Şimdi Ara

infraredli ısıtıcılar UFO vs SOLARİS vs MAXİMUS vs ıvır zıvır.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
75.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: teknazor

Fizikteki enerjinin korunumu ilkesine göre, joule(ısı) başına harcayacağınız elektrik enerjisi sabittir. Rezistanslı ısı dönüştürücülerde parasını ödediğiniz elektrik enerjisi "ısı" ve "ışığa" dönüşmek zorundadır. Başka bir şeye dönüşemeyeceği için verim kaybı da olmayacaktır. Dolayısıyla bu tartışmalar bilimsel olmayan "az tüketsin-çok ısıtsın" beklentisine göre değil, uzun ömür ve ergonomi üzerine devam etmelidir. Ben 15 ytl ye aldığım 1800 watt kumtel cam çubuk ısıtıcıyı kullanıyorum . Aynı elektriği tüketerek aynı miktarda ısınıyorum. Yanıltıcı reklamlara kanıp fahiş fiyatlara satılan ürünleri almayalım. Bilinçli tüketici olalım. ( Fizik Mühendisiyim ) Saygılarımla..
    peki bu çubuk nasıl,nereye monte ediliyor.boş çubuğu nasıl kullanacağız.
    15 ytl gerçekten iyi.zaten 150 liralık kumteldede aynı rezisdans kullanılıyor değilmi?

• quote:

...... Ben 15 ytl ye aldığım 1800 watt kumtel cam çubuk ısıtıcıyı kullanıyorum . Aynı elektriği tüketerek aynı miktarda ısınıyorum. .......

Merhaba, ne yani sadece ısıtıcının ortasındaki lambayı düz elektriğe mi bağladın, anlamadım. Varsa böyle birşey, şeklini şemalini resmet de biz de faydalanalım, yoksa boşu boşuna masraf yapmayalım.

Bu arada, ben de Fakir marka radyotörlü bir elektrikli ısıtıcı var. Sanırım içerisinde yağ var. Bu ısıtıcının elektrik tüketimi nasıldır? 24 saat oda sıcaklığının 22 derecenin altına düşmemesi gerekiyor, işimi görür mü yoksa ufo yada kumtel neyse bir tane infrared ısıtıcı almalı mıyım? Ufolarda yada diğerlerinde oda sıcaklığını sabitleme olayı var mı? örneğin oda sıcaklığı 22-28 arası gibi, gece gündüz sabit olmalı, var mı böyle bir özellik? Teşekkürler.....

• quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa_Hoca

quote:

...... Ben 15 ytl ye aldığım 1800 watt kumtel cam çubuk ısıtıcıyı kullanıyorum . Aynı elektriği tüketerek aynı miktarda ısınıyorum. .......

Merhaba, ne yani sadece ısıtıcının ortasındaki lambayı düz elektriğe mi bağladın, anlamadım. Varsa böyle birşey, şeklini şemalini resmet de biz de faydalanalım, yoksa boşu boşuna masraf yapmayalım.

Bu arada, ben de Fakir marka radyotörlü bir elektrikli ısıtıcı var. Sanırım içerisinde yağ var. Bu ısıtıcının elektrik tüketimi nasıldır? 24 saat oda sıcaklığının 22 derecenin altına düşmemesi gerekiyor, işimi görür mü yoksa ufo yada kumtel neyse bir tane infrared ısıtıcı almalı mıyım? Ufolarda yada diğerlerinde oda sıcaklığını sabitleme olayı var mı? örneğin oda sıcaklığı 22-28 arası gibi, gece gündüz sabit olmalı, var mı böyle bir özellik? Teşekkürler.....

Odanız 15 metre kare bir yerse radyatör işinizi görür.

• Geçen sene carefourdan 15 ytl ye aldığım kampanya quartz ısıtıcı demek istemiştim.(3 çubuklu 1800 watt) Hem konveksiyon hem de ufolar gibi radyasyonla ısıyı iletiyor. Yani sol kulağım ısınırken sağ kulağım donmuyor
  • quote:

Odanız 15 metre kare bir yerse radyatör işinizi görür.

Merhaba, oda 16 metrekare ama altta boş bir dükkan var. Baya bir soğuk oluyor. Tek düğme 3.kademede kullanıyorum sobayı. Geceleri 4.kademeye getiriyorum. Ay sonu fatura gelsin duruma göre kumtel marka 2000 wat bir tane ısıtıcı almayı düşünüyorum. Teşekkürler. Kolay gelsin...
  • Şoklarda kumtel Calipso 1600 Watt 78 ytl 10 taksitle
  • Arkadaşlar bende 14 ytl almış oldugum 1800 Watt Wendy ınfared ısıtıcı var acaip ısıtıyor onuda belirtmek istedim daha yeni ortaya çıkardım denedim baya iyi boşuna 150-200 ytl vermeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Arkadaşlar bende 14 ytl almış oldugum 1800 Watt Wendy ınfared ısıtıcı var acaip ısıtıyor onuda belirtmek istedim daha yeni ortaya çıkardım denedim baya iyi boşuna 150-200 ytl vermeyin

14 ytlye infrared ısıtıcıyı nereden buldun be hocam. Ona guvenilmez valla ev yakar, plastigi erir cart curt.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Arkadaşlar bende 14 ytl almış oldugum 1800 Watt Wendy ınfared ısıtıcı var acaip ısıtıyor onuda belirtmek istedim daha yeni ortaya çıkardım denedim baya iyi boşuna 150-200 ytl vermeyin

14 ytlye infrared ısıtıcıyı nereden buldun be hocam. Ona guvenilmez valla ev yakar, plastigi erir cart curt.

Bit pazarından aldım geçen seneden beri kullanıyorum,sadece otomatik kapanma ve termostatı yok vede çok memnunum,banyoda,mutfakta,çamaşır yıkama odamda kullanıyorum dahalen bir yer yanmadı hiç biryeride erimedi,deneme amaçlı almıştım 14 ytl olmazsa at gitsin diye ama hiç bir şey olmadı taş gibi imiş üretim hatası galiba bu kadarda saglam olmazki

• Şimdi okumuş olduğum konulara göre bildiklerimi paylaşmak isterim.

Elektrikli ısıtıcılar ile ısınmak için sormuş olduğunuz sorularda en çok dikkat çeken tasarruf konusu..Tasarrufu sağlayacak olan en etken husus öncelikle evinizin yalıtımıdır.Malesef birçok konutta yalıtım iyi yapılmadığından iyi ısınamazsınız.

Bu nedenle kombili (kaloriferli) bazı dairelerde 1.kademede yeterli ısınma sağlanabilirken,bazılarından son kademede bile (ısı kaybı yüksek olduğundan) ısınmak mümkün olmayabilmektedir.

Evinizin konumu,güneş alıp almaması,bulunduğunun İl'e ait iklim koşullarıda ısınma konusunda etkilidir.

Mesela klima çok büyükte olsa,çok aşırı soğuk havalarda dengesiz hava üfleyecektir.Klima daha çok ege,akdeniz ve marmaranın bazı kesimlerinde etkili olabilecektir.

Havayı ısıtıtan sistemler,kalorifer sistemleri,elektrik sobaları,yağlı radyatörler,fanlı ısıtıcılardan meydana gelirler.Bunlarda asıl amaç 1.cil olarak direkt havayı ısıtmaktır.Eğer camlarınız (pimapen bile olsa) çok rüzgar alıyor ise,rüzgarlı havalarda ıslık sesi alıyorsanız,eviniz kuzeye bakıyor ise,kapı altları,pencere montaj kısımlarında açıklıklar var ise,ve ısıtmaya çalıştığınız ortama giren soğuk hava fazla ise (birde şunu unutmayın!!! Nasılki ısıtıcı,kömürlü soba yada diğer hava ısıtıcılar havayı ısıtıyorlar ise odanızın içindeki her cisimde ısınana kadar soğutucu gibi çalışırlar.mesela camlarınız birer soğutucu soba görevi yaparlar,ısınmayan dış yüzeylerin odanıza bakan iç yüzeyleri sürekli soğuktur ve sobanızın ısıttığı hava bu yüzeylere temas ettiğinde hızla soğur) odayı ısıtmakta güçlük çeçersiniz.

Hatta eğer soğuma etkisi daha fazla ise ısınamazsınız.Önemli olan sadece havanın ısınması değil,odadaki cisimlerinde ısınmasıdır.Odadaki cisimler dediğim gibi ısınana kadar belli watt ölçülerine çevrilebilse idi,yani tüm odaya etki eden tüm etkenler eğer watt olarak ifade edilse idi ve odanızdaki soğuk sobaların wat oranı 1000 wat olsa idi (ki bunun asıl karşılığı ısı birimleridir) 1200 watt ısıtıcının size etkisi 200 watt gibi olurdu ve ısınamazdınız.

Yani bu şu demek..havayı soğutan etkenlerden daha hızlı ısıtabilecek bir ısınma şekli seçmeniz gerekir.

İşte ufo denilen cihazların en büyük etkisi burada kendini gösterir-ki bu durum quartz sobalarda da aynıdır-

Sadece ufolarda yani infrared ısıtıcılarda quartz kısmın ürettiği dalga boyu yani frekansı bellidir,ve quartz kısmı daha büyüktür.

Eğer kumtel in 1800 wattlık quartz ının tüplerini alıp 1 metre uzatırsanız ve yansıtıcısı ile birlikte daha yükseğe koyup harcamasınıda 3000 watt yapabilse idiniz daha kuvvetli ısıtırdı doğal olarak.

Dikkat edin deneyin görün !!! Quartz sobayı yerden yükseğe yerleştirin mesela duvara karşınıza asın.Aynen ufo gibi ısısını hisseder ve daha süper ısınırsınız !!!

Yükseğe koyun ve deneyin,mümkünse ayaklarını söküp duvara monteleyin.Tek kusuru arkasının yani aynasının yalıtımının ufo gibi cihazlara oranla çok daha düşük olmasıdır.

Devam edelim...

İnfrared yani ufo tarzı ısıtıcıların en büyük avantajları cisimleri ısıtıp havayı ise 2.ci planda ısıtıyor olmalarıdır.Ama unutmayınki hava çabuk dağılır !!! Halbuki odadaki cisimler ısınırsa odanız daha geç soğur.

Peki ama o zaman ufo yu kapatınca oda soğuk,arkası ısınmıyor diyenler ?

Bakınız.Çok kısa kullanımlar ile cisimler hemen ısınmazlar.En çabuk ısınan havadır.Bununla birlikte oda havalanır yada kapısı açılır yada cam,kapı aralarından soğuk hava alırsa içerisideki sıcak hava kaçtıkça ısınamaz yada çok daha fazla yakıt harcarsınız.

Oysa cisimleri ısıtmak için uzun süre çalışması gerekir infrared ısıtıcıların.Ama odanız bir kere ısındığında iki şey olur,

1. Kapıyı açsanız bile ısınmış hava kaçabilir ama ısınmış cisimler ortama sürekli ısı vermeye devam edecekleri için odanız hemen soğumaz ısı korunur.

2. İçerideki infrared ışınların etkisi ile ısınmaya devam edersiniz.

Bunun için eviniz ve içindeki cisimler ısınana kadar infrared ısıtıcıyı çalıştırmalı ve bundan sonra eviniz ısınıncada termostatlı kullanmalısınız.Yoksa 2-3 saatlik açarsanız sadece ışıkla ısınır ve kapatıncada hemen soğursunuz !!!

Evinizin ısınması içinse 1-2 gün boyunca infrared ısıtıcı açık kalmalı cisimler yani eşyalar ve iç duvarlar ısındıktan sonra termostatlı kullanma devam etmelisiniz.

Evinizi havalandırırken mutlaka evin havası değiştiği anda camları kapamalısınız yoksa uzun süre açık kalan camlardan içeri giren hava mutlaka cisimleri geri soğutur ve tekrar 1-2 gün infrared ısıtıcıyı açık bırakmak zorunda kalırsınız.

Yani infrared ısıtıcılar havayıda ısıtır ama dolaylı olarak ısıtırlar.Yalnız kesinlikle havayı ısıtan sistemlerden üstün oldukları yanlar vardır.Bu nedenle yani daha çok ışıkla ısıttıkları için kısa kullanımlara tercih edilirler.

Çok havalandırılan,yalıtımı düşük ev yada ortamlarda havayı ısıtan sistemler verimsiz olurlar.Buna yağlı radyatörde dahildir.Örnek;