Şimdi Ara

İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO - Arçelik 9683 Ultima (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
8
Favori
16.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tmm, siz tek tek soyleyin yaparım ben, test falan da, seviyorum ugrasmayi

alirken de cok arastirmistim. 3.700tl ye 7 taksit almistim 1 agustos gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogal

Arka isik: ekonomik

parlaklik 50

kontrast 100

renk sicakligi soguk

canli renk dusuk

gama 2.2

dinamik kontrast dusuk

mukemmel netlik acik

mikrodimming acik

film modu kapali

memc orta

netlik 65

goruntu azaltimi kapali

dij gör. azl. kapali

starda hayat bazen tatlidir ve tv 8 de survivor de görüntü cok iyi

• sHowManTR kullanıcısına yanıt
    Aslında farkı sürekli izlediğimiz yayınlarda anlıyoruz. Bu günkü ayardan sonra normalde izlediğiniz kanallardaki görüntülerde eski ve yeni arasında fark var mı? Bende buna yakın ayar kullanıyorum renk sıcaklığını zaman zaman yayına göre değişiyorum
  • survivor un tum bölümlerini izledim, bugun fark var, bugünkü oyunda çok hareketli goruntu yoktu ama renk kalitesi daha iyi geldi bana

• crazyowl C kullanıcısına yanıt
    tv yi izledim, bence goruntude kalite anlaminda degisen birsey yok, parlaklığı artıyor, seste de aynı sekilde daha yüksek ses veriyor ve hic olmayan bas ta şişmeleri duydum.

anladigim kadari ile magazalarda falan cok ışık ve gürültü olduğundan, artirilmis modda parlaklik ve ses arttirilip tv yi daha öne çıkarmak istemişler.

özellikle netlik anlaminda bir degisme farkedemedim ben, ozellikle reklamlarda falan dikkat ettim ki ayni reklam farkli kanalda da ciksa yayin kalitesi degismez diye.

• arkadaslar biraz önce survivor izlerken goruntu cok kötüydü tv yi camdan atıyordum. sonra ozet bitti yeni bolum basladi ve mukemmel bir görüntü geldi.

ayni programda bile yarin kalitesi değişiyor,

Ben fark gördüm belki bizim merkezi sistemdendir. Ama örneğin çizgili parlak bir takım elbiseli bir yayında görüntü titrerken , modu değiştikten sonra ayı yayına özellikle dikkat ettim titreme yok.Dediğim gibi bunun birden fazla değişkeni olabilir benim cihazda sorun olabilir.Görüntüden memnunsanız sorun yok. Aynı dizide bile farklı kameralarda farklı görüntü olabiliyor. Mesela diriliş ertuğrulda en az iki farklı marka veya model kamera var birinde loş ışık çekimlerinde gürültü(noise) çok fazla iken diğerinde daha az.
    Önemli olan keyif alarak izlemek .Siz memnunsanız sorun yok. Bu arada ilk kuruluma siz nasıl geççtiniz servis menüsünden mi?
  • crazyowl C kullanıcısına yanıt
    menu>ayarlar>tv>hakkinda>fabrika ayarlarina dönüş

Ben servis menüsünden geçtim fark var mı bilmiyorum
  • Servis menüsünden nasıl geçtiniz?

• Tv görüntüsünü cep telefonuna aktarabildiniz mi ben bir türlü beceremedim. cep'i tv de görüyorum ama tv yi cepte göremiyorum. TV açıklamarında çift taraflı miracast deniyor idi.

Birde menü ekranında netflix geliyor ben bunun yerine filmbox gelsin istiyorum bu mümkün mü acaba?

saygılar
    exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 7 Şubat 2017; 13:28:34 >
  • arkadaşlar tv ye soldan bakınca sağa dönük, sağdan bakınca sola dönük gibi bir his uyandırıyor ya da tv yamuk:) sizde de böyle mi? alman tasarım ödülü aldığna göre??
  • ben öyle bir his almıyorum. 65 inch'lik kullanıyorum sadece yandan bakınca ekran dümdüz değil hafif dalgalı gibi geliyor ama büyük ekranlarda ben hep buna yakın gördüm.

Bir ayrıntı daha çok dikkatlice kusur aramayın. Ararsanız görüyorsunuz. bende başlangıçda ışık sızmasına taktım cihazın neredeyse 1/3 ü kadarında parlak ayarlarda siyah zeminde ısık sızması gözüme batıyor ama alışmaya çalışıyorum. Servis yarıyarıya olmadıkdan sonra birşey yapamayız, normal dedi. Sony tv de bunu görmemiştim. Ama onunda birçok özelliği bunun kadar güçlü değil.

tivibu-dsmart modüller aynı anda yavaş açıyor (Vu ultimo 4K reciverdaki hıza göre)
    pip- sadece uydudan gelen sinyallerde çalışıyor. aslında tvuydusu nu ayrı blueray'i ayrı pip de görmek isterdim
    ana münüdeki seçenekler isteğe bağlı olsa iyi olurdu ama ne verirlerse onu izliyorsunuz
    webbrowser biraz daha güçlü olabilirdi, yavaş buldum
    app'ler çok olmakla birlikte eklentilerin çoğu modası geçmiş ve eski şeyler

Onun dışında cihazdan memnunum

saygılar
    exper2006

• Anladım teşekkürler..
  • arkadaslar tv ye guncelleme geldi, yukluyorum bakalim ne farkedecek,

İnceleme -Grundig VLX 9600 Immensa - Beko 9683 QUATRO  - Arçelik 9683 Ultima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sHowManTR -- 16 Şubat 2017; 19:50:57 >
    Bende indiriyorum 4.29 dan 5.15 e geçiyor umarım ismi kadar ileri bir güncellemedir.

-%42 de epey bekliyor korkmayın..

Güncelleme sonrası, netflix versiyonunda bir değişiklik yok, web tarayıcı versiyonunda bir değişiklik yok. Açkçası değişen şeyleri göremedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 16 Şubat 2017; 22:14:27 >
  • ALINTI
    "Işık sızması Asıl korktuğum test bu idi servis sabah geldiği için akşam kendim yaptım sağ alt köşede çok dar alanda var sol altta daha geniş şekilde var. değişim olduğunda daha iyi çıkarsa o tv kalır çıkmazsa bundaki aman aman göze çarpmıyor

Işık sızması testini 007 nin giriş sahnesiyle test ettiğimde hareketli bir sızma yok "
    ALINTI SONU

Bende ışık sızması olayına takmış durumdayım. Benim ekran 65 inch'lik. Siyah ekranda, arka ışık 100 yapınca, sol üstte bariz olarak 30-40 cm'lik bulut gibi bir açık renk var. Servis normal dedi. itiraz ettim, konu bölge servise gitti oda değişimi kabul etmedi. 2-3 kez beko uzlaşı merkeziyle görüştüm nihayetinde değişmediler. Beğenmiyorsanız hakem heyetine vesair başvurun dediler

Siz hareketli sızmayı nasıl test ettiniz. youtube de bir video var pinpon topu bir beyaz nokta ekranı dolaşıyor bu dolaşırken bende de hareketli sızma görmüyorum. o halde benim tv normal midir?

evimde lg ve samsung marka başka büyük ekran tv ler de var onlarda siyah ekranda hiç bir ısık sızması yok ama. Acaba dev ekran oluncamı bu gözüme batıyor tam anlamadım. Ancak normal yayın izlerken bu ısık sızmasını fark etmiyorsunuz, renkleri olumsuz etkilemiyor sadece arada bir farklı sinyae geçince ekran siyah olunca o sol üstteki parlaklığı görüyorsunuz.

Forumlara bakınca bir çok farklı markalı tv lerde de ısık sızma problemi olduğunu görüyorsunuz. Sizin tv ler nasıl?

saygılar
    exper2006

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exper2006 -- 17 Şubat 2017; 13:3:9 >

• exper2006 E kullanıcısına yanıt
    Işık sızması var. Bende forumu okudum ışık sızması olması psikolojik olarak rahatsız ediyordu. Normal görüntülerde sorun yok koyu renkli sahnelerde de çok dikkat etmezseniz problem deil sadece tamamı siyah olan spesifik sahnelerde kendini belli ediyor. Ama bu bir teknolojik sorunmuş yabancı forumlarıda araştırınca onların daha ılımlı yaklaştığını gördüm. Test forumlarında bile en fazla puanını düşük veriyorlar o konuda. İçimi rahat ettirince dikkat ettim ki ışık sızması pek gözüme görünmez oldu. Ayrıca ışık sızmasından pek kaçabileceğiniz bir yer yok . Hangi ürünü alacaksınız ki :D Samsung ks 8500 serisinin formundaki resimlere bir bakın. Bir tek sony de sorun okumadım kullanıcılardan (Düzenleme: Bazı kullanıcılara denk gelmişti) . Belki arasanız onda da vardır. Şimdiye kadar okadar film izledim tv izledim. Bir tek yerde rahatsız etti pasifik rift filminde 5 sn kadar yıldızlı bir gece sahnesi vardı orada problem oldu. Lg de ışık sızması var samsungda var. philps de var . Bizim eski tüplüde yok bir tek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyowl -- 17 Şubat 2017; 18:30:45 >

• teşekkür ederim benimde içimi rahatlattınız ama sizde de bu kadar büyük ekranın 1/3'ünü kapsayacak kadar varmı?
    saygılar
    exper2006
  • exper2006 E kullanıcısına yanıt
    tam bir fotoğrafını koysanız daha net görebiliriz. Benim tv de tv nin açık olduğunu gösteren taraftaki parlaklık yaklaşık 15 santim kadar bir yarım daireye sebep oluyor. Kısıyorum azalıyor ama yinede var. Sağ alt köşede yukarı doğru 1/3 den biraz fazla sola doğru 15-20 cm olacak şekilde çeyrek daire var . ust sol aynı ölçülerden biraz daha az. geneli ise biraz ala bula . Tabi bu karanlık oda da simsiyah ekranda ekran parlaklığı sonda .. Geceleri arka ışığı bu kadar açmadığımız ve gündüzleride zaten ışık sızmasıyla sorunumuz olmadığı için teknik olarak spesifik sahneleri gece izlemek dışında sorun olmuyor. Hem dediğim gibi kaçacak bir yer yok :D

Ben smartı ve tarayıcısı hariç memnunum . Hesap kitap yapınca 2300 e 49 ekran başka bu donanımda tv yok (3000 e aldım tivi buyu düşüyorum) :D Zaten ben iade alabildiğim halde tekrar bunu aldım daha mantıklı gelen olmadı bu paraya

Güncellemelerde beklediğimden daha hızlı çıkıyor ama kullanıcıya ne sunuyor bilemiyoruz. İnsan bu güncellemede şunlar gitti bunlar geldi yazar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.