Şimdi Ara

İmeim Kopyalanmış cihaz çöp oldu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum Çöp olmaz o cihaz sebebine gelince;

iPhone 4 lerin imei numarasının değişmediğine dair bilirkişi raporu var. Ayrıca 012 ile başlayan imei ler iphone imei leridir ve vereceğin bir dilekçe ile diğer cihazları kapatırlar. Savcılığa gitmelisin. Oradaki savcılığa anlat bir dilekçeni alacak ve üstyazı ile durumu BTK ya yazacak en fazla 1 haftaya açılır cihazın.
  • Valla btk ile görüşmemde açılmasının kanunlar nezdinde bir sonucu olmadığını belirttiler.

Avukatllar ile görüşmemde de dava için en az 6 ay beklemem gerekeceği bunu kesin göze almam gerektiğini belirttiler. Bu yüzden satmayı düşünüyorum.

Diğer arkadaşta kendi nezdinde birşeyler söylemiş. Genpaya sıraya yazılalı 4 ayı geçti hala sıra gelecek. Vodafone da 2 ay sıra bekledim ve yurt dışına kendim çıktığımda hazır gitmişken alıverdim ve gelirkende pasaportuma işlettim yasal hakkımı kullanarak sizce ne gibi bir suçum var bu durumda?
  • casual1st 'nin dediği gibi. Bu durumu savcılığa verilecek bir dilekçe ya da BTK üst kademeye verilecek dilekçe çözer.
    Fatura, pasaport kayıt fotokopileri ek olarak dilekçeye eklenmeli.

BTK'dan sana öyle yanıt veren gerzekler de açsın kanunda yazan maddeleri okusun.
    .ötünü büyütmekten başka bir işi olmayan dangalaklara denk gelmişsin sanırım.
    Fatura, pasaport kaydı gibi yasal haklarını belgeleyen kağıtların elindeyken sana böyle cevap veren zihniyete ben dosdoğru küfürü basardım.
    O belgeler sendeyken o imei kaydını senden başka kimse kullanamaz. Hiç bir kurumda cihazına bloke koyamaz.
    Siz şaka mısınız diye BTK üst yönetime kadar bizzat çıkardım yerinde olsam.

Avukatların da hepsi hazıra konma derdinde. Yok örnek dava yokmuş, yok bilmem ne! Armut piş ağzıma düş!
    Örnek dava yok çünkü örnek teşkil edecek sonuç için çaba gösteren avukat yok!
    Avukatların bu kafa yapısı yüzünden Türkiye'nin adalet sistemi bir adım ileri gitmiyor zaten.

Tavsiyemi tekrarlamam gerekirse önce BTK üst yönetime bizzat başvuru ve ek belgelerle verilecek bir dilekçe.
    Olmazsa casual1st arkadaşın dediği gibi savcılıktan bir dilekçe.
    Uğraşmaya üşenme hakkını savun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavipatik -- 19 Nisan 2011; 7:12:44 >

• böyle saçmalıkmı olur. neden her cins içat bizim ülkede çıkar anlamam.
  • geçmiş olsun hocam inanın kendi cihazımmış gibi üzüldüm.ülkemizdeki komik olaylardan bir tanesi daha işte
  • Sahsen ben bir avukat olarak ugrasmak isterim boyle bir davayla. Ayrica savcilikla isiniz oldugunu sanmiyorum boyle bir durumda. Gerci konuyu etraflica incelemedim ama idari yargida bir iptal davası acilmasi gerekir diye dusunuyorum. Duruma gore davanin basinda 1 ila 3-4 ay icinde alinabilecek muhtemel bir yurutmenin durdurulmasi kararindan sonra telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra Mahkemece BTK'nın işleminin iptaline karar verilirse çok da güzel bir emsal karar olurdu sıkıntı yaşayabilecek başka vatandaşlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krycc -- 20 Nisan 2011; 0:18:14 >
  • Hocam cihazı satmayı düşünüyorsan aklında bir rakam var mı?
  • Geçmiş olsun...BTK dahil bir çok üst kuruma dilekçe yazsanız bir sonuç çıkar mı diye düşünüyorum...Başbakanlık vb. gibi (internette BİMER diye bir sistem var işe yarıyor mu bilmiyorum)

Ben de yurtdışından aldım, bugün telefoncuya gidip pasaport kaydı yaptıracağım, dikkat etmem gereken birşey var mı ?
  • magdur olan kullanici olarak yapilmasi gereken sikayetci olmak ve takipcisi olmak sanirim . ancak turkiyede isler cok yavas islediginden sabir tasina cevirir.

dava acilir, ancak dava nasil ilerlemesi gerekir buna karar vermek zor. kimi dava edeceksiniz? evinize birisi girip degerli esyalari calip cikmis. imei kopyalama da bunun gibi bir suc. ancak evinize hirsiz girdiginde islem yapilmasina ragmen, telefonunuzun imesi calindiginda ortada suc yokmus gibi hicbirsey yapilmiyor. adalet sisteminin hatasi bu . imei kopyalayan adamin elinde yuzlerce imei var, surekli olarak degistirip duruyor. birisi kapandiginda hemen baska bir imei girip kullanmaya devam ediyor, ama imesini kopyaladigi kisi malesef elindeki telefonu kullanamaz hale geliyor. ortada ornek bir dava da yok ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: krycc

Sahsen ben bir avukat olarak ugrasmak isterim boyle bir davayla. Ayrica savcilikla isiniz oldugunu sanmiyorum boyle bir durumda. Gerci konuyu etraflica incelemedim ama idari yargida bir iptal davası acilmasi gerekir diye dusunuyorum. Duruma gore davanin basinda 1 ila 3-4 ay icinde alinabilecek muhtemel bir yurutmenin durdurulmasi kararindan sonra telefonunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra Mahkemece BTK'nın işleminin iptaline karar verilirse çok da güzel bir emsal karar olurdu sıkıntı yaşayabilecek başka vatandaşlara.

Bu davanın açılması bir avukatın bu işlemleri takip etmesi ve davanın sonuçlanması sürecinde benim cebimden ne kadar para çıkar tahminen?

3-4 ay sonra iphone 5 çıkar telefonun fiyatı yarıya düşer bende kullanamadığım ile kalırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Geçmiş olsun...BTK dahil bir çok üst kuruma dilekçe yazsanız bir sonuç çıkar mı diye düşünüyorum...Başbakanlık vb. gibi (internette BİMER diye bir sistem var işe yarıyor mu bilmiyorum)

Ben de yurtdışından aldım, bugün telefoncuya gidip pasaport kaydı yaptıracağım, dikkat etmem gereken birşey var mı ?

Rastgele bir telefoncuya gitmeyin bence. Turkcell extra veya artık bulunduğunuz bölgedeki en büyük bayiye felan gidin bence. Çünkü o kadar dandik bir olayki oradaki kişiye siz imeinizi veriyorsunuz bir çıktı alıyor webden girdikten sonra sizde o kağıdı imzalıyorsunuz ve o kağıdın üzerinde imei numaranız yazıyor. Yani oraya yolu düşen her kişi edinebilir numarayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

magdur olan kullanici olarak yapilmasi gereken sikayetci olmak ve takipcisi olmak sanirim . ancak turkiyede isler cok yavas islediginden sabir tasina cevirir.

dava acilir, ancak dava nasil ilerlemesi gerekir buna karar vermek zor. kimi dava edeceksiniz? evinize birisi girip degerli esyalari calip cikmis. imei kopyalama da bunun gibi bir suc. ancak evinize hirsiz girdiginde islem yapilmasina ragmen, telefonunuzun imesi calindiginda ortada suc yokmus gibi hicbirsey yapilmiyor. adalet sisteminin hatasi bu . imei kopyalayan adamin elinde yuzlerce imei var, surekli olarak degistirip duruyor. birisi kapandiginda hemen baska bir imei girip kullanmaya devam ediyor, ama imesini kopyaladigi kisi malesef elindeki telefonu kullanamaz hale geliyor. ortada ornek bir dava da yok ..

Ben önce BTK ya cihazımın kullanılır hale getirilmesi, aksi taktirde dava açacağıma dair noterden bir dilekçe yazardım. Ya da tüketici kurumu aracılığıyla yapardım bunu. Sonra dilekçeme cevap beklerdim. Yasal olarak dilekçemi cevaplamaları gerekir. Arkasından da mutlaka dava açardım. Bak, hazır avukat da var burada talip. Zaten davayı kazandığında avukatlık ücreti de karşı taraftan alınıyor bildiğim kadarıyla... Bu durumda da kazanmama ihtimalin yok gibi geliyor bana. Biri uğraşana kadar böyle deli dumrul gibi tuttuklarını öpecekler işte.

