Şimdi Ara

İmdb puanı saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E96D116AC

Yemın ederm bu degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B38574C

Aynen mesela fight club da 8.8 lik imdb puanı alacak ne var anlamadım bence en fazla 7.5 olurdu
    Fight clubin bence 9 civari olmasi lazim ama sen bilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya iyi güzel diyosun da hocam senin görüşün "gerçek" değil ki. Bi filmin iyi olup olmadığı senin görüşün belirlemez, toplumun genel görüşü belirler. Mesela sen missouri çıkışını beğenmemişsin ben beğenmiştim 7-8 falan veririm. IMDB puanı 8 olan filmi kimi 10/10'luk olarak görür kimi 5/10'luk, hatta 1/10'luk olarak bile görebilir. Herkesin baktığı pencere farklıdır. O yüzden bunu saçmalık olarak görmeniz yanlış.
  • sinemalar sitesindeki yorumlar ve puanlama daha gercekci imdb ye gore
  • num N kullanıcısına yanıt
    ben ikna oldum bence uzaklaştırma vermeyin
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    hocam ekşiye baksa dünyanın en güzel filmi olsun adamı vazgeçirirler onlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imdb puanlarını senin benim gibi normal insanlar belirliyor.Babam ve oglum ve Eşkıya Turk uyelerin 10 puan basmasıyla top 250 ye girmis hic hak etmedigi halde.Dolayisiyla imdb dikkate alinacak bir site degil.Sinema elestirmenlerinin yaptigi incelemeleri dikkate almak daha dogru.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-328F93D37

İmdb puanı film hakkında çok şey gösterir ama herşeyi göstermez. Mesela imdb deki korku filmlerine bakıyorsanız o film +6 puandaysa çok iyi demektir. Çünkü korku filmi seven kitle sinema severler arasında azdır ve dolayısıyla total puanda korku filmlerinin puanları hep düşük olur, ben hiç imdb den 8-9 üzeri puan almış korku filmi görmedim... Sen festivalde ödül almış bir filme 5.5 puan vermişsin, ama sinefil birisi için o film 8 9 luktur. Bunun dışında aksiyon ve daha çok süper kahraman filmleri gibi filmlerin puanları yanıltıcı olabilir, çünkü bu tarz filmlerin fanboyları için bazen filmin imdb de yüksek puan alması filmin güzel olmasının bile önüne geçiyor ve yükleniyorlar 10 puana, dolayısıyla film de hakkettiği puanın üstüne çıkıyor.

Sonuç olarak imdb puanı aslında ne kadar subjektif olsa da seninde filmlere verdiğin puan bizm açımızdan subjektif. İmdb yi puandan ziyade film konusunda bir otorite olarak değil, tavsiye alabileceğin-yararlanabileceğin bir kaynak olarak düşünürsen daha verimli kullanırsın diye düşünüyorum.
    Sağ dostum yorumun için.

Missouri Çıkışı için ;Oscar almış bir film, puanı 8 üzeri beklentim çok yüksek oldu , etkileyici bir film bekliyordum açıkcası.

Aslında İmdb puanı filmin iyi olup olmadığı değil de kişisel olarak beğenilmiş mi beğenilmemiş mi bilgini veriyor bize.

Düşünün X filmi olsun , o filmin puanı 9 olsun , bu filme puan verenleri yaş ortalaması , eğitimi , yaşadığı çevre , zekası ,gelenekleri , dini... puan üzerinde çok etkili olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: num

Puanım 5,5 demişsiniz ya, buçuklu puanı nasıl verdiniz, kriteriniz tam olarak ne, merak ettim?
    Gidiş yoluna puan verdim. :) Şaka bir yana 5.5 puan vermemim nedeni İmdb puanlarının çok subjektif olduğu gerçeği hakkında forumda bir farkındalık yaratmaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ape1281

Virgülü attık 55

Allah'ın hakkı 3'tür. 5 * 3 = 15

55 - 15 = 40

Alıntıları Göster
    Komşuya gidip bir onluk aldın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

kelebekleri beğenmediysen sen daha fazla film izleme...
    BU film ödülü hak etti, çünkü en baba Amerikan filmlerinde bile patlayan tavuk göremezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 28 Ağustos 2019; 22:20:21 >
  • Puan vermek kendiliğinden saçma zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Komşuya gidip bir onluk aldın mı?

Alıntıları Göster
    Ben siz hesabı böyle yapmışsınızdır diye düşünmüştüm. 5.5 puan verirken siz komşudan bir onluk aldıysanız benim tüm işlemlerim yanlış demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ape1281

Ben siz hesabı böyle yapmışsınızdır diye düşünmüştüm. 5.5 puan verirken siz komşudan bir onluk aldıysanız benim tüm işlemlerim yanlış demek ki.

Alıntıları Göster
  • Önce konusuna bakarım ilgimi çektiyse yorumlarına bakarım eğer o da merak uyandırdıysa izlerim imdb ye falan sadece film bulabilmek için bakarım ne izliyeyim diye puanına bakmam.

• Breaking Bad 9,6 olduğu IMDB'ye bakan mı var cidden

Max 6 verebilceğin ortalama altı aptal amerikanların kölesi olduğu bir diziye 9,6 verilen bir platformu ciddiye alıyorlar.
  • Senin anlayabileceğin max rate 6 olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.