Şimdi Ara

İMPALA 67 HAKKINDA YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
2
Favori
25.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir arkadaşımda 66 Impala var.10.000'e aldı 5000 masraf yaptı.Toplam 15.000'e geldi araç 3 senedir bir kere sanayiye uğradığını bilmem.Kilometredede şehir içi 50 kuruş yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtgltkn_

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bende bir 1957 Chevrolet Belair 2 kapı direksiz, bir 1958 Chevrolet Belair 4 kapı direksiz mevcut. Az çok anlarım bu işlerden.

Ailenin tek arabası mı olacak bu? Ne kadar kullanılacak? Gündelik kullanma hayaliniz var mı? Arabaya ne kadar para verecek gücünüz olursa olsun, arabaya benzini-vergisi-sigortası-bakımı dahil kaç TL ayırabilirsiniz? Bu soruların cevabına göre planınızın mümkün olup olmadığını söyleyebilirim...

Tek arabasi olmayacak zaten sehirdisinda okurum buyuk ihtimalle gundelik kullanmak istiyorum. 20 veya 25 arasi ayirabilirim ekstra masraflar da 10 bin ayirabilirim. Vergi sigorta bakim haric. birde Lpg ile ne kadar yakar lpgsiz ne kadar? Lpgnin ne gibi zarari olur?

İşte arabayı alıp bakım yapmakla bitmiyor. Ben 1957 chevrolet'e yıllık 1352TL vergi ödüyorum. Söylediğiniz araba takribi 18 litre yakar. LPG'ye çevirseniz 21 litre civarında yakar. LPG'yi 2.4'ten hesaplasak, KM'de 51 kuruş yakar. Araba bakımlı ise, çok yokuş yok ise ve sakin kullanırsanız durum bu. Kasko yaptıramazsınız. Aylık masraf olarak ciddi bir yer tutacaktır bu araba. Sadece almakla bitmiyor o yüzden. Bana kalırsa Kaskosuz arabaya binilmez. O yüzden alacaksanız keyif için alacaksınız. Haftada birgün kullanacaksınız. LPG de taktırmayacaksınız, arabanın orjinalliğini bozmayacaksınız. Ancak gündelik kullanımda sanayide ustalarla akraba olacağınızın garantisini verebilirim. Amerikan'lar ne olsa sağlam ve sorunsuz; ama bu sanayiye çok sık gitmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Güvenilir bir Amerikan'cı ustaya ve parça tedarikçisine ihtiyacınız var. Bunları bulmadan arabayı almayın. Arabayı güvenmediğiniz kimseye elletmeyin, kurcalatmayın...

Fren performansı ve yol tutuş olarak birşey beklemeyin. Trafikte çok sakin ve dikkatli olmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Ha deyince duran arabalar değil bunlar... Yağmur yağdığında bile büyük problem oluyor. Buzda karda arabayı unutun. Yağmurda da alışkanlık ve iyi tecrübe gerektiriyor. Tüm bunları göze alıyorsanız gündelik kullanım için düşünebilirsiniz.

• Bence bu tarz klasik araçlar günlük kullanıma uygun değil. Bunlar kolleksiyonluk araçlar, parça parça toplayacaksıni, restore edeceksin, her hafta bir güzel parlatıp ufak bir gezinti yapacaksın. Ucuza kapatayım diye orjinalliğini kaybetmiş, doğru düzgün bakılmamış birde LPG takılmış bir araç alırsan bence zevk falan alamazsın. Ayrıca kaç yıllık araç bunlar dışarıdan bakınca çok güvenli kaya gibi gelebilir ama güvenlik konusunda bir hayli zayıf olduklarını düşünüyorum.

Farklı olmak, klasik araç istiyorum mutlaka diyorsan 500sec veya yine eski mercedeslere falan bak derim. En azından parçası bol, anlayanı çok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Yakın bir arkadaşımda 66 Impala var.10.000'e aldı 5000 masraf yaptı.Toplam 15.000'e geldi araç 3 senedir bir kere sanayiye uğradığını bilmem.Kilometredede şehir içi 50 kuruş yakıyor.

Arabayi nereen bulmus o fiyata ? Tanidik felan miymis acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Dostum bu araç dizide kalmaya devam etsin.Bende supernatural severim fakat türkiye şartlarında olmaz.Daha genç efsanelere yönel

Genc efsaneler derken? Hangi araclar mesela?

Türevi
    Yabi demek istediğim Dean değil Sammy ol
    Sammy's car
     İMPALA 67 HAKKINDA YARDIM

2006 Dodge Charger SRT-8

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bence bu tarz klasik araçlar günlük kullanıma uygun değil. Bunlar kolleksiyonluk araçlar, parça parça toplayacaksıni, restore edeceksin, her hafta bir güzel parlatıp ufak bir gezinti yapacaksın. Ucuza kapatayım diye orjinalliğini kaybetmiş, doğru düzgün bakılmamış birde LPG takılmış bir araç alırsan bence zevk falan alamazsın. Ayrıca kaç yıllık araç bunlar dışarıdan bakınca çok güvenli kaya gibi gelebilir ama güvenlik konusunda bir hayli zayıf olduklarını düşünüyorum.

Farklı olmak, klasik araç istiyorum mutlaka diyorsan 500sec veya yine eski mercedeslere falan bak derim. En azından parçası bol, anlayanı çok olur.

Lpg orjinalligi gider diyorsunuzda ne gibi orjinalligi gider ses cikartmazmi gaza basinca?? :D ornek olarak verebilirseniz iyi olur

• quote:

quote:

quote:

Dostum bu araç dizide kalmaya devam etsin.Bende supernatural severim fakat türkiye şartlarında olmaz.Daha genç efsanelere yönel

Türevi
    Sammy's car

2006 Dodge Charger SRT-8

Dean iyidir hocam :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

Isparta'da özkanlar kavşağında ford bayii olabilir tam olarak bilmiyorum istediğiniz araba var sadece jant(super national impala olması için) takılacak 20 bin tl
    Her geçtiğimde bakarım baş köşeyi ayırmış dükkan sahibi onun için, 3 senedir orada araç.

Aklimda bulunur hocam cok saol :D boyle adamlar ariyorum zaten keske bizim buralarda tanidigim birindede olsa . Ama o araba icin oraya kadar gelebilirim :d admlarin telefon numarasi varmi sizde ?

Bence maceraya girişmeyin çünkü 67 İmpala dediğiniz araç neticede bir klasik parça olayı sıkıntılı bir parça lazım olduğunda hem zor bulunur hemde bulunduğu zaman parçası baya bir pahalı yakıt olayına gelince o arabaya LPG bağlatmaya bağlatırsınız ancak bir tadı olmaz ve motora zarar verdiğinde gerçekden üzer motor toplayacak usta bulunması bulunduğu zamanda toplanma maliyeti vs. çok maliyetli bir iş elinizdeki 20 30 bin gibi bir parayla olacak işler değil yani bu arabaya binmek istediğinizde elinizde büyük miktar bir para olması lazımki rahatça toplayıp aracı sıkıntı olmadan binebilmelisiniz ama dersenizki ben uğraşırım zamanımda var paramda var ozaman birşey demem gerçekden düzgünce toplandığı zaman sıkıntısız ve okadar zevkle binilecek bir araçki kelimelerle anlatılmaz ancak yaşanır ama dediğim gibi 20 bin TL çok iyi bir araba bulamazsınız yani illaki bir sıkıntısı olur.En güzeli temiz ikinci el bir araç alın alabiliyorsanız sıfır bir araç alın sorunsuz binin bence.

Bu aracin sifirini bulmak imkansiz denilebilir illaki ikinci el alacagim baska cikarim yok ama su sorumjn cevabini kimse vermedi. Bu arac lpgli ve lpgsiz kac tl odetir? Lpg taktirdigimda ne gibi sorunlar olur?

Cevabını verdim ben işte LPG ile çözülecek iş değil LPG taktırsan bile bu araba km'de 60krş'dan aşağı yakmaz.LPG takıldığındada sonuçlar çok iyi olmaz kısacası macera olur motor bittiğinde motora harcayacağın para sıfır bir araba parası olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Isparta'da özkanlar kavşağında ford bayii olabilir tam olarak bilmiyorum istediğiniz araba var sadece jant(super national impala olması için) takılacak 20 bin tl
    Her geçtiğimde bakarım baş köşeyi ayırmış dükkan sahibi onun için, 3 senedir orada araç.

Aklimda bulunur hocam cok saol :D boyle adamlar ariyorum zaten keske bizim buralarda tanidigim birindede olsa . Ama o araba icin oraya kadar gelebilirim :d admlarin telefon numarasi varmi sizde ?

Bence maceraya girişmeyin çünkü 67 İmpala dediğiniz araç neticede bir klasik parça olayı sıkıntılı bir parça lazım olduğunda hem zor bulunur hemde bulunduğu zaman parçası baya bir pahalı yakıt olayına gelince o arabaya LPG bağlatmaya bağlatırsınız ancak bir tadı olmaz ve motora zarar verdiğinde gerçekden üzer motor toplayacak usta bulunması bulunduğu zamanda toplanma maliyeti vs. çok maliyetli bir iş elinizdeki 20 30 bin gibi bir parayla olacak işler değil yani bu arabaya binmek istediğinizde elinizde büyük miktar bir para olması lazımki rahatça toplayıp aracı sıkıntı olmadan binebilmelisiniz ama dersenizki ben uğraşırım zamanımda var paramda var ozaman birşey demem gerçekden düzgünce toplandığı zaman sıkıntısız ve okadar zevkle binilecek bir araçki kelimelerle anlatılmaz ancak yaşanır ama dediğim gibi 20 bin TL çok iyi bir araba bulamazsınız yani illaki bir sıkıntısı olur.En güzeli temiz ikinci el bir araç alın alabiliyorsanız sıfır bir araç alın sorunsuz binin bence.

Bu aracin sifirini bulmak imkansiz denilebilir illaki ikinci el alacagim baska cikarim yok ama su sorumjn cevabini kimse vermedi. Bu arac lpgli ve lpgsiz kac tl odetir? Lpg taktirdigimda ne gibi sorunlar olur?

Cevabını verdim ben işte LPG ile çözülecek iş değil LPG taktırsan bile bu araba km'de 60krş'dan aşağı yakmaz.LPG takıldığındada sonuçlar çok iyi olmaz kısacası macera olur motor bittiğinde motora harcayacağın para sıfır bir araba parası olur.

Gorod isimli arkadas yukarida sehir ici 50krs demis . 1km 50krssa 100km 50 tl eder cokmu fazla acaba? 1.4tdi olan araclarda ort. 40 veriyor zaten 10tl fark Olur

• Dizel LPG kıyaslanmaz ama sonuçda bu arabada km'de 3 lira yakacak hali yok normal araçlara kıyasla çeyrek fazla yakar okadar ama demek istediğimiz yakış problemi değil araba günlük kullanıma uygun değil birde öyle 3-5bin tl ile toplanacak binilebilecek bir araba değil!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Bence bu tarz klasik araçlar günlük kullanıma uygun değil. Bunlar kolleksiyonluk araçlar, parça parça toplayacaksıni, restore edeceksin, her hafta bir güzel parlatıp ufak bir gezinti yapacaksın. Ucuza kapatayım diye orjinalliğini kaybetmiş, doğru düzgün bakılmamış birde LPG takılmış bir araç alırsan bence zevk falan alamazsın. Ayrıca kaç yıllık araç bunlar dışarıdan bakınca çok güvenli kaya gibi gelebilir ama güvenlik konusunda bir hayli zayıf olduklarını düşünüyorum.

Lpg orjinalligi gider diyorsunuzda ne gibi orjinalligi gider ses cikartmazmi gaza basinca?? :D ornek olarak verebilirseniz iyi olur

Benim bakış açım ile sizinki biraz farklı hocam. Bence klasik araç mantık ile alınmaz çünkü nereden bakarsanız bakın mantıksız bir harekettir. Yılların verdiği bir mekanik yorgunluk, eski teknolojinin getirdiği bir çok dezavantaj, parça temini ve usta bulma konusunda yaşanacak sıkıntılar, yakıt konusunda yaşacanacak sıkıntılar vs. vs. vs. yaz yaz bitmez.

