arkadaşlar merhabalar... öncelikle donanım haberden uzun süredir faydalandığımı, ama aranıza yeni katıldığımı belirtmek isterim :)
uzun bir süre sırasıyla wow, knight, silkroad, cabal v.s. v.s. oynadım. sonra yaklaşık 3 yıl online oyun oynamadım ve şimdilerde birşeylerle meşgul olmam, birşeylere sarmam gerektiği düşüncesi hasıl oldu ve bir online oyun aramak adına, bir hafta süren bir araştırmam oldu... aion'u buldum, gerek firmanın hazırladığı, gerek oyuncuların çektiği birçok video izledim ve açıkçası oyunu da beğendim. ardından hikayesini, sistemini, savaşını cartını curtunu, hepsini okudum. yani oyuna girip oynamadan önce alınabilecek tüm bilgileri internetten ve özellikle buradaki kaynaklardan edindim... oynayan arkadaşlara, merak ettiğim ve forum üzerinde ulaşamadığım birkaç şey sormak istiyorum, rica etsem cevaplayabilir misiniz?
infiniteaion doğru bir seçim mi herşeyden önce? ben pvp değil, kasayım, adam gibi buildimi uğraşarak kendim edineyim, farmımı da yapayım, savaşımı da edeyim tarzı bi insanım. pat diye max lvl olmak pek işime gelmiyor... doğru seçim sorusu şu baabda, hani emek veririz de, sonra server 2 hafta kapalı kalır mı mesela? bu oyundan soğutur insanı... çok bug yok diyenler çoğunlukta ama, bug durumu nedir serverin? insanı oyundan soğutur, bırakmamıza neden olur mu? ikinci olarak ben türklerin, türklerin demeyelim de :) buradaki arkadaşların yoğunlukta olduğu serverda oynamak istiyorum, hangi serverdasınız? oyuna başladığımda size ulaşsam oyun içinden, birlikte oynar mıyız? oynar mısınız benimle hı? :D karakter olarak ne seçmeliyim? aslında böyle bir soru yanlış, şöyle düzelteyim; hangi karakteri seçersem, nelerle karşılaşırım? hangi umutla, hangi karakter açılmalı.. hıh, doğru oldu :) deneyen, görüp geçiren arkadaşların bu konuya yoğunlaşması, resmi site üzerinde yazanlarla değil, kendi deneyimleriyle beni aydınlatmasını rica ediyorum. -resmi sitedekileri okudum da- bir arkadaş ortamı da edinmek istiyorum ben. biliyorum ki, böyle oyunların keyfi birlikteliklerden, arkadaşlıklardan çıkıyor... *** çok teşekkürler, şimdiden cevaplayanlara.. ps: çok sıkı oyuncuyumdur online oyun dendiğinde, o yüzden ben olsam beni kendi safıma çeker, bi güzel arkadaşlarımla kaynaştırırdım... ps2: oyunun inmesine 40 dakika kaldı... :P
Oyuna yeni başlayacaklara kesinlikle Infinite Aion'u önermem. Nedenine gelecek olursak oyunda parayla item satışı mevcut ve piyasa alt-üst durumda. Örneğin official serverda beş para etmeyen 40 level bir yeşil itemi burada 1m-2m arasında bulabilirsin. Benim tavsiyem Almancan varsa Just Aion. GMler olsun oyuncular olsun tamamen bir Alman serveri. Şuan için Infinite'den sonra gelen en dolu, en iyi server. http://www.just-aion.net/ Sorun çıkarır diyorsan Sun Aion'u öneririm. Fakat ondaki online üye sayısı pek fazla değil(300 küsürlerde oluyor hep) http://sun-aion.com/
Valla Kuzenlerimin avsiyesiyle TEMPLAR açtım ve pişmanım bence Sorcerer yada Archer aç Assasinde olabilir. Ama templar kesinlikle açma :D Çok yavaş karakter HP ve DEF yüksek olması bişi değiştirmiyor. Yavaşda olsa ölüyorum. Ben oyunu oynayalı daha 1 hafta oldu ve oyun hakkında pek bilgim yok o yüzden yardımcı olamicam. Oyunda fazla türk yok yada ben görmedim. :) Biz 5 kişi oynuoruz oyunu ama bazılarının dersi bazılarımızın işi olduğundan full oynayamıyoruz. Buna rağmen 41 lvlim lvl kasmak zor deil görevleri yaparak lvl arttırabilirsin biraz ingilizce olsun yeter.
sen templarla oynayamaışsın heralde gayette psikopat bi char olur kendileri....benim favorim sm ranger sin .. ötekiler kötümü tabikide hayır..sadece ben sevmiyorum .....
Yalan olmasın yaklaşık 4 aydır belki daha fazla oynuyorum InfiniteAion'u... Piyasa durumuna gelirsek east sunucusu için konuşuyorum 1 saatte 3-5M para kazanabiliyorsun sürekli mob keserek. Bu yüzden para konusunda pek sıkıntı yaşamazsın sanırım. Ve sunucunun uzun soluklu bir sunucu olduğunu düşünüyorum fikrimi sorarsan. Bugları gün geçtikçe azaltıyorlar oyundan soğutacak derecede bir bug yok. Şahsen bazı buglar var gayet elverişli de olabiliyor ama ufak tefek oyunun seyrini bozmayan türden. Lineage2'den sonra en uzun süre oynadığım online oyun diyebilirim ki ben çok çabuk sıkılırım... East sunucusuna gelince 1 hafta içinde 50LVL'i görebilirsin ama sana tavsiyem 45Lvl'e kadar gelip daha sonra item düşürüp mob kesip üstündekileri düzenlemen... Şahsen ben bu yüzden 50 lvl assas'ımı bırakıp yeni açtım ve bu seferki izlediğim mantık daha farklı..
Oyunu araştırdığına göre AP (AbyssPoint) olayını biliyorsun... Yeni char'ımda izlediğim yol ise 30 Lvl'e kadar geldim ve 30lvl görevleri var mavi item veren bu itemlerden 3-4 tanesini topladım ki sete her yenisi eklendiğinde yeni bir özellik açılıyor. Bunları +10'a kadar bastım ve elime bıçak kılıç aldım. Yani bi 30 lvl char için gayet giderli bi karakter yarattım. Abyss'e gidip AP kasıyorum şuan. Günde 5 saat çalışsam 10k AP çıkarıyorum ki bu gayet güzel bi durum. 5 günde sarı item alabilecek durumda olabiliyorum. Herneyse bunlar benim fikirlerim. Karakterlere gelirsek ;
Sorc. : Bir gruptaysa yanında chanter veya cleric varsa sadece ondan korkmak gerekir. Pek oynamadım ama sorclar beni gelip kestiğinde acayip tav olmuyorda değilim. Magic resistler henüz düzgün çalışmadığı için skilleri çok güçlü vuruyor ki stigmaları tamamlarsan tam bir ölüm makinası olabilir.
SpiritM. : Uzun soluklu işkence çektirerek adam öldürmek benim zamanım var ruh gücü kullanarak yaratığımı çıkarır onu moblara saldırtır ben oturur izlerim diyorsanda bu char işini görür ayrıca pvpde fear skilllerini tamamlarsan karşı tarafı sinir edebilecek şekilde oynayabilirsin.
Templer : Ya kılıç kalkan yada büyük bir kılıçla yaklaşık olarak stigmalarını falan tamamlarsan tahminimce 18k HP ye ulaşabileceğin bir karakter, hem güçlü savunması hemde yüksek HP ile grubun tankı ve karşına çıkan 2 karşı ırkı indirebilecek kadar güçlü olması gayet güzel olabilir. Tek kötü yanı yavaş olması ki bunuda 40 lvlde item toplayarak falan %20 hız bonusu veren ayakkabı alıp peşinede %30 hız bonusu veren scrolları aldığında sanırım bunlar senin işini görecektir.
Glad. : Uzun bir mızrak yada büyük bir kılıç veya bıçak kılıç hemen herşeyi giyebiliyor. Mevcutta 44 Lvl bi charım var stigmaları tamamladığımda ve ayağına bir ayakkabı giydirdiğimde yine bir ölüm makinası olabiliyor. Düşmanı genellikle kullandığın skillerle yerden kaldırmıyor ve yine 8K'ya yakın HP'si olabiliyor bu karakterimizinde. Ben glad'ı farm için kullanıyorum veya büyük bos keserken grupta bi nevi tank görevini üstleniyorum sağlam damage'lerimle.
Assas : Kullanımı çok karışıktır aslında bir çok skill vardır elinde mevcut kullanabilecek ve bu charı ne yöne çekersen o şekilde gelişiyor. Stigma skillerinde can alıcı bir kaçtanesi var ki piyasası acayip uçuk bu karakteri tamamiyle yakala öldür durumuna getiriyor. Hide özelliği sayesinde diğer karakterlere sinsice yaklaşıp havaya kaldırıp hızlıca kesip kaybolabiliyorsun ki çok yaptım bunu. Bu char'ı en çabuk öldürebilen ise şuan benim için sadece sorc'tur 2-3 skillde yere yıkabiliyor sağlam bir sorc. Genelde karşı ırk'a saldırı yapmak istediğinde ve yalnızsan kullanbileceğin. Tamamiyle senin yönlendirmene göre gelişebilecek bir char diyorum, hızı ve gerekli materyalleri tamamladığında bu char yakalamak oldukça zor. Bunu oyna ve gör.
Ranger : Yarı assas'ta diyebilirim kılıçla kullanabileceğin skilleri mevcut yine, uzaktan oynarım sinsice gelir 25m öteden skillerimi yerleştirir giderim, düşmanın dibine girmeye gerek yok diyorsanda bunu kullanabilirsin mevcut sistemde şuan Ranger'ın bazı pasif skilleri çalışmıyor yani skill'i alıyorsun ama bonus vermiyor ki bunlar önemli bonuslar bi Ranger için. Ranger bi ara çok vardı ama şimdilerde eski merakını kaybetti mevcut stigmaları bulamazsan bu char bi işe yaramaz.
