Şimdi Ara

Indigoblue'nun ev sinema sistemi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
9
Favori
18.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihan kardeşim hayırlı uğurlu olsun Sony güzel tercih yapmışsın güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Hayırlı olsun
    wireless aparatı varmış bu üründe de sen kullanacak mısın Cihan?
    Renk siyah mı beyaz m?
    Kaç gözlük veriliyor kutu içeriğinde?
    veya yaklaşık fiyatı tabii

Wirelessi arastirdim Atilla abi fakat sony teknik bilgi vermediginden pek sicak bakmiyorum.
    Rengi beyaz istedim. Sonyler siyah aniliyor ama ben beyaz istedim.
    Kutu icerisinde 2 gozluk birde yedek lens veriliyor fakat bu bilgiyi sony tr ile teyitlesemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @onkal prodj, enerji78, yuce iyi dilekleriniz icin tesekkurler

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Epson ile sony farklarını tecrübe ettikçe paylaşırsanız memnun oluruz hocam.
  • Tesekkurler

Tabiki bir karsilastirma yapacagim. Ilk hedefim doner donmez cihazi kurmak 1 hafta kutudan ciktigi hali ile epson ile kiyaslamak. Sonrasinda internetteki kalibrasyonlardan birini uzerine atip aradaki farki gormek istiyorum cunku duydugum ve okudugum kadariyla 50 ve 55es kutudan ciktigi ayarlari kalibre ayarlarina en yakin projeksiyon oldugu yonunde. En son da ustad maxwell i davet edip tecrubeli gozlere ince ayar yaptirmayi dusunuyorum.

• indigo_blue kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Cihan, 8100-55ES kıyaslaması biraz haksızlık olur gibi geliyor :) bu işte önemli olan seninde bildiğin gibi kalibrasyon,kalibrasyon sonrası cihazlar default değerlere göre daha bir başka oluyor.
    Yurtdışına çok sık gidip gelen birisisin koltuğunun altına bir JVC alıp mı gelseydin diyorum :)
  • Hayırlı olsun Cihan güle güle kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Hayırlı olsun Cihan, 8100-55ES kıyaslaması biraz haksızlık olur gibi geliyor :) bu işte önemli olan seninde bildiğin gibi kalibrasyon,kalibrasyon sonrası cihazlar default değerlere göre daha bir başka oluyor.
    Yurtdışına çok sık gidip gelen birisisin koltuğunun altına bir JVC alıp mı gelseydin diyorum :)

Serdar abi :) cihazi alirken sonynin kontrasti renk doygunlugu o kadar da iyi degil epson daha iyi diyen saticilar mukayese yapiyorsa demekki kiyaslanabiliyormus :) sony 50 ve 55es icin hangi kaynaktan okuduysam out of the box (kutudan ciktigi hali) kalibrasyonlu haline en yakin projeksiyon modeli diyorlar

jvc yi dusunmedim degil fakat gittigim yerlerde baktim singapur, dubai gibi elektronigin nam saldigi yerlerde bile uygun fiyat bulamadim. en mantiklisi ya amerika ya japonya belki de hong kong olur.

fakat sony nin vw600es icin 12bin tl lik fiyat aldim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• SertaçS kullanıcısına yanıt
    tesekurler sertaccim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaslar sonunda dun aksam oturdum ve 55ES i kurdum.

projeksyon epsona gore dikey konumlandırılmıs, epson enine genisti sony ise uzunlamasına gidiyor. eger arka duvarınıza rafa koyacaksanız rafınızın yeterli uzunlugu olduguna emin olun. diger bir konu da sony hava cıkıslarının bir kısmını arkaya yerlestirmis ve arkasının 30cm acık olmasını oneriyor.

projeksiyon epsona gore ciddi agır, tavana monte ederken ve perde icin ayarını yaparken bi kac sefer aparattan sıkıstırmam gerekti.
    baglantı noktaları epson gibi arkada degil sol tarafta yer alıyor. bu sebepten kablo kanallarının birini acmak zorunda kaldım ama kısa sure sonra tasınacagım icin dert etmiyorum.

projeksiyonu kurunca once digiturk kanalları ile sonra oblivion ve dark knight ile testler yaptim. oblivion aydınlık sahnelerin ve detayların cok oldugu bir film oldugu icin benim icin referans bir film oldu. siyah testi icin de dark knight tan daha iyi bir film dusunemiyorum. 2 film icinde epson ile aradaki fark cok ciddi! sadece ben degil eşim bile daha ben yorum yapmadan bu goruntu ne kadar keskin diye tepki vermesine sebep oldu. burada reality creation denilen ozellik ozellikle yakın cekimlerde ciddi bir fark yaratıyor

üstüne ps4de de biraz fifa15 biraz wolfestein oynadım oyunlarda da ciddi bir kontrast farkı fark ettim.

projeksiyona baktıgımda sonynin detaylara ciddi onem verdigini fark ettim. kullanılan malzemeden tutunda cihazın formuna kadar gercekten cok farklı. sonraki 2 fotografta verilen 3d gozluklerin fotografını ozellikle kloydum. gozluklerin kalitesini zaten geçtim verilen gozluk kılıfları bile gozlukleri cizmeyecek sekilde kumastan yapılmıs ve guzel dusunulmus. gozluklerle birlikte sarj kabloları da yanında geldi.

bir kaç yerde sonynin bu modelle birlikte yedek lamba veya lambayı temin etmek icin bir kupon verdigini okumustum fakat bende çıkmadı.

Indigoblue'nun ev sinema sistemi

daha once yazdıgım gibi su an sadece temel ayarları yaptım, hiç bir detaya girmedim. biraz keyfini çıkarıp daha sonra detaylı bir kalibrasyona girmeyi istiyorum.

• Cihan, projectorcentral da hw40 editor's choice olmuş, bu modeli neden tercih etmedin ? Yurtdışı fiyatı da daha uygun görünüyor.
  • SertaçS kullanıcısına yanıt
    Sertac 40 hem ucuz hem daha yeni model fakat 55in alt modeli oluyor. 55 daha onceki 50 nin yerine cıkmıs model; 50 de aynı sekilde odul aldı, 55 icin bir odul yok diye biliyorum fakat zamanlama ile ilgili olabilir. Sonynin bu HW50-55 serisi JVC nin Amerika ve Ingilteredeki üst segment PJ sınıfındaki en buyuk rakibi oldu, şimdi de 40 serisi ile epson 8/9 serisine rakip oluyorlar. hatta 40es 9200un direk rakibi. esasında ben 150bin native contrastlı 95ES modelini istedim fakat sony turkiye bu modeli satmaz diye getirmemiş :)

teknik verilereden ve yapılan testlerden kıyaslamaya gidecek olursak
    40 ın kontrastı 55e gore dusuk (yarısı), auto iris yok, reality creation başarısı daha dusuk, yapılan testlerde siyah başarımı daha dusuk ve goruntulerde noise seviyeleri yukse, ayrıca kutudan 3d gozluk cıkmıyor. bu reality creation darbee nin yaptıgı işe benziyor, ilk etapta kullanmam diyordum fakat dun oblivionda dikkatlice test ettim. darbee test etmedim ama bir sahneden tom cruiuse un yataktan kalkınca yuzundeki gozenekleri gordugumu fark edince reality creationin tadında kullanılınca çok keyif verdiğini anladım. bunu testlerde okurkende çok merak ediyordum fakat görünce gozde daha iyi canlanıyor.

AVS forumda sayfalarca karsılastırma okudum, daha sonrasında sony prosumerdaki arkadaslarla konuşmalar sonrası 55es in daha iyi bir tercih olacagına kanaat getirdik. projector centralin verdigi odul fiyat performans oduludur. 40es 55es in biraz tuzu baharatı eksik kucuk kardesi. epsona ve o seviyedeki cihazlara gore cok ciddi bir rakip olur fakat 8100den sonra yatırım yapmısken ve guzel de indirim yakalamısken full hd nin en tepesine gitmek istedim. zaten hep diyorum 4k kaynakların çıkması, oppo gibi bir 4k media playerin gelip marketi alması en az 1 sene. bu PJ ile de 1-1.5 sene de 600-700 saat yapar sonrasında 4k PJ ların fiyatlarına gore 4k ya geçerim, ki orada da sony yine JVC ye gore bazı konularda cok önde.

• usta senın aldıgın ıle VPL-HW55ES/B modelı arasındakı fark nedır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediz70

usta senın aldıgın ıle VPL-HW55ES/B modelı arasındakı fark nedır?

B Black Siyah / W White Beyaz olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 24 Kasım 2014; 2:13:52 >
  • Güzel günlerde kullan, yalnızlık çekmiyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Güzel günlerde kullan, yalnızlık çekmiyorum artık

valla baktıkca ne kadar dogru bir karar verdigimi fark ediyorum
  • epson tw5500 kulaniyorum

panasonic ae 6000 dusunuyordum birde bunu inceleyim

epson u satmak lazim tabi ilk

• cemalptekin C kullanıcısına yanıt
    Panasonic le Sony mukayese bile kabul etmez bende almak için bakıyor ken gördüm Sony jvc deseniz tamam da

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Panasonic le Sony mukayese bile kabul etmez bende almak için bakıyor ken gördüm Sony jvc deseniz tamam da

Cok net ve cok dogru bir tespit dostum.

• Panasonic daha iyi anlaminda diyorsunuz heralde?

Sony VPL-HW55ES
    Brightness: 1,700 Lumens
    Contrast(Full On/Off): 120,000:1

Panasonic PT-AT6000E’s
    Brightness: 2,400 Lumens
    Contrast(Full On/Off): 500,000:1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalptekin -- 7 Aralık 2014; 22:58:11 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.