Bence klasik araç almanın tek sebebi vardır. O araca bir sebepten ötürü tutkuyla bağlısınızdır. Belki eskiden almayı çok isteyipde alamamışsınızdır, belki çocukluğunuzdan beri çok hoşunuza giden bir modeldir, belki o araçla eskiden çok güzel hatıralarınız vardır vs. vs. bu belkiler çoğaltılabilir ama sonuç aynıdır tercih duygusaldır. Sizin için o otomobil bir ulaşım aracı değildir turkuyla bağlandığınız bir nesne, koleksiyonluk bir eserdir. Ben böyle bir araç alacak olsam pontiac transAm almak isterim mesela(bknz. kara şimşek) ve aldığım aracıda orjinaline sadık kalarak mümkün mertebe orjinal parçalarını toplayarak restore eder, her hafta yıkar parlatır biraz gezer kapalı garajıma park ederim.

Siz aracı mümkün mertebe ucuza toplayarak, LPG vs. taktırarak ulaşım aracı haline getirmeye çalışıyorsunuz. Bu durumda mantık devreye giriyor ve mantık ile klasik araç bence yan yana gelemez.

• deana miras kalmasa binmez o araca söyliyim :D
  • macera seninki.
  • Açıkcası alıpda başıma dert etmem böyle bir aracı,ama durumum çok iyi olur,yakıt masrafını düşünmem,ikinci araç olarak temizini alır binerim.
    Kısacası Türkiye'de binilecek araç değil.
  • quote:

O araba bahsedilen araba degil.
    Her gecisimde bir goz atarim ufaktan ama degil.

Arkadas direksiz istiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

Yakın bir arkadaşımda 66 Impala var.10.000'e aldı 5000 masraf yaptı.Toplam 15.000'e geldi araç 3 senedir bir kere sanayiye uğradığını bilmem.Kilometredede şehir içi 50 kuruş yakıyor.

Arabayi nereen bulmus o fiyata ? Tanidik felan miymis acaba ?

Bulunabiliyor.Ki arkadaşın aldığı araç yukardaki ilandaki araçtan çok daha temizdi.İstanbuldaysan Maslakta bir sürü Amerikancı usta var.Hatta arkadaş Impalayı Maslakta değil burada Adapazarında toplattı.Ebay'de bir sürü parçası rahatça bulunabiliyor aracın.Dediğim gibi tır tır gezerken 500 kuruş yakıyor.Ama büyük keyif arkadaşlar macera arama falan diyor fakat öyle maceraya can kurban.2+1 ev gibi. :) Hele vites değiştirirken çıkardığı ses,tebessümler patlatırsın peş peşe. :) Eğer arada bir gaza gelip ayağını fazla ileri itersen bir depoyu çok kısa mesafelerde bitirebilirsin. :) Amerikan araçlarını oldum olası severim fakat benimde ön yargılarım vardı -özellikle arkadaş aldıktan sonra ki genelde beraber gezeriz ondan çok ben sürerim-:) tamamen sildim kafamdan tamam bazen sıkıntılı olabiliyor fakat böyle bir keyif macera için değer be.O aracın direksiyonuna oturunca anlıyorsunuz.Bizde uzun zamandır hafta sonu öyle keyif için araç bakıyoruz.Şu ilandaki aracın sahibini aramayı düşünüyorum yakın zamanda. :) Nedendir bilmiyorum fakat Amerikanların bana göre en güzelleri 66-69 arasında üretilenler. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

O araba bahsedilen araba degil.
    Her gecisimde bir goz atarim ufaktan ama degil.

Arkadas direksiz istiyor

Hocam hakılısınız ben supernatural impalayı direkli sanıyordum
    Ordaki arabada çok iyi çok güzel Isparta'da yaşayıp bilmeyen yoktur.

• Vardır bence :)

Zaten arkadaş istese de alamaz o arabayı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türevi
    Sammy's car

2006 Dodge Charger SRT-8

Dean iyidir hocam :D

bunun üstüne bişey düşmüştü pestili çıkmıştı

• Yine Baltalı İlah'lar Basmış Konuyu

Adama Bi Sorun Hevesi Kaldımı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.