Ygs puanıyla girilen bölümlerin farkı nedir ve nasıl girilir bilgisi olan cevap yazabilir mi?
Öğretmenlikler ve birkaç bölüm dışında 2 yıllık olmaları. Bazı bölümlerinin fakültede değil MYO (meslek yüksek okulu)'da işlenmesi. Ön lisans programlarını barındırması.
Dokuz eylül üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünü okumak istiyorum Bana bir eksisi olur mu 2 yıllık olmasının birde sadece ygs puanıyla mı giriliyor bu bölümlere yani lys sınavında düşük bir puan almış olsak bile bir etkisi olmuyor mu
LYS'de yaptığın netler ve gelen puan YGS puanını hiçbir şekilde etkilemez.
İlk soruna da nasıl cevap versem bilmiyorum, bölümü ve o bölümden mezun olanların şu an nerede olduklarını araştır. Ama 2 yıllık bölümler genel olarak pek iyi değildir... 2 yıllık okuyanlar genellikle 4 yıllığa tamamlamaya çalışır.
iki yıllık o bölümü okuyup sonra yüksek lisans yapsam
4 yıllık olarak hemşirelik düşünüyorum ama (İzmir üniversitesi tam burslu) iş imkanı var mı hemşirelikte
Ön lisans programından direkt yüksek lisans yapılabiliyor mu bilmiyorum, çünkü lisansı atlamış oluyorsun. Zaten 2 yıl sonra bitirip diplomanı alıp gitmeni önermem, zaten öyle bir şey yapmazsın. 4 yıllığa tamamlamaya çalışacaksın, sonra yüksek lisans yapılabiliyor. 4 yıllığa tamamlamadan oluyor mu bilmiyorum ama olduğunu sanmıyorum.
Revaçta o bölüm, iş imkanı mutlaka olur. Ya zaten sadece hemşirelikte değil sağlık sektöründe her zaman para var. Tıp, hemşirelik, fizyoterapi rehabilitasyon vs hep tutulur. Bence dediğin bölüme göre daha iyi hemşirelik hem de 4 yıllık.
Ben sadece ygs çalışsam ve ygs de tuttsa puanım ben izmir üniversitesi hemşirelik bölümüne gidebilirmiyim lys puanım hiç önemli değil mi
puan türü ygs1 veya ygs2veya3.4.5.6. yazıyorsa sadece ygs çalışacaksın..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme