Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: indigo_blue

herkese selamlar..

allah kısmet ederse ocakta yeni evime geçeceğim ve çatı katını komple sinemaya ayırmak istiyorum. Bina yeni yapıldığı icin istedigim gibi tadilat yaptirabilirim. isterimki forumda bir beyin gücü oluşturup herkesin deneyimlerinden ve fikirlerinden yararlanayım

aklıma takılan konular
    -çatı katı tavandan eğim ve izleme noktasının etrafındaki açıklıklardan kaynaklı akustik sorunların çözümü (olası yansıtıcı sünger ve bass trap yerleşimi)
    - yine çatının eğpiminden dolayı oluşacak projeksiyon perdesi ve projeksiyonun asılmasında karsılaşabileceğim sorunların çözümü (eğim, yükseklik gibi sorunlar)
    - kablo düzenlemesi (etrafta kablo gorünmesin istiyorum kabloların duvarın içine gommek ve üstüne kablo paneli yerleştirme fikirleri
    - perde altındaki mesafe yetmemesi durumunda yeni yaptırmıs oldugum rack tarihe karışır, buna istinaden alternatif duvara gömme rack için fikirler.
    -aklınıza gelen diger noktalar

ortalama 35-37mt2 kullanım alanım olacak, en kısa sürede mekanın planını da koyacagım.

tüm inşaatçı, mimar, hifi tutkunu abilerimin kardeşlerimin katılımını bekliyorum :)

Sn. Indigoblue,

Akustik için 2 önerim olur,

Öncelikle madem tadilata müsaitsiniz ses yalıtımı mutlaka yaptırın, hacimden biraz kaybınız olur ama ortam sesini iyi bir noktaya çekebilirsiniz.
    Akustik düzenleme için ölçüm yapmadan sorduğunuz soruya cevap vermek mümkün değil, önce ölçüm sonra uygulama sırasını izelemekte fayda var :)

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Yine güzel diyaloglar, paylaşımlar; beyin fırtınaları geliyor o zaman.
    Şimdiden kolay gelsin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Yine güzel diyaloglar, paylaşımlar; beyin fırtınaları geliyor o zaman.
    Şimdiden kolay gelsin. :)

valla forum hareketsiz kardesim eskiden olsa şimdiye 10 bin fikir ortaya atılmıştı
    Tatil modunda galiba herkes.
    Sıcak ve deniz rehaveti çökmüş üzerlerine :D

• Sizin sözünü ettiğiniz mekanın bir benzerini şu an kendi evimizde hazırlıyorum. Tüm işleri kendim yapmayı tercih ettiğim için işler biraz yavaş ilerliyor. İşlerin %20-25'i bitti sayılır. Bir fikir vermesi açısından, akşam şu anki durumun bir fotoğrafını eklerim. işin tüm aşamalarını fotoğraflıyorum. Niyetim tüm işler bittiğinde, bu tarz bir işe girişecek arkadaşlara fikir vermesi açısından, ayrı bir başlık açarak yaptığım tüm işleri detaylı olarak paylaşmaktı. Ama belki konuyu erken açıp, yavaş yavaş güncelleme yoluna da gidebilirim.

Size şimdiden kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

Sizin sözünü ettiğiniz mekanın bir benzerini şu an kendi evimizde hazırlıyorum. Tüm işleri kendim yapmayı tercih ettiğim için işler biraz yavaş ilerliyor. İşlerin %20-25'i bitti sayılır. Bir fikir vermesi açısından, akşam şu anki durumun bir fotoğrafını eklerim. işin tüm aşamalarını fotoğraflıyorum. Niyetim tüm işler bittiğinde, bu tarz bir işe girişecek arkadaşlara fikir vermesi açısından, ayrı bir başlık açarak yaptığım tüm işleri detaylı olarak paylaşmaktı. Ama belki konuyu erken açıp, yavaş yavaş güncelleme yoluna da gidebilirim.

Size şimdiden kolay gelsin.

bence bi konu açın üstad en azından takip edicek güncel konular olsun bu tarz projelerden fikir alanlar için iyi olur başta benim için :)

• Tatil modu takibi bıktırmaz bu işlerde

Cihan dostuma kolaylıklar dilerim zevkli bir konu olacak ve imkan varsa her daim işin başıdır akustik düzen kısmende olsa birşeyler yapmak faydalıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Tatil modu takibi bıktırmaz bu işlerde

Cihan dostuma kolaylıklar dilerim zevkli bir konu olacak ve imkan varsa her daim işin başıdır akustik düzen kısmende olsa birşeyler yapmak faydalıdır

@coyote çok teşekkürler ilgin için paylaşımda bulunursan sevinirim

@kafkasyalı ayrı baslık açmayı dusundum fakat zaten bir baslıgım var ve aynı sistemi kullanacagım icin kirlilik yaratmamak daha mantıklı olur dedim.ç belki ileride başlığı değiştirirm

yüce çok detay var nereden başlayacagımı bilemiyorum. akustikden once gelen şeyler var ornek egimli catıya perdenin montajını nasıl yapacagim gibi. bütün hoparlor kablolarını gizli yapmak istiyorum, duvarlara kanal açtırmayı düşünüyorum vs vs.

• Parke döşeli ise duvara yakın taraftaki son parkeyi kısa kestirip, kesilen yerin altına saklayabilirsiniz kabloları. Üstüne de yine o parkeyi kapak olarak kullanabilirsiniz. Gizli kapaklı bir kablo kanalınız olmuş olur.
    Benim jeton sonradan düştü tadilatın büyük kısmı bitmişti bu fikir aklıma geldiğinde bir daha böyle bir işe girişirsem su boruları, sıcak su borular vs hepsini bu şekilde bir kanaldan geçireceğim. ;)

• onkal kullanıcısına yanıt
    keske kablolar parkenin altına saklanabilecek kadar ince olsa :)
  • Ustat yüzen oda yapmadıktan sonra hep birşeyler eksik olacak

YuZen odayı muhakkak yap

Sonrasin da Bl muzik ten arkadaslar çağır. Bi ölçüm yapılsın nereye ne gerek ona gore alım yap bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Ağustos 2014; 17:05:37 >
    Biraz da betonu delmeniz gerekecek tabi ki ;)
    Betonu delerek yatak yapmak ve hatta yatağa silis kumu yada titreşimi engelleyecek bir şeyler yapılmalı. :)
    Şuan anladığım oda anahtar teslim o yüzden Eray üstadın dediği gibi yüzen oda en mantıklısı. Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığında Albatinin yaptığı ve paylaştığı şekilde çok yorucu olmadan ve çok masraflı da olmadan yapılabilir.

• Cozum olabilir
     Indigoblue'nun ev sinema sistemi

• Ben en son düzenlemede sadece surroud ların kablolarını laminat kenarlarından götürmüştüm paylarını ona göre kestirip süpürgelikleri kalın seçtim çok düzgün oldu bayağı simetriye de dikkat edince arkalar kablosuz gibi derli toplu duruyor lakin bileydim hdmi kablosunu da oradan götürürdüm düzgünce bir kablo kanalıyla hallettim onuda

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat yüzen oda yapmadıktan sonra hep birşeyler eksik olacak

YuZen odayı muhakkak yap

Sonrasin da Bl muzik ten arkadaslar çağır. Bi ölçüm yapılsın nereye ne gerek ona gore alım yap bence

çatı katında yüzen oda yapmaya kalkarsam maliyeti evin tamamı kadar olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat yüzen oda yapmadıktan sonra hep birşeyler eksik olacak

YuZen odayı muhakkak yap

çatı katında yüzen oda yapmaya kalkarsam maliyeti evin tamamı kadar olabilir

Gözünde büyütme ustat çok zor bir is degil

Biraz 5x10 cm kereste
    Biraz duvarlar kadar yalıtım malzemesi
    Duvarlar kadar akustik Kumas
    Ve iyi iki usta alcipan ustaları yapabiliyor genelde
    40 m2 2.8 yüksekliğindeki oda 15000 USD yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Ağustos 2014; 18:42:58 >

• Fikir vermesi açısından birkaç resim ekliyorum. Fotoğraflardaki tarihlerden de görüldüğü gibi, akşam iş dönüşü ancak bu hızla ilerlenebiliyor. Ancak her şeyi kendim yaptığım için en azından kafam rahat. Ayrıca iş stresinden uzaklaşıp biraz alet edevat kullanmak bir nevi terapi işlevi de görüyor :)

Detayları ilk fırsatta ayrı bir konu açıp paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Cozum olabilir

ali abi yukseltilmis doseme bende dusundum de parkenin altına uygulanabiliyormu emin degilim. diger bir yandan yukseltirsem katın butun gorselligini bozarmıyım diye korkuyorum zira teras falan var terasa giris cıkıs ile yukseklik farkı olacak. birde catı katında en buyuk problem zaten kullanılabilir yukseklik ki 120-130cm ye dusen noktalar var bunlardan bi 5-10 cm daha kaybetmek sıkıntın yaratabilir

• coyote paylasımınız icin tesekkurler.

bu panele unite mi yeslestireceksiniz? veya ne amacla yaptınız tam anlayamadım? hoparlorleriniz fotoya gore nerede konumlandırılacak ?
  • Bu duvarın ortasına (yaklaşık prizleri ortalayacak şekilde), tüm elektronikleri taşıyacak olan alçak sehpa gelecek, sehpanın orta hizasında duvara tv asılacak ve sehpanın iki yanına hoparlörler gelecek. Bu duvarın yüksek kenarı 3,00 mt yüksekliğinde, alçak kenarı ise 1,50 mt yüksekliğinde. Hoparlörlerim Klipsch RF7 II, alçak kenara gelecek olan sağ ön hoparlörün tavana fazla yakın olmaması adına, tüm sistem, duvarın ortasından 30 cm kadar sola kayık olacak. Yüksek kenar tarafındaki tavanı biraz alçaltabilmek için, akustik panellerden parçalı asma tavan yapacağım. Anlayacağınız görünen kısım işin sadece bir duvarlık boyutu, bunun daha 3 duvar, 1 tavan ve bir de zemini var. Çok iş var çook :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 8 Ağustos 2014; 10:31:51 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.