Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
918
Cevap
0
Favori
1.577.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: abdul_2341

arkadaşlar gidip bi telefoncuya sorun acaba nasıl olacakmış bu iş hem bizde öğreniriz

sanki telefoncu alma diyecek ala ala..
    asıl telefoncuya somucan onlar akıl karıştırır bence almayın yani.
  • Arkadaşlar

13 temmuz gününü ULUSAL CEP TELEFONU BARIŞ GÜNÜ ilan ediyorum.

Hepinize huzurlu cep sohbetler diliyorum.
  • şimidi noolcak
    bununla telefon hırsızlığımı önlencek yoksa
    devletin uçan kuştan para alma politikası mı
  • selam arkadaslar bende eski bi t29 var *#06# yaptiimda su yazi cikio:
    IMEI
    520411-62-283243-4-05
    15 haneli olmasi gereken numara nasil bu halde anlayamadim ve tabi ki kayıt bulunamadi diyo ama ben faturali almistim..
    Durumu anlayan varsa yardim lutfen!!!!!!!
  • İlk 15 numarayı gir. Bulunamadı diye bir sonuç çıksa bile faturan varmış, faturayı gösterip ücretsiz olarak kayıt ettireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 3 Eylül 2005, 21:17:07 >
  • tesekkurler akay635.. Maalesef bulunamadi cikti. Bu kayit olayini nereye ve hangi tarihler arasinda yaptirabilecegimi de soylersen sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanyagan

tesekkurler akay635.. Maalesef bulunamadi cikti. Bu kayit olayini nereye ve hangi tarihler arasinda yaptirabilecegimi de soylersen sevinirim

Gsm operatörünün ''telefonunuzu kayıt ettirin'' diye mesaj göndereceği söyleniyor. Bir kaç gün veya bir kaç hafta içerisinde her şey daha da netleşir. Acele etmeyede gerek zaten, kayıt ettirmek için verilen son tarih 14 aralık 2005. Epey zaman var daha. Kayıt yeri olarakta ayrı birimler kurulacağını sanmıyorum, banka, vergi dairesi, telekom, GSM bürosu vb. yerler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 4 Eylül 2005, 0:29:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: volt

şimidi noolcak

coktan onlendi bile sap gibi ortada kaldi 13 temmuzdan sonra kacak tel alanlar. 1i de ben :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: drmmr

quote:

Orjinalden alıntı: volt

şimidi noolcak

coktan onlendi bile sap gibi ortada kaldi 13 temmuzdan sonra kacak tel alanlar. 1i de ben :(

uyarılar dikkate alınmalıydı 13 temmuz mobil tlf alanlar(spot-kaçak)her neyse devlet kararlı durursa daha tam belli degil...
  • yedek parca yapacaz telefonu yani :(
  • kesin fikrim bana sorulursa tabiii çünkü kaçagı önlemek benim görevim degil devletin göreviydi ben satılan yer ist göbegi ve koskoca bir han ise sorumlu tutulmamda okadar sacma diyorum benim fikrim tabii...yani sonuç temmuz 12 temmuz biraz zor diyorum....
  • insallah dedigin gibi zor olurb.....
  • arkadaşlar ben gittim vergi dairesine sordum tel. kayıt işlemleri için "böle bişi burda olmicak" dediler, telekomu aradım 13 temmuzdan sonra açtım tel.imi kayıt olayını sordum "aralığa kadar gidip kayıt ettirceksin, elimdeki net bilgi bu" dedi kadın. "emin olmak için gsm operatörüne sor" dedi, aveayı aradım "bize bi bilgi ulaşmadı telekom un sitesinden ilgili kanunu oku" dediler

naapıcam şimdi?
    beklicem
  • haber var mı ya nereye kayıt yaptırcaz diye.bide illa cep telefonuna msg gelmesini mi beklicez
  • Niye bitane işimiz tam değil ki.. Kaçak telefonu olanlar mesaj gelmesini beklemeden 5 YTL ile kayıt ettirsin deniyor ama nerede kayıt ettirileceğine ilişkin en ufak bilgi verilmiyor... Bu iş Aralık ayına sarkarsa şaşmam.. 5 YTL kuyruğunda görüşürüz...
  • ehuhhhhhhhhhhhh

• Arkadaşlar IMEI sorgulamada çooooooook önemli birşey keşfettim.
    Benim imei numaram 351067300100181 ve yıllardır kullanıyorum. ama bulunamadı yazıyor.

Yalnız birşey var! son rakamını yanlış yazıyorum 181 yerine 184 gibi ve aşağıdaki şu ibare çıkıyor;--
    "351067300100181 BULUNAMADI Dikkat! IMEI numarasının son basamagı 4 yerine 1 olmalı"
    benim IMEI numaramı gösteriyor hatta düzeltme yapıyor. yani benim imei numaram şu belirlenmiş 12 milyon kaçak ama kayıt altına alınacak telefon arasında olduğu ortaya çıkıyor. En azından benim yorumum öyle.

Yani bu yöntemle 13 temmuz meselesi çözülebilir.

Sizden ricam özellikle - 13 temmuzdan sonra alanlar- IMEI no.nun son rakamını yanlış yazıp sorgulatın. Çıkan sonuçta yanlış yazdığınız değil de sizin numaranız yazıyor ve hatta düzeltme yapıyorsa demeki numaranız kayıtlıdır. Yani 5 YTL ile kayıt yapılabilir.

Hadi spotçular bir deneyin bakalım ve sonuçları foruma yazın lütfen.

• Her yere de yazmışsın

Senin o düzeltme dediğin aslında check digit kontrolünden başka bir şey değil... Bu tür seri numaralarda en son digit kontrol amaçlı kullanılır... Seri numaranın hatalı yazımını önlemek ve bütünlüğünü korumak için..
  • benim 1 sorum olucak d500 kullanıytorum ve imei aynen şu şekilde gözüküyor

IMEI
    355xxx 00
    0613yy /5

(x ve y leri özellikle koydum orda rakkamlar var..)

ben şu şekilde algıladım bu imei yi
    355xxx000613yy5 ve kontrol ettirdim ve yukardaki arkadaşınki gibi imenizin sonu 1 olmak zorunda diyip düzeltip bulamadı??
    d500 ün imei numarası demin yazdığım gibimi ? eğer öyleyse nie illa imei nin sonu 1 ile bitmek zorunda ve ben ne yapmalıyım teleofnum spot alalıda oldu baya
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.