Şimdi Ara

İnanamıyorum... Fıkra Gibi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş Kamboçya'da çiftlik sahibi bir kadının evinde misafirdir. Dışarıdan bir ses gelir. Bakarlar ki köpekler bir koyunu parçalıyor; hemen koşup bağırış çağırış köpekleri dağıtırlar. Arkadaş orada can çekişmekte olan koyunu görünce murdar olmasın diye tez elden çömelip kesmiş. Koyunun sahibi kadıncağız “Naaptın sen?” deyince arkadaş: “Ölecekti, ben de ölmeden kestim” demiş! Bunun ne demek olduğunu Kamboçyalılara gel de anlat? Kadıncağız orada başlamış ağlamaya! Kim bilir şimdi Türkler hakkında ne düşünüyordur.

• İnanamıyorum... Fıkra Gibi!
  • güzelmiş, kafalar karışmıştır şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E adamın yaptığı mantıklı değil mi, ne var bunda anlamadım.
  • Güzelce anlatsın zaten ölecekti acı çekiyordu desin hala anlamıyorsa onu da kesesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 28 Mart 2019; 2:32:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğrudan doğruya yenebilen çikola­ta, kakaoyla şekerin bir ya da daha çok güzel kokulu madde (genellikle va­nilya) eklenmiş bir karışımından olu­şur. Çikolatalım içine çoğu kez pata­tes nişastası, kestane unu gibi kendi­ne özgü tadı olmayan maddeler ya da belli bir tadı olan maddeler (fındık, ce­viz, vb.) katılmaktadır. Eküen nişasta­lım fazla miktarda olması, çikolatanın bayatladığında beyazlaşmasına yol açar. Çikolata daha sonra kalıba dökülür ve belli bir biçim verilmek ama­cıyla karbondioksit gazıyla donduru­lur. “Fondan” çikolata ve şekerler çok miktarda kakao yağı içerirler; bu oran, söz konusu maddelerin kendile­rine özgü kıvamım sağlar. Çikolatanın besleyici değeri oldukça önemlidir. 1 gramı, yaklaşık 6 kalori sağlar, azotlu madde miktarı da pek yüksektir.

Ayrıca uyarıcı ve idrar söktürücü bir alkaloit olan ve kafeine benzeyen “teobromin” içerir; tohumlar ortalama % 1,5 teombromin içerirler, ama bu­nun bir bölümü çoğu kez ilaç sanayi­si için tanelerinden çıkardır. Taneler­de az miktarda kafein ve tanen de bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Götü pantalon tutmayan kanaldan selamlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.