• yav bide gevey gibi şu kayıt işine bi çozum bulsalar.yada geveye bi devre filan ekleseler fake imei ekleme gibi. şebekeye kendi yazdığımız imei i gösterse ne güzel olur. aslında global bi sorun olsa çoktan bi çözüm bulmuşlardı ama böyle cins işler sadece bizde çıktığı için ve bizim aklımızda sadece belden aşağı konulara çalıştığı için biraz zor gibi
  • Konuyla alakası yok ama keske her konu böyle olsa. Fikir alışverişi muazzam seviyede burada.

Gecmis olsun dileklerimi iletiyorum, birileri bunlarla uğraşana kadar onlar yolmaya devam edecekler.
  • benim de aynı durum başıma gelmişti daha önce burda da yazmıştım.

daha önce BTK'yı aramıştım yapıcak hiçbişeyin olmadıgını söylemişlerdi. bugün BTK'yı bir kez daha arayıp durumu sordum. bana telefonda kullandıgım numaraları sordular. ben 2 hat kullanıyorum. bunlardan birisiyle eşleşme görülüyomuş sistemde. bundan sonra sadece o hatla çalışıcakmış telefon. o numara dışında hiç bi hat takamıycam telefona. saçmalığın boyutuna bakar mısınız? :D işin kötüsü o hattı hiç kullanmıyorum, yüzde 99 diğer hattı kullanıyorum ve o hattımda internet paketim de vardı. valla tam mahkemelik bi durum ya.
  • Sizin yazıyı görünce bir daha aradım tk yi sinirlerim tepeme çıktı yine. Telefon Türkiye de çalışmazmış yurt disından alınan cihazlar eslestirilemezmis diyorum ornek var yok mümkün değil diyor gelde çıldırma arkadas.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marvell

Sizin yazıyı görünce bir daha aradım tk yi sinirlerim tepeme çıktı yine. Telefon Türkiye de çalışmazmış yurt disından alınan cihazlar eslestirilemezmis diyorum ornek var yok mümkün değil diyor gelde çıldırma arkadas.

böyle saçmalık rezillik ancak türkiyede olur heralde. benimki de yurtdışından gelme cihaz benimki eşleşiyo da sizinki nasıl eşleşmiyo ? bu btk'dakilerin hepsi ayrı telden çalıyo. dediğim gibi ben daha önce aradığımda bana da yurtdışından alınan cihazlar için yapıcak hiçbişey yok demişlerdi, bu sefer aradıgımda ise ne hikmetse eşleşme var diyo. siz tekrar arayın olmazsa , yine aynı şeyleri söylerlerse ses tonunuzu yükseltip , müdürlerini falan isteyin telefona. böyle saçmalık olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0w -- 26 Nisan 2011; 0:40:15 >

• peki gidip uyduruk bir hat alsak ve IMEIsi değiştirilebilen bir telefon ayarlayıp sırayla tüm IMEIleri denesek BTK tum telefonları kapatacakmı?

deneme yanılma yapan adam mesaj gelince başka IMEI dener.. olan gerçek IMEI sahibine oluyor.. burada BTKnın yapması hereken yapacak bir şey yok diye kestirip atmak yerine IMEI deneyen kişi/kişiler hakkında suç bildiriminde bulunmalı.. Günümüzde bilişim suçu diye bir şey varsa telefon dinlemeleri ile kararlar alınabiliyorsa herkes söylediğinden aradıgı yerlerden mesulse IMEI klonlamak araç plakası klonlamak gibi suç kapsamına alınmalı..
  • yurtdışından alınan bir telefonun imeisini çalmak, telefonu çalmakla eşdeğer olmuşta haberimiz yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 26 Nisan 2011; 11:00:43 >
  • Yurt dışında yaşayan ve almak isteyen arkadaş var ise ilan verdim alabilir.

İlgilenenler için

http://forum.donanimhaber.com/m_49705696/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49705696
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.