Şimdi Ara

IMEI kayıt ücreti 10 yılda yüzde 34 bin artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜİK, bugün Ekim 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ekimde aylık bazda yüzde 2,88 artış gösterirken yıllık enflasyon yüzde 49,38 olarak gerçekleşti. Bu oran aynı zamanda yeniden değerleme oranı olarak gerçekleşti. Bu bağlamda 2025 yılında yurt dışından getirilen telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti de 45 bin TL’yi geçmiş olacak. IMEI kayıt ücretinin seneler içindeki artışı ise dudak uçuklatıyor.

10 yılda yüzde 34 bin yükseldi

Halihazırda IMEI kayıt ücreti 31.692 TL olarak işletiliyor. Ancak bu ücret, 1 Ocak 2025 tarihinde 45.614 TL’ye yükselecek. Zaten son yıllarda birkaç istisna dışında yurt dışından telefon almak pek mantıklı değildi ancak bu zamlarla birlikte hiçbir modelde avantaj kalmamış olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden değerleme oranını yüzdel 50 azaltma ya da yüzde 50 artırma yetkisine sahip. Eğer değişiklik yapılmazsa 1 Ocak 2025 itibarıyla çeşitli vergi, harç ve cezaların yüzde 43,93 oranında zamlandığını göreceğiz.

Ayrıca Bkz.Yeniden değerleme oranı açıklandı: Trafik cezası, vergi ve harç zammı belli oldu

Öte yandan IMEI kayıt ücretinin seneler içindeki yükselişi ise dikkat çekiyor. 2015 yılında kayıt ücreti sadece 131 TL’ydi. Dolayısıyla 10 yıl içinde IMEI kayıt ücreti tam yüzde 34.719 (Otuz dört bin yedi yüz on dokuz) oranında artmış oldu.

Yıllara göre IMEI ücreti

• 2015: 131 TL

• 2016: 138 TL

• 2017: 149 TL

• 2018: 500 TL

• 2019: 1.500 TL

• 2020: 1.838 TL

• 2021: 2.006 TL

• 2022: 2.732 TL

• 2023 (ilk 6 ay): 6.091 TL

• 2023 (ikinci 6 ay): 20.000 TL

• 2024: 31.692 TL

• 2025: 45.614 TL

• Adıma kayıtlı IMEI no'nun büyüklüğü kadar yani yaklaşık 866 Trilyon kere ABV

(Bir de benim çift hatlı... Diğer no Zorlu'ya ve Kılıçdaroğlu'na gitsin)

O kadar saçma ki bari piyasa fiyatına göre orantılı yapın... Ya belki yurtdışından orta karar bir telefon alıp gelmişim, niye iPhone 39 Pro Max Infinite Royal+ almışım gibi muamele görüyorum?

Nedir bu tek tip kestirip atma. KK 100 bin 750 TL olayında da oldu. Neyse ne bir yüzde çıkarın bir nebze daha hakkaniyetli görünür en azından.
  • 10 yılda yüzde 59 bin değerlenen başka bir şey varmı?
  • Adıma kayıtlı IMEI no'nun büyüklüğü kadar yani yaklaşık 866 Trilyon kere ABV

(Bir de benim çift hatlı... Diğer no Zorlu'ya ve Kılıçdaroğlu'na gitsin)

O kadar saçma ki bari piyasa fiyatına göre orantılı yapın... Ya belki yurtdışından orta karar bir telefon alıp gelmişim, niye iPhone 39 Pro Max Infinite Royal+ almışım gibi muamele görüyorum?

Nedir bu tek tip kestirip atma. KK 100 bin 750 TL olayında da oldu. Neyse ne bir yüzde çıkarın bir nebze daha hakkaniyetli görünür en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 4 Kasım 2024; 12:16:45 >
  • Kalite artışından kaynaklı olabilir
  • Artik herseyi kacak aliyorum
  • Eyyyy
    Eyyyy
    Eyyyyyy
  • volnes V kullanıcısına yanıt

Sorun degil.sokakta sosyal medyada devketi elestirenlere hakaret ederek vicdanini rahatlatirsin.

Ev araba dizecek kadar buyuk is yapiyorsan bi ujre hac zekat sey ettin mi hersey sifirlaniuor zaten..IMEI kayıt ücreti 10 yılda yüzde 34 bin artış gösterdi (ironidir)

• Her şeyi eline yüzüne bulaştır, faturasını halka kes.

Oh ne ala memleket...
  • Normal bir ülkede ücretini bir kenara bırak, imei kaydı, yurtdışına çıkış har(a)cı gibi gereksiz vergiler olmazdı. Fakat bizde protesto kültürü diye bi şey yok ne yazık ki.

Elin kenya’lısı bile protesto hakkını kullanıyor.
    ekşi sözlük
    19 temmuz 2023 kenya olayları
    https://eksisozluk.com/19-temmuz-2023-kenya-olaylari--7685624

• İphone a göre imei harcı ücretini ayarlıyorlar şaka gibi. ben belki orta yollu bir samsung getireceğim ben niye 45 bin lira ödüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 4 Kasım 2024; 12:17:33 >
  • onur1301 kullanıcısına yanıt

Ooooo onu akletmek filan oooooo sen de güldürme şimdi!

• Yeniden Değerleme %50 Asgari Ücrete Zam Yokkkk... Asgari Ücret Maaşını Sanki Devlet Kendisi Ödüyor... Millet Dişiyle Tırnağıyla Çalışıyor Kazanıyor... Vicdansızlar Merhametsizler Allah tan Korkmazlar...
  • %34.719 yapar yalnız. konumuz bu değil adamlar üreticiden çok kazanmayı geçti ürecitinin 2 katı kazanıyor resmen

• kripto para olarak piyasada olsa tutanı dehşet ihya etmişti.

• IMEI kayıt ücreti 10 yılda yüzde 34 bin artış gösterdi
  • c36ab7c4 kullanıcısına yanıt

Nasil bi mantik bu.

Onlari marslilar mi seciyor..IMEI kayıt ücreti 10 yılda yüzde 34 bin artış gösterdi 

• Evet var. Mabadül eşrefimiz.
  • Ben şaşırmıyorum artık bu olana bitene ekonomi politikasını sadece zam ve vergi üzerine kuran, üretmeyen bir ülke de bunlar çok normal şeyler. Vatandaş buna müsaade ettiği sürece de böyle olmaya devam edecek.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.