Şimdi Ara

INFRARED ISITICI YAPALIM_ Bugün Ne Yapalım? _10_

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hazırlayan: elekTRofizikci. Elimizdeki malzemelerle ve bir kaç yeni parçayla kendi ısıtıcımızı yapıyoruz. İyi Seyirler...

http://youtu.be/fA19oWC2-OM?list=UUgKabubhWZaEOsTQM-FrAsw

Çalışmalarımı elektrofizikci youtube kanalımdan, web sitemden, facebook sayfamdan, twitter ve linkedin hesabımdan takip edebilirsiniz... İZLEMEDE KALIN! TAKİPTE KALIN! :)

• Güvenlik açısından ısıtıcı sağlıklı olmayacağı için infrared ısıtıcıların tamir videosu olarak değerlendirilebilir
    Zira ,topraklama yok :) ( 08:33 çıkan topraklama kablosunuda şu metal sac kasaya verdim ) - (10:20 test aşaması toprak bağlı değil )
    Güvenlik ızgarası yok
    Elektriki yalıtım yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Güvenlik açısından ısıtıcı sağlıklı olmayacağı için infrared ısıtıcıların tamir videosu olarak değerlendirilebilir
    Zira ,topraklama yok :) ( 08:33 çıkan topraklama kablosunuda şu metal sac kasaya verdim ) - (10:20 test aşaması toprak bağlı değil )
    Güvenlik ızgarası yok
    Elektriki yalıtım yok

Bir de rezistans reflektöre değiyor. Karartır reflektörü o kadar ısı. Elektrik tehlikesi var ama evde çocuk yoksa sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS
    test aşaması toprak bağlı değil )

Yorumların ve özellikle dikkatin için çok teşekkürler. Evet topraklamayı ilerleyen dakikalarda sökmüştüm. İşyerinin topraklamasında da bazen bizi aldatan bir çıkış gözüküyor kontrol kaleminde. Yerdeki boş kabloda bile kontrol kaleminin ışığının yandığını gördük :) Buna aldanmamak için, kasada elektrik kaçağı var mı diye kontrol etmek için geçici olarak topraklamayı sökmüştüm.

Gördüğünüz gibi hurdalardan olan derme çatma bir çalışma. Ustalar ve çok zorda kalanlar dışında kimse bunu yapmaz bu riske girmez...
    Aslında amaç bir şeyler oluşturabilme, temel çalışma prensibini ve bağlantı şeklini öğretebilmedir.

Konu konuyu açıyor. Böyle bir şey aklımda yoktu hiç, bozuk ufoların rezistansını ve camını değişiyordum. Dedim bunun değişimini anlatan video yapayım. Sonra yine dedim ki yapmışken eldeki malzemelerle birde kendi sobamızı yapalım...Ve yine sonra dedim ki :) topraklı fiş bağlamayı da anlatan bir video yapayım... Ve son olrak dedim ki , fiş örneklerini arttırarak bir seyyar kablo yapım videosunu yaparak noktalayayım :) Yani bir rezistans değişim macerasından toplam da 3 video çıkacak :) Birini izlediniz. İkisi yolda :)

Katkılarınız için teşekkürler, görüşmek üzere...

Ayrıca 2 farklı ısıtıcının tamir ve söküm videosu da geçen kış yapmışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrofizikci -- 26 Kasım 2014; 19:42:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cowsmilk

Bir de rezistans reflektöre değiyor. Karartır reflektörü o kadar ısı.

İlgili uyarıları videoda yaptım zaten. Evet reflektör fena ısınıyor :) Gerçi onu reflektör olarak kullanmadım, malzemeleri taşıyan kasa olarak kullandım. Parlak bir levha yoktu elimde... Teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.