Şimdi Ara

İmkansızı Başaracağım. Hedefim Kırık OBP ile ITU Uzay Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, burada yıllarca güldük, eğlendik, üzüldük. Üç yıldan fazla zamanım geçti. Aile ortamı gibiydi adeta burası benim için. Mezun senemde buralardan bilgi alışverişi yaptım, tercih zamanı biraz gaza gelip Boğaziçi'nde bir öğretmenlik bölümü yazdım. Şuan hazırlıktayım. Oldukça kötü geçiyor şu an. Her şeye rağmen bir karar verdim. Kırık ile hayalim, ilgi alanlarım, hobilerime en iyi şekilde ayna görevi gören ITU Uzay Mühendisliği'ni kırık obp ile deneyeceğim.

Buraya kendi hikayemi yazmak için can atıyorum. Hazırlığı bırakacağım, 4 gün devamsızlığım kaldı zaten. Bölüm bana göre değil, hazırlığı geçip geçmemem bana bir anlam ifade etmiyor, çünkü devam etmeyeceğim. Eğitim sisteminin ve öğretmenliğin iyice çığırından çıkması son damla oldu. İdealist olan arkadaşlara kesinlikle saygım sonsuz. Ama ben bu mesleğe göre değilim.

Sene sonunda burayı mutlu bir şekilde editlemek için can atıyorum. Bana göre potansiyel bölüm bu. Umarım en başta her ne kadar yardımcı olmasalar da ailemin ve burada bu yazıyı okuyan dostlarım, arkadaşlarım ve sizler.

İmkansızı Başaracağım. Hedefim Kırık OBP ile ITU Uzay Mühendisliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 1 Şubat 2023; 15:5:27 >

• hocam zaten matematik harici diğer tüm öğretmenlikler şuan için aşırı boş.mezun olduktan sonra atanma olayı için zaten
    1-kpss den çok yüksek puan alacaksın
    2-ankarada dayın olacak

diğer türlü çalışabileceğin yerler dershaneler,özel okullar falan oda asgari ücrete ciddiyim.2 3 yıl tecrübeden sonra falan biraz artar sadece bu.

az çok biliyorum o öğretmen piyasasını.dershane sahibi adam piyasada coğrafyacı mı yok,fenci mi yok diyip asgari ücret veriyor.bu az dersen yada zam istersen aha kapı orada dışarda öğretmen mi yok.

matematikciyede çok para vermiyorlar tabi.onlar özel ders sayesinde kazanıyor parasını olay bu.

bu sene kırık obp ile kazanamassanız 2.sene kırılmamış obp ile kazanırsınız hocam çalışırsanız kolay gelsin.

üniversiteniz çok güzel ama şuan ki duruma göre okuduğunuz bölüm 4 yıl bir yerde oyalanmak olarak görüyorum.

• Kardeşim geçen sene çok desteğini görmüştüm kazanmanı çok isterim inşallah yaparsın. Benim de hamda 13-15k gibi bir hayalim var bakalım şansımı deneyeceğim. Yapabileceğim bir şey olursa yaz her türlü yanındayım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basarilar hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese destekleri için çok teşekkür ederim arkadaşlar. İstediğim bölümü kazanmanın tadına ben de ulaşabilirim umarım hepimizin yolu açık olsun.
  • Uzay mühendisi olup ne yapmayı planlıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyde1

Uzay mühendisi olup ne yapmayı planlıyorsunuz
    Uçak mühendisliği ile benzer dersler aldığı için aynı alanda çalışma olanakları var. Şuan bu soru için erken. Daha bölüme girmedim bile nelerle karşılaşacağımı, ne fırsatlar çıkacağını bilmiyorum. Ama fırsat verilirse savunma sanayinde çalışmayı çok isterim. Eğer olmazsa diğer endüstri alanlarına yönelebilirim. Direk alan olarak soruyorsanız uydu, iha ve haberleşme teknolojileri alanına yönelmek isterim açıkçası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şunu asla unutma, gereken her şeye sahipsin, zekaya sahipsin, bilgiye sahipsin, zamanın da var, eğer gerçekten istersen ve çalışırsan başaramayacağın hiçbir şey yoktur.@L. Kilmister
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Hocam şunu asla unutma, gereken her şeye sahipsin, zekaya sahipsin, bilgiye sahipsin, zamanın da var, eğer gerçekten istersen ve çalışırsan başaramayacağın hiçbir şey yoktur.@L. Kilmister
    Teşekkür ederim hocam. Mezun senemdeki en büyük hatam zaten stratejik hatalardı ve belirli bir hedefimimin olmamasıydı yeterli çalışmamamın yanında. Tek çalıştığım ders fizik idi, onu da yazdım zaten konuda. TYT'de full, AYT'de iki yanlış yaptım. Emeğimin karşılığını aldığımı bu şekilde kanıtladım. Biraz rahattım geçen sene ama bu sene her şey farklı benim için. Hayatımda çalışmadığım kadar çok çalışıyorum bu aralar. Belki ITU Uzay'dan daha iyi bile yapabilirim kim bilir. Ben kırık obp'yi düşünmüyorum artık. Yapabildiğimin en iyisini yapacağım.

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt

Şu an bende aynı durumdayım.Kırık obp ile İTÜ Makina istiyorum. Hedefine ulaşabildin mi ya da verebileceğin taktikler var mı?

• Stockfinster_14 S kullanıcısına yanıt
    95 kırık obp ile 2022 de 1k yapsan 11k ya atıyor. 11 ile bu sene itü makine gelir mi muamma. 2021 de ise durum daha iç açıcı. 3800. Olunca 11.6k ya atıyor. 1k ya girince 4k ya atıyor. 2021 gibi gelsin diye dua edip ilk 2-3 bine girmen lazım. Tabi ben obpyi 95 den hesapladım senin daha düşükse daha iyi yapman gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç ne oldu acaba

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Bu geri atmaları nereden hesapladın?

• Stockfinster_14 S kullanıcısına yanıt
    Vepuan

• Eyw

2021 gelmez bir daha, ona göre hesap yapan açıkta kalır.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Ayt de daha zoru gelecek allahın izniyle

keşke hocam ama 2021 gibi gelmez bence de

en azından bir süre daha

• Arkadaşlar denedim fakat İTÜ Uzay olmadı =) Şu an farklı bir yerdeyim daha mutluyum fakat nerede olduğum bende kalsın.

Kırık obp ile denemek isteyen arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Hele şu an hiç tavsiye etmiyorum özellikle. Ya kırık obp düzeldikten sonra deneyin ya da kurum içi yatay geçiş falan yapmaya çalışın. Obp'niz düşükse gerçekten işler çok daha karmaşık hale gelebiliyor. Sayısalda bunu tavsiye etmem.

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt

kırıkla kaç yaptın 2019da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E85E023D -- 1 Şubat 2023; 15:29:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.