Şimdi Ara

Top ünilerin rezil ücretli sıralamaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dolması normal hocam fiyat yüksek ama şöyle bir bakış açısı da lazım 30k dolar 30k dolar diyoruz da tam o hesaba denk gelmiyor.

Reelde şuan dolar 50 falan çünkü yine 19-20k dolar hesabına geliyor misal bizim 2020 martta 250bine aldığımız araba şuan 1.7M falan o zaman 250k aşağı yukarı 37k euro falandi şuan bu mebla 1.3m civarı yapıyor yani dolar euro hala yükselecek kısaca abdde okunur diyor 30k dolara da imkansiz bu paralara orda, bilkent aralarında en iyisi 30-40k dolar da olsa okuyan çıkar illa tavan siralardan ülkede geliri çok az da olsa bu yonde artan var sonucta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 14 Ağustos 2024; 15:20:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yvztr kullanıcısına yanıt
    Ben dahil bir çok arkadaşım istanbuldan geldi bilkente yani ankara tayfa değil tüm türkiyeden gelen oluyor. Bilkent 620k fiyatıyla 13k ile cs i kapamışken sabancının 1.1 milyon fiyatıyla 200k ile kapaması Aslında 30 da olsa 40 bin $ da olsa yine de bilkentin kontenjanlarını dolduracağını gösteriyor. Fakat bilkentte bu üniversitelere göre ne kadar fiyatı arttırıp para koparabiliriz düşüncesi olmadığından bu durumun hiç yaşanmayacağını söyleyebilirim

• Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

çok iyi bir noktaya değindiniz. Zaten ben bu fiyatları çektiklerini görünce KOÇ ve Sabancı gözünde reel dolar kurunun ne olması gerektiğini bir kez daha idrak ettim ve tırstım. Kurlar serbest bırakılırsa ABD'de okuyan evlatların ailelerine Allah sabır versin. Herhalde bu okulların arkasındaki iktisadi akıl kendi ayaklarına sıkacak kadar aptal değiller. Okul ücretleri erimesin diye hükümetin aklındaki gevşetme tarihi gelmeden muhtemel kurdan okul ücretlerini belirliyorlar.

• yvztr kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam zamaninda haberturk muydu hatirlamiyorum kocta bi hocayi dinlemistim genelde zamları şuana gore değil seneye olan kuru tahmin edip yapıyorlarmiş ama fiyatlar gene de yuksek tabi eskiden kocu 100 aileden 10u odeyebiliyorsa şuan 3u falan odeyebiliyor alim gucu dusunce, haliyle sıralamaların dusmesi de normal

Ha cok rahat karsilayabiliyorsa koc sabanci bilkent(bilkent bayagi ucuz yanlarinda) ucretli ok tabi ki muthis okullar ama gidip de diger ozellere vermem sahsen gider itu saraybosna fln yazarim senelik 4-5k eur hem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 14 Ağustos 2024; 15:13:52 >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt

Hocam eğer ki yönetim bu elit saikle yola çıkıp fiyat belirlemiş ise o zihniyetin yönettiği okuldan da işinin hakkını veren dürüst çalışkan efendi adam dediğimiz güzel mühendisler yetişir ama piyasanın nabzına uygun çakallığın kitabını yazacak özel sektörü harlayacak elemanlar yetişmeyebilir (olsun yetişmesin de). Sonuçta ne KOÇ'un ne de Sabancı'nın 150-250 kişiden ekstra alacağı 10'ar bin dolarla ihya olacak hali yok. Bunu yermek için değil yılların tecrübesiyle aklıma yerleşmiş efendi Ankara bic İstanbul önyargısını taşıyan biri olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvztr -- 14 Ağustos 2024; 15:15:39 >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt

160 kişilik bilkent ie ye 2023 yılında yanlızca 4 kişi gelmiş istanbuldan. İstanbuldaki çoğu özel okulda ankaralı oranının bundan çok daha yüksek olduğuna eminim. Ayrıca bilkentin ücretlilerini ciddi bir şekilde ted-odtu vakfı nesine aydın vb okullardan gelen öğrenciler dolduruyor( nedendir bilinmez ankaralılar ankarayı çok seviyor)

ek olarak bilkent de diğer özel okullar kadar zam yaptı aslında fakat her zaman ucuz bir okul olduğu için halen de çok göze batmıyor. 3-4 sene önceye kadar her zaman koc sabancı %50 bilkent ücretliden pahalıydı son yıllarda bilkent geçti.

Fiyat ne olursa olsun bu okullar kontejan doldurur ama bilkent fiyatını seneye sabancı ve koc ile aynı seviyeye getirse say 200k görmesek de makine vb bölümler kesin 100k+ ile kapatır. Bu kadar konusmaya rağmen bence bilkent tr deki en iyi 2 üniden biri( diger halen boun ) özellikle akademi konusunda 1 numara. Özel sektör olarak ankaranın dezavantajı var.

Üstte bahsettiğim gibi son yazdığınıza katılmıyorum, her okul aynı oranda zam yaptı bilkent hep ucuzdu halen ucuz gözukuyor ama bu ekonomi ve ücret politikası birkaç sene daha böyle devam ederse ilginç seyler görebiliriz.

Bazı insanların bu paralara usa de okunur olayı ise fiyasko. Çevrenizde böyle insanlar var mı bilmiyorum ama iyi bir Amerikan üniversitesinde okumaya minimum 11in ortasında karar vermeniz gerekiyor. Burs fln ztn imkansız ücretler de yıllık 60k usd den baslar iyiler icin.

arkadas 55k ya devlet okulu ucla da okuyordu. Birde yasam masrafı fln yıllık min 100k

birde bu okullara girecek biri bilkent ucretli yada koc sabancı %50 tutturuyor

kur normal olsa yıllık 10k usd yani ciddi fark var arada/ yasam masrafı da abd ye göre ciddi dusuk.

avrupa baska olay ing harici hollanda fln 1tık pahalıdır zaten beles olan italya almanya cok daha ucuz.

bakalım ocakta dolar baskılamaya ragmen 45*ları görecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireLordZuko -- 14 Ağustos 2024; 15:27:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Hocam usa olayini bana mı dediniz bilmiyorum ama mesajima tam bakin lutfen orda öyle diyenleri elestirdim zaten forumda bu haftaki yorumlara çok yazilmisti cunku

• Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

Yok size demedim genel olarak bir yazı yazdım, yazıyı da yazdıktan sonra okumadım vallahi yanlıs birsey dememisimdşr herhalde dediysem kusura bakmayın.

ama cidden tr cok garip bir ülke oldu arabadan eve market alısverisinden giyime avrupanın en pahalı ülkelerinden bile daha uç bir noktaya geldik , gerçekten korkunc bir durum var. Bakalım belki bu seneki puan düşüşleriyle birlikte ya bu seneden 1-2 tık daha az ücret artışı ya da ücretli kontejan azaltması bekliyorum özellikle sabancı kocta. Özü yeditepe bau kalbur üstü sayılabilecek okullar fena çakılmış. Bayagı iyi akademik kadrosu olan bir arkadasımın egitimi begendigi özü ee 290k dan almıs ( ücreti gereksiz fazla bence) genel olarak seneye olumlu şeyler bekliyorum ben bakalım göreceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

kullandığınız cümle malesef görecili bir sonuca çıkıyor. kuzeniniz tercihen daha iyi bulduğu için bilkenti seçmiş.

muhtemelen sıralaması 400-1000 arası idi, tercihen boğaziçini istemeyip durumu da varsa %50 ile bilkenti tercih etmiştir.

benim de iş arkadaşımın yiğeni 2 sene evvel bilken burslu mühendislikler gelecekken(ilk 1000 de idi ama net sıralamasını hatırlamıyorum) ben burslu okuduğum kazandığım bölümde baba parası ile gelenlerde olacak deyip ben tercihimi kendi kapasitemde kilerle okumadan yana kullandım deyip odtüyü tercih etmişti. odtü bilgisayarda okuyor şimdi.

bu biraz bakış açısı ile alakalı.

ha bu arada bilkent imkan, labratuar ve hoca skalası olarak belkide en iyi okuldur. ben işin burasında değilim. ama kişisel tercihleri genelliyemeyiz. ona dikkat çekmek istedim.

Ha yok hocam haklısınız zaten kusurluk bir şey yok

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yazan sahsi taniyorum amca oğlu sayisal 28. Olmustu burslu tuttuğu halde gitti ücretliye

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

zekalarını bizim ölçme sansımız yoksa da, amerikanın en çok hintli beyaz yakalı aldığı kesin.

adamların normal herhangi bir fakülte mezunları bile bilgisayar kullanı konusunda dünyanın bir çok ülkesinden daha nitelikli olduğunu bir kaç yerden duydum. bunun dışarı gitme isteği ile birleşme sonucu olma olasılığı yüksek. adamların ülkesi en kötü ülkelerden. danimarkada veteriner hekim olarak çalışan bir pakistanlı oradakilerin bilmediği anlamadığı pc ile alakalı ince ayar işlerde adamlara resmen resital döktürmüştü. bir paylaşımda görmüştüm.

Aslında USA'daki ünv.lerden güzel burslar alınıyor ama not ortalamanız inişe geçerse eğitim ücretleri fena can yakar. Kuzenimin oğlu Arizona için 32K dan 19K dolara indiren başlangıç bursu alıp gitmiş notları düşünce tam ücretten devam etmişti. Bunun dışında yaşam ücretleri ve toplu taşıma olmadığında kimi zaman araç satınalma-akaryakıt vb. KOÇ-Sabancıya rahmet okutabilir bütçe düşmanlığı yönünden. Kurların fırlamasından bu yana da ciddi manada ABD ve Kanada'dan Kıta avrupasına kaçış var. Dikkat edilirse düşük fiyat nedeni ile Almanya-İtalya YD üniversite muhabbetleri çokça konuşulmaktadır. İngiltere'de pek burs vermemesinden dolayı kümülatif olarak ABD'den aşağı kalır yanı yoktur. Özel üniversitelerin dolar bazında son on yıldır artan fiyatlarını dolar enflasyonu, covid sonrası yeni dönem, dolar-tl baskılaması vb. nedenlere az çok bağlasam da cesur kararlar olarak görüyorum. Düşük sıralamadan almaya bir kez başladınız mı adınız çıkabilir ve başarıya aç öğrencilerin gözünde değeri düşebilir bu okulların. Yabancı öğrenci konusuna da değinmek isterim. Bugün gelişmiş ülkeler için döviz girdisi, eğitim turizmi, ülke tanıtımı, sıralamalarda üste çıkması vb. ne derseniz deyin uluslararası öğrenci alımı normal bir durum. Anormal olan onlar ua öğrenciye yüksek fiyat çekerken biz kendi evlatlarımıza yüksek fiyat çekiyoruz. Tabi sıkıysa bizdeki 30k dolar fiyatı ua öğrenciye çeksinler zor adam bulurlar. Ua kulvarda millet aptal değil verir o parayı gider UK'ın taşra üniversitelerinde paşa paşa okur alır ilk 150'ye giren üniversiteden diplomasını.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.