? Atıyorum yapının bulunduğu arsa yüzölçümü 1200 m2, toplam inşaat alanı 3100m2 ve dubleks daire alanı 360m2 olsun, A kişisinin hissesi 1/4 B kişisininki 3/4 olsun. Yapılacak başvuruda nasıl bir yol izleneceği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar iyi günler bir soru sormak istiyorum kayınpederim trabzon un bir ilcesinde yaşıyor kendi arsasına 20 sene önce bir ev yapmış 2 katli sonra 3.kati çıkmış çocukları için şimdi bu evin yakınından yol geçme riski var yada uzerinden evde elektrik su var bu arada yol geçse karayolları imar barisina başvurduğu için 3 kat için mı para verecek yoksa arsa üzerinden mi değerlendirecek bu arsayı .elektrik suyu varsa bence imar barisi yapmasina gerek yok kimsenin evi yikilmiyor sonuçta hele ki bir ilcede yikim çok zor bir olay boşuna 45-50 milyar vermeye gerek var mı ?

• Yapı kayıt belgesi alırken hissedarlardan biri(hisse oranı onemsiz) başvuru yapması yeterlidir.ancak yapı kayıt belgesi bedeli hisse oranın 'da bölüşerek ödenmelidir.mutabakat sağlanmaz ise ya başvuru yapan tüm bedeli ödeyecek ( diger hissedarlara icra davası açarak fazla ödediği kısmı alabilir) yada imar barışından faydalanamayacak.
    Iskan için ise hissedarların tamamının mutabakat içinde olması şart çünkü her aşama da bir bedel çıkacak (ıskan için proje,harç paraları vb.) Bu nedenle mutabakat için hissedarlar arası resmi belge düzenlemek gerekir.(başvurudan sonra ben ödemiyorum vb. Dememeleri için)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebarutcu

Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne durumu açıklayan bir dilekçe verin. Gelip bakıp inceleyip gerekli düzenlemeyi, düzeltmeyi ve iadeyi yapıyorlar ama süresi uzayabiliyor ( 3 - 4 ay ). İade bedeline göre siz karar verin.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler, gerek kalmadı yanlış aktarmışlar bana, kontrol edince baktım tamammış. ama yanlış da olsa muhtemelen girmeyecektik hiç o işe, devletten alacağı olanın Allah yardımcısı olsun

• Hocam muteahhit iskan alamiyor cunku ters dublexini iki daireye bolcek.cati dubleksimizi bolmeyecekmis mevzuat kapsamiyor diyor kendi islemini imar barisindan yapmayacakmis.bize bi mevzuat yalani soyledi geri donemiuor gibimize geliyor ve imza vermiyoruz kat karşılığı sozlesmesinde ters dubleks tek tapu sekilde...bunu noterden cift daire sekline getirme derdi mevcut.
    Biz imza vermedikçe kendisinin ne gibi kalemlerden zarar yazdigini anlamaya çalışıyorum iskan cikisinda ne gibi kalemlerde ortalama 5.5 kat bina 550 metrekare brutt denebilir.bu arada bize imar affi 2017 de iskani alinmislari kapsıyor diyor biz alamadik diyor! Simdiden teşekkür ediyorum

• hayaletmavisi kullanıcısına yanıt
    Dubleks ayırma mümkün imar barışı sürecinde.

Bunun için ilk önce metrekarelerinize ve rayiç bedelinize göre hesaplanan Yapı Kayıt Belgesi almanız gerekecek.

Daha sonra binanın imar durumu bozulduğu için bir mimara binanın mimari projesini çizdirerek onla beraber tapuya müracaat etmeniz gerekiyor.

Tapuya müracaattan sonra 2 ayrı kat mülkiyeti tapusu alabilirsiniz.

İstanbul içiyse yardımcı olmaya çalışalım.

İmar Barışı Yardımlaşma 2018

ANKA Mimarlık Ofisi ve İmar Barışı Ofisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersso -- 5 Mart 2019; 14:1:28 >

• skintas S kullanıcısına yanıt
    Hazine arazileri için öncelikle şehrinizdeki Milli Emlak Müdürlüğü'ne giderek mevcut arsanızı satın almak istediğinizi söylemeli ve satın almalısınız. Daha sonra imar barışı sürecinden faydalanabilirsiniz.

İmar Barışı Süreci hakkında detaylı bilgi; ANKA Mimarlık Ofisi ve İmar Barışı Ofisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersso -- 5 Mart 2019; 14:0:56 >
  • f-online kullanıcısına yanıt
    Arsa tapusu olarak üzerinize almanızda fayda var. Arsa tapusu olarak ödeyeceğiniz tapu harcı buna göre daha küçük çıkacaktır.

Daha sonra mimari projenizle birlikte tapu müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

ANKA Mimarlık Ofisi ve İmar Barışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersso -- 5 Mart 2019; 14:0:34 >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.