Şimdi Ara

İnanılmaz bir hayat özeti sizden yardım istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Tamamen fikir almak için yazmakta bulunuyorum bu konuyu.yaşım 15 fakat boyum 1.60 da duraklamakta 6.7.8 sınıflardada aynı şekilde devam ediyordu ortalamadan düşük kaldım hep şuanda kilom 45'i zor görüyor bileklerim incecik okulda ki durumlardan bahsetmek istemiyorum sınıf sayılırken 29 kişiyse 28.5 diye saymalar ve benzeri.Kimse tarafından adam yerine koyulmuyorum.Tam anlamıyla bir yarım adamım.Arkadaşlarım hızla boy atıyor derslere zorlasamda kafam üst düzeyde basmıyor daha lise 1 deyim teşekkür alabildim.Okula girerken herkesin bana bakıp gülüşmesinden artık bıkmış durumdayım.Rahatça yürümekten çok bir an önce sınıfa girmeye çalışıyorum.Asosyal konusu da şu şekilde okulda belli bir arkadaş çevrem var yaklaşık 5-6 kişilik ama onlar arasındada dalga konusu oluyorum.İlk okuldan beri hiçbir spora yeteneğim olmadı futbol oynayanları izlerdim fakat bir süre sonra masa tenisi oynamaya başladım okul turnuvasında başka bir okula gittim orda 30 kişi arasından 4. oldum ve bir madalya aldım madalyanın arkasında en küçük sporcu yazıyordu.Gerçek bir başarı sanmıştım ilk önce.Tabi biraz da karşı cinslerden konuşmak istiyorum kız olarak hitap edemedim çünkü kendi yaşımdakilerden abla muamelesi gördüm.Çoğu kez sınıfın Genetik olarak fiziksel özellikleri ortalamadan düşük olan kızlar tarafından bileğimin bükülmüşlüğü vardır.Sene sonlarında sınıftaki bir bakım gruplarla dışarı çıkılacağında mekana alınmayacağım için genellıkle eve giderim.Bunların yanında Annemle Babam uzun süre önce ayrıldılar.Annem çalıştığı için çok yemek vesaire ile ilgilenemiyor.Aksine babam herşeyin doğalını alır vede çoğu zaman annemde geçirdiğim zamanı aç kaldığım günler olarak düşünür.Birçok oyun oynarım ama hiçbirinde becerim olmamıştır.Piskolojik olarak herhangi bir durumum yok.Sorunların tamamı olarak ben boyumu görüyorum.Doğruluğu kesinmi bilmiyorum ama 1 yada 2 ay anne sütünden yoksun kalmış olma ihtimalim yüksek.Açıkçası bu şekilde gidersem markette çalışan 25 yaşlarında boyu 1.65 olan abilere benziyen bir geleceğim varmış gibi gözüküyor.Artık çare olarak ilaç düşünüyorum yada şu ayak tabanlıkları.Akrabalarım,ailemin dediğine göre kimisi geç uzarmış kimisi hemen boy atarmış Lakin nekadar inanmak istesemde sadece boyum değil kafam,kollarım,bileklerim ellerim Hepsi 6.sınıftaki bir çocuğunkine benzer şekilde.Zaman geçtikçe iyi düşünmek amacıyla farklı teoriler ürettim.Mesela acaba beni ana sınıfından değilde direk 3. sınıftanmı başlattılar.Aradaki boy farkı ancak 3 sınıfla kapatılabılır derecede çünkü.Her neyse Boy uzatma yada benzeri fikirleriniz varsa yazmanız beni çok mutlu eder.Herşeye karşı mutlu kalmaya çalışsamda yakında herşey öyle kalmayacakmış gibi bir his var içimde

okuyum zahmet ettiğiniz için ve yaklaşık 3 belkide 5 dakkanızı verdiğiniz için müteşekkürüm.
    Yorumlarınız benim için çok önemlidir.İyi akşamlar

• Kardeşim çok zayıf isen fitness başlayıp protein tozu kullanabilirsin tanıdığım bir çocuk vardı 50 kiloydu kemikleri görünüyodu cocuk fitneste 90 kilo olmakla beraber hayvan gibi kaslı oldu bide daha lise 1 imişsin 18 yaşına kadar 10 cm felan daha uzarsın bide zaten güzel kızların ekserisi kısa boylu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm ya ne yapmalı ki şimdi? Farklı bir okula ya da sınıfa yerleştirseler seni mesela, böyle bir istekte bulunabilir misin liseye vesaire? Anlattığın şeylere göre böyle giderse çok yıpranırsın kardeşim. Müdüre filan anlat durumu, hor görülüyorum arkadaşlarımın arasında de.

Boy uzatma konusunda ise, eklemlerini çok zorlayacak egzersizler yapman, mesela dumbell vesaire bunlar boy uzatma konusunda sıkıntı yaratabilirmiş. Üstteki arkadaş fitness demiş ama bilmiyorum fitness boy uzatır mı ya da nasıl egsersizler içeriyor, araştırabilirsin bunları istersen.

Günde 2 bardak süt iç, akşam yemeklerinde yoğurt ye, yeşil sebzeleri de eksik etme, ıspanakta da kalsiyum vardır mesela ve ayrıca K vitamini D vitamini vesaire. Meyve de yemelisin, hatta meyve yersen yeterli miktarda pek abur cubur yeme ihtiyacı da hissetmezsin eğer çok bağımlısıysan filan, zaten şeker ihtiyacını karşılamış olursun. Basketbol filan oynayabilirsin, ama düzgün oyun arkadaşları bul boyuna itip kakmasınlar seni. Boy uzatma konusunda bir de ilkokulda birşey öğretmişlerdi, sanki böyle tepende bir elma ağacı varmış gibi ona uzanıyormuş gibi elini yukarı uzatıyorsun iyice filan, o tür egzersizleri de yapabilirsin. Bilmiyorum benim pek sorunum olmadı boyla ilgili, çok da uzun sayılmam ama işte elimden geldiğince birşeyler aktarmaya çalıştım.

Ayrıca kısa boylu olsan da dünyanın sonu değil, yine de mutlu bir hayat sürüp kimseye muhtaç olmadan yaşayabilirsin

• beslenmene dikkat et, derslerine çok dikkat et seni mutlu olmanı sağlayacak şey ülkeden gitmek
  • tunasymb T kullanıcısına yanıt
    Hocam çok samimi söylüyorum senin sorunun boy değil,kilo.Uzun boylular senin dediklerini anlayamaz ancak klişe tavsiyeler verebilir.Ben 20 yaşında 1,63 boyundayım artık daha fazla da uzanam.Senin yaşında büyük ihtimal senden daha kısaydım fakat kilom hep dengeli gitti, çok kaslı bir vücudum olmasa da cılız da olmadım.Bunun üzerine lisede sakal çıkmaya kol kılları vs belirginleşmeye başladı görüntü daha toparlamaya başladı.Bu yaşıma kadar kızlarla doğru dürüst muhabbetim olmadı ama kendimi de kimseye ezdirmedim.Sana diğer tavsiyem de derslere asılman.Derslerin herkesten iyi olunca ister istemez saygı görüyorsun.Vücudunu güçlendirdiği zaman sporları da daha iyi yapacaksın inan bana :)

Sakalın önemiyle ilgili bir örnek vereyim.1,80 90 kg bir arkadaşım ve ben gece bir mekana giriyorduk,ben sakallı ve saçlar biraz dökülmüş olduğu için elimi kolumu sallayıp girdim arkadaşa kimlik sordular

• Tekrar teşekkür ederim ilginiz için okuduğum yorumlara göre cevaplamak istediğim bir iki şey.

Babam dünyadaki en iyi insandır biraz eğlenceyle işi olmasada her sabah Pazardan alınmış köy yumurtası,Keçi peyniri,Özel mandıra tereyeyağı,Tam buğday ekmek,Tere,dere,Ayaş domatesi Ve birkaç çeşit reçel ile kahvaltı yaparım okul günleri dahil.Bu yıl neredeyse 2 kez dışarıda yemek yedim sanırım.

Ayrıca süt içmelisin diye tavsiye eden abilerim için tekeşkkür ederim 1.5 yıldır AOÇ keçi sütü içiyorum.Protein tozuna ise sıcak bakmadığımı söylemeliyim kullanan bir arkadaşımın kasları şuanda bir ceylan kadar zayıf.

Tekrar yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunasymb -- 14 Eylül 2015; 3:23:53 >
  • Mide büyütme ameliyatları var

• Bence 15 yaşında 160 hiç takılacak bir boy değil mantıklı düşünürsen 18 yaşına kadar çok rahat 165 eğer dikkat edersen 170 olabilirsin ve türkiye gibi bir ülkede 165 civarı bir boy hiç sırıtmaz bence,kendine bu adamı örnek seçmelisin https://tr.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Giovinco veyahttps://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Hart evet kilon boyuna göre ortalamanın altında ama çok da altında değil bence spor için uygun bile sporla 10 kilo alırsın boyun hiç uzamasa bile 160 a 55 çok sportif ve fit olursun.Ve kesinlik le bunu daha fazla takıntı yapmamalısın takıntı yaptığın sürece gereksiz şekilde üzülmeye devam edersin.Seninle dalga geçen arkadaşlarını ise umursama iyi arkadaş olsalar dalga geçmezler ve lise çağında kimsenin karekteri tam oturmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvanat9999 -- 14 Eylül 2015; 22:39:40 >

• herkesin zamanında yaşadığı sorunlar sen biraz beyninde abartmışsın ve çok kafana takıyosun galiba bende lise 1de 179 boyunda ve 88 kiloydum banada şişko diyolardı zaman geçtikçe vücudun yerine oturucak şuan 181 boy 72 kiloyum haline şükret senden çok daha kötüleri var ALLAH'a yalvar o istediğin her şeyi verir bana verdiği gibi :D
  • tunasymb T kullanıcısına yanıt
    Senin için o yaşta üzücü şeyler yaşamışsın evet ancak türkiyede insanlar zaten genel olarak çok uzun değiller, tabi yaşını göz önüne aldığımda uzamak için 3-4 yılın daha var. Sana tavsiyem babanla bu konuları konuşup durumunuzda varsa onun seni bir spor salonuna yazdırması, tabi öylesine gitmemelisin iyi bir hocadan yiyecek hakkındada yardım almalısın.(eğer gerçekten hayatını değişmek istiyorsan) Yine bunları yaparken yüzme veya kickbox gibi sporlarada yönelirsen özgüven olarak faydasını görürsün. Kız konusunada gelirsek evet görünüm önemli ancak sadece çok ufak bir kısmında, asıl olayı değiştiren herzaman konuşmadır ağzın laf yaparsa kızlar seninle konuşmak ister. Eğer ağzın laf yapamazsada senden soğur konuşmayı keserler. Aynı durum bizdede var karşıdaki kişide ilk önce tipe bakarız ancak sonrasında iyi bir konuşma veya kötü bir konuşma herşeyi belirler

• Lise 1 sün sen daha boyun geç uzaya bilir. Bende lise 3 te tam olarak uzadım. Senin yazındayken 166 civarıydım. Heleki bir arkadaşım vardı lisede hepimizden kısaydı ilk geldiğinde bilekleri falanda inceydi. Lise 4 te hepimizi geçmişti tabi bilekleri yine inceydi ama düzenli sporla düzeltilir.
    Sana tavsiyem spora başlaman ama ağır çalışma yapma çünkü boy uzamanı engelleye bilir.
    Dediğim gibi bazıları ergenliğe geç girerler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.