Şimdi Ara

inca il-777 A hakkındaki görüşlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzunca bir süre düşündükten sonra iki hafta önce vatan bilgisayardan bu monitörü aldım arkadaslar, almamdaki en önemli etken fiyatı oldu, fiyatının dışında 4ms tepki süresi ve yüksek parlaklık oranı da beni etkiledi. aldıktan sonra most wantedı oynadım görüntü çok iyidi daha sonra pes5 oynadım uzun ve hızlı paslarda topu görmek biraz zorlasıyor, ama alışmam uzun sürmedi. sonrasında dvd izledim, izlemesi keyifli yalnız üzerindeki hoparlörler çok dandik. pazarda satılan 2 milyonluk kulaklıkların ses kalitesi bundan iyidir.

bir uygulamayı kapatıp masaüstüne döndüğümde ekranın ortasında titreme gibi birşey oluyor, aynı şekilde oyun oynarken masaüstüne döndüğümde de yine bir anlık bir titreme oluyor, aslında tam titreme de değil ekranın ortasında enlemesine bir çizgi çıkıp kayboluyor, winamp açıkkken masaüstünde dalgalanma oluyor, kolay farkedilmeyen ama winampın açık olduğu süre boyunca kaybolmayan bir dalgalanma. nedeni monitörden mi yoksa ekran kartımdan mı bilmiyorum, bilgisayarıma daha önce monitör bagmamıstım hiç.

bu olumsuz seylere ragmen genel olarak monitörden memnunum, ama şimdiki aklım olsa almayabilirdim, biraz daha para bulmaya bakardım, bulamazsam yine alırdım ama.

• Selam,
    Yeni monitörün hayırlısı olsun. Birinsici aldığın modelde DVI bağlantısı da olması lazım eğer VGA'dan bağladıysan önce DVI'dan bağla ve aynı sorunlar devam ediyor mu diye bir test et. Eğer DVI bağlantısı ya da DVI kablon yoksa o zaman renk ve ışık ayalarını fabrika ayarlarına getir ya da menülerde Auto tuşuna basarak monitörün kendi optimum ayarlarını yapmasını sağla. Tüm bunları yaptıktan sonra ekranda titreme ya da enlemesine çıkıp kaybolan çizgiler varsa sorunun büyük bir ihtimal monitöründendir. Çünkü teorik olarak LCD bir monitörü çalıştırmaya yeterli bir ekran kartı bu tarz sorunları CRT monitörde yaratmıyorsa LCD'de de yaratmaması gerekiyor.

Buarada monitörün ekranında titre varmı diye test ederken bir uzaktan, bir normal görüş mesafesinden bir de ekranın dibine girerek gözlem yap.

Benim de bir hafta önce ekran göz kırpar gibi oluyordu ama o aralar elektrikler de bir sorun vardı. Anlık gerilim düşmesi ya da çıkması monitörleri etkileyebiliyor. VGA'dan bağlantı yapıyorsan etrafında manyetik alan oluşturacak elektronik cihazlar barındırma (cep tel vs.) Aslında gözle görülebilir etki yapmaması lazım bu tarz şeylerin ama bir deneyelim belki sorunu buluruz. Bazen olmadık birşey sorun olabilir.

Winamp'a gelince şöyle bir deneme yap; Winamp'ı aç ama mp3 açma dalgalanma var mı diye kontrol et. Eğer yoksa bu iyi. Mp3 açtığında ekranda dalgalanma varsa bu monitörün hoparlörünü kulanmandan dolayı olabilir. Masaüstü başka hoparlörün varsa onları kullan ve öyle bir deneme yap. Eğer sorun düzelirse neden kaynaklanmış olduğunu bulmuş oluruz.

Tüm bu denemelere rağmen sorunun düzelmiyorsa monitörünü servise götür ya da vatanbilgisayardan değiştirmelerini talep et. Vatanbilgisayar'a LCDlerin ölü pikselleri hakkında bir soru sorduğumda oradaki bir satıcı monitörün markasından ve garanti hizmetinden bağımsız olarak 1 ay Vatanbilgisayar olarak sıfır ölüpiksel garantisi veriyoruz demişlerdi. Yani olurda bir ölü piksel yakalarsan servise gitmiyorsun da Vatanbilgisayar'dan direkt başka bir ürün alıyorsun. Ama ne derece doğru tam bilmiyorum çünkü oradan alışveriş yapmadım. Aynı şekilde ölüpiksele garanti veriyorlarsa ki senin sorunun bana göre daha önemli belki servisle uğraşmadan oradan direkt olarak değiştirebilirsin. Yukardaki denemeleri yap sorun düzelmezse değiştirmeyi talep et.

• tavsiyelerin için tesekkür ederim, soylediklerini yapacagım, monitörümde dvi giriş yok bu arada, ama akran kartımda var, ekran kartının dvi çıkışına converter takıp monitöre analog olarak baglasam bir şey farketmez değil mi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalimrea

tavsiyelerin için tesekkür ederim, soylediklerini yapacagım, monitörümde dvi giriş yok bu arada, ama akran kartımda var, ekran kartının dvi çıkışına converter takıp monitöre analog olarak baglasam bir şey farketmez değil mi.
    Hayır o şekilde bağlanmanın bir espirisi yok. Sonuçta iletim yine analog olacak. Diğer yöntemleri dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.