Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.537
Cevap
37
Favori
179.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beatles33

Bağımsız Bölüm Numarası ( İŞLEMİN YAPILDIĞI KONUTUN KAPI NUMARASI )
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare) ( İŞLEM YAPILAN KONUTUN NET m2 si BALKON VE MERDİVEN BOŞLUĞU VARSA m2 den DÜŞECEKSİNİZ ÖRNEK EV TOPLAMDA 110m2 İSE BALKONU ÖLÇTÜĞÜNÜZDE 20m2 ise 110-20 = 90m2 NET ALANDIR.
    Toplam Yapı Alanı (metrekare) (TOPLU KONUTMU APARTMAN DAİRESİMİ ? MÜSTAKİL EV İÇİN BÖYLE BİR SEÇENEK YOK)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare) (BELEDİYEDEN ALINAN 2018 YILINA AİT EMLAK BEYAN DEĞERİNİN İLGİLİ KISMINDA YAZAR )
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare) (TAPUDA TOPLAM ARSA YÜZÖLÇÜMÜ ŞEKLİNDE YAZAN YERDEKİ m2 Yİ GİRECEKSİNİZ)
    Arkadaşı yönetmeliği okumaya yönlendirmişsiniz evet sorduğu bazı soruların cevabı var ama birinci sorusunun cevabı yok. Yayınladıkları bütün yönetmeliği, klavuzları okudum ama bağımsız bölüm numarasının açıklaması yok. Siz "İŞLEMİN YAPILDIĞI KONUTUN KAPI NUMARASI" demişsiniz ama durumu şöyle anlatırsam sıkıntı olduğunu fark edeceksiniz. Evim dört katlı ilk iki katı resmi yani yapı kullanma izin belgeleri falan var. Ben 3 ve 4. kat için başvuru yaptım. Sonuçta iki adet bağımsız bölüm var hangisinin kapı numarasını yazacağım. Sistem 3 ve 4 yazmama izin vermiyor. "Bağımsız Bölüm Sayısı" demediği için 2 adet gibi düşünerek iki yazamıyorum. Alelade 3 yazıp geçtim ama doğrumu bilmiyorum. Gittiğim imar barışı yardım masalarında da cevap veremediler.
    "Bağımsız bölüm alanı" içinde bence yazdığınız yanlış olmuş. Net alan değil brüt alan yazıyorsunuz. Benim bildirdim katın bir katın ölçüsü 91m2 balkon, merdiven düşersem 70 kalır tahminim ama bu sefer daha az ödeme yaparım ama kat mülkiyeti alırken sıkıntı çıkar. Neden derseniz imarlı olan 1 ve 2. katın yapı kullanma izin belgesinde 1. kat için ölçü 85m2 2. kat için ölçü 91m2 yazıyor. 3 v3 4. katım 2. katın aynısı bu yüzden ben 91m2 olarak başvuru yaptım.

• kabusx K kullanıcısına yanıt
    sistem hata veriyor şu an. ödemeler de henüz yansımadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: centaur3535

Arkadaşı yönetmeliği okumaya yönlendirmişsiniz evet sorduğu bazı soruların cevabı var ama birinci sorusunun cevabı yok. Yayınladıkları bütün yönetmeliği, klavuzları okudum ama bağımsız bölüm numarasının açıklaması yok. Siz "İŞLEMİN YAPILDIĞI KONUTUN KAPI NUMARASI" demişsiniz ama durumu şöyle anlatırsam sıkıntı olduğunu fark edeceksiniz. Evim dört katlı ilk iki katı resmi yani yapı kullanma izin belgeleri falan var. Ben 3 ve 4. kat için başvuru yaptım. Sonuçta iki adet bağımsız bölüm var hangisinin kapı numarasını yazacağım. Sistem 3 ve 4 yazmama izin vermiyor. "Bağımsız Bölüm Sayısı" demediği için 2 adet gibi düşünerek iki yazamıyorum. Alelade 3 yazıp geçtim ama doğrumu bilmiyorum. Gittiğim imar barışı yardım masalarında da cevap veremediler.
    "Bağımsız bölüm alanı" içinde bence yazdığınız yanlış olmuş. Net alan değil brüt alan yazıyorsunuz. Benim bildirdim katın bir katın ölçüsü 91m2 balkon, merdiven düşersem 70 kalır tahminim ama bu sefer daha az ödeme yaparım ama kat mülkiyeti alırken sıkıntı çıkar. Neden derseniz imarlı olan 1 ve 2. katın yapı kullanma izin belgesinde 1. kat için ölçü 85m2 2. kat için ölçü 91m2 yazıyor. 3 v3 4. katım 2. katın aynısı bu yüzden ben 91m2 olarak başvuru yaptım.

Alıntıları Göster
    Bina için değil yapıya iskana aykırılık bölüm olarak işaretleyeceksiniz ve kat numarasini yazacaksınız.zeminin üstü 1.kat olarak geçiyor.sizin işiniz daha kolay.brnmi yanlış anlıyorum.düzeltme: 2 bağımsız bölüm yazmanız doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serial206 -- 22 Haziran 2018; 16:17:32 >

• centaur3535 kullanıcısına yanıt
    benim yazdığım örnek müstakil ev için geçerli tapusunda arsa yazıpta ruhsatı olmayan tek katlı müstakil evler veya yayla evleri için bizzat bu şekilde giriş yapıldı,sizin ki farklı bir durum 2 katın ruhsatı var diğerinin yok şeklinde mecburen sizdeki ilk alınan ruhsata göre girilecek m2 leri..Biz balkon m2 yi düşüp giriyoruz
  • Konuyu takip etmek için mesajım bulunsun.
    Bizde köye yaptırdığımız müstakil ev için başvurada bulunacağız, henüz başvuru yapamadım ancak haftaya sanırım yapmış oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serial206

Bina için değil yapıya iskana aykırılık bölüm olarak işaretleyeceksiniz ve kat numarasini yazacaksınız.zeminin üstü 1.kat olarak geçiyor.sizin işiniz daha kolay.brnmi yanlış anlıyorum.düzeltme: 2 bağımsız bölüm yazmanız doğru olur.

Alıntıları Göster
    Bağımsız bölüm sayısı yazsa dediğiniz 2 yi yazmak doğru ama bağımsız bölüm numarası farklı birşey. Net değil yönetmelik. Çıkan kanunda bakanlar kurulu bir yıl uzatabilir diyor. Bence kesin uzatırlar ve yönetmelikte değişiklik yaparlar. Çünkü şahsi fikrim aceleye gelmiş bir yönetmelik bu.

• blowing in the wind B kullanıcısına yanıt
    Ziraat Bankası "İmar Affı ödemeleri" adı altında bir bölüm açtı. Ordan ödemelerinizi yapabilirsiniz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Haklısın bizim de 2 kat ,adres kısmında 2 numarada çıkıyor ama 2 bağımsız daire olsun diye başvururken sadece birinin numarasını girebiliyoruz.

Bağımsız m2 yi ben bürüt olacak diye biliyordum,düzelteyim o kısma dikkat etmemişim.

Bugün sistem sürekli hata verdiğinden güncelleme onay çıkmadı.

Ama telefona Onay için siteden onaylayın sms i geldi.Bir kişi de yatırmış.Seçim sonrası hükümet değişmez ise işlemler hızlanır..

Çok doğru bir kanun çıktı ,e devletten girilmeside çok isabetli ama yazılımda ufak eksiklikler var.Örneğin girilen her hanenin yanında i butonunda hangi bilginin istendiği yazsa veya broşürün o kısmına yönlendirse çok daha faydalı olur oraya sadece rakam,ondalıklı yazmak eksiklik..

• Az önce e-devlet ten imar barışı sayfasına girdim, benim adıma benimle alakası olmayan 7 tane başvuru görülüyor, süpermiş valla..
    Bu iş sanırım ilk mesajda belirtilen "başvuru yapabilen yetkili firmalar" kelimeleri ile alakalı olsa gerek. TC kimlik numarasını hatalımı girdiler artık ne yaptılarsa bu sebeple benim başvuru sayfamda görüldüğünü düşünüyorum. Zaten iptal edildi yazıyor hepsinde.
  • Yapılan Teknik Bir Çalışma Nedeniyle Kısa Bir Süre İçin Hizmet Sunulamamaktadır

An itibariyle bu yazıyor sabahtan beri işlem yapılamıyor zaten.Sayfa yeniden düzenlenecek anlaşılan.
  • centaur3535 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki ben de aynı sorunu yaşıyorum. Konu ne favorilere ekleniyor ne de cevap yazılabiliyor. Konu sahibi yeni bir başlık açarsa bizlere daha yardımcı olur.

Ben de epey kurcaladıktan sonra dün başvurumu yaptım. 6 katlı 12 daireli bir apartmanın en üst katında 12 nolu dairenin sahibiyim. Bağımsız bölüm nosunu 12, ev yüzölçümünü de 120 metrekare yazdım( ev en fazla 110 metrekaredir.) Yapı alanı 1500, arsayı da 320 yazdım. Bunlar kayıt belgesinde var. Binada herkesin tapusu ve kat irtifakı var. Fakat kat mülkiyeti olmadığı için halen şantiye elektriği ve suyu ortak olarak kullanılıyor. Çünkü belediye bağlamıyor. Neyse fazla uzatmayayım bu dairem için 24 saat sonunda mesaj geldi. 3851 tl gibi bir ödeme çıktı. sizce normal mi? Benim bireysel başvurum kabul olur mu? Bina sakinleri olarak hep beraber hareket etmemiz mümkün değil. Çünkü bina sakinleri çok sakin değil :)

• quote:

Alıntıları Göster
    @centaur3535 sizinki doğru;

Konut alanı yazılırken bürüt alan yazılacak diyor broşürde ,merdiven vs düşülmeyecek ,bende yanlış girdiğimi düşünmüştüm hatta örnek hesaplamalar var.

Link:
    http://webdosya.csb.gov.tr/db/imarbarisi/icerikler/imar-barisi19-haz-ran-20180619131600.pdf

Sayfa 3 6).Madde de açıklaması var,Sayfa sonundaki resim alanın nasıl hesaplanacağınıda açıkça göstermiş.

Sayfa 4 örnek durumlar gösterilmiş.

Katların bürüt alanı toplamı ve arsa metrekaresi yeterli.Birde belediyeden alınacak m2 bedeli.

Bağımsız bölüm başvuruları için yazılım yapan sanırım buralara numara verilmediğini düşünmüş.2 bağımsız bölüm için iki ayrı kapı numarası girilebilmeli eğer kapı numarası yoksa yok da girilebilmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 22 Haziran 2018; 17:56:58 >

• Ben de bagimsiz bolum numarasina yazacak sey bulamayanlardanim. Eskiden belde suan mahalle olan bir yerlesim yerinde 2011 yilinda insa edilmis bir yapi var arsamda. Brn arsayi 4 ay once aldim ancak googlemapsten tarihe gore baktigimda bina 2011 yilinda yapilmis. Belediyeye beyan verirken de icinde ev var olarak beyan verdim. Ancak bu yapi iskana aykiri ve projesiz oldugundan kapi numarasi yok. Zamaninda da alinmamis belki..suan buyuksehir numara vermek icin yapi kayit belgesi istiyor. Ee ben de yapi kayot belgesi almak.icin numara istiyorum 😀

Cevre sehircilimte calisan arkadasima sordugumda adresi manuel giri secip numara kismini bos birak dedi. Sadece mahalle ve sokak girip tapudaki ada parseli girebilirim suan. Ama icime de sinmedi durum acikcasi eksik birsey yaparsam diye. Evin temel alani 60m2. Onunde de 28m2 balkonu var. Yapi alanina 88 girmeyi durunuyorum. Eksik olmasin cok olsun. Bu verileri birileri eve gelip kontrol edecek mi acaba. Son olarak ev normalde cekme paylari hesaplanmadan komsu parsele sifir olacak sekilde yapilmis. Bu durum sanirim problem olmaz. Fikri olanlar belirtirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RAY_J

Ne yazık ki ben de aynı sorunu yaşıyorum. Konu ne favorilere ekleniyor ne de cevap yazılabiliyor. Konu sahibi yeni bir başlık açarsa bizlere daha yardımcı olur.

Ben de epey kurcaladıktan sonra dün başvurumu yaptım. 6 katlı 12 daireli bir apartmanın en üst katında 12 nolu dairenin sahibiyim. Bağımsız bölüm nosunu 12, ev yüzölçümünü de 120 metrekare yazdım( ev en fazla 110 metrekaredir.) Yapı alanı 1500, arsayı da 320 yazdım. Bunlar kayıt belgesinde var. Binada herkesin tapusu ve kat irtifakı var. Fakat kat mülkiyeti olmadığı için halen şantiye elektriği ve suyu ortak olarak kullanılıyor. Çünkü belediye bağlamıyor. Neyse fazla uzatmayayım bu dairem için 24 saat sonunda mesaj geldi. 3851 tl gibi bir ödeme çıktı. sizce normal mi? Benim bireysel başvurum kabul olur mu? Bina sakinleri olarak hep beraber hareket etmemiz mümkün değil. Çünkü bina sakinleri çok sakin değil :)
    Dostum yanlışın olmasın.binada kat mülkiyeti veya idkan yoksa (ki yok.bende aynı durumdayım)binanın tamamına yapı belgesi çıkıyor.tek belge.bağımsız bölüm başvurusu yapamıyosun.(bina komple iskansız ise)

Ben imar masasından başvuru yaptım.birim başına fiyat çıkıyor ancak tamamı ödenmeden belge çıkmıyor.dediğin gibi olsa bende bağımsız başvutu yapacaktım.

İyice incele boşyere tek bölüm için paranı yatırma.iptal olursa geri almaya uğraşırsın.

• serial206 S kullanıcısına yanıt
    tamamdır teşekkürler. ben de olmadı bi bakanlık bürosuna gideyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAY_J

tamamdır teşekkürler. ben de olmadı bi bakanlık bürosuna gideyim.
    Eyw.belediyelerde masa açmışlar.bir bak istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: serial206

Dostum yanlışın olmasın.binada kat mülkiyeti veya idkan yoksa (ki yok.bende aynı durumdayım)binanın tamamına yapı belgesi çıkıyor.tek belge.bağımsız bölüm başvurusu yapamıyosun.(bina komple iskansız ise)

Ben imar masasından başvuru yaptım.birim başına fiyat çıkıyor ancak tamamı ödenmeden belge çıkmıyor.dediğin gibi olsa bende bağımsız başvutu yapacaktım.

İyice incele boşyere tek bölüm için paranı yatırma.iptal olursa geri almaya uğraşırsın.

Alıntıları Göster
    Merhaba , siz imar masasından başvurusu yaptığınız için bir kaç bilginiz vardır. Yanlış işlem yapmak istemiyorum yukarıda da sordum size de sormak istiyorum.

Bağımsız Bölüm Numarası
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare)
    Toplam Yapı Alanı (metrekare)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare)
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare)

Bunları nasıl dolduracağım ?

Arsa 950 m2 , ayrı ayrı binalar ve tapular var ( 3 kişinin ) Benim konut, binanın dıştan dışa yüzölçümü 99 m2 olarak görünüyor.

Şimdi ben bu formu nasıl doldurayım ? Yanlış yapıp param içeride kalmasını istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_tozi -- 22 Haziran 2018; 20:16:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By_tozi

Merhaba , siz imar masasından başvurusu yaptığınız için bir kaç bilginiz vardır. Yanlış işlem yapmak istemiyorum yukarıda da sordum size de sormak istiyorum.

Bağımsız Bölüm Numarası
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare)
    Toplam Yapı Alanı (metrekare)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare)
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare)

Bunları nasıl dolduracağım ?

Arsa 950 m2 , ayrı ayrı binalar ve tapular var ( 3 kişinin ) Benim konut, binanın dıştan dışa yüzölçümü 99 m2 olarak görünüyor.

Şimdi ben bu formu nasıl doldurayım ? Yanlış yapıp param içeride kalmasını istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Zor birşey yok.yalnız tapu ve bina durumunu net belirtirsen iyi olur.ayrı binalar komple iskansızmı? Durumu nedir?

• Sistem düzelmiş

Çok şükür güncelleme yapıp Onayladım.Para yatırma kaldı.

Güncellemeyi projede sorun çıkmasın diye tahmini bürütte yaptım.Yinede 1-2m2 fazla :)

Yukarıda linkini verdiğim çevre şehircilik bakanlığının e başvuru klavuzunda hepsi yazıyor.
  • Arkadaşlar herkese merhabalar,

40 yıl öncesinde ailem İstanbul'a gelip boş gördükleri bir yere ev yapmışlar. ilk zamanlarda sorun yokmuş ama sonrasında oturdukları yeri yeşil alan yapmışlar. tapu tahsis belgemiz de var. vergilerini ödüyoruz. su elektrik vs her şeyi var. ama işte yeşil alan gözüküyor tapu vs alamıyoruz.. sanırım bu imar barışından da yararlanamıyoruz.

Var mı ekstra bilgisi olan, ne yapmak gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.