arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız var mı ya da bu mesleği icra eden arkadaşlar? bende yönetim ve bilişim sistemleri bölümünde okumaya başlayacağım şu hazırlığı bitirebilirsem bir an önce hep merak ediyordum ve tesadüfen ders hocamız bu konuda bir essay istedi. bilen arkadaşlarım bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Geçenlerede Cisco Sertifikası almıştım. Girişte IT Essentials yazıyodu. Açılımını şimdi öğrendim
quote:
Orijinalden alıntı: xceza94
Geçenlerede Cisco Sertifikası almıştım. Girişte IT Essentials yazıyodu. Açılımını şimdi öğrendim
üzülme hocam bende yönetim ve bilişim sistemleri okuyacam sözde ve bunlar benim alanımmış! ama hiçbir fikrim yok.
fikri olan arkadaşlar varsa bizi aydınlatsınlar.
The it Crowd diye bir dizi vardı.En iyi o anlatır herhalde IT elemanlarının rutinlerini.Bir izleyin derim zaten bütün dizi sadece 24 bölüm.
quote:
Orijinalden alıntı: FadeToßlack
The it Crowd diye bir dizi vardı.En iyi o anlatır herhalde IT elemanlarının rutinlerini.Bir izleyin derim zaten bütün dizi sadece 24 bölüm.
aa ciddi mi çok iyi oldu bunu öğrendiğim
quote:
Orijinalden alıntı: Temel Mühendis
quote:
Orijinalden alıntı: FadeToßlack
+1
teşekkürler @FadeToßlack
genelde şirketlerde "bilgisayar tamircisi" olarak bilinirler. ama aslında şirketin teknolojik altyapısı, server vb. durumlarıyla ilgilenen elemanlardır.
+1
teşekkürler @FadeToßlack
Önemli değil.İzlerken de çok büyük zevk alacağınız bir dizi.IT'nin ne olduğunu ben de o diziyi izleyinceye kadar bilmiyordum.
Bana göre ülkemizin şuan ki koşulunda nice bilgili Bilgisayar Mühendislerinin işsiz kaldığını ele alıcak olursak , İyi bir yazılım ve donanım bilgisine sahip olaraktan bu bölümü bitirirsen daha rahat iş piyasan var
Valla kısaca şunu söliyim çok şanslı değilsen ,genel olarak acil çağırılınca gidebileceksen ,mesaiye ve gece çalışmalarına kalabileceksen ,vardiyalı çalışabilirim diyosan , evin yolunu unutiyim farketmez her yere gidebilirim gezebilirim büro ortamlarını zaten sevmem diyorsan ki bir süre sonra sıkıyor ,o zaman neden olmasın yapabilirsin ,fakat bu piyasa cok nankördür hiç durmamacasına öğreniceksin öff demek yok durmak yok ,30 da olsan 40 da olsan eğilip kalkıcan ki bunu bilen firmalar 35 den yukarı almıyorlar çünkü hamster gibi adam arıyolar. kısaca bu iş sahada çalışmak istersen herkese %80 büroda istersen %20 (torpilliye) hitap eder.
quote:
Orijinalden alıntı: arseniCem
genelde şirketlerde "bilgisayar tamircisi" olarak bilinirler. ama aslında şirketin teknolojik altyapısı, server vb. durumlarıyla ilgilenen elemanlardır.
Maalesef IT yi o kadar genellemek dogru degildir. IT ile CS(computer science) arasindaki farki su site cok guzel acikliyor http://famousphil.com/blog/2011/01/cs_vs_it_degree/ Bahsettiginiz sadece IT nin System Administrators kismina giriyor.
Umarim yardimci olabilmisimdir.
arkadaşlar cevaplar çok güzel hepinize tek tek teşekkürler. ekleyeceğiniz bilgiler olursa konu güncel...
Mesajım bulunsun konuyu inceleyeceğim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme