< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 28 Ağustos 2019; 14:7:9 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 28 Ağustos 2019; 14:7:9 > |
Puanım 5,5 demişsiniz ya, buçuklu puanı nasıl verdiniz, kriteriniz tam olarak ne, merak ettim?
|
Bes vercektm ama orda memet gozlugunu iki eliyle cikartmak yerine kafasini eğip gozlugun yukarisindan bakti ya gaseteye ordan verdm bucuk puani.
|
İmdb puanı film hakkında çok şey gösterir ama herşeyi göstermez. Mesela imdb deki korku filmlerine bakıyorsanız o film +6 puandaysa çok iyi demektir. Çünkü korku filmi seven kitle sinema severler arasında azdır ve dolayısıyla total puanda korku filmlerinin puanları hep düşük olur, ben hiç imdb den 8-9 üzeri puan almış korku filmi görmedim... Sen festivalde ödül almış bir filme 5.5 puan vermişsin, ama sinefil birisi için o film 8 9 luktur. Bunun dışında aksiyon ve daha çok süper kahraman filmleri gibi filmlerin puanları yanıltıcı olabilir, çünkü bu tarz filmlerin fanboyları için bazen filmin imdb de yüksek puan alması filmin güzel olmasının bile önüne geçiyor ve yükleniyorlar 10 puana, dolayısıyla film de hakkettiği puanın üstüne çıkıyor.
Sonuç olarak imdb puanı aslında ne kadar subjektif olsa da seninde filmlere verdiğin puan bizm açımızdan subjektif. İmdb yi puandan ziyade film konusunda bir otorite olarak değil, tavsiye alabileceğin-yararlanabileceğin bir kaynak olarak düşünürsen daha verimli kullanırsın diye düşünüyorum. |
Fake üyelikle cevap verildi yanlışlıkla herhalde. Üyeliklerden birini silelim bari...
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 28 Ağustos 2019; 15:59:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280666920 -- 28 Ağustos 2019; 16:12:2 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E96D116AC -- 28 Ağustos 2019; 16:14:31 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |