Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.537
Cevap
37
Favori
179.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Khalasar

3-4 saattir imar barışı hakkında araştırma yapıyorum.
    İstanbul'da 3 farklı dairemiz var, ikisi 5 katlı binada hisse tapulu birer daire. Bunların başvurusunu anladığım kadarıyla bireysel olarak kendi dairem için yapamıyorum, tüm bina için başvuru yapılıp toplam tutar ödenmeli, bu tutar da diğer daire sakinlerinden alınmalı. Ama bu imkansıza yakın, hödük çok İstanbul'da. Asıl amacım kat mülkiyeti almaktı benim, ben aslında bu yapı kayıt belgesini alınca direkt kat mülkiyeti tapusu verecekler sanıyordum, araştırmaya başlayınca konuya ne kadar uzak olduğumu anladım. Profesyonel destek almak şart gibi görünüyor. Belediyeler umarım gerekli çalışmaları yaparlar yakında.
    Parayı alamazsan iptal olur.Herhangi bir yükümlülüğü yok.kendinde iptal edebilirsin.

Ama olurki alabilirsen sorunun ilk aşamasını atlatırsın.Bence şansını dene.Teminat için bir oara vermiyorsun sonuçta.Bir şey kaybetmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün akşamdan bu yana 'Başvuru Onaylama' yı deniyorum fakat 'Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı.' hatası alıyorum sürekli. Aynı problemi siz de yaşıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Orijinalden alıntı: centaur3535

Kendi evim özelinde konuşayım. Evet imarsız yapılmış sadece arsa tapusu olan bir yer ama ev arsa sınırları içinde yapılmış. Yetkili bir harita kadastro şirketine 2 yıl kadar önce 400TL gibi bir para ödeyerek resmi bir belge aldım ve ona göre tam sınırlarda bahçe duvarlarımı yaptırdım. Yani terketmem gereken biryer yok. Diğer konuda zaten ben de yazdım sizinle aynı fikirdeyim. Yapı kayıt belgesi başvurusunu plan proje çizdireceğim firmayla konuşarak yapacağım ki kat mülkiyeti almakta sıkıntı yaşamayayım. Elektrik,su, doğalgazım var zaten ama olmayan ve yaptırmak isteyen için bu firmalarda sadece yapı kayıt belgesi yeter demeyebilir. Elektrik projesi ıvır zıvır masrafı çıkar diye tahmin ediyorum.

Geçmişte gecekonduya elektrik su nasıl bağlandıysa yapı kayıt belgesi sonrası da benzer şekilde bağlanacaktır diye düşünüyorum, misal gecekonduya elektrik bağlarken tesisat uygun mu değil mi, insan için güvenli mi değil mi diye bakmadıkları gibi bunda da kimse teknik kısımla ilgilenmeyecektir. Bağlantı için gerekli direk vs yi isterler sadece. Zaten bu yasada beyan esas beyan ile yapının deprem vs sorumluluğunu kişi kendi üstüne alıyor hali hazırda yapılan yasaya uygun inşaatlarda bu sorumlulukları yapı denetimler üzerinden mühendisler alıyor.

Alıntıları Göster
    Bir diğer evimiz dört katlı ve onun da iki katında imar sıkıntısı var ama her katın ayrı elektrik, su, doğalgazı mevcut. Bence de sizin dediğiniz gibi olması lazım. Hatta yapı kayıt belgesini vatandaş beyanı esas olarak alıyorsanız yine vatanadaş beyanını esas alarak diğer meblağı yatırana kat mülkiyetini de vermesi lazım.

• Arkadaşlar merhaba,
    Konuyu araştırmaya devam ediyorum ve bir kaç sorum olacak, bilenler yanıt verirse memnun olurum.

Antalya'da 2010 yılında başladığımız planlı, projeli, zemin etüdü, yapı denetimi vs her şeyi vakti zamanında alınarak başlanmış olan 2 kat 4 daireli bir yerimiz mevcut. Yapının yaklaşık %80 i bitmiş durumda. (Çevre düzenlemesi vs kaldı sadece.) Ancak yasal inşaat bitirme süresi olan 5 yılı aştığımız için iskan için bir sürü resmi süreçleri (inşaat ruhsatı yenilemesi, oda onayları vs vs) tekrar yapmamız gerekiyormuş. Evlerde oturuluyor şu an, elektrik su var ve inşaat tarifesinden ödeniyor.

Yapmak istediğimiz;
    Daire tapularını alabilmek
    İskan alabilmek

Aklıma takılan konular;
    1-Yapı kayıt belgesi almamıza gerek var mıdır, almadan direk kat mülkiyeti başvurusu yapılabilir mi?
    2-İskan yukarıda bahsettiğim eksiklikler giderilmeden alınabilir mi?
    3-Yaklaşık ne kadar maliyeti olur bu sürecin?

Desteğiniz için teşekkürler.

• Sokaklarda çok konuşulmasının dh forum için bir önemi yok, yok çünkü dh sokakları temsil etmiyor, 12-25 yaş arası daha hayatında ekmek parası kazanmamış bilgisayar başında sabahlayan asosyal depresif ergenlerin çoğunlukta olduğu bir site haline geldi.

5 yıl önce teknik yardım vs konularda çok aydınlatıcı cevaplar alabiliyorduk, gerçekten çok faydalı insanlar vardı, hepsini küstürdüler malesef, forum çoluğa çocuğa kaldı.

Neyse..

Bizim de imar barışından yararlanmamız gerekiyor, ancak fabrika için geçerli bu, biz normalde sıkıntısız bir şekilde ruhsat alabilecek iken malesef parsel ortağımız önceden kaçak yaptırdığı için ruhsat alamamıştık, şimdi bu fırsatla ikimizin fabrikası da ruhsat alabilecek inşallah..

ancak biraz pahalı çıkıyor, umarım hallolur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak07

Arkadaşlar merhaba,
    Konuyu araştırmaya devam ediyorum ve bir kaç sorum olacak, bilenler yanıt verirse memnun olurum.

Antalya'da 2010 yılında başladığımız planlı, projeli, zemin etüdü, yapı denetimi vs her şeyi vakti zamanında alınarak başlanmış olan 2 kat 4 daireli bir yerimiz mevcut. Yapının yaklaşık %80 i bitmiş durumda. (Çevre düzenlemesi vs kaldı sadece.) Ancak yasal inşaat bitirme süresi olan 5 yılı aştığımız için iskan için bir sürü resmi süreçleri (inşaat ruhsatı yenilemesi, oda onayları vs vs) tekrar yapmamız gerekiyormuş. Evlerde oturuluyor şu an, elektrik su var ve inşaat tarifesinden ödeniyor.

Yapmak istediğimiz;
    Daire tapularını alabilmek
    İskan alabilmek

Aklıma takılan konular;
    1-Yapı kayıt belgesi almamıza gerek var mıdır, almadan direk kat mülkiyeti başvurusu yapılabilir mi?
    2-İskan yukarıda bahsettiğim eksiklikler giderilmeden alınabilir mi?
    3-Yaklaşık ne kadar maliyeti olur bu sürecin?

Desteğiniz için teşekkürler.
    1 yapı kayıt belgesi almanız ve sonrasında kat mülkiyeti için başvuru yapmanız lazım. sizin durumun avantajı mimarınız belli olduğundan kat mülkiyeti işlemlerini daha ucuza halledebilirsiniz.

2 eksikleri gidermeden kat mülkiyeti alabilirsiniz bunun aksinde bir bilgi paylaşılmadı zaten eksikleri tamamlayacak olsanız bu yasadan faydalanmanıza gerek kalmaz.

3 yaklaşık maliyet için

arsa metrekare
    yapının toplam inşaat alanı
    ve yapının türünü villa, konut vs bilmek lazım.

çşb sitesinde detaylı bilgi var.
    181 den de bilgi alabilirsiniz.
    çşb sitesinde hesaplama aracı da mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozyptic

Dün akşamdan bu yana 'Başvuru Onaylama' yı deniyorum fakat 'Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı.' hatası alıyorum sürekli. Aynı problemi siz de yaşıyor musunuz?
    bende sabahtan beridir uğraşıyorum 1 defa düzeldi tam onay yapacakken sistem kabul etmedi..
  • beatles33 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende yapacağım ama bazı kısımları anlayamadım açıklayabilir misiniz ? Elimde belediyeden aldığım emlak vergisi var.
    Anlamadığım yerler, bunları nasıl dolduracağım açıklar mısınız ?

Bağımsız Bölüm Numarası
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare)
    Toplam Yapı Alanı (metrekare)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare)
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare)
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_tozi

Merhaba bende yapacağım ama bazı kısımları anlayamadım açıklayabilir misiniz ? Elimde belediyeden aldığım emlak vergisi var.

Bağımsız Bölüm Numarası
    http://webdosya.csb.gov.tr/db/imarbarisi/icerikler/imar-barisi19-haz-ran-20180619131600.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: By_tozi

Bağımsız Bölüm Numarası
    bir üst mesajda linkini atmış arkadaş detaylı şekilde anlatılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beatles33 -- 22 Haziran 2018; 12:14:16 >
  • Arkadaşlar herkese iyi günler insallah herkes istedigi sekilde yararlanir.Bir kac sorum var. Hali hazirda olan bina projesi kabul gormuyor mu?Tekrardan proje cizimi zorunlu mu?Sanirim odenecek meblaglar ditekt nakit olarak yukarilarda yazilan yerlere odenecek,yani bunun icin taksitlendirme yok herhalde?

3 aşamalı olarak belirtildi bize belediyede.İlk aşama kayit belgesi olarak soylendi ikincisi proje cizimi ucuncusu tapu gider olarak soylendi.1. Ve 3. Asamalarin bedelleri ayni olmak zorunda dendi. Ben 3. Asamayi yapmayip sadece ilkini yatirip devaminda proje cizdirip halletsem olmuyor mu?Yani kat mulkiyeti almasam 3. Asama sanirim bunun icin ama boyle dusundum yablista olabilir.

Arsa tapulu yer ve bina yspildigindan beri butun vergileri odeniyor her hir dukkan ve daire icin yakladik 25 senedir.

2kat bodrum 2 kat dukkan 5 daire olan toplam 9 katli bina icin 30.000-35.000 gibi bir meblağ cikarttilar.Yukarida yazdigim gibi 1. Asama ve 3. Asama toplami 60.000-70.000 Tl oluyor,birde bunun proje cizim fiyati eklenicek fiyatta almadik ama herhalde tahmini 10.000 tutsa 80.000 tl eder 2 ortakli bu arada bina .Bilgisi olan arkadaslar yanlis yazdigim yerleri duzeltirlerse eger cok sevinirim cunku bilgi toplama asamasindayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozndnz -- 22 Haziran 2018; 12:34:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

http://webdosya.csb.gov.tr/db/imarbarisi/icerikler/imar-barisi19-haz-ran-20180619131600.pdf

Alıntıları Göster
    Burada aradığım cevaplar yok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: beatles33

bir üst mesajda linkini atmış arkadaş detaylı şekilde anlatılıyor

Alıntıları Göster
    Cevaplarımı burada bulamadım
  • By_tozi B kullanıcısına yanıt
    Bağımsız Bölüm Numarası ( İŞLEMİN YAPILDIĞI KONUTUN KAPI NUMARASI )
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare) ( İŞLEM YAPILAN KONUTUN NET m2 si BALKON VE MERDİVEN BOŞLUĞU VARSA m2 den DÜŞECEKSİNİZ ÖRNEK EV TOPLAMDA 110m2 İSE BALKONU ÖLÇTÜĞÜNÜZDE 20m2 ise 110-20 = 90m2 NET ALANDIR.
    Toplam Yapı Alanı (metrekare) (TOPLU KONUTMU APARTMAN DAİRESİMİ ? MÜSTAKİL EV İÇİN BÖYLE BİR SEÇENEK YOK)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare) (BELEDİYEDEN ALINAN 2018 YILINA AİT EMLAK BEYAN DEĞERİNİN İLGİLİ KISMINDA YAZAR )
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare) (TAPUDA TOPLAM ARSA YÜZÖLÇÜMÜ ŞEKLİNDE YAZAN YERDEKİ m2 Yİ GİRECEKSİNİZ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beatles33 -- 22 Haziran 2018; 13:10:36 >
  • ineternet bankacılığından parayı yatırdım. yapı kayıt belgesini edevletten çıktı alacakmışız. nerden alınıyor bilen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: beatles33

Bağımsız Bölüm Numarası ( İŞLEMİN YAPILDIĞI KONUTUN KAPI NUMARASI )
    Bağımsız Bölüm Alanı (metrekare) ( İŞLEM YAPILAN KONUTUN NET m2 si BALKON VE MERDİVEN BOŞLUĞU VARSA m2 den DÜŞECEKSİNİZ ÖRNEK EV TOPLAMDA 110m2 İSE BALKONU ÖLÇTÜĞÜNÜZDE 20m2 ise 110-20 = 90m2 NET ALANDIR.
    Toplam Yapı Alanı (metrekare) (TOPLU KONUTMU APARTMAN DAİRESİMİ ? MÜSTAKİL EV İÇİN BÖYLE BİR SEÇENEK YOK)
    Arsa Birim Değeri (TL / metrekare) (BELEDİYEDEN ALINAN 2018 YILINA AİT EMLAK BEYAN DEĞERİNİN İLGİLİ KISMINDA YAZAR )
    Yapının Bulunduğu Arsanın Yüzölçümü (metrekare) (TAPUDA TOPLAM ARSA YÜZÖLÇÜMÜ ŞEKLİNDE YAZAN YERDEKİ m2 Yİ GİRECEKSİNİZ)
    Teşekkürler, sağolun

• konu çok faydalı bir konu. favorilerime eklemeye çalışıyorum olmuyor, hızlı cevap yazmaya çalışıyorum olmuyor. konu kilitli mi?
    bizim de binanın üstündeki 2,5 kat kaça görünüyor. diğer daireler toprak tapulu. E-Devletten bilgi almak istedim çok karışık geldi.hiç anlamadığım konular. ayrıntılı bilgi almak için resmi kurumlara mı başvurma gerekiyor.

kusura bakmayın,hızlı cevap çalışmadığı için alıntılamak zorunda kaldım.
  • By_tozi B kullanıcısına yanıt
    e devlet giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna imar barışı yazınca çıkacak ama sistem yoğunluktan kilitli teknik hata mesajı veriyor.Kolay kolay açılmıyor. Açılınca da ödeme yaptığım halde ödeme bekleniyor şeklinde duruyor. Yoğunluktandır düzelince yapı kayıt belgesi al şeklinde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravelli76

konu çok faydalı bir konu. favorilerime eklemeye çalışıyorum olmuyor, hızlı cevap yazmaya çalışıyorum olmuyor. konu kilitli mi?
    bizim de binanın üstündeki 2,5 kat kaça görünüyor. diğer daireler toprak tapulu. E-Devletten bilgi almak istedim çok karışık geldi.hiç anlamadığım konular. ayrıntılı bilgi almak için resmi kurumlara mı başvurma gerekiyor.

kusura bakmayın,hızlı cevap çalışmadığı için alıntılamak zorunda kaldım.

Detaylı bilgi çşb nin sitesinde mevcut. Sitede detaylı bilgiler var, soru cevap kısmı var ve tanıtıcı broşürler var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozndnz

Arkadaşlar herkese iyi günler insallah herkes istedigi sekilde yararlanir.Bir kac sorum var. Hali hazirda olan bina projesi kabul gormuyor mu?Tekrardan proje cizimi zorunlu mu?Sanirim odenecek meblaglar ditekt nakit olarak yukarilarda yazilan yerlere odenecek,yani bunun icin taksitlendirme yok herhalde?

3 aşamalı olarak belirtildi bize belediyede.İlk aşama kayit belgesi olarak soylendi ikincisi proje cizimi ucuncusu tapu gider olarak soylendi.1. Ve 3. Asamalarin bedelleri ayni olmak zorunda dendi. Ben 3. Asamayi yapmayip sadece ilkini yatirip devaminda proje cizdirip halletsem olmuyor mu?Yani kat mulkiyeti almasam 3. Asama sanirim bunun icin ama boyle dusundum yablista olabilir.

Arsa tapulu yer ve bina yspildigindan beri butun vergileri odeniyor her hir dukkan ve daire icin yakladik 25 senedir.

2kat bodrum 2 kat dukkan 5 daire olan toplam 9 katli bina icin 30.000-35.000 gibi bir meblağ cikarttilar.Yukarida yazdigim gibi 1. Asama ve 3. Asama toplami 60.000-70.000 Tl oluyor,birde bunun proje cizim fiyati eklenicek fiyatta almadik ama herhalde tahmini 10.000 tutsa 80.000 tl eder 2 ortakli bu arada bina .Bilgisi olan arkadaslar yanlis yazdigim yerleri duzeltirlerse eger cok sevinirim cunku bilgi toplama asamasindayim.

Mevcut projeye aykırılık yoksa proje kat mülkiyeti aşamasında geçerli olabilir, mimari projenizi onaylayan mimarla görüşün.

Taksitli ödeme yok. Para ödemeden belge de yok.

Bana göre 3 aşama değil 2 aşama var.

1 yapı kayıt belgesi
    2 kat mülkiyeti aşaması

2. aşama için 1 aşama zorunlu ama 2. Aşama isteğe bağlı.

Proje 2. aşama için gerekli tapuya mimari proje verilecek.

1 aşama için beyan esas.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.