Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kusura bakmayın adınızı bilmedigim icin hitab edemiyorum.

paneli yapış amacınızı bilmiyorum ama bence bu duvarı sisteminizi koydugunuz dıvarın karısısına koymanız daha faydalı olurdu, hoparlorden cıkan sesin arkanızdaki duvardan yansıyıp tekrar size gelmesini engellerdi.

Kdundar arkadasımız daha cok akustik duzenlemeler ustune okuyup arastırma yapmakta, onun yorumu da önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

kusura bakmayın adınızı bilmedigim icin hitab edemiyorum.

paneli yapış amacınızı bilmiyorum ama bence bu duvarı sisteminizi koydugunuz dıvarın karısısına koymanız daha faydalı olurdu, hoparlorden cıkan sesin arkanızdaki duvardan yansıyıp tekrar size gelmesini engellerdi.

Kdundar arkadasımız daha cok akustik duzenlemeler ustune okuyup arastırma yapmakta, onun yorumu da önemli

Prensipte en iyi peformans ilk yansıma noktalarına yapılan müdahelede yakalanır. İlk yansıma noktaları yan duvarlarda, tavanda ve yerde düşünebilirsiniz. Yerde halı v.s. benzeri bir uygulama varsa orası es geçilebilir ve yan duvarlar ve tavan öncelik kazanır. İlk yansıma noktaları kadar önemli 2. nokta ne kadar alanın kaplandığı konusu.
    Arka duvar durumu dinleme pozisyonu ve odanın ebatları ile çok ilgili, eğer dinleme pozisyonunu ve arka duvar arasında çok az mesafe var ise daha ağırlıklı emici ile gitmekte fayda olabilir, ancak odada yeterli uzunluk var ve oturma pozisyonu ile duvar arası da açık ise 2d/3d difüzör kullanımı daha faydalı olur, dinleme noktasını geçtikten sonra yan arka duvar ve tavana 2d/3d difüzör düşünülebilir, bu uygulama mekanı olduğundan daha büyük algılamanıza olanak verir.
    Tabi bu yazdıklarım teorik bilgiler ölçüm yapılmadan net birşey söylemek zor...

• Ev müstakil ise izolasyona gerek yoktur herhalde, yüzen oda da kayıt stüdyoları için gerekli bir teknik zayıf sesler dahi olsa mikrofona gelsin istemiyorlar.. Çok anladığımdan değil de gereksiz masraf olmasın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

Prensipte en iyi peformans ilk yansıma noktalarına yapılan müdahelede yakalanır. İlk yansıma noktaları yan duvarlarda, tavanda ve yerde düşünebilirsiniz. Yerde halı v.s. benzeri bir uygulama varsa orası es geçilebilir ve yan duvarlar ve tavan öncelik kazanır. İlk yansıma noktaları kadar önemli 2. nokta ne kadar alanın kaplandığı konusu.
    Arka duvar durumu dinleme pozisyonu ve odanın ebatları ile çok ilgili, eğer dinleme pozisyonunu ve arka duvar arasında çok az mesafe var ise daha ağırlıklı emici ile gitmekte fayda olabilir, ancak odada yeterli uzunluk var ve oturma pozisyonu ile duvar arası da açık ise 2d/3d difüzör kullanımı daha faydalı olur, dinleme noktasını geçtikten sonra yan arka duvar ve tavana 2d/3d difüzör düşünülebilir, bu uygulama mekanı olduğundan daha büyük algılamanıza olanak verir.

soyledikleriniz sizinde dediginiz gibi teorik olmakla beraber benimde yapmıs oldugum arastırmalardan cıkanları paylasmak, yazdıklarınızın bazılarının satır aralarını doldurmak isterim

dediginiz gibi en onemli noktalar ilk yansıma noktalarıdır bu noktalar sagda ve solda kuvvetle muhtemel simetrik olacak ve her duvarda 2 nokta olacak şekildedir. tavan çatı katında biraz çetrefilli, hem eğim olması hemde egerki yansıma noktası güvercinliğe gelirse yönetilmesi zor bir durum oluşabiliyor. hoparolerin konumu değiştirmek suretiyle bu durum aşılabilir fakat burada coyotenin en dikkat etmesi gereken nokta catının egiminin simetrik ve 2 yonlu olması degil tek yonde dogrusal olması. bu da catının alcak kısmında tavandaki yansımanın, catının yuksek kısmındaki hoparlorun catı yansımasına gore hoparlore daha yakın olacagını gosteriyor, (yada tem tersi alcak tavanlı kısımdaki difuzoe izleme noktasına gore daha uzakta kalacaktır)

