Şimdi Ara

Top ünilerin rezil ücretli sıralamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-------------------------------------------------

Sabancıda bildiğiniz gibi istediğiniz yerden girip istediğiniz bölümü sonradan okuyabiliyorsunuz.

Eşit ağırlıkta 50k yaparsanız %50 burslu
    Yine ea da 600k ile ücretli okuyabilirsiniz.
    (Mühendislik ve doğa bilimleri 200k ile kapamış)

------------------‐-------------------------------

Bilkent ise gayet iyi duruyor

%50 cs 2.4k ee 3.1k Ie 7.5k Me 7.8k
    Ücretli cs 13.5k ee 16k Ie 35k Me 50k

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bilkent o kadar iyi bir okul ki amcamın oğlu sırf saygısından burslu cmpe tutmasına rağmen ücretli gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koç sabancı fiayları da çok fena abi 35k dolar yıllık neredeyse amerikadaki ortalama okullara yakın ceya daha yüksek. seneye de bi %100 zam çaksalar 70k dolar olacak neredeyse

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

• Bilkent çok ayrı bir dünya

• dün ben de bunu düşündüm. Koç'un bi bölümü ilk 100 alırken burssuzu 338k almış. ama bu insanların hayatlarının ilk 18 yılı yaşadıkları şeyler, maruz kaldığı gerçeklik bammmbaşka çok çok büyük ihtimal. bundan sonra da o 338klık eleman bizim 70. çocuğun her daim üstünde olacak çok ekstra bişe olmazsa. vay ki ne vay a

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Evet en azından göz bunu yakından görmezse kafa daha rahat ediyor. Yoksa o 338k'da olan çocuk zaten 1 milyonun üstünde parayı rahat çıkarıp okula vermiş, ders geçme, staj, iş bulma, yurt dışı, vize, ev, araba, para, tatil, kız, vs. sorunu çekmeyecek, 70. garibim bir tarafını yırtacak yine de hiçbir şey istediği gibi olmayacak.

• ikigai kullanıcısına yanıt

okula çıkarıp tek kalemde 1,5m vermek, bi de onu o standartlarda normal-sosyal şekilde sponsorlamak için ÇOK CİDDİ zengin olmak lazım. Bizim durum gayet yerinde mesela aile olarak, e benim de cebim artık 3-5 görmeye başladı ama tek kalemde okula 1,5m gömen, lüks arabalara binip deli harcamalar yapan ve muhtemelen hayata dair benim yaşadığım kaygıları yaşamamış, benim sorguladığım şeyleri 1 kez olsun düşünmemiş biriyle aynı bölümde okuyup aynı imkanlara sahip olsam kesin tribe girerdim. O yüzden boun 😁

• Bu fiyatlardan sonra kaçınılmazdı. Bilkent yine iyi dayanmış daha ucuz olduğu için ama onun da sıralamaları düşmüş.

Koç ve sabancıdaki sıralama farkları hayra alamet değil. Öğrenci kalitesini baya etkiler bu sıralamalar. İlk 100le ilk 300k-500knın kalitesi çok farklı. Özellikle koç ve sabancının parayla öğrenci geçirdiğini düşünüyorum. Yoksa 300klık adam dersleri nasıl geçiyor?

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Bu sınıf farkını yeterince önemsemiyor millet. Az biraz sosyal bi adamsan çok rahatsız edici olabilir, koçta burslu okuyan 3 4 adam tanıyorum hepsinin durumu iyi olmasına rağmen bouna ya geçtiler ya da geçmeyi düşünüyorlar

• cream cheese kullanıcısına yanıt

(Koç, sabancı özelinde bilmiyorum ama genel olarak özeller böyle işliyor)

Nasıl olduğunu anlatayım:

Online quizler, projelerle havadan puanlar verilir.

Sınavlar düşük seviyede yapılır. Çıkmışlar sorulur.

Yüksek puanlanır.

Çan eğrisi ile 30'la ders geçilir.

Belli bir notun altında sınıfta bırakmazlar veya bu bırakma notu çok düşük tutulur.

Her şeye rağmen kaldı diyelim. Bütünleme olur, yaz okulu olur, yine kalırsa ders tekrar alınır.

Bu kadar kolay sistemde, insan değil de eşek olsanız yine sınıf geçersiniz o yüzden ekstra bir yolsuzluk yapıp da geçirmelerine gerek kalmaz. Yine de sınavlarda kopya, yardımlaşma falan da döner, gözetmenler bir şey yapmaz, yakalandınız diyelim bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 14 Ağustos 2024; 11:46:35 >
    Bilkentte böyle değil. Koç sabancıyı bilmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cream cheese kullanıcısına yanıt

Bilkent'te böyle olmadığını biliyorum ama çoğu özel böyle çünkü ilk 2k'dan girenle ilk 300k'dan girene aynı eğitimi verip aynı sınavı yapmaları ve iki tarafı da memnun etmeleri mümkün değil. Bunun daha sınavsız giren yabancı öğrencisi tarafı da var onlar ilk 1 milyona da giremezler...

Zamanında komşunun, dershane sonuncusu kızı parayla özele girip sene kaybetmeden, zorlanmadan bilgisayar mühendisliği bitirmişti, ben de merak etmiştim nasıl oluyor bu diye. Sonuç bu yani; herkesi ders geçebilecek seviyeye getirmek imkansız olduğu için, dersi herkesin geçebileceği seviyeye getiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 14 Ağustos 2024; 11:55:3 >
    Kesinlikle doğru, sağlam bir süzgeçi olan okulun kaliteli bir eğitimle 200k dan kötü yapmış bir öğrencisine ee, me diploması verebilmesi akıl kârı değil. (Bu arada bilkent özelinde diyebilirim ama odtü Boğaziçi de farklı olduğunu sanmam yurdışından gelen öğrenciler de gayet iyi düzeyde oluyo bazı derslerde bizi tokatlıyolar)

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt

hintli çinli öğrenciler gördünüz mü hiç ? herkes en üst seviyeye hint ve çin diyor gerçekten o kadar iyiler mi

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Yav şimdi bazı derslerde tokatlıyorlar dedim diye süper zeka zannetmeyin de üst düzey, çalışkan olanları da var. Bence bu yurdışından gelen öğrencilerin sıkı çalışma oranı daha çok. Hintliler pakiler baya oluyor evet arkadaşlarım var

sen ne okuyorsun abi

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Endüstri

çok iyimiş

• ben bu sonuçları görünce inanılmaz şaşırdım. Boş kontenjan verir sanıyordum ama hepsi adlarının kaymağını yemiş. Geçen sene girenlerin puanlarına bakmıştım aslında çok geniş bir başarı sırası ile alım yapıyor bu ücretli bölümler. Taban puan aldatıcı olmasa da gevşek zevatları bünyesine dahil etmiş oldular artık. Parası olup KOÇ-Sabancı saplantısı olan tipler burssuz olmadı sırasıyla yazıyor buraları en sonunda da ücretliye gözünü bile kırpmayıp giriyor. Özellikle İstanbul tayfanın potansiyeli yeter buraları doldurmaya. Bilkent bi şansını denesin 30K dolares yapsın onu da görelim isterim bakalım doldurabiliyor mu Ankara tayfa.

Yine de akıl var mantık var giderler yurtdışına buraları boşlarlar dedim ama olmadı. Bakalım bundan bile cesaret alıp seneye de fiyatları dolar bazında kökleyecekler mi? St Petersburg'daki keyif sağlayıcılar bile dolar bazında ücretlerini bu denli köklemezken biz fena alıştırdık bunları onlar da kökleyebildikleri kadar köklüyorlar işte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.