Şimdi Ara

İmeim Kopyalanmış cihaz çöp oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yurt dışından gelirken 2 tane iphone almıştım birisi eşime birisi kendime.

Cihazların pasaport kaydını yaptırmıştım. Eşimin kullandığı iphone un imesi kopyalanmış ve cihaz kapatıldı.
    Biraz önce btk ile görüştüm yapacak hiç bir şeyim olmadığını cihazın Türkiye deki sim kartlar ile çalışmayacağını söyledi.

Kart eşleştirmeside yurtdışından alınan cihazlar için geçerli değilmiş. Cihazın kaydını Kayseri de bir alışveriş merkezindeki Turkcell bayisinden yaptırdım. Biraz önce kendileri ile görüştüm cihazı bir yere servisemi verdiniz diyorlar hayır dedim kim programları yükledi diyor sanki kullanıcı program yüklemeyi bilmiyormuş gibi töbe töbe.

Kesinlikle cihazın oradan başka hiç bir yerde imeisi gözükmedi. Yarın gelin bi dilekçe alalım sadece bir numara ile eşleştiririz dediler ama Btk daki yetkili Yurt dışından alınan cihazlar için böyle bir imkan olmadığını söyledi. Yarın belli olacak bakalım ama bir sonuç çıkmaz ise telefon çöp oldu diyebilirim.

Tek yapmak gereken sanırım ebay üzerinden cihazı yurt dışına satmak.
    Bu nasıl bir iştir anlamıyorum parasıyla aldığın cihazın elinde faturası olmasına rağmen haksız çıkıyorsun.

Türkiye'de cihaz olsa almayacağız sanki 2 ay sıra bekledik yok die gittik yurt dışından aldık suçlu olduk.

• Telefon hic mi açılmıyor yoksa taktiğiniz hat mı çekmiyor?
  • Şimdi yazdıklarına bakılırsa kimse imei ini çalmamış bence bunda BTK nın yanlışı var kayıtlı bir cihaz nasıl olur kapatılır ve sen kimsye göstermediğini söylüyorsun...Sen sürüm yükselttip unlock gitmiş olmasın ve sim kilitlimi cihaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Telefon hic mi açılmıyor yoksa taktiğiniz hat mı çekmiyor?
    Servis yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: marvell

Servis yok

Alıntıları Göster
    Sim kilit felan yok arkadaşlar cihaza jb dahi yapmadım. Almanyadan aldım cihazı yani sim free. Sürüm yükseltmede yapmadım aldığımdan beri cihaz 4.2.1 de duruyor.

İmei yi gören tek yer Turkcell iletişim Merkezi. Sadece burada şüpheleniyorum şu anda.
  • quote:

Sim kilit felan yok arkadaşlar cihaza jb dahi yapmadım. Almanyadan aldım cihazı yani sim free. Sürüm yükseltmede yapmadım aldığımdan beri cihaz 4.2.1 de duruyor.

İmei yi gören tek yer Turkcell iletişim Merkezi. Sadece burada şüpheleniyorum şu anda.

Alıntıları Göster
    O kadar cihaz Türkcell den kayıt yapılıyor nasıl olur senin imei lini başkasını veriyor enteresan bir olay...
  • quote:

Arkadasım hattını takinca çekmiyorsa cihazın simkilitli.
    İp4 un imeisi kopyalanmiyor diye biliyorum...
    Model numaranızı soylermisiniz?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    3 aydır kullandığım cihaz bugün kapanıyor ve nasıl oluyorda sim kilitli oluyor arkadaşım :)

Model No: Mc603dn

Anlam veremiyorum gelip beni buluyor olay varmı böyle birşey yahu. Nasıl bir şanstır arkadaş. Btk daki bilgi veren arkadaşın dediğine göre şu anda yasal düzenlemelere göre yurt dışından alınan cihazların pasaport kayıtlaır yapıldıktan sonra imeilerinin kopyalanması durumunda yapılacak hiçbirşey yokmuş. Cihaz kesinlikle açılmazmış. Umarım yanılırda yarın Turkcell bir çözüm bulup numara eşleştirmemidir nedir onunla çözer olayı. Yoksa ebay kanalı ile satmak tek mantıklı yol gözüküyor sanırım.

• quote:

3 aydır kullandığım cihaz bugün kapanıyor ve nasıl oluyorda sim kilitli oluyor arkadaşım :)

Model No: Mc603dn

Anlam veremiyorum gelip beni buluyor olay varmı böyle birşey yahu. Nasıl bir şanstır arkadaş. Btk daki bilgi veren arkadaşın dediğine göre şu anda yasal düzenlemelere göre yurt dışından alınan cihazların pasaport kayıtlaır yapıldıktan sonra imeilerinin kopyalanması durumunda yapılacak hiçbirşey yokmuş. Cihaz kesinlikle açılmazmış. Umarım yanılırda yarın Turkcell bir çözüm bulup numara eşleştirmemidir nedir onunla çözer olayı. Yoksa ebay kanalı ile satmak tek mantıklı yol gözüküyor sanırım.

Cihazınız Almanya t-mobile den simkilitli....

Cihazın sürümünü yükselttiniz mı?

• Aynı cihazdan elimde bir tane daha var model numarası aynı üzerinde avea hat var madem sim kilitli nasıl kullanıyorum ben? Herhangi bir aurum yükseltme felan yapilmadi.
  • quote:

Aynı cihazdan elimde bir tane daha var model numarası aynı üzerinde avea hat var madem sim kilitli nasıl kullanıyorum ben? Herhangi bir aurum yükseltme felan yapilmadi.

Ben internetin yalancisiyim 2sininde basebandi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 25 Mart 2011; 23:58:27 >
  • 03.10.01 almanya Münih apple Store bizzat kendim aldım. Cihazlar simfree olay tamamen btk imei mevzusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perseus1

quote:

hocam iphone4te fake imei yok yoksa iphone4ün imesini başka bi telefona kopyalıyabilirsin. acaba btk eksik evraktan dolayı vs iptal etmiş olabilirmi? imeiyi sorgulatınca ne çıkıyor?

• Buyuk ihtimal 2sene icinde aynı pasaporta 2den fazla cihaz islettiniz...
    Eğer bole yaptıysanız bloke olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 26 Mart 2011; 0:30:45 >
  • quote:

Buyuk ihtimal 2sene icinde aynı pasaporta 2den fazla cihaz islettiniz...
    Eğer bole yaptıysanız bloke olur
    Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Kesinlikle çözülmesi lazım. Siz BTK ile görüşmenizde yetkili birini isteyin. Öyle şey olmaması lazım. Bu şunu demeye benziyor, sizin arabayı çalıp kalıbını çıkarmışlar o yüzden sizin arabayı hurdalığa yolluyoruz. Yurtdışı cihaz diye birşey yok. Kayıt altına alınmış bir telefon. Hangi cüretle bu cümleyi sarfediyorlar anlamış değilim.
  • quote:

Resmi sitelerinde bu sonuc cikiyor ve hic birsey yapamiyorlarsa hakkinizi mahkemede arayin hocam. Cekinmeyin usenmeyin kiyin paraya hakkinizi arayin bence. Bu memleket baska yoldan anlamiyor... Rezalete bak.
  • quote:

Gercekten cok enteresan ve ender bı durum...
  • quote:

quote:

Gercekten cok enteresan ve ender bı durum...

Alıntıları Göster
    Dava açın hiçte üşenmeyin. KEsin kazanırsınız elinizde makina var üzerinde imei yazıyor. ÖYle saçma şey olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helaxes

Dava açın hiçte üşenmeyin. KEsin kazanırsınız elinizde makina var üzerinde imei yazıyor. ÖYle saçma şey olurmu?

Alıntıları Göster
    Seçenek 1 Dava açmak
    Seçenek 2 Ebay üzerinden yurt dışına cihazı satmak

Yarın bir avukat ile görüşüp durumu bir değerlendirip karar vereceğim. Bula bula beni buldu nasıl bir işse anlam veremedim :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.