Şimdi Ara

İMPALA 67 HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
2
Favori
25.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler bu yaz araç alacak ailem bana fakat böyle ilk ve son arabam olsun istiyorum benim için herşeyim oalbilecek bir araba olsun. Supernatural'danda hayran olduğum Chevrolet İmpala 67 arabasını bir yerden bulup lmak istiyorum. Motor hacmi hesaplarından pek anlamam açıksası. Şimdi herkes bu alete su yakmaz içer diyorlar :D
    bu araca lpg taktırmak ne kadar değiştirir örneğin 100kmde kaç tl yakarken kaça düşer?
    bu araç için direkli veya direksiz terimi var ne anlama geliyor?
    alırken nelere dikkat etmeliyim bu aracı alırken? alırken zaten bir oto sanayiye gösteririm satıcıyla beraber ama bilgim olsun yinede

• 1- Şehirdışı 100 km.de 16l benzin 20l gaz yakar. 6 - 8 farketmez aynı yakıyor.
    2- Parçaları kolay bulunur ancak bazen gelmesi zaman alır, bunun dışında sarf parçaları kolay bulunur.
    3- Masraf alacağınız araca göre ve aracı getirmek istediğiniz son noktaya göre çok değişkenlik gösterir.

-Kaportası diri ve fazla işlem görmemiş olmalı, şasesinde ve diğer kaporta aksamında çürük olmamalı, unutmayın ki kaportası bitik bir araçla uğraşmak, işi içinden çıkılmaz bir hale getirebilir.

-Mekanik kısımlardaki sorunlar ne kadar kötü de olsa bir şekilde hallolur ancak araçlaradan anlayan gerçek ustaları bulmak günden güne zorlaşmaktadır, "paranla rezil olmak " deyiminin ne demek olduğunu öğretir sana birçok usta. En basiti "karbüratör ayarı" denilen şey karbüratörü söküp temizleyip takıp 2 tane vidasını ayarlamak zannedilir ancak gerçek ayar, karbüratör üzerindeki 5-6 noktadaki çubuk, kol, levye benzeri parçaları hassas mastar ve ölçü aletleri yardımıyla eğerek bükerek gereken ölçülere getirmektir. Bu şekilde çalışan bir karbüratörcü henüz bulamadım, bunun bilenlerde de karbüratörün ayar ölçüleri yok.

-Aracın masrafı ve işi hiçbir zaman bitmez çünkü araç en az 40 yaşındadır. Herşeyi yaptırırım sonra da 10 sene sorunsuz binerim diye birşey olmaz ancak bir süre sonra masraflar hafifler.

-Yine yaştan ötürü birçoğunun motoru orjinaliyle ya da başka birşeyle değiştirilmiştir, şasesi işlem görmüştür. Bu sırada motor ve şase numaralarının bozulmamış olması ya da motor değişiminin faturalı, yasal olarak yapılmış olması çok önemlidir. Motor ve şase numarasındaki problemler aracın elinizden alınmasına ve birtakım cezai işlemlerle karşı karşıya kalmanıza kadar giden istenmeyen durumlara yol açabilir.

- Piyasada 4 tip araç ve satıcı vardır, bunlar:

1- Babadan dededen kalma araç 30 senedir tarlada ahırda yatmaktadır, tutulacak yeri kalmamıştır, sonra birisi, bu araçların meraklısı olan "keriz" ler olduğunu ve çok para verdiklerini araç sahibine telkin eder, araç sahibi de gaza gelip değerinin üzerinde bir fiyat koyarak hurdasını satmaya çalışır. Bu araba antika değildir sadece hurdadır uzak durulmalı.

2- Bütçesinin elverdiği ölçüde restore etmiştir ve etmektedir, araç temelinde düzgündür, satıcı bilinçlidir, aracında daha ne kadar masraf olduğunu bilir, aracın fiyatını buna göre ayarlar, işi bildiği için alırken de bunlara dikkat ederek almıştır zaten. Tatlı sıkı bir pazarlıktan sonra bu araçlar alınabilir.

3- 2. maddedeki arabayı 10'a alır, 3'e boyatır, 2'ye döşeme yaptırır, 40' a satmaya çalışır. Belki bu araba da alınabilir ancak unutmamalıdır ki daha işi vardır ve bu işler gizlenmeye çalışılmıştır. Satıcı işi ticarete dökmüştür ve iyi niyetli olduğu söylenemez, halbuki bu iş hobi işidir, dostluk işidir, birşeyleri kendi emeğini de katarak güzel hale getirme ve bununla mutlu olup gurur duyma işidir.

4- 2. maddedeki arabayı 10'a alır, Adan Zye orjinal parçalarıyla restore eder, bunun için 100 harcar çünkü para da varsa bir süre sonra iş yörüngeden çıkar, o da olsun bu en iyisinden olsun derken 100'ü bulur. Biner, sıkılır, yeni bişeyler yapmak ister, 90'a satmaya çalışır. Fiyat yüksek görünür ama hakkıdır. Gerçek amerikancı bu bitmiş arabaya 90 vererek almaz çünkü yapacak birşey kalmamıştır. Bunun da müşterisi vardır ancak genelde sadece arabayı bir gösteriş ve prestij aracı gibi kullanan kesimdir, bu araba o kişinin ziynet eşyası, elmas yüzüğü olacaktır. Elmas yüzüğün nasıl yapıldığını bilmez sadece takar.
    quote:

Orijinalden alıntı: brtgltkn_

quote:

Orijinalden alıntı: atakangrbz

Dostum bu araç dizide kalmaya devam etsin.Bende supernatural severim fakat türkiye şartlarında olmaz.Daha genç efsanelere yönel

Genc efsaneler derken? Hangi araclar mesela?

Alıntıları Göster
    Sanırım öğrencisin sen de benim gibi; ailem alacak dediğin için öyle düşündüm.

67 Impala;

1.Her gün kullanılacak bir araç değil, havalar güzel olduğunda hafta sonları kullanılabilir,
    2. LPG taktırılacak bir araç değil, yazık, (Zaten bu araca LPG taktırmak için 5.000TL'yi falan gözden çıkarmak gerekir)
    3. Öğrencinin yürütebileceği bir araç değil. (yakıt, yedek parça, bakım vs.)
    4. Eski araç olduğu için uğraştıracak. Önden ses gelmezse arkadan gelecek, önde pas olmazsa arkada pas olacak.

Zaten bu tür araçlara sahip olanlar genelde ya ona harcayacağı paranın hesabını yapmayanlar ya da kendi sanayide usta olanlar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

İMPALA 67 Hakkında Yardım

Giriş

İMPALA 67, Chevrolet tarafından 1967 model yılında üretilen klasik bir Amerikan otomobilidir. Şık tasarımı, güçlü motoru ve kültürel önemi ile bilinir. İMPALA 67 ile ilgili bilgi arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Tarihçe

İMPALA 67, Chevrolet'nin dördüncü nesil İMPALA serisinin bir parçasıydı. Tasarımı, aerodinamik hatları ve karakteristik "coke-bottle" şekli ile öne çıkıyordu. Araba, 327 CID'den 427 CID'ye kadar çeşitli motor seçenekleriyle sunuluyordu.

Özellikler

İMPALA 67, o dönem için gelişmiş özelliklere sahipti. Elektrikli camlar, hidrolik direksiyon ve klima gibi olanaklar sunuyordu. Ayrıca,???? (gizli farlar) ve vinyl bir tavan gibi isteğe bağlı özellikler vardı.

Kültürel Önem

İMPALA 67, Amerikan kültüründe önemli bir yere sahiptir. Sivil haklar mücadelesi ve rock 'n' roll döneminin bir simgesi olarak görülmektedir. Araba, sayısız film ve televizyon programında yer almıştır.

Bakım ve Onarım

İMPALA 67, klasik bir araba olduğu için düzenli bakım ve onarıma ihtiyaç duyar. Yedek parçaların bulunması zor olabilir, bu nedenle güvenilir bir tamirci bulmak önemlidir. Arabanın ilk durumunu korumak için düzenli bakım ve onarım yapmalısın.

Sonuç

İMPALA 67, Amerikan otomobil tarihinin ikonik bir parçasıdır. Şık tasarımı, güçlü motoru ve kültürel önemi ile zamansız bir klasiktir. Bu araba hakkında daha fazla bilgi edinmek veya İMPALA 67 sahibi olmayı düşünüyorsan, bu metin sana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım lütfen
  • Alırken neye mi dikkat edeceksin ? sanki era alıyosun piyasada her köşede olan bir araç değilki baktıgın araç ne bulduysan ne dedilerse fiyata razı olacaksın km de 1 lirayıda gözden çıkaracaksın tabiki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Alırken neye mi dikkat edeceksin ? sanki era alıyosun piyasada her köşede olan bir araç değilki baktıgın araç ne bulduysan ne dedilerse fiyata razı olacaksın km de 1 lirayıda gözden çıkaracaksın tabiki...

lpgli mi kmde 1tl lpgsiz mi fiyat ortalama
  • quote:

quote:

Alırken neye mi dikkat edeceksin ? sanki era alıyosun piyasada her köşede olan bir araç değilki baktıgın araç ne bulduysan ne dedilerse fiyata razı olacaksın km de 1 lirayıda gözden çıkaracaksın tabiki...

Alıntıları Göster
    İlk ve son olmayacağı kesin.
  • quote:

quote:

Ne kadar bütçe ayıracaksın araç için ?
  • quote:

quote:

quote:

Ne kadar bütçe ayıracaksın araç için ?

30mılyarlık arac alacaklardı ben bunu ıstedım 17.500 veya 20bine bulabılırmişim olmadı zaten 70 veya 69 alırım onlarda iyi araçlar onları alırım 20bine felan ekstradan 5bin veya 10bin çıkartırım ek masraflar için ilk olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

neden ilk veya son olmasın ki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

neden ilk veya son olmasın ki

Alıntıları Göster
    Isparta'da özkanlar kavşağında ford bayii olabilir tam olarak bilmiyorum istediğiniz araba var sadece jant(supernatural impala olması için) takılacak 20 bin tl
    Her geçtiğimde bakarım baş köşeyi ayırmış dükkan sahibi onun için, 3 senedir orada araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Murder -- 13 Nisan 2012; 20:47:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

Isparta'da özkanlar kavşağında ford bayii olabilir tam olarak bilmiyorum istediğiniz araba var sadece jant(super national impala olması için) takılacak 20 bin tl
    Her geçtiğimde bakarım baş köşeyi ayırmış dükkan sahibi onun için, 3 senedir orada araç.

Aklimda bulunur hocam cok saol :D boyle adamlar ariyorum zaten keske bizim buralarda tanidigim birindede olsa . Ama o araba icin oraya kadar gelebilirim :d admlarin telefon numarasi varmi sizde ?
  • quote:

quote:

Isparta'da özkanlar kavşağında ford bayii olabilir tam olarak bilmiyorum istediğiniz araba var sadece jant(super national impala olması için) takılacak 20 bin tl

Aklimda bulunur hocam cok saol :D boyle adamlar ariyorum zaten keske bizim buralarda tanidigim birindede olsa . Ama o araba icin oraya kadar gelebilirim :d admlarin telefon numarasi varmi sizde ?

Alıntıları Göster
    Bende bir 1957 Chevrolet Belair 2 kapı direksiz, bir 1958 Chevrolet Belair 4 kapı direksiz mevcut. Az çok anlarım bu işlerden.

Ailenin tek arabası mı olacak bu? Ne kadar kullanılacak? Gündelik kullanma hayaliniz var mı? Arabaya ne kadar para verecek gücünüz olursa olsun, arabaya benzini-vergisi-sigortası-bakımı dahil kaç TL ayırabilirsiniz? Bu soruların cevabına göre planınızın mümkün olup olmadığını söyleyebilirim...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    amerikandan anlamiyorsan hic bulasma.

sordugun icin soyluyorum arac uzerindeki motora gore yakar ayni kasada L6 250cui motor da var V8 454cui de. altisilindir olan bulursan amele vitesi ile 12 litre gibi yakar. en kucuk V8 bu kasada 283cui var o da 14-15 civari yakar. bu degerler uzun yol icin sehirici tuketim haliyle artacaktir.

direkli direksiz olmasi da iki kapi arasindaki diregin bulunup bulunmamasina gore degisir.

• quote:

quote:

Bence maceraya girişmeyin çünkü 67 İmpala dediğiniz araç neticede bir klasik parça olayı sıkıntılı bir parça lazım olduğunda hem zor bulunur hemde bulunduğu zaman parçası baya bir pahalı yakıt olayına gelince o arabaya LPG bağlatmaya bağlatırsınız ancak bir tadı olmaz ve motora zarar verdiğinde gerçekden üzer motor toplayacak usta bulunması bulunduğu zamanda toplanma maliyeti vs. çok maliyetli bir iş elinizdeki 20 30 bin gibi bir parayla olacak işler değil yani bu arabaya binmek istediğinizde elinizde büyük miktar bir para olması lazımki rahatça toplayıp aracı sıkıntı olmadan binebilmelisiniz ama dersenizki ben uğraşırım zamanımda var paramda var ozaman birşey demem gerçekden düzgünce toplandığı zaman sıkıntısız ve okadar zevkle binilecek bir araçki kelimelerle anlatılmaz ancak yaşanır ama dediğim gibi 20 bin TL çok iyi bir araba bulamazsınız yani illaki bir sıkıntısı olur.En güzeli temiz ikinci el bir araç alın alabiliyorsanız sıfır bir araç alın sorunsuz binin bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

sordugun icin soyluyorum arac uzerindeki motora gore yakar ayni kasada L6 250cui motor da var V8 454cui de. altisilindir olan bulursan amele vitesi ile 12 litre gibi yakar. en kucuk V8 bu kasada 283cui var o da 14-15 civari yakar. bu degerler uzun yol icin sehirici tuketim haliyle artacaktir.

direkli direksiz olmasi da iki kapi arasindaki diregin bulunup bulunmamasina gore degisir.

Söylediğinize göre ortalama 20lt lpg tüketirse km'de 52 kuruşluk bir tüketim çıkıyor(?) gündelik kullanılmazsa bu değer bana gayet normal geldi. Amerikanların çok daha fazla yakabileceğini düşünüyordum ondan şaşırdım. Arkadaşımda Chevrolet Cruze var benzinde km'de 40-50 kuruş yakıyor. Bu tip bir keyiften sırf yakıt uğruna mahrum kalmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

Söylediğinize göre ortalama 20lt lpg tüketirse km'de 52 kuruşluk bir tüketim çıkıyor(?) gündelik kullanılmazsa bu değer bana gayet normal geldi. Amerikanların çok daha fazla yakabileceğini düşünüyordum ondan şaşırdım. Arkadaşımda Chevrolet Cruze var benzinde km'de 40-50 kuruş yakıyor. Bu tip bir keyiften sırf yakıt uğruna mahrum kalmamak lazım.

Alıntıları Göster
    Dostum bu araç dizide kalmaya devam etsin.Bende supernatural severim fakat türkiye şartlarında olmaz.Daha genç efsanelere yönel

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

quote:

quote:

Bence maceraya girişmeyin çünkü 67 İmpala dediğiniz araç neticede bir klasik parça olayı sıkıntılı bir parça lazım olduğunda hem zor bulunur hemde bulunduğu zaman parçası baya bir pahalı yakıt olayına gelince o arabaya LPG bağlatmaya bağlatırsınız ancak bir tadı olmaz ve motora zarar verdiğinde gerçekden üzer motor toplayacak usta bulunması bulunduğu zamanda toplanma maliyeti vs. çok maliyetli bir iş elinizdeki 20 30 bin gibi bir parayla olacak işler değil yani bu arabaya binmek istediğinizde elinizde büyük miktar bir para olması lazımki rahatça toplayıp aracı sıkıntı olmadan binebilmelisiniz ama dersenizki ben uğraşırım zamanımda var paramda var ozaman birşey demem gerçekden düzgünce toplandığı zaman sıkıntısız ve okadar zevkle binilecek bir araçki kelimelerle anlatılmaz ancak yaşanır ama dediğim gibi 20 bin TL çok iyi bir araba bulamazsınız yani illaki bir sıkıntısı olur.En güzeli temiz ikinci el bir araç alın alabiliyorsanız sıfır bir araç alın sorunsuz binin bence.

Bu aracin sifirini bulmak imkansiz denilebilir illaki ikinci el alacagim baska cikarim yok ama su sorumjn cevabini kimse vermedi. Bu arac lpgli ve lpgsiz kac tl odetir? Lpg taktirdigimda ne gibi sorunlar olur?

• quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bi anlık zevkin kurbanı olma kendine daha ucuz ve pişmanlığı az olacak macera bul.
    o aracın bakımına yakıtına güç yetmez sakın bulaşma.hem ne yapacaksın okadar eski aracı yaşın kaç senin al bi tane çağa uygun araba bak keyfine ilk ve son arabanda olmaz bence sen şuan büyük hayellerin peşindesin gibi geliyo.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Sanırım öğrencisin sen de benim gibi; ailem alacak dediğin için öyle düşündüm.

67 Impala;

1.Her gün kullanılacak bir araç değil, havalar güzel olduğunda hafta sonları kullanılabilir,
    2. LPG taktırılacak bir araç değil, yazık, (Zaten bu araca LPG taktırmak için 5.000TL'yi falan gözden çıkarmak gerekir)
    3. Öğrencinin yürütebileceği bir araç değil. (yakıt, yedek parça, bakım vs.)
    4. Eski araç olduğu için uğraştıracak. Önden ses gelmezse arkadan gelecek, önde pas olmazsa arkada pas olacak.

Zaten bu tür araçlara sahip olanlar genelde ya ona harcayacağı paranın hesabını yapmayanlar ya da kendi sanayide usta olanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bende bir 1957 Chevrolet Belair 2 kapı direksiz, bir 1958 Chevrolet Belair 4 kapı direksiz mevcut. Az çok anlarım bu işlerden.

Ailenin tek arabası mı olacak bu? Ne kadar kullanılacak? Gündelik kullanma hayaliniz var mı? Arabaya ne kadar para verecek gücünüz olursa olsun, arabaya benzini-vergisi-sigortası-bakımı dahil kaç TL ayırabilirsiniz? Bu soruların cevabına göre planınızın mümkün olup olmadığını söyleyebilirim...

Tek arabasi olmayacak zaten sehirdisinda okurum buyuk ihtimalle gundelik kullanmak istiyorum. 20 veya 25 arasi ayirabilirim ekstra masraflar da 10 bin ayirabilirim. Vergi sigorta bakim haric. birde Lpg ile ne kadar yakar lpgsiz ne kadar? Lpgnin ne gibi zarari olur?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.