Gayet iyi okullarda mühendislik, tıp, diş hekimliği vs. okuyabilecekken sırf veri bilimci olup binlerce dolar kazanacağım diye sürü psikolojisiyle istatistik yazan tipler kafasını duvarlara vuracak sıralamamı hiç ettim diye Bir de bunlar sırf TOP ÜNİDE okudukları için mühendis, doktor olacak adamlara laf yetiştirirler olm ünvanınız bile olmayacak hiçbir zaman hiçbir işte yetkiniz olmayacak azıcık yaşınız büyüyünce deli gibi pişman olacaksınız |
30k girip top üni diye istatistik yazan tipler
-
-
samimi söylüyorum yapma manyak olursun
-
30 bine top ünide stat yok ki odtü 18 binle alıyo
-
Daha da yükselmeden odtü, ytü ve diğer kaliteli okullarda yazmayanlar pişman olacak. -
bence yazanlar pişman olacak çünkü yök istatistik bölümlerini yenileyeceğine yeni programlar açma kararı aldı yapay zeka veri bilimi vs diye...
-
İstatistik bölümü her zaman data scientist mezunu vermez hocam. Çok çok fazla çalışılabilecek alan var. Özellikle bankacılık ve sigorta alanlarına da direkt olarak dokunan bir alan. Bunun yanında tabi ki çok çeşitli sektörlerde data analyst, data scientist, data engineer, ml engineer, risk analyst, budget planning gibi zibilyon tane alan ve title'a yönelebiliyorsun. Bu bakımdan endüstri mühendisliğine de benzer. İyi okulda okumak her zaman avantajdır. Gerisi senin soft ve hard skillerine kalmış. Gerçi sabaha kadar anlatılır ama en gerçekçi yöntem linkedin üzerinden mezunlara bakmak. Özellikle odtü ve ytü mezunlarının geldiği yerler oldukça iyi. Yeni bölüm açıldı diye bu bölümlere talep azalacak değil data driven oldu artık çoğu sektör ve iş alanı.
Edit: Bu sene ytü istatistik zaten yeni müfredata geçti, 2. sınıftan sonra neredeyse çoğu ders seçmeli hale geliyor istediğin alana rahatlıkla yöneltebiliyorsun. Bildiğim kadarıyla odtü de yenilenen bir müfredattaydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 14 Temmuz 2024; 21:54:0 >
-
bence iyi değil istatistikçinin başvurduğu işe birsürü alandan adam başvurabiliyor yine net spesifik bu bölümden mezun iş ilanı çok az sıkıntı yaratabilir tabi okul iyiyse tercih edilebilir başka okul*bölüm kombinasyonuna göre
-
bölüm 45k'dan alırken 30k'dan çok daha iyi bir sıralamayla yazdım, ağlayarak günlüğüne yazabilirsin. sırf seni ağlatmak için çap başvuruları dün kapanmasaydı makina da okurdum.. :) çok takılma bu mevzulara.
-
Keşke makina çapı yapabilseydin o zaman kim ağlıyormuş görürdük Yazık olmuş sıralamana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675DD2D5F -- 14 Temmuz 2024; 21:59:19 > -
keşke şu konuyu 2 gün önce açsaydın, sırf senin adına özel en tepeye odtü makina yazacaktım ve bir yıl boyunca bu forumda makina okuyorum başlığı açıp hiçbir derse de katılmayacaktım "makinabey" maalesef konuyu iki gün geç açtığın için ben işime yarayabilecek minorları yazdım umarım sana sorun olmaz :( ayrıca ortalamaya da yazık oldu ünideki seni tatmin edemedik maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 14 Temmuz 2024; 22:2:56 > -
Katılıyorum, özellikle lisans düzeyinde istatistik gibi temel ve önemli bir alanı özümseyerek bitirmek çoğu alanda oldukça iyi kapılar açacaktır. Verinin girmediği yer yok, sadece "yazılım abi ya" olarak da bakmamak lazım, milyonlarca liranın döndüğü sigortacılık, finans, yatırım, hatta kuantum fiziği gibi alanlar bile istatistik temeliyle dönüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 14 Temmuz 2024; 22:2:25 > -
Çok akıllıca bir şey yapmışsın ciddi söylüyorum. Makine çapı yapmak istatistikcilere göre değil manyak olurdun ana dalına olan saygını da yitirirdin.
-
bir yıl boyunca seni etiketleyip başlık açacak olmanın verdiği zevkle 2 yılda bitirirdim gibi geliyor bana :D
-
kütüphanedeki odtü istatistik okuyan eleman için haklı çıkarsın umarım. tıp düşünmedin mi diye sormuştum "tıp gay işi abi yiahh" diye cevap vermişti. hem ODTÜ'den hem de istatistikten soğuttu sağolsun. Ne kadar top üni olursa olsun bu tipler kilit taşı tür sanırım -
mezun olunca ne yapacaksın sen la
-
ABD'ye gidip ayda 15k dolar maaş alıcam knk her gün leetcode çözüyorum çünkü
-
Yok ya benim top ünilim yapmaz öyle şey
-
150k sıramayla girdiğin yerden mi
-
Aynen knk ironiden de anlamıyor leetcode çözmeye devam et sen hadi ABD'ye gidicen ctisss
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
30 bine top ünide stat yok ki odtü 18 binle alıyo |
Benzer içerikler
- adana etüt merkezi tavsiye
- yks türkiye birincisi netleri
- selin hoca pdf
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- havelsan maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X