Şimdi Ara

indüksiyon ısıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • indüksiyon ısıtma devresi gerekiyor yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar
    kolay gelsiiiin

• ooof ooof ne bulunmaz hint kumaşıymış
  • Somunu ne yapmış öyle yahu.Bu evde yapılabilir mi ?
  • OHAAaaaAaAAAaAaaaAAA adam napmıs beah?adam manyetik alan ile metal mi ısıtıyor yuh artık? bakır hic kızmadıgına gore heralde sadece icindeki metali ısıtıyor bu sistem degil mi?süper biisy bu beah şaştım kaldım dogrusu metal olmayan sayleride ısıtır mı
  • metal olmayan şeyleri ısıtmaz güzelliği de burada zaten stajda büyükçe bir taneyi çaılşırken görmüştüm çok yüksek frekasa ihtiyaç duyuyordu
    linkteki sistemi evde yapmak biraz zor olur çok profosyönel aletler lazım bi arkadaş proje olarak almıştı özellikle bobin sararken değeri tutturmak zor oluyor
  • Arkadaşlar ben bu sitedeki sistemi yapmaya calıstım ama bir turlu beceremedim mosfetleri surmek icinhttp://www.geocities.com/tjacodesign/tesla2/tesla2.html bu sitedeki devreyi kulandım sürücü calısıyor amam bizim sistemde tık yok elinde dahah cok bilgi olan varsa lütfen gondersin kolay gelsiin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baymak Isı Pompası
    9 yıl önce açıldı
    Doğalgaz Regulatör
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anahtar kelime foucault akımları.Çeliklere su vermeden ergitmeye...
    Sürücünün çalıştığını nasıl anladınız.Salagil arkadaşımızın linki işi bitirmiş zaten...
  • Anahtar kelimeyi biraz acarmıısın
    Devreyi proteusta denedim let baglayarak bile surucunun calıstıgı anlasılıyor.
  • Gerçekten çok ilginç birşey be.Hasta oldum.
  • aynen bende şok olmuş gibiyim hayatta aklıma gelmezdi bole bisiyin olabilecegi adam mıknatısla demir ısıtıyor resmen bundana güzel ocak olur aslında düşünmek lazım
  • aramızda anlayanımız vardır ama bende bildiim kadarıyla yardımcı oliim. arkadashlar bu indüksiyonla ısıtma dediiniz ve linkte gördüünüs aslında yüzey sertleştirmeye yarar. sanayide kullanımı çok yararlı olan ama çok fasla yaygın olamayan ( indüksiyon tezgahının ortalama fiatı 50000 euro civarıdır.) bi sistem. mesela o gördüünüz somunun işlemden sonra sadece yüzeyi sertleşmiştir iç kısımları yumşaktır.( mühendislik özellikle makine ve matalurji okuyanlar anlatıklarımı zaten biliodur zira bende makine de okuyom). stacda kullanma fırsatım olmuştu. çok güzel bi alet amma dediim gibi biras tuslu. evde yapmak isteyebilirsiniz ama ne amaçla kullancaksınız pek anlayamadım.
  • Kucuk caplı yapıldıgı zaman cok pahalı birsey deyil 200 ytl malzemesi filan
    Benim kullanma amacım pvc şişeler ilk acıldıgında icerde yapışmış bir folyo gorursunuz bu folyo normalde kapakta mevcuttur kapak kapatılıp dısardan indüksiyon verildiğinde aliminyum folyo ısınır ve aliminyum folyonun şişe tarafına gelen kaplama erir ardından aliminyum folyo şişeye yapışır. İşte bu işe yarayan bir indüksiyon ısıtma sistemi yapmak istiyorum.
  • Senin denediğin devre ile olmaz.Salagil arkadaşın verdiği linktekileri yapmalısın.Rezonans devresidir,çalıştığın malzeme bile değişikliğe yol açar.Uygun frekansı uygulamalı yada bobin/kondansatör değiştirmelisin.
    Bu proteus işi değildir,hele hele LED ile hiç denenmez,simüle değil uygulama yapmalısın.
    Foucault akımlarını araştırdınmı.? Ya deri (skin efekt) etkisini.?
    Sürekli çalışmada bobin içinden su dolaşmalı (soğutma).
    Fiatları 50.000 euro filan değil,yerli yapım bile var.Büyük ergitme potaları için olanlar pahalıdır.
    (Maksadın saklamaman çok güzel bir davranış,teşekkür ederim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 10 Ekim 2005, 10:52:13 >
  • sanayide bu kadar büyük bobinlerin kullanıldığı yerler var mıdır?
  • universitedeyken böyle bir projem vardı.datalarını bulamadım fakat sana kaba olarak anlatabilirim.bir tank devresi var yani kapasite ve bobinin paralel bağlanmasından oluşanbir devre. bu kapasitenin değeri oldukça büyük 1-1,5 farat ne kadar büyük kullanırsan okadar fazla enerji demek. yüksek frekans olduğu için de 'bu arada yüksek frekanslı bir gerilim iletkenin en dış katmanından gider' bu bobini boru kullanabilirsin.bu bobin ve kondansatatörün arasına koyacağın metal direcine göre ısınacaktır.bobin ve kapasitenin hesabını uyguladığın frekansa göre yapabilirsin.bu frekansı elde etmek içinde köprü mosfet kullanmalısın.yani dört adet mosfeti ikişer ikişer sürmen gerekiyor.her mosfete ayrı kaynak kullanmalısın.bu mosfetler birbirine 180 derece faz farkıyla sürmen gerekyor.bunu için entegrler var.araştırman lazım.şimdilik aklıma gelenler bunlar.umarım biraz olsun aydınlatabilmişimdir.

• dijital kanal arkadaşım ir2110 entegresi dediğin işi ayrı kaynak kulanmadan yapmanı yarayan bir entegre ben onu kulanarak yaptım ama khz bir turlu tutturamıyorum hep mosfetler ve dogrultucu yanıyor.
    http://www.geocities.com/tjacodesign/tesla2/tesla2.html bu sitede de adam mosfetleri surmek icin aynı entegreyi kulanmış bende mosfetleri surme kısmını bu sitedekine gore yaptım. Datalarının tamamını bulabilirsen eperseus@gmail.com İlgin icin tesekurler kolay gelsin.

• arkdaslar
    siemens ın ınduksıyon acagı var zaten,,,

sıtesıne bakın bulursunuz.. ( evlerde kullanmak ıcın )
  • RSS_02 arkadaşım rica etsem linkini verebilirmisin siemens ocağın,ben bulamadımda.
  • Bu fırını bende biliyorum ama nette göremedim herhalde yanlış anahtar kelime seçtim ama var en azından bir haberini buldum onu vereyim.

Siemens'ten İndüksiyon Sistemli Ocaklar...

Siemens indüksiyon sistemi ile ısı ve zaman tasarrufu sağlayan ocakları piyasaya sundu. Manyetik ışınlar ile ocak gözü yerine doğrudan tencerenin içini ısıtan indüksiyon sistemine sahip ocaklar, yüzde 45 daha az enerji tüketiyor.
    (17 / 03 / 2005 DÜNYA)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.