Şimdi Ara

imei klonlama ve versiyon güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
16.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yurt dışı galaxy s2 aldım ve 3 aydır sorunsuz kullanıyorum, ama dün telefonuma bu imei numaralı cihaz kapanacaktır diye mesaj geldi . Ben de başka bi 3g li telefonun imei numarasını buna kopyalamak istiyorum . Ama bu işlemden sonra ben telefonumu android jelly bean a güncellersem , telefonun tekrardan kapanma riski var mı ? yoksa versiyon güncellemek tamamen zararsız mı ?

• Telefonunuzun kapanma değil devre dışı kalma riski var. Samsung bazı firmaların özel olarak değiştirilemez çiplere yazdığı bilgileri de Android yazılımının bir parçası olarak normal hafızaya yazıyor. Bu sayede kolaylıkla IMEI numarası değiştirlebiliyor. Ancak bu numaranın bulunduğu klasörde bütün seri numalar var; kablosuz anteninizin, GPS anteninizin seri numaları vs. de orada. IMEI değiştirirken bu klasörün içindeki bilgiler okunuyor. Buradaki sorun şu; bu klasörün bir kopyası da Samsung'ta var. Bu sayede cihazın kendi seri numarasını ve diğer numaraları kontrol ederek gerekli güncellemeyi ayarlayıp verebiliyorlar. Siz bu klasörde sadece IMEI numarası değiştirilmiş bir şekilde güncelleme yapmak istediğiniz zaman diğer seri numalarına göre Samsung cihazı tespit edip güncellemeyi gönderiyor ancak IMEI numarası farklı olduğu için yeni gelen yazılım o klasörü boşaltıyor. Bu defa bütün seri numaralaları kaybediyorsunuz. Bluetooth, Wİ-Fi, GPS hiç birisi çalışmıyor. Bu yüzden ya başka bir S2 IMEI numarası bulmalısınız ya da hiç bu riske girmemelisiniz.

Sanıyorum bu sorunları aşmanın belli başlı yolları var ancak çok uğraştırıcıdırlar diye tahmin ediyorum. Bu uygulamayı yapıp sonra güncelleme yaptıklarında IMEI numalarını kaybedenler olmuştu. Sanırım birkaç kişi sonra en baştaki yazılımlarına geri dönerek cihazı tekrar kullanılabilir hale getirdiler ama kalıcı silinme riski var.

• çok sağolun o zaman 2 sorum daha olacak :

1- şu an telefona IMEI kopyalama işlemini yaparsam ve güncelleme yapmazsam , normal bir şekilde kullanmaya devam edebilir miyim ?

2- farz edelim 5 gün içinde jelly bean s2 için çıktı ve ben jelly bean sürümüne güncelledim ve daha sonra IMEI klonlama yaptım . Bundan sonra sorunsuz kullanabilir miyim ?
  • bir de hocam ben kies den değil , odin ile manuel olarak güncelliyorum :)) senin dediğin yöntem zannedersem kies üzerinden güncelleme yaparsam sıkıntı . Ama odin ile güncellemek istiyorum farzedelim . IMEI değiştirdim ve odin ile güncelliyorum . Hala wi-fi ve gps vb.. bi problemle karşılaşma ihtimalim var mı ?
  • güncel..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERTANE78

bir de hocam ben kies den değil , odin ile manuel olarak güncelliyorum :)) senin dediğin yöntem zannedersem kies üzerinden güncelleme yaparsam sıkıntı . Ama odin ile güncellemek istiyorum farzedelim . IMEI değiştirdim ve odin ile güncelliyorum . Hala wi-fi ve gps vb.. bi problemle karşılaşma ihtimalim var mı ?

Odin ile guncelledigim zaman imei düşme gibi bir durumla karsilasa biliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • he işte ben de onu soruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acaba yurt disindan gelen telefonu direk pasaporta kaydedince normal guncellemede sorun cıkar mı? Imei ile ugrasmadan yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jurix

acaba yurt disindan gelen telefonu direk pasaporta kaydedince normal guncellemede sorun cıkar mı? Imei ile ugrasmadan yani?

kendim getirdim ve kendi pasaportuma kaydettim , güncelledim sorun çıkmadı .

Ama işte benim sorunum daha değişik . Sonra o telefonu başka bi yurt dışı telefonuyla takas ettim , şimdi de kapanacak uyarısı veriyo
  • guncel

• Bu konu altında bilgi vermem istiyorum

İphone marka telefonun imeisi başka cihaza kopyalanırsa kapanmadığını farkettim. Android işletim sistemi olan cihazlarınkini hemen kapatıyorlar. Demem şu ki aynı iphonenun imei iki farklı cihazda çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.