Chanter : Tek başına kendine heal yapan ve elindeki staffla düşmanı sürekli yere yıkıp stun atabilen tek char bildiğim kadarıyla. Büyük boss'lara veya elite moblara karşı farm yapmak için kullanbilecek bilecek güzel bir char. kendine buff vermesi ve mevcut bufffları yalnızca onunla grup yaptığında alabilmen ise onu bir grup için vazgeçilmez yapıyor. Eğerki stigmalarını tamamlarsan cleric'e ihtiyacın olmadan hem keser hem daha rahat heal yaparsın kendine ve yanındakilere ...
Cleric : Üzerinde sayılı skill buluyor fakat dev bossları kesmek için bu char olmazsa olmazdır bence.. Normal şekliyle 3-4 tane HP veren skilli mevcut yine aynı şekilde 3-4 tanede skill vardır moblarda kullanabilecek. Yalnız başına farm için ideal bir char diyebilirim.
Sabah sabah aklıma gelenler bunlar ki bunlar şahsi fikirlerim yani başkalarına göre farklılık gösterebilir. Eğer biraz daha fikir sahibi yapabildiysem ne mutlu bana.
İyi oyunlar...
çok teşekkürler arkadaşlar. eastta Sepollyme nickim... asasin açtım ve şuanda chardan yana bir sıkıntım yok, güzel kılıçlar buldum, güzel elbiseler buldum... 14 üm şuanda... görevler biraz sıkıntı oldu gece, mobları, haritayı falan tanımadığım için ama bi türlü geldim, arkada da bi ton görev bırakıyorum, cabal gibi bu da, görevler artıyor çok hoş böyle olması... oyunda buluşursak, topluluk falan var mı @yasak insan? :D ben de bi kaç güne 30+ olurum, diye düşünüyorum... anlatım için çok teşekkürler, dediğin gibi, asasin nereye çekersen, çok yönlü bi karakter ve kişisellik katılabildiği için bu charda devam etmeyi, diğerlerini denersem de templar denemeyi düşünüyorum ama şuan asas candır, iyidir, güzeldir :D
yasak insan rangerin bazı passive skilleri çalişmiyor demişsin adlarını biliyormusun acaba;???
Dün Heiron'da takılırken bi Ranger'la duello yapılıyordu, ordaki konuşmalardan anladığım kadarıyla ; Accuracy ve Pys Crit'in pasif skilleri çalışmıyormuş. Bendede Ranger var fakat hiç dikkat etmemiştim crit ve accuracy'e..
p. critic diye bi passive skili yok zaten rangerin....ama critick rate bütün klaslarda sorunluydu onu minumum seviyeye indirdiler ..1700 acuylada misslemiyorum hiç bi zaman ....o ranger biraz sallamış heralde...
arkadaşlar merhaba, 17 lvlim ama uçamıyorum, yalnızca süzülebiliyorum, yardıma ihtiyacım var. oyun içinden birini buldum, perosa git dediler, eyvalla gittim... bi görev var "where's tutty" diye ama alamıyorum... uçamıyorum, perosa gitmen lazım dediler... kanatlar geldi ama ancak süzülebiliyorum... ne yapmam lazım? bir de yerden bitki toplayamıyorum ben... başlarda topluyodum, ama şimdi bi hata veriyo, anlamadım neden "you are a Davea now, leave this resource for humans to use" yazıyor... ne yapmam lazım toplayabilmem için, görev var yapamıyorum... bir de bazı görevleri yapmama rağmen teslim edemiyorum bunlar bug herhalde... acil yardım nolur, daral geldi sabahtan beri uğraşıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: sepollyme
arkadaşlar merhaba, 17 lvlim ama uçamıyorum, yalnızca süzülebiliyorum, yardıma ihtiyacım var. oyun içinden birini buldum, perosa git dediler, eyvalla gittim... bi görev var "where's tutty" diye ama alamıyorum... uçamıyorum, perosa gitmen lazım dediler... kanatlar geldi ama ancak süzülebiliyorum... ne yapmam lazım? bir de yerden bitki toplayamıyorum ben... başlarda topluyodum, ama şimdi bi hata veriyo, anlamadım neden "you are a Davea now, leave this resource for humans to use" yazıyor... ne yapmam lazım toplayabilmem için, görev var yapamıyorum... bir de bazı görevleri yapmama rağmen teslim edemiyorum bunlar bug herhalde... acil yardım nolur, daral geldi sabahtan beri uğraşıyorum
Evet bazı görevler çalışmıyor bundan dolayı veremiyor olabilirsin.Uçma olayına gelince sadece belirli merkezlerde uçabiliyorsun.Şehir merkezlerine gittiğinde sağ alttaki kanat olan işarete tıkta bakalım uçabilecekmisin.Her merkezde olmuyor tekrar hatırlatırım.Asmo şehirlerini bilmem fakat elyos da veteron ve heiron uçulabiliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme