Şimdi Ara

[İnceleme] LG F1480RDS5 Kurutmalı Çamaşır Makinesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
8
Favori
39.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

Aynı şeyleri defalarca söylüyorsunuz. Ama ne demek istiyorsunuz anlamıyorum.
    LG'nin şu yönelrini mi beğenmiyorsunuz:
    -Deterjan çekmecesi kötü
    -DD motor sağlam değil (neye dayanarak)(LG 2001'den beri DD motor kullanıyor ve siz onun bozulduğuna kaç kez şahit oldunuz?)

Ama hayır. Bu kadar tartışmanın sebebi bu olamaz. LG'yi sevmeyenlerin böyle tartışmalar başlatmasındaki amaç başka olmalı.4
    Siz bize LG fanatiği diyebilisiniz. Biz LG'yi destekliyoruz, yalan yanlış bilgiler katmadan deneyimlerimiz aktarıyoruz.
    Siz ne yapıyorsunuz peki? LG sözünü duyduğunuz anda buraya damlayıp, kötü bir şeyler yazıp milletin kafasını karıştırıyoruz. LG'yi destekliyor olabiliriz ama başka markalar hakkında kötü bir şey yazmıyoruz.

GülçinGE'nin yazısı üzerinde (Siemens bozuldu) konuşmuşsunuz. O da sizin gibi her yerde "Siemens alınmaz, bozuldu" demiş mi? Dememiş. SİZ LG KULLANMADIĞINIZ HALDE ONUN HAKKINDA KONUŞUYORSUNUZ!

Bu tartışmalar için kaç kez mesajlarımız silindi? Hala yanlışın farkına varmıyrsunuz.

kadının makinesi gözümün önünde bozulması normalmiydi ? sorun motora aşırı yüklenilmiş ve ne yıkandı çift kişilik yorgan yıkamıştık ve o çok göze sokulan 10 yıl motor garantisi neden kullanılmadı bize malı satarken onu yıkar bunu yıkar dememeleri lazım yada fabrika hatalı bir ürünün hatasını bize atılması hoş değildi sen memnun olabilirsin belki ama doğrular böyle ve gerçekten ürünleri özellikle çamaşır makinaları oyuncak kalitesinde şimdi aeg kullanıyor ve yorgan yıkayabiliyor en azından sıkıyorsa ağzına kadar kilim doldurup yıkasana o zaman görürüm ben o motoru

Bir motor neden bozulur? Hmm bir bakalım.

1- Aşırı yükleme
    Yük tartıldığı için, fazla yükte makine çalışmaz. Uyarı verir.

2- Aşırı ısınma
    Fazla kullanımda, özellikle fırçasız DD motor, fırçalı motora göre daha çok ısınır. Bu makine motordaki ısınmayı tespit edebilir.

3- Dengesiz yük
    Çok dengesiz yükler, motoru zorlayabilir. Denge durumunu kontrol için titreşim sensörü bulunuyor.

Şuan başka bir şey gelmiyor aklıma.

Artık gördüğünüz makine nasıl bozulmuş bilmiyorum. O bozuldu diye bütün makineler bozulmaz ya. Her markanın her ürünü arızalar çıkarabilir.
    Biz de yorgan yıkıyoruz, bu forumdan başkası da bu makine ile yorgan yıkıyor veya dünya üzerinden bir başkası da... Artık söylemekten yoruldum. LG DD motorda çok yeni değil. 2001'den beri DD motor kullanıyor.

Fırçasız motorun avantajı fırçalı motorlara göre daha uzun ömürlüdür. Ama çok da önemli değil. Bana göre DD motor kullanılmasının en güzel yönü, sessiz çalışması, ve 6 Motion olabilmesidir. DD Motor olmasa 6 Motion da olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 1 Eylül 2012; 9:14:09 >

• quote:

quote:

quote:

Aynı şeyleri defalarca söylüyorsunuz. Ama ne demek istiyorsunuz anlamıyorum.
    LG'nin şu yönelrini mi beğenmiyorsunuz:
    -Deterjan çekmecesi kötü
    -DD motor sağlam değil (neye dayanarak)(LG 2001'den beri DD motor kullanıyor ve siz onun bozulduğuna kaç kez şahit oldunuz?)

Ama hayır. Bu kadar tartışmanın sebebi bu olamaz. LG'yi sevmeyenlerin böyle tartışmalar başlatmasındaki amaç başka olmalı.4
    Siz bize LG fanatiği diyebilisiniz. Biz LG'yi destekliyoruz, yalan yanlış bilgiler katmadan deneyimlerimiz aktarıyoruz.
    Siz ne yapıyorsunuz peki? LG sözünü duyduğunuz anda buraya damlayıp, kötü bir şeyler yazıp milletin kafasını karıştırıyoruz. LG'yi destekliyor olabiliriz ama başka markalar hakkında kötü bir şey yazmıyoruz.

GülçinGE'nin yazısı üzerinde (Siemens bozuldu) konuşmuşsunuz. O da sizin gibi her yerde "Siemens alınmaz, bozuldu" demiş mi? Dememiş. SİZ LG KULLANMADIĞINIZ HALDE ONUN HAKKINDA KONUŞUYORSUNUZ!

Bu tartışmalar için kaç kez mesajlarımız silindi? Hala yanlışın farkına varmıyrsunuz.

kadının makinesi gözümün önünde bozulması normalmiydi ? sorun motora aşırı yüklenilmiş ve ne yıkandı çift kişilik yorgan yıkamıştık ve o çok göze sokulan 10 yıl motor garantisi neden kullanılmadı bize malı satarken onu yıkar bunu yıkar dememeleri lazım yada fabrika hatalı bir ürünün hatasını bize atılması hoş değildi sen memnun olabilirsin belki ama doğrular böyle ve gerçekten ürünleri özellikle çamaşır makinaları oyuncak kalitesinde şimdi aeg kullanıyor ve yorgan yıkayabiliyor en azından sıkıyorsa ağzına kadar kilim doldurup yıkasana o zaman görürüm ben o motoru

Bir motor neden bozulur? Hmm bir bakalım.

1- Aşırı yükleme
    Yük tartıldığı için, fazla yükte makine çalışmaz. Uyarı verir.

2- Aşırı ısınma
    Fazla kullanımda, özellikle fırçasız DD motor, fırçalı motora göre daha çok ısınır. Bu makine motordaki ısınmayı tespit edebilir.

3- Dengesiz yük
    Çok dengesiz yükler, motoru zorlayabilir. Denge durumunu kontrol için titreşim sensörü bulunuyor.

Şuan başka bir şey gelmiyor aklıma.

Artık gördüğünüz makine nasıl bozulmuş bilmiyorum. O bozuldu diye bütün makineler bozulmaz ya. Her markanın her ürünü arızalar çıkarabilir.
    Biz de yorgan yıkıyoruz, bu forumdan başkası da bu makine ile yorgan yıkıyor veya dünya üzerinden bir başkası da... Artık söylemekten yoruldum. LG DD motorda çok yeni değil. 2001'den beri DD motor kullanıyor.

Fırçasız motorun avantajı fırçalı motorlara göre daha uzun ömürlüdür. Ama çok da önemli değil. Bana göre DD motor kullanılmasının en güzel yönü, sessiz çalışması, ve 6 Motion olabilmesidir. DD Motor olmasa 6 Motion da olmaz.

Aynen öle makina durduk yere bozulmaz ya makinada problem vardır yada kullanici hatasındandır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Isteyen istedigine inansin benim bldc motor hem sessiz hemde uzun omurlu dd motoru bilemem burda herkez ozgur ben beyenmiyorum bu kadar basit midem kalkti bir kere lg den telefon almistim 2 ayda cope donmustu bu markadan ne evime sokarim nede aldirttitirim bu benim tercihim ama o motorun bozulmasi ki kullanici hatasi olmadigi halde hatali gosterilmesi ve telefonumdaki yazilimdaki kitliklari nedeniyle sogudum kimse malini ovmesin makinen miele degil tank olsa birsey demem sen memnunsan oyle olsun ama samsung lg bu uzakdogu urunleri evime ne girer nede baskasina aldirttiririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Isteyen istedigine inansin benim bldc motor hem sessiz hemde uzun omurlu dd motoru bilemem burda herkez ozgur ben beyenmiyorum bu kadar basit midem kalkti bir kere lg den telefon almistim 2 ayda cope donmustu bu markadan ne evime sokarim nede aldirttitirim bu benim tercihim ama o motorun bozulmasi ki kullanici hatasi olmadigi halde hatali gosterilmesi ve telefonumdaki yazilimdaki kitliklari nedeniyle sogudum kimse malini ovmesin makinen miele degil tank olsa birsey demem sen memnunsan oyle olsun ama samsung lg bu uzakdogu urunleri evime ne girer nede baskasina aldirttiririm

Diğer makinelee lafım yok zaten. Topu topu bir telefon almışsın. Onun da eşelesek neler çıkar da... Senin beğenmemene bir şey diyemem. Ama "altırtmam" kısmını çok yanlış buluyorum. LG'ye karşı bir nefret uyanmış sende. Burada herkes malını övebilir veya kötüleyebilir. Ama yanlış bilgi olmaması gerekir. Sen DD motorun kötü olduğunu söylüyordun. Doğruluğu belirsizdi. Ben yanlışlığını belirginleştirdim.

