Şimdi Ara

İmdb puanı saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde film izlemeden önce İmdb puanına mutlaka bakardım , 7 altı olanları izlemezdim ; fakat son 2 filmden sonra fikrim değişti. 2 film izledim ilki Missouri Çıkışı İmdb puanı 8.2, Oscar almış bana çok itici geldi film.
    https://www.imdb.com/title/tt5027774/

2. film 'Kelebekler' Türk filmi , İmdb puanı 7,6 Sundance film festivalinde ödül aldı fakat film bana çok saçma geldi , benim puanım 5.5.
    https://www.imdb.com/title/tt7318202/

Arkadaşlar bundan sonra film izlemek istersem neyi ölçüt alacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 28 Ağustos 2019; 14:7:9 >

• İmdb puanı film hakkında çok şey gösterir ama herşeyi göstermez. Mesela imdb deki korku filmlerine bakıyorsanız o film +6 puandaysa çok iyi demektir. Çünkü korku filmi seven kitle sinema severler arasında azdır ve dolayısıyla total puanda korku filmlerinin puanları hep düşük olur, ben hiç imdb den 8-9 üzeri puan almış korku filmi görmedim... Sen festivalde ödül almış bir filme 5.5 puan vermişsin, ama sinefil birisi için o film 8 9 luktur. Bunun dışında aksiyon ve daha çok süper kahraman filmleri gibi filmlerin puanları yanıltıcı olabilir, çünkü bu tarz filmlerin fanboyları için bazen filmin imdb de yüksek puan alması filmin güzel olmasının bile önüne geçiyor ve yükleniyorlar 10 puana, dolayısıyla film de hakkettiği puanın üstüne çıkıyor.

Sonuç olarak imdb puanı aslında ne kadar subjektif olsa da seninde filmlere verdiğin puan bizm açımızdan subjektif. İmdb yi puandan ziyade film konusunda bir otorite olarak değil, tavsiye alabileceğin-yararlanabileceğin bir kaynak olarak düşünürsen daha verimli kullanırsın diye düşünüyorum.
  • Kendini hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Criticker'in puanları daha isabetli oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Criticker'in puanları daha isabetli oluyor
    ilk kez gördüm , sağ ol, şimdi izlediğim filmleri burada oylayacağım.
  • Aynen mesela fight club da 8.8 lik imdb puanı alacak ne var anlamadım bence en fazla 7.5 olurdu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • peki 7 nin altında olup beğendiğin film var mı ?

• Film izlemek istiyorsan ekşide yorumlari oku ve öyle izle
    Imdb falan hikaye
    Baba filmi bana göre birinciliği hic haketmiyor
    Titanik 1. olmali

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Imdb puani tam anlamiyla tek bir sey gosteriyor: izleyen insanlar sevdi mi sevmedi mi. Imdb puani yuksekse izleyenlerin cogunlugu filmi sevmistir, ama sevgi subjektif bir sey oldugu icin sen de seveceksin diye bir sey yok.

Ben mesela her turlu aksiyon filminden nefret ederim James Bond vs dahil.

• kelebekleri beğenmediysen sen daha fazla film izleme...
  • Puanım 5,5 demişsiniz ya, buçuklu puanı nasıl verdiniz, kriteriniz tam olarak ne, merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: num

Puanım 5,5 demişsiniz ya, buçuklu puanı nasıl verdiniz, kriteriniz tam olarak ne, merak ettim?
    Virgülü attık 55

Allah'ın hakkı 3'tür. 5 * 3 = 15

55 - 15 = 40
  • quote:

Orijinalden alıntı: num

Puanım 5,5 demişsiniz ya, buçuklu puanı nasıl verdiniz, kriteriniz tam olarak ne, merak ettim?
    Küsüratlı yazayım
  • İmdb puanı film hakkında çok şey gösterir ama herşeyi göstermez. Mesela imdb deki korku filmlerine bakıyorsanız o film +6 puandaysa çok iyi demektir. Çünkü korku filmi seven kitle sinema severler arasında azdır ve dolayısıyla total puanda korku filmlerinin puanları hep düşük olur, ben hiç imdb den 8-9 üzeri puan almış korku filmi görmedim... Sen festivalde ödül almış bir filme 5.5 puan vermişsin, ama sinefil birisi için o film 8 9 luktur. Bunun dışında aksiyon ve daha çok süper kahraman filmleri gibi filmlerin puanları yanıltıcı olabilir, çünkü bu tarz filmlerin fanboyları için bazen filmin imdb de yüksek puan alması filmin güzel olmasının bile önüne geçiyor ve yükleniyorlar 10 puana, dolayısıyla film de hakkettiği puanın üstüne çıkıyor.

Sonuç olarak imdb puanı aslında ne kadar subjektif olsa da seninde filmlere verdiğin puan bizm açımızdan subjektif. İmdb yi puandan ziyade film konusunda bir otorite olarak değil, tavsiye alabileceğin-yararlanabileceğin bir kaynak olarak düşünürsen daha verimli kullanırsın diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-328F93D37 -- 28 Ağustos 2019; 15:59:44 >

• num N kullanıcısına yanıt
    Bes vercektm ama orda memet gozlugunu iki eliyle cikartmak yerine kafasini eğip gozlugun yukarisindan bakti ya gaseteye ordan verdm bucuk puani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-280666920

Bes vercektm ama orda memet gozlugunu iki eliyle cikartmak yerine kafasini eğip gozlugun yukarisindan bakti ya gaseteye ordan verdm bucuk puani.
    Fake üyelikle cevap verildi yanlışlıkla herhalde. Üyeliklerden birini silelim bari...
    Evet ustteki sahte olanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280666920 -- 28 Ağustos 2019; 16:12:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-280666920

Evet ustteki sahte olanı
    Diğer üyeliği de bir ay uzaklaştırmamız gerekiyor, o da bu galiba?
  • Puanlara aldanmayın, review'leri okuyun. Review'lerin aldığı puanlara bakın.

Bu sayede pek yanıltmıyor.
    Yemın ederm bu degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E96D116AC -- 28 Ağustos 2019; 16:14:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.