Şimdi Ara

İmeim Kopyalanmış cihaz çöp oldu. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
13.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    6 senelik telefonumun imei numarası kopyalanmış...

ne yapacağız şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

akşam bana da mesaj geldi.

ne yapacağız şimdi?

6 sene
  • Öncelikle BTK çalışanları son derece cahil ve bilgisiz insanlar... Bir o kadar da küstahlar. Siz sakın onlar söyledikleri ile durumunuza yön vermeyin. Şimdi eğer ki telefonunuzun faturası varsa ve kutusunun üzerinde seri numarası ile birlikte imei numarası aynı ise olay tamamen sizin lehinize sonuçlanacaktır. Kaydı hangi bayiden yaptısanıza oraya gidin ve durumu anlatın. Elinizdeki belgeleri gösterin ve onlardan sizin adınıza btk'ya başvuru yapmasını isteyin. Bu konuyu çözecek kurumlar aracı kuruluşlar yani gsm operatörleridir. Benim başıma da benzer bir olay gelmişti ve cihazım kapatılmıştır. BTK'da telefona yanıt veren ibibikler cihazı bir daha kullanamayacağımı söylediler ve utanmadan soğuk su için dediler. Ben de konuyu Turkcell'e paylaştım ve onların yardımı ile yeniden kayıt yaptırdım. Telefonum hala çalışıyor.

Burdaki arkadaşların daha önce de dediği gibi Iphone4'lerde imei kopyalama ya da değiştirme yok. Birisi sizin imei numaranızı kopyalayıp kendi farklı bir telefonunda kullanmışsa bunu zaten btk görebilir. Yani BTK kendi sistemine kayıtlı olsun olmasın turkiyede kullanılan bir gsm telefonunun modelini görebiliyor. Ama bu küstahlar topluluğu bununla uğraşmak istemediğinden ya da tüketiciye düşman olduğundan sizi çaresiz bırakıyor. Olay çok basit, bütün resmi evrakları ile bir Iphone 4'e ait olan imei numarası farklı bir marka telefon üzerinden kullanılmışsa o telefon kapatılır ve iphone 4'e hat kullanma hakları teslim edilir. Umarım bu yazdıklarım size yön verir. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

akşam bana da mesaj geldi.

ne yapacağız şimdi?

Konu sahibi telefonunu sahibinden üzerinden satmış. Bu kolay yol. Zor olanı ise hukuki yolları sonuna kadar kullanmanız. 6 senelik bir telefon için bilemiyorum ama ben uğraşmazdım.
  • Arkadaşlar konu mart ayında açılmıs uzerınden nerdeyse bır yıl geçmek üzere ama konuyu açan arkadaş ne yaptı bilinmiyor ama benim önerim hukuki olarak bu saçmalığa son vermek ama eğer çözüme kavuşmazsa uluslararası garantısı devam ediyorsa ıphone un yurtdışında bir apple a ugrayarak cihaz problemli deyip değiştirme yöntemine gidilebilir kontrol etmiyorlar yenisi ile değiştiriyorlar sizde yeni ımeı numaralı cihazını almıs oluyorsunuz onlar bu cihazi muhtemelen refurbisid olarak kullanacakları sızede muhtemelen refurbısıd cıhaz vereceklerı ıcın en azından cıhazınızı yenılemıs oluyorsunuz
  • daha öncede yazmışım aynı şeyi tekrarlıyorum.. bu IMEI klonlama basit bir şekilde yapılabiliyorsa klonlanan imei sahiplerini magdur etmek yerine klonlama yapan telefon numarısı sahibi hakkında yasal işlem başlatılmalı.. ele geçirilen klon cihazlarda imha edilmeli.. klonlama suç olarak kabul edilip caydırıcılığı saglanmazsa bu konu daha uzun yıllar hortlatılır.
  • Mesajları yeni gördüm kusura bakmayın. Ben cihazı sattım kurtuldum başına geleninde en kolay yapabileceği yol budur.
    Btk ile defalarca kouşmama rağmen kanunların yurtdışından gelen cihazlar için birşey içermediği yapacak birşey olmadığını söylediler.

Avukat Savcı görüşmelerimden işin çok uzun süreceğini 3-4 ayı geçeceğini öğrendim beklemektense ufak bir zararla satmak daha kolay oldu açıkcası.

Kolay gelsin.
  • arkadaşım ben önceki msjları okumadan sana bi secenek sölüyüm ama olurmu olmaz mı bilmiyorum...

eski telefonların imei numaralarını kopyalatabiliosun die biliorum ama tamm net değil.. bi 3310 al ve onun imei numarasını telefonunu klonlattır bu isleri kadiköyde yazıcıoglu iş hanındayapıolar die biliorum bi araştır istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga12345678

arkadaşım ben önceki msjları okumadan sana bi secenek sölüyüm ama olurmu olmaz mı bilmiyorum...

eski telefonların imei numaralarını kopyalatabiliosun die biliorum ama tamm net değil.. bi 3310 al ve onun imei numarasını telefonunu klonlattır bu isleri kadiköyde yazıcıoglu iş hanındayapıolar die biliorum bi araştır istersen

aynı sey benimde aklıma gelmişti. Bencede çok mantıklı bir yöntem yada perte çıkmıs bir iphone 4 ün fatura ve kutusuda olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyluozan

quote:

arkadaşım ben önceki msjları okumadan sana bi secenek sölüyüm ama olurmu olmaz mı bilmiyorum...

aynı sey benimde aklıma gelmişti. Bencede çok mantıklı bir yöntem yada perte çıkmıs bir iphone 4 ün fatura ve kutusuda olabilir...

5 6 sene önce bi arkadaşım yapmıştı hayal meyal hatırlıyorum... Yapıldıgınıda bi kaç kişiden duymuştum...

• sanırım onun hapıs cezası var en ıyısı gıt gurcıstanda sat aga hıc ugrasma al kımlıgını bın ucaga aksama don evıne gurcıstanı da gorursun bayılıyorlar ıphone a
  • Olması normal.Böyle şeyler ilk defa olmuyor. O cihaz için mahkemede birşey yapamaz.Keşke yapsa benimde telefonu açarlar böylelikle.Istersen tek numara üzerinden açarlar.Sadece o numara ile çalışır :)
  • Arkadaşlar ben de bu konuyu okduktan sonra iyice sinir oldum ayın 20'sinde telefonum geliyor,pasaport olaylarından.... çok yakın bir arkadaşım yurtdışından yeni geldi onun üzerinden telefonu kayıt ettircem,fatura her şey benim üzerime, sadece pasaport arkadaşın üzerine..Lakin bir sıkıntı var..Arkadaşım başka bir ilde acaba onun kendi başına benim imei ile kayıt ettirebilir mi?Ettirebilirse evrak olarak imei dışında ne vermem gerekir.Bu imei kopyalama yapılamıyor deniyor peki bu nasıl oluyor??Ayrıca bana ne tavsiye edersiniz arkadaşlar inanın işkence gelmeye başladı bu konudan sonra..
    Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: natulus

Arkadaşlar ben de bu konuyu okduktan sonra iyice sinir oldum ayın 20'sinde telefonum geliyor,pasaport olaylarından.... çok yakın bir arkadaşım yurtdışından yeni geldi onun üzerinden telefonu kayıt ettircem,fatura her şey benim üzerime, sadece pasaport arkadaşın üzerine..Lakin bir sıkıntı var..Arkadaşım başka bir ilde acaba onun kendi başına benim imei ile kayıt ettirebilir mi?Ettirebilirse evrak olarak imei dışında ne vermem gerekir.Bu imei kopyalama yapılamıyor deniyor peki bu nasıl oluyor??Ayrıca bana ne tavsiye edersiniz arkadaşlar inanın işkence gelmeye başladı bu konudan sonra..
    Teşekkürler..

Kayıt işlemini aynen söylediğin gibi, bildiğin gibi yaptırabilirsin sıkıntı olmaz ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyluozan

quote:

iPhone 2G hariç, IMEI ile oynanamıyor diye biliyorum?
  • Eğer telefonunuz İphone dışında bir cihaz ise ve elinizde kullanmadığınız eski bir cihazınız varsa onun imesini ona klonlatabilirsiniz 5 dk yı almaz :) bir ara sayısız kez yapmıştım ,ancak iphone de bu durum söz konusu değil İphone modelleri arasında bunu bir tek 2g de yapabilirsiniz imei kopyalanmış ise hakkınızı arayın.
  • Bazı arkadaslar hiç konuyu okumadan mesaj yazıyor. Yurt disından alınan cihazlar için tek numara ile eşlestirme yapmıyor btk. Ayrıca iPhone 4 kere imei kopyalanamiyor.

Yani yapabileceğiniz hicbirsey yok mahkeme vs dısında. Kimsenin basına gelsin istemem benim geldi. Geldiginde bosuna uğraşmayın :)
  • bu hafta bizimde başımıza geldi
    5 yıllık iphene telefonuma klonlanmıştır diye mesaj geldi
    bimer e baş vurdum
    adamlar sim kartı takmadan klonlandığı anlaşılmaz diyor
    ancak klonlayan kişinin telefon numarasını saklıyorlar
    klonlandığını düşünmüyorum çünkü
    iki sim kartımı saniyeler içinde değiştirdiğim için sistemleri klonlanmış gördü
    iki sim kartımada aynı anda aynı mesaj geldi
  • hayır hadi yurt dışındakilere kanunda yer yok diyorlarda yurt içindekilerde aynı sıkıntıda. Sen gidip 1500 tl ye bir telefon al yarın imeini klonlasınlar adamlara sorduğunda dedikleri sadece bir hatta açarız.E ne olcaka sen belki telefonu satcaksın elden çıkaraksın gene aynı yurtdışı cihaz gibi patladımı elinde. Bence 100 tl harç getireceklerine bunu düzeltsinler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.