LG Türkiye ekibi bazı konularda iyi ama bazı konularda kötü. Servis konusunda bir genelleme yapamıyorum. Kimi insan ilgili, kimisi ilgisiz. İnsandan insana. Bu insanların eğitilmesi gerekiyor sanırım. Çoğu markada bu böyle. Evimizde LG marka çamaşır makinesi, telefon, dizüstü, televizyon ürünlerini kullanıyoruz. Hiç arıza durumu olmadığı için servis hakkında pek bilgim yok. Ama kuruluma gelen elemanlar için; çamaşır makinesini kurmaya gelenlerden çok memnun kaldık. Çok ilgili davrandılar. TV kurmaya gelenler, ayakta uyuyorlardı. Çok yorgun görünüyorlardı.

Servisten konu açılmışken biraz daha konuşayım. Şimdi kouyla alakası yok ama bir köşede dursun.
    Arçelik süpürgemiz bozulmuştu. Hiç sorun çıkmadan kısa sürede tamir ettiler. Ama şuan hayatta değil. Sanırım 5-6 sene kullandık.
    Vestel televizyonun uzaktan kumanda alıcısı bozulmuştu. Öncelikle iki eleman geldi. Şöyle bir baktılar. Kumandayı açmak istediler. Aslında başka vestel kumandanın da olduğunu ve onunda bu televizyonda çalışmadığını söylemiştik. Sorunun televizyonda olduğu belliydi. Uğraştılar açamadılar bir süre. Sonra bıçak istediler. Kumandanın kenarları mahvoldu. Sonra biz bunu götürlelim dediler. 2 hafta sürdü. Ve kullanmaya devam ettik. Daha sonra Vestel'den telefon geldi ve servisten memnun kalıp kalmadığımızı sordular. Çok memnun kalmamıştık. Ama Vestel'in bu davranışı hoştu. Görüşlerimizin iletildiğini ve ilgilenildiğini umuyoruz.
    Öteyandan Vestel'in buzdolabı kurulumu için gelen elemanları benim gördüğüm en iyi servis elemanlarıydı. Hem ilgili davrandılar. Hemde bilgililerdi.
    Evimizde Siemens ve Bosch ürünleri de bulunuyor/bulunuyordu. Oldukça sağlam ürünleri var. Siemens çamaşır makinesi kurulumu için 1 kişi geldi. Ne çok iyi, nede çok kötü.

İnsandan insana değişiyor, işini önemseme durumu.

• quote:

quote:

Isteyen istedigine inansin benim bldc motor hem sessiz hemde uzun omurlu dd motoru bilemem burda herkez ozgur ben beyenmiyorum bu kadar basit midem kalkti bir kere lg den telefon almistim 2 ayda cope donmustu bu markadan ne evime sokarim nede aldirttitirim bu benim tercihim ama o motorun bozulmasi ki kullanici hatasi olmadigi halde hatali gosterilmesi ve telefonumdaki yazilimdaki kitliklari nedeniyle sogudum kimse malini ovmesin makinen miele degil tank olsa birsey demem sen memnunsan oyle olsun ama samsung lg bu uzakdogu urunleri evime ne girer nede baskasina aldirttiririm

Diğer makinelee lafım yok zaten. Topu topu bir telefon almışsın. Onun da eşelesek neler çıkar da... Senin beğenmemene bir şey diyemem. Ama "altırtmam" kısmını çok yanlış buluyorum. LG'ye karşı bir nefret uyanmış sende. Burada herkes malını övebilir veya kötüleyebilir. Ama yanlış bilgi olmaması gerekir. Sen DD motorun kötü olduğunu söylüyordun. Doğruluğu belirsizdi. Ben yanlışlığını belirginleştirdim.

LG Türkiye ekibi bazı konularda iyi ama bazı konularda kötü. Servis konusunda bir genelleme yapamıyorum. Kimi insan ilgili, kimisi ilgisiz. İnsandan insana. Bu insanların eğitilmesi gerekiyor sanırım. Çoğu markada bu böyle. Evimizde LG marka çamaşır makinesi, telefon, dizüstü, televizyon ürünlerini kullanıyoruz. Hiç arıza durumu olmadığı için servis hakkında pek bilgim yok. Ama kuruluma gelen elemanlar için; çamaşır makinesini kurmaya gelenlerden çok memnun kaldık. Çok ilgili davrandılar. TV kurmaya gelenler, ayakta uyuyorlardı. Çok yorgun görünüyorlardı.

Servisten konu açılmışken biraz daha konuşayım. Şimdi kouyla alakası yok ama bir köşede dursun.
    Arçelik süpürgemiz bozulmuştu. Hiç sorun çıkmadan kısa sürede tamir ettiler. Ama şuan hayatta değil. Sanırım 5-6 sene kullandık.
    Vestel televizyonun uzaktan kumanda alıcısı bozulmuştu. Öncelikle iki eleman geldi. Şöyle bir baktılar. Kumandayı açmak istediler. Aslında başka vestel kumandanın da olduğunu ve onunda bu televizyonda çalışmadığını söylemiştik. Sorunun televizyonda olduğu belliydi. Uğraştılar açamadılar bir süre. Sonra bıçak istediler. Kumandanın kenarları mahvoldu. Sonra biz bunu götürlelim dediler. 2 hafta sürdü. Ve kullanmaya devam ettik. Daha sonra Vestel'den telefon geldi ve servisten memnun kalıp kalmadığımızı sordular. Çok memnun kalmamıştık. Ama Vestel'in bu davranışı hoştu. Görüşlerimizin iletildiğini ve ilgilenildiğini umuyoruz.
    Öteyandan Vestel'in buzdolabı kurulumu için gelen elemanları benim gördüğüm en iyi servis elemanlarıydı. Hem ilgili davrandılar. Hemde bilgililerdi.
    Evimizde Siemens ve Bosch ürünleri de bulunuyor/bulunuyordu. Oldukça sağlam ürünleri var. Siemens çamaşır makinesi kurulumu için 1 kişi geldi. Ne çok iyi, nede çok kötü.

benim gördüğüm gözlemlediğim olaylar bunlar benim midem bulandı çevremde kimseyede önermiyorum lg kağıt uzerindeki özellikleri güzel olmasına karşılık işçilik ve servis olayının dahada çok gelişmesi lazım ki dd motor sağlıklı olsaydı onu bosch siemensde kullanırdı arçelik orbitallerin hali ortadaydı hep motor arızası senin makinen iyi olabilir belki ama 8 kg altı makineler vasat ve servis çok ilgisiz telefonumu 1 ay serviste tuttular ve hiçbişey yapmadan geri yolladılar
    kullanıcı hatasına vurdular bende kuzenime verdim oyuncak diye kullanıyor ben arçelikten memnunum servisi ilgili lg deki gibi kıvırmıyorlar ücret alamadan makinemi yenilediler lg olsaydı onuda yapamazdı ya ve senin makine zaten 9 kg biz 8 kg ve altı serilerdeki dandiklikten bahsediyoruz ve 11 kg lık makinesindeki malzeme kalitesi iyi sayılır ama alt seviye ürünleri vasat isterse uçak motoru koysun adam dandik parçalarla ürün montajlıyorsa illaki bozulur
    anneme geçen sene samsungtan telefon almıştık yanlışıkla ekranını çizmiş ilk zamanlada değiştirme için telefonun yarısı kadar para istemişlerdi sony çin olmasına rağmen çok çok daha kaliteli herkes herşeyi yapamıyor ama lg buzdolapları öneriliyor

• quote:

quote:

quote:

benim gördüğüm gözlemlediğim olaylar bunlar benim midem bulandı çevremde kimseyede önermiyorum lg kağıt uzerindeki özellikleri güzel olmasına karşılık işçilik ve servis olayının dahada çok gelişmesi lazım ki dd motor sağlıklı olsaydı onu bosch siemensde kullanırdı arçelik orbitallerin hali ortadaydı hep motor arızası senin makinen iyi olabilir belki ama 8 kg altı makineler vasat ve servis çok ilgisiz telefonumu 1 ay serviste tuttular ve hiçbişey yapmadan geri yolladılar
    kullanıcı hatasına vurdular bende kuzenime verdim oyuncak diye kullanıyor ben arçelikten memnunum servisi ilgili lg deki gibi kıvırmıyorlar ücret alamadan makinemi yenilediler lg olsaydı onuda yapamazdı ya ve senin makine zaten 9 kg biz 8 kg ve altı serilerdeki dandiklikten bahsediyoruz ve 11 kg lık makinesindeki malzeme kalitesi iyi sayılır ama alt seviye ürünleri vasat isterse uçak motoru koysun adam dandik parçalarla ürün montajlıyorsa illaki bozulur
    anneme geçen sene samsungtan telefon almıştık yanlışıkla ekranını çizmiş ilk zamanlada değiştirme için telefonun yarısı kadar para istemişlerdi sony çin olmasına rağmen çok çok daha kaliteli herkes herşeyi yapamıyor ama lg buzdolapları öneriliyor

Ben kime ne anlatıyorum?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben kime ne anlatıyorum?

tamam anladık lg babanın fabrikası ve burdan halka açık satış yapıyorsun
    ben beyenmiyorum bukadar

• Merhaba,
    Bizde siyasette, futbolda olduğu gibi marka seçimlerinde de fanatizm var. Bu, maalesef objektif karar verilmesinin önünde geçiyor. Bu sayede Alman beyaz eşya firmaları etmeyecek fiyatlara ürünleri satabiliyor, Sony gibi firma bu sayede yine kesinlikle etmeyecek fiyatlara ürünlerini gazlıyor millete. Iphone'a ise hiç girmeyelim.

Arkadaş satınaldığı ürün hakkında burada çok güzel ve detaylı bir inceleme yapmış. Belki subjektif nedenlerden dolayı bazı noktalarda gerçeği tam yansıtamamış da olabilir.(ki ben şimdilik buna katılmıyorum) Bu ürün yelpazesinde bir mamül almak isteyenler için güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederim.

Ben de açıkçası LG çamaşır makinesiyle ilgileniyorum. Bir kaç firma var gündemimde... ama kesinlikle etmediğini düşündüğüm fiyatları dolayısıyla hiç bir Alman firması yok. Haa bu arada şu an kullandığım buzdolabı ve çamaşır makinesinin Siemens olduğu belirtmeden geçmeyeyim. Alman firmalarının servis hizmetlerinde bir numara olduğunda da şüphe yok. Onu da bir kenara not edelim. Ama mevcut fiyat skalasını etmediğini düşünüyorum. Hatta fiyatları fahiş sınıfında diyebilirim.

LG'nin motoru ile ilgili hiç tereddütüm yok. Zira kimse çok çok güvenmediği bir donanımına 10 yıl garanti vermez. Benim LG için çekincem servis hizmetleri kalitesi ve yıkama performansı ile ilgili. Bir kaç gün daha araştıracağım. Net bir kanaatim oluşursa LG'nin kurutma fonksiyonu da içeren bir ürününü almayı düşünüyorum. Zira çamaşır makinem "artık beni değiştir" demeye başladı.

Hiç bir marka ile çok sıkı bir gönül bağım yok. Araştırmalarıma göre en iyi fiyat/kalite yi veren ve aradığım fonksiyonları barındıran ürünü kullanırım. Hiç bir markanın da ürettiği tüm ürünlerin sınıfında mutlak anlamda en iyisi olması mümkün değildir. Rekabet yoğun,... teknoloji hızla değişiyor. Yeni teknolojileri bulup ürünlerine ekleyenler ön plana çıkıyor. Daha muhafazakâr davrananlar düşüşe geçiyor. Dünün 1 numarası Nokia'nın durumuna bakın mesela.

Herkesin aldığı üründen memnun kalmasını dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alirizak

Merhaba,
    Bizde siyasette, futbolda olduğu gibi marka seçimlerinde de fanatizm var. Bu, maalesef objektif karar verilmesinin önünde geçiyor. Bu sayede Alman beyaz eşya firmaları etmeyecek fiyatlara ürünleri satabiliyor, Sony gibi firma bu sayede yine kesinlikle etmeyecek fiyatlara ürünlerini gazlıyor millete. Iphone'a ise hiç girmeyelim.

Arkadaş satınaldığı ürün hakkında burada çok güzel ve detaylı bir inceleme yapmış. Belki subjektif nedenlerden dolayı bazı noktalarda gerçeği tam yansıtamamış da olabilir.(ki ben şimdilik buna katılmıyorum) Bu ürün yelpazesinde bir mamül almak isteyenler için güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederim.

Ben de açıkçası LG çamaşır makinesiyle ilgileniyorum. Bir kaç firma var gündemimde... ama kesinlikle etmediğini düşündüğüm fiyatları dolayısıyla hiç bir Alman firması yok. Haa bu arada şu an kullandığım buzdolabı ve çamaşır makinesinin Siemens olduğu belirtmeden geçmeyeyim. Alman firmalarının servis hizmetlerinde bir numara olduğunda da şüphe yok. Onu da bir kenara not edelim. Ama mevcut fiyat skalasını etmediğini düşünüyorum. Hatta fiyatları fahiş sınıfında diyebilirim.

LG'nin motoru ile ilgili hiç tereddütüm yok. Zira kimse çok çok güvenmediği bir donanımına 10 yıl garanti vermez. Benim LG için çekincem servis hizmetleri kalitesi ve yıkama performansı ile ilgili. Bir kaç gün daha araştıracağım. Net bir kanaatim oluşursa LG'nin kurutma fonksiyonu da içeren bir ürününü almayı düşünüyorum. Zira çamaşır makinem "artık beni değiştir" demeye başladı.

Hiç bir marka ile çok sıkı bir gönül bağım yok. Araştırmalarıma göre en iyi fiyat/kalite yi veren ve aradığım fonksiyonları barındıran ürünü kullanırım. Hiç bir markanın da ürettiği tüm ürünlerin sınıfında mutlak anlamda en iyisi olması mümkün değildir. Rekabet yoğun,... teknoloji hızla değişiyor. Yeni teknolojileri bulup ürünlerine ekleyenler ön plana çıkıyor. Daha muhafazakâr davrananlar düşüşe geçiyor. Dünün 1 numarası Nokia'nın durumuna bakın mesela.

hocam siz makine aldınız mı?

• quote:

Merhaba,

evet forumda bir fanatiklik var kimse ben fanatigim demiyor zaten de neyse

insallah combo bir lg almamisinizdir diyorum zira mesajinizi simdi gordum daha once gorseydim yine sunlari soylerdim

lg motora 10 yil garanti vermiyor satis politikasindan baska birsey degil kullanici hatasina yuklu miktarda para cikaran iscilik 0 olan bir marka normal kullanimda motorun omrunun kullanim suresinin 5 yili geccegini sanmiyorum ki sahit oldum ya neyse

alman mali olayina hic girmiyorum kalite dusmekte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• e şimdi lg iyimiymiş kotumuymus..belirlendimi???

servis kalitesi konusunda genel merkezin ilgili olup olmadıgı konusulabilir ama bolgesel servislerin ilgili olması bilgili olması cok degiskendir...
    her marka her makine çeşidinde süper ürünler çıkaracak diye bir kanı olmamalı..

bende bu f1480rds5 i almayı düşünüyordum ama şu yazılar ........

antilg soylemleri olanlara:

evimizde 27 senedir sadece ufak tefek arızalar çıkarmış olna bosch bulasık mk. aeg çamasır mk var. son bi kaç aydır gürültülü çalışmalarından dolayı yenilemek istiyoruz.zaten şekil olarak da hiç estetik değiller.şimdi ben 27 senelik makinelerin performansına bakarak gözüm kapalı aynı markaları alıp geliym ozaman hiç bi model araştırma falan yapmadan.sizin mantık bu.şu ana kadar da lgden hiç bir ürün almadım bundan sonrada almiyim ozaman...

bu mudur baylar bayanlar???

• ha bi de cep telefonları ve çamaşır makinelerinin aynı serviste bakıma alındığını sanmıorum
  • quote:

quote:

Merhaba,

evet forumda bir fanatiklik var kimse ben fanatigim demiyor zaten de neyse

insallah combo bir lg almamisinizdir diyorum zira mesajinizi simdi gordum daha once gorseydim yine sunlari soylerdim

lg motora 10 yil garanti vermiyor satis politikasindan baska birsey degil kullanici hatasina yuklu miktarda para cikaran iscilik 0 olan bir marka normal kullanimda motorun omrunun kullanim suresinin 5 yili geccegini sanmiyorum ki sahit oldum ya neyse

alman mali olayina hic girmiyorum kalite dusmekte

Buna fanatiklik demeyin. Fanatiklik bir sebebi olmadan desteklediğin bir şeydir. Futbol takımı gibi. Bir takım tutarsın ama öylesine tutarsın, şu veya bu sebeple değil. Burada bir markadan, bir üründen bahsediyorsak ve hiç artısını eksisini bilmeyip, nedir ne değildir bilmeyip, veya KULLANMAYIP konuşuyorsa bir ona fanatik diyebilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

• arkadaşlar bu makinayı almak isteyen var ise size suadiyedeki LG bayisinden(Güvener Ticaret) alabilirsiniz.
    Biz bonusa 10 taksit artı 3 ay öteleme 2000TL'ye aldık.
    Peşinde 1880'e kadar indiler.
    Sıkı bi pazarlık ta yapmadım. Pazarlıkta iyi değilimdir. Siz biraz daha pazarlık yaparak daha uygun bir fiyata da alabilirsiniz.
    Sadece bu değil diğer LG makinelerde de muhtemelen piyasaya göre daha uyguna alırsınız.
    Adamlar yeni açtıklarından biraz ucuza veriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhenaten

quote:

Merhaba,

hocam siz makine aldınız mı?

Merhaba Arkadaşlar,
    Ben LG marka bir ürün aldım. Hikâyesini anlatayım. Yorum size kalsın.
    F1480ADP ürünü aldım. Bu ürün yıkama ve kurutma fonksiyonlu. Yine LG web sitesinden edindiğim bilgiye göre de buhar özelliğini barındırmaktaydı. Ancak ürün gelince aslında buhar özelliği olmadığı gördük. Hemen firmaya mevcut sitenin ekran görüntülerini de ekleyerek ihtarname çektim. Tabii bu esnada ürünü kullanmaya devam ettik. Kurutma fonksiyonu çok kullanışlı değildi. Zira çok uzun süre alıyordu kurutması. Yıkama perfomansını da çok beğenmemiştik.
    Neyse... LG müşteri hizmetleri çok alakadar oldu. Mevcut makinemizi alıp, F1479FDS modelini gönderdiler ve kurdular. Bu, kurutma özelliği olmayan ancak kapasitesi 9kg olan ve buharlı fonksiyonları içeren bir model. Açıkçası bu modelin yıkama perfomansından ve fonksiyonlarından son derece memnunuz. F1480ADP serisini tavsiye etmem ancak F1479FDS modelini tavsiye ederim. Buharlı yıkamada kısa programlarda bile lekeleri çıkarmada başarılı olduğunu söylüyor eşim. Ayrıca tazeleme ve hijyenik yıkama özellikleri de son derece kullanışlı. Ayrıca 6 yıkama hareketini F1480ADP modeline göre daha çok ve yerinde kullanıyor. Sarsıntı bakımından da F1480ADP modeline göre oldukça başarılı. Yüksek sevirlerde dahi titreşimsiz ve makul ses düzeyinde.
    Umarım tecrübelerim faydalı olur.

• Orijinalden alıntı: emrahsnr

artık lg ile ilgili nerde başlık görsem başıma geleni paylaşıcam ki lgnin ve servislerinin müşteri memnuniyet anlayışı neymiş öğrensin istiyorum.
    Buyrunuz...
    http://forum.donanimhaber.com/m_51556495/mpage_1//tm.htm#69119181

yukardaki mesajım şikayet edilmiş ve sevgili yöneticiler de bu mesajı silmişler.

benim bu duruma yapacak bir yorumum yok artık. Fanatikliğin böylesi sanırım bir de futbol sahalarında var. en son olarak da engelli basketbol maçında görmüştüm. kendi kullandığı beyaz eşya ile olumsuz bir yoruma bile tahammül yok. ama işin garibi, bu şikayeti ciddiye alıp silen yönetim... bu mesajı şikayet edenin yaşını bilmiyorum. kaç olursa olsun ama olgunlaşmasına daha çook var :) sadece gülüyorum bu olaya...

• EKLEMELER......

Kullanışlılık, İpuçları ve Sorular
    *Kapak kilidi ne kadar süre sonra açılıyor?
    - Bir kaç saniyede kilit açılır.

*Elektrik kesintisinde elektronik kilit açılıyor mu?
    - Evet. Yaklaşık 30 saniye sonra kapak açılabilir.

*Ağırlık tartıldı ama makine daha su almadı. Durdurup çamaşır eklersem, çamaşırlar tekrar tartılır mı?
    - Evet. Çamaşırlarınız ıslanmamışsa, sonradan ekleyebileceğiniz çamaşırlar için tekrar tartma işlemi yapılır.

*Ağırlık tartılıp program başladıktan sonra ve makine su aldıktan sonra programı durdurup başka bir program seçmek istedim. Makine su aldığı için makine doğru ağırlık tartmayacak mı?
    - Çamaşırlar ıslandıktan sonra makineyi kapatsanız bile tartılan ağırlık unutulmaz. Ama fazladan çamaşır eklerseniz programa etkisi olmaz.

*Program devam ediyor. Bir işim çıktı ve yıkamayı/kurutmayı daha sonraya ertelemem gerekti. Programı iptal edip, sıfırdan zaman ertelemeli program başlatmak mı gerekecek?
    - Hayır. Program hangi evrede olursa olsun. Programı duraklatın ve zaman erteleme tuşuna basın. Makine ayarladığınız sürede bitecek şekilde işleme kaldığı yerden devam edecek.

*Program sırasında kazanın içi kaç derece veya ne kadar devirde dönüyor görebilir miyim?
    - Evet. Sıcaklığı görmek için 1. seçenek tuşu(Yoğun veya zaman tasarrufu ayarını yapma tuşu) ve Sıcaklık tuşuna basılı tutun. Ekranda sıcaklık gözükecek.
    Devri görmek için 2. seçenek tuşu(durulama ayarı tuşu) ve sıcaklı tuşuna basılı tutun. O anki devir 100ün altındaysa aynen görünür. 100'ün üstündeyse ekrandaki sayı x10'dur. (80 yazıyorda 800 devir dönüyor demektir)

*Ceplerde bri takım cisimler unutmuşum ve yıkadım. Bu cisimler ne cepteydi ne de pompa filtresine takılmıştı. Nerede bu cisimler?
    -Bu gibi cisimler kapağın altındaki contada biriktirilir.

*Bazı kıyafetler kurutmanın ardından küçülüyor. Ne yapmalıyım?
    -Düşük Sıcaklıkta kurutma deneyin. Çözüm olmadıysa bu giysi kurutma için uygun değildir.

*Kuru ile Düşük Sıcaklıkta Kurutma arasındaki fark ne?
    - Kuru ayarı 80C kurutma yapar. DÜşük Sıcaklıkta Kurutma ayarı ise 60C'ta kurutma yapar.

*Yıkama sırasında sanki boşaltma pompasının sesi geliyor ama su eksilmiyor. Neden?
    - O ses duşlama sistemine aittir. Kazanın içindeki su alınıp üstten fışkırtılır. Özellikle geceleri bu ses sizi reahatsız etiyorsa, Sessiz Yıkama programını seçebilirsiniz.

*Kurutma yaptım. Çamaşırlarım kırışmış.
    - Makineden çıkarınca hemen çırpın.

*Ayarladığım zamanda başlaması için Zaman Erteleme yapıyorum ama bir bakıyorum program erken başlamış.
    - Başlaması için ayar yapmayın. Ne zaman bitsin istiyorsanız onu ayarlayın. Bu makinenin zaman erteleme özelliği bitiş zamanına göre hesaplanır. Ayarladığınız sürede bitecek şekilde yıkamaya başlanır.

*Sıkça kullandığım bir program ayarı var. Keşke tek tuşa basıp, istediğim tüm ayarlar yapılsa. Var mı böyle bir şey?
    -Var. İstediğiniz seçeneklerle birlikte programı ayalayın. Favori tuşuna 3 saniye basılı tutun. Bir dahaki sefere favori tuşuna bastığınızda kaydettiğiniz program ayarlanacaktır.

*Tuş sesleri, bitiş melodisi çok güzel ama geceleri rahatsızlık verebiliyor. Bu sesler kapatılabilir mi?
    -Evet. 2. Seçenek tuşu(durulama ayarı tuşu) ve Sıkma tuşuna 2 saniye basılı tutun.

*Makinemin içinin temizlenmesi için ne yapabilirim?
    -Kazan Temizleme özelliği tam da bunun içindir. Makineyi açtıktan sonra Sıkma ve Sıcaklık tuşlarına 3 saniye basılı tutun. Ekranda "tcl" yazısı görünür. Başlatma tuşuyla programı başlatın. Program 1:20 sürecek. Asla detarjan koymayın. Suyla birlikte kazanın çok hızlı döndüğü zamanlar olacak. Bu aşırı köpüklenmeye yol açar. Kireç çözücü koyabilirsiniz.

*Makineye internetten yeni yeni programlar eklensin istiyorum. Nerede olursam olayım cep telefonumdan makineyi kontrol etmek ve programın bitmesine ne kadar var görmek istiyorum. Çok şey mi istiyorum?
    -Tüm bunlar LG'nin yeni çıkacak makinelerinde olacak. Bekleyin.

*Kurutma sırasında kazanın içinde yangın çıkarsa, makine su alıp yangını söndürür mü?
    - Onu da denemedim Merak atmiyor da değilim.

Çok Önemli: Benzin lekesi, bitkisel yağ lekesi gibi kolay yanan madde bulaşmış giysilerinize kurutma yapmayın. Yangın ihtimali çok yüksektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 31 Ocak 2013; 12:39:26 >

• arçelik 2200 su almada problem çıkartmaya başlayınca yaşınıda göz önüne alarak emekli ettim izmirde kışın çamaşır kurutma sorun olduğu için ve yetişkin 4 kişilik aile olunca bu sorun katlandığı ve yer durumunuda göz önüne alarak kombi makina almak şart oldu forum taramalarımda net bir karara varamadım bunun üzerine tanıdığım bir beyaz eşya yetkili servisi patronuna sordum o bana lg 9/6 tavsiye etti hiç düşünmeden aldım bu gün kurdular ilk yıkama ve kurutmayı yaptık eşim memnun kaldı sessiz ve temiz bir ürün iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum hayırlısı olsun.
    Bu arada optimum lg mağazasından eski makinayı vermek kaydı ile 2.200 axess 10 takside aldım lg tavsiyesinde bulunan servis patronu yakınım olduğu için dürüst davranıp kendi markası yerine lg önerdi buda bana inandırıcı geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

arçelik 2200 su almada problem çıkartmaya başlayınca yaşınıda göz önüne alarak emekli ettim izmirde kışın çamaşır kurutma sorun olduğu için ve yetişkin 4 kişilik aile olunca bu sorun katlandığı ve yer durumunuda göz önüne alarak kombi makina almak şart oldu forum taramalarımda net bir karara varamadım bunun üzerine tanıdığım bir beyaz eşya yetkili servisi patronuna sordum o bana lg 9/6 tavsiye etti hiç düşünmeden aldım bu gün kurdular ilk yıkama ve kurutmayı yaptık eşim memnun kaldı sessiz ve temiz bir ürün iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum hayırlısı olsun.
    Bu arada optimum lg mağazasından eski makinayı vermek kaydı ile 2.200 axess 10 takside aldım lg tavsiyesinde bulunan servis patronu yakınım olduğu için dürüst davranıp kendi markası yerine lg önerdi buda bana inandırıcı geldi.

Hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.