benim bildigim kadarıyla oturma pozisyonunun arkasında kullanılan emici ana oturma pozisyonunun 2/3 den daha az oldugu durumlarda kullanılıyor bununda sebebi kulaklarımız ve beynimizin bir miktarda yansımayı tolere etmesinin zorunlu olması. fakat arkadaki bosluk 1/3 luk birimden ne kadar fazla olursa o kadar yansıma ihtimali artıyor ve bunun icinde emici gerekiyor.

• quote:

quote:

quote:

soyledikleriniz sizinde dediginiz gibi teorik olmakla beraber benimde yapmıs oldugum arastırmalardan cıkanları paylasmak, yazdıklarınızın bazılarının satır aralarını doldurmak isterim

dediginiz gibi en onemli noktalar ilk yansıma noktalarıdır bu noktalar sagda ve solda kuvvetle muhtemel simetrik olacak ve her duvarda 2 nokta olacak şekildedir. tavan çatı katında biraz çetrefilli, hem eğim olması hemde egerki yansıma noktası güvercinliğe gelirse yönetilmesi zor bir durum oluşabiliyor. hoparolerin konumu değiştirmek suretiyle bu durum aşılabilir fakat burada coyotenin en dikkat etmesi gereken nokta catının egiminin simetrik ve 2 yonlu olması degil tek yonde dogrusal olması. bu da catının alcak kısmında tavandaki yansımanın, catının yuksek kısmındaki hoparlorun catı yansımasına gore hoparlore daha yakın olacagını gosteriyor, (yada tem tersi alcak tavanlı kısımdaki difuzoe izleme noktasına gore daha uzakta kalacaktır)

benim bildigim kadarıyla oturma pozisyonunun arkasında kullanılan emici ana oturma pozisyonunun 2/3 den daha az oldugu durumlarda kullanılıyor bununda sebebi kulaklarımız ve beynimizin bir miktarda yansımayı tolere etmesinin zorunlu olması. fakat arkadaki bosluk 1/3 luk birimden ne kadar fazla olursa o kadar yansıma ihtimali artıyor ve bunun icinde emici gerekiyor.

En alt paragrafta yazdığınızı tam anlayamadım açıkçası :)
    Bir yönteme göre dinleme poziyonu arka duvar 1/3 hoparlör arkasında kalan duvar 2/3 olduğu durumdan bahsediyorsanız, odanızın ebatları çok etkili bu durumda. Yani 10 uzunluğunda bir odanız var ve arka duvar yaklaşık 3.5 m mesafedeyseniz tüm arkayı emici ile doldurmak gereksiz olacaktır. ancak uzunluk 4 m ve arkada kalan mesafe 1.3 m gibiyse biraz daha fazla emilime ihtiyaç duyulabilir. Yine de ben öneri olarak koltuk duvar mesafeniz 1 m üzerine çıkarsa 2d/3d en azından 2d/3d difüzör ile kombine edilmesini öneririm.

Bu arada yukarıda size de yazmıştım, akustik düzenlemeden önce ilk hedefiniz yalıtım olmalı ve ortam sesinde iyileştimeye odaklanmalısınız (ambient noise), sonrasında akustik düzenlemeden alınacak etki daha da artacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 8 Ağustos 2014; 12:12:07 >

• Sırf müzik dinlemek için dediğiniz tamamen doğru. Benim kişisel tercihim, odadaki yankıyı indirebileceğim en alt seviyeye çekmek. Elbette ilk amaç müzik dinlemek ama oturup karşılıklı iki çift laf ettiğimiz zaman bile, sanki yıkanmak üzere perdeleri sökülmüş bir odadaymışız gibi hissetmek istemiyoruz :) Kaldı ki, bu duvara yapılacak akustik iyileştirmenin, sinema izlerken surround hoparlörlerin yansımasını da azaltacağını düşünüyorum.

Zaten dediğim gibi, bu işin sadece başlangıcı. Daha bunun 3 duvar, 1 tavan ve 1 zemini var. Ancak işin şu anki halinde bile eşimle karşılıklı konuşurken hissettiğimiz yankının hissedilir ölçüde azaldığını söylemeliyim. İşin görsel kısmı da şahsen eşimin de benim de çok hoşumuza gitti.

Mevcut sehpa, RF7 II, RC62 II ve müstakbel 65" panelin yerleşimi şöyle olacak:

Indigoblue'nun ev sinema sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

Sırf müzik dinlemek için dediğiniz tamamen doğru. Benim kişisel tercihim, odadaki yankıyı indirebileceğim en alt seviyeye çekmek. Elbette ilk amaç müzik dinlemek ama oturup karşılıklı iki çift laf ettiğimiz zaman bile, sanki yıkanmak üzere perdeleri sökülmüş bir odadaymışız gibi hissetmek istemiyoruz :) Kaldı ki, bu duvara yapılacak akustik iyileştirmenin, sinema izlerken surround hoparlörlerin yansımasını da azaltacağını düşünüyorum.

Zaten dediğim gibi, bu işin sadece başlangıcı. Daha bunun 3 duvar, 1 tavan ve 1 zemini var. Ancak işin şu anki halinde bile eşimle karşılıklı konuşurken hissettiğimiz yankının hissedilir ölçüde azaldığını söylemeliyim. İşin görsel kısmı da şahsen eşimin de benim de çok hoşumuza gitti.

Mevcut sehpa, RF7 II, RC62 II ve müstakbel 65" panelin yerleşimi şöyle olacak:

sn. @coyote,

odadaki yansımayı (rt60) indirebileceğiniz en alt seviyeye indirmeyi düşünmeyin derim film izlemek için tüm frekans bandı boyunca lineer olmak kaynı ile 0.3-0.5 sn, müzik için 0.4-0.6 sn değerleri gayet uygun olacaktır. ancak kritik nokta bu yansıma süresinin tüm frekans bandında eşit olması... 0.4-0.6 aralığı diye 300 hz de 0.6, 400 hz 0.4 sonra tekrar 600 de 0.6 oluyorsa bu iyi değil, ideal sapma max, 0.05 sn olmalı...

• kdundar kullanıcısına yanıt
    evet hocam tam anlatamamısım

ana izleme noktasının hoparlere ve tv ye olan mesafesini 2 birim kabul edersek arka duvarin izleme konumundan 1 birim uzakta olması ideal izleme ve yansıma noktası olarak kabul edilir diye biliyorum. arkaya emici sungerlerin konumlandırılması dinleme koltugu ile arka duvarın 1 birimden fazla oldugu durumlarda mesafe artısına gore malzemenin kullanım ihtiyacı dogru orantılı olarak artar demek istedim. ornek 10mt uzunlugunda bir salon olsun. izleme koltugumuz 2mt de boylece salonun 3. metresinden sonra bir bosluk var, ses arkadaki duvardan yansıyarak tekrar tekrar kulagımıza gelmekte
  • @kdundar, kullandığım süngerler 5 cm kalınlığında 70 kg/m3 yoğunlukta, yumurta tabir edilen akustik süngerler. Üzerine kapladığım malzeme, bir yerlerde akustik uygulamalarda da kullanıldığını okuduğum jute'den örülme halı. Diğer 3 duvar kalın kadife perde ile kaplanacak. Tavan, aynı sünger panellerin üzeri akustik kumaş kaplanarak ya da çıplak olarak 8'lik mdf üzerine yapıştırılmasıyla oluşturulacak panellerle asma tavan şekline getirilecek. Yerlerde kalın bir halı kullanılacak. Hoparlörlerin duvar tarafına bass traplar yerleştirilecek. Bu tarz bir amatör uygulama ile istesem de gerçek anlamda yansımasız bir oda oluşturamam diye düşünüyorum. Aslına bakarsanız, vermiş olduğunuz yansıma değerlerinin benim kulağımdaki karşılığı hakkında bir fikrim yok. Oda hazır olduğunda, ne yaptığımı (ya da ne yapamadığımı) görmek açısından, sözünü ettiğiniz ölçümleri kimlere ve ne maliyetle yaptırabileceğim hakkında bilginiz var mı?

@indigo_blue, konunuzun dağıldığını düşünüyorsanız lütfen söyleyin, bu durumda sorularımın cevabını almak için kendi konumu açana kadar bekleyebilirim.

• bence gayet iyi gidiyor, hiç bir sıkıntı yok. bende aynı seylere girecegim icin karsılıklı postlar renk katıyor diye dusunuyorum
  • quote:

... kullandığım süngerler 5 cm kalınlığında 70 kg/m3 yoğunlukta, yumurta tabir edilen akustik süngerler. Üzerine kapladığım malzeme, bir yerlerde akustik uygulamalarda da kullanıldığını okuduğum jute'den örülme halı.

müsadenizle bir soru sorayım, yumurta tabir edilen akustik süngerlerin önüne çok da ince olmayan başka bir materyal konulduğunda akustiğe yapacağı etkiyi bozmuş olmaz mıyız?
  • @astramastra, dediğiniz konu benim de aklıma geldi. Ancak bu uygulamadaki tüm hedefim, duvardan gelecek yansımayı minimuma indirmek olduğu için, jut malzemenin sesin bir kısmını emeceği, bir kısmını da geçireceği, geçen kısmın da arkadaki sünger tarafından emileceği gibi düz mantıkla hareket etmeyi uygun buldum. Aslına bakarsanız, jut halının duvardaki görünüşü çok hoşumuza gittiği için böyle düşünmek işimize geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 8 Ağustos 2014; 17:25:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

... kullandığım süngerler 5 cm kalınlığında 70 kg/m3 yoğunlukta, yumurta tabir edilen akustik süngerler. Üzerine kapladığım malzeme, bir yerlerde akustik uygulamalarda da kullanıldığını okuduğum jute'den örülme halı.

müsadenizle bir soru sorayım, yumurta tabir edilen akustik süngerlerin önüne çok da ince olmayan başka bir materyal konulduğunda akustiğe yapacağı etkiyi bozmuş olmaz mıyız?

Serdar abi bildigim kadariyla cevap verecegim. Yumurta sunger difuzor gorevi goruyor yani emici degil. Coyotenin kullandigi malzemeyi biliyorm yurtdisinda bir cok kisi panellerini bununla kapliyor hatta delikli kahve cuvali ile kaplayanlari avs forumlarinda var. Fakat bunlar duz paneller, yumurtada ise esas olay sekil oldugundan esas amacina ne kadar hizmet eder bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Serdar abi bildigim kadariyla cevap verecegim. Yumurta sunger difuzor gorevi goruyor yani emici degil. Coyotenin kullandigi malzemeyi biliyorm yurtdisinda bir cok kisi panellerini bununla kapliyor hatta delikli kahve cuvali ile kaplayanlari avs forumlarinda var. Fakat bunlar duz paneller, yumurtada ise esas olay sekil oldugundan esas amacina ne kadar hizmet eder bilemedim

Tam resimdeki materyali bilmiyorum ama yapı marketlerde satılan yumurta sünger ise emicidir, yumurta desenden kaynaklanan dağıtma çok düşük... Dağılım için daha yüksek yoğunluk, sert bir materyal lazım. Ağaç olabilir, sıkıştırılmış köpük olabilir vb.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam resimdeki materyali bilmiyorum ama yapı marketlerde satılan yumurta sünger ise emicidir, yumurta desenden kaynaklanan dağıtma çok düşük... Dağılım için daha yüksek yoğunluk, sert bir materyal lazım. Ağaç olabilir, sıkıştırılmış köpük olabilir vb.

Birsey daha ogrenmis olduk. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Ev müstakil ise izolasyona gerek yoktur herhalde, yüzen oda da kayıt stüdyoları için gerekli bir teknik zayıf sesler dahi olsa mikrofona gelsin istemiyorlar.. Çok anladığımdan değil de gereksiz masraf olmasın...

Hic akustik düzenleme yapılmış bir odada orta sınıf biraz üstü hoparlör Ler ile iyi kayıtlar dinleme fırsatınız oldumu

Yada hic yüzen oda tabiri olan bir odada biraz iyi bir 7.2 ile sinema keyfi yaptınız mı

Bu ikisinide yaptı beğenmedi iseniz tamamen Sahsi yorum der gecerim.

Ama dinledi ve bir fark görmedi iseniz zaten yorumunuzu çok düşünmemek lazım

Binlerce USD para ver
    Hanımla papaz ol
    Cocukların kullanacağı bir odayı kullandirma
    Komşuları da rahatsız et
    Neymiş okadar para ya gereksiz

Sistemin toplamı kadar rakamı muhakkak hak eder her sisteme yapılacak akustik yatırım

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Ev müstakil ise izolasyona gerek yoktur herhalde, yüzen oda da kayıt stüdyoları için gerekli bir teknik zayıf sesler dahi olsa mikrofona gelsin istemiyorlar.. Çok anladığımdan değil de gereksiz masraf olmasın...

Hic akustik düzenleme yapılmış bir odada orta sınıf biraz üstü hoparlör Ler ile iyi kayıtlar dinleme fırsatınız oldumu

Yada hic yüzen oda tabiri olan bir odada biraz iyi bir 7.2 ile sinema keyfi yaptınız mı

Bu ikisinide yaptı beğenmedi iseniz tamamen Sahsi yorum der gecerim.

Ama dinledi ve bir fark görmedi iseniz zaten yorumunuzu çok düşünmemek lazım

Binlerce USD para ver
    Hanımla papaz ol
    Cocukların kullanacağı bir odayı kullandirma
    Komşuları da rahatsız et
    Neymiş okadar para ya gereksiz

Sistemin toplamı kadar rakamı muhakkak hak eder her sisteme yapılacak akustik yatırım

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eraycelik nereden başlasam bilemiyorum ama deneyeyim:

1- Alıntı yaptığınız cümlemdeki "pek anlamam ama" ifadesi "neler biliyorum da çaktırmıyorum"dan ziyade otorite değilim anlamına geliyor yani yanlış olabilir, yanlış ise doğrusunu açıklarsınız.

2- Fizik kanunları kişiden kişiye değişmez bu yüzden ortada mantıklı bir fikir varsa bir yerlerde dinleme yapıp yapmamak bu fikrin doğruluğunu veya yanlışlığını değiştirmez.

3- Ses izolasyonu ile akustik iyileştirme farklı amaçları olan uygulamalar. Eğer ortamdan dışarı çıkan ses azalsın veya ortama ses girmesin isteniyorsa izolasyon, çıkan seslerin odadan etkilenmesi aza indirilmek isteniyorsa akustik iyileştirme yapılır.

4- Ses kayıt stüdyosundaki gereksinimler ile evde sadece dinleme yapılan bir odadaki gereksinimler farklı olabilir. İzolasyon ile akustik iyileştirme beraber yapılamaz diye birşey yok ama ev müstakil ise, evin veya odanın dışında fazla gürültü yoksa, dışarıyı da rahatsız etmiyorsa izolasyona ne gerek olabilir ya da yapmak maliyet etkin midir?

5- Eğer 3. ve 4. maddeleri bilmiyorsanız mesajınızı doğal karşılıyorum, benim dediklerimi tam anlamamışsınızdır. Yok farkı biliyordum zaten diyorsanız şu linki bir okuyun:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Straw_man

quote:

A straw man is a common type of argument and is an informal fallacy based on the misrepresentation of an opponent's argument. To be successful, a straw man argument requires that the audience be ignorant or uninformed of the original argument.

The so-called typical "attacking a straw man" argument creates the illusion of having completely refuted or defeated an opponent's proposition by covertly replacing it with a different proposition (i.e., "stand up a straw man") and then to refute or defeat that false argument ("knock down a straw man") instead of the original proposition.

Türkçesi tepkisel indirgemecilik. Ben hiç bir zaman akustik iyileştirme gereksiz demedim, tam aksine bu tür iyileştirmeleri yapmayıp kablo vb. elemanlar ile upgrade sarmalına giren, pahalı sistemleri kötü odada dinleyenleri, sorunları daha pahalı sistem satın alarak veya sorun çözmek adına sese etkisi az olan bileşenleri değiştirip duranları eleştiririm.

Şimdi siz söyleyin:

Yüzen odada dinleme yaptıysanız sesteki iyileşmenin yüzde kaçı kabaca akustik iyileştirme haricinde izolasyon sayesinde oldu ve bu iyileşmeyi hangi neden sonuç ilişkisi ile açıklarsınız.

Neden sonuç ilişkisi ile açıklayamıyorsanız biri akustik iyileştirme yapılmış yüzen oda diğeri akustik iyileştirme yapılmış normal odayı aynı sistem ve aynı kayıtlar ile karşılaştırma şansınız oldu mu ki de fark bundandır diyebilir misiniz?

Mesela dışarıdan çok ses geliyordu onlar mı kesildi yoksa seste kalite olarak bir fark mı oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 9 Ağustos 2014; 13:07:33 >

• dustdevil D kullanıcısına yanıt
    1 evet otorite olmadığınız ve bu konuda herhangi bir tecrübeniz de benim bu islere yaptıgım yatırım harcadığım zaman ve çalıştığım firmalar kadar yok burası çok dogru size katılıyorum

2 fizik kanunları kelimesini sus olsun diye cümlede kullanmış sınız benim bahsettigim şey duyup tecrübe edip begenip beğenmemek kurduğunuz cümle ile alakası yok

3 burda yazdiginiz seylere aynen katılıyorum fakat katılmak la birlikte görüp test edip kendime uyguluyorum sizin gibi dergi ağzı ile yorum yapmıyorum

4 bahsi gecen arkadasın sistemi zaten sinema tabanli kurulu ve bildigim kadarı ile müstakil de degil ev (tam emin degılim ) sizin bahsettiginiz gibi sağır odadan degil yüzen odadan bahsediyorum ikisi biraz farklı uygulama yüzen odada alt frekanslar yapılan tavanı ve tabanı da kullanır oturduğunuz koktuk ve bastığınız zemin dahi her alt frekansa tepki verir filimin her karesini icinde yasar gibi izlersiniz Ha isin akustik tarafı burda devreye giriyor zaten size kalsa ikisi ayrı olmalı uygulama ama dediğiniz gene yanlis dediğim sekilde film özlemek için yaptığınız oda bazı noktaların da bazı frekanslar da yığılma olacagi için mecburen akustik panel ve bass traplar ve ismini saymadigim bir çok ürünler le odanın her bölgesinde ki frekans lar daha yormadan hos hale getirilmeli isin maliyetine gelince bütçesi olanın yapmasın da zarar varmi sizce bahsi gecen ses kayıt odaları ni da gördük benim anlattığın yüzer oda ile en ufak bir bağlantısı yok orda akustik çok onde degil daha çok emilim onde bir gun isterseniz ortak bir zamanımız da isterseniz fuar zamanların da oZellikle Zürih te Yada duseldofta bunu size bire bir ornekleri ile göstererek anlatırım. Bu konuda hayli çok uğrasip fazlası ile bilgi sahibi oldum isin stüdyo tarafı ise xrcd ve dsd kayıt tekniklerini araştırır ken bolca gördük .

5. 3 ve 4. Maddeleri gayet iyi bildigimi fakat sizin bu konuda sadece mecbua ve wikipedi nin Bos mesajlarını okuduğunuzu artık daha iyi biliyorum ornek verdiginiz sayfanın konu ile alakalı taraflarını buyrun siz okuyun

Son cümleniz de dediğiniz sey akustik düzenlemenin disinda kalan düzenlemenin yukarda da belirttiğim gibi isin sinema tarafında oldukça ise yaradığını biliyorum özellikle patlama sahnelerin de

Ses kalitesi degil sunduğu gerçeklik
    Anlayamadığınız konu bu

Tarzım be üslubum dan dolayı kusura bakmayın Kotu bir amac içermiyor yazdiginiz yazılara istinaden yazıl di

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 9 Ağustos 2014; 21:47:58 >

• Kendi ifadeniz ile:

quote:

yüzen odada alt frekanslar yapılan tavanı ve tabanı da kullanır oturduğunuz koktuk ve bastığınız zemin dahi her alt frekansa tepki verir filimin her karesini icinde yasar gibi izlersiniz

quote:

Son cümleniz de dediğiniz sey akustik düzenlemenin disinda kalan düzenlemenin yukarda da belirttiğim gibi isin sinema tarafında oldukça ise yaradığını biliyorum özellikle patlama sahnelerin de

Ses kalitesi degil sunduğu gerçeklik

Mecmua ağzı ile yüzen oda, içinde bulunduğu dış yapı ile az etkileştiği için içeride üretilen enerji dışarıya rahat çıkamıyor ve içeriyi normalden daha çok etkiliyor bu da daha farklı bir deneyim sunuyor diyebilir miyiz?

Mümkündür elbet, belki biri bu etkileri alabilmek için böyle oda kurmayı tercih edebilir. Bunu baştan deseniz ev sinemasında yüzen odaya gerek var mı şeklinde mesaj atmazdım ama yine de maliyet etkinliğini sorgularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 10 Ağustos 2014; 15:12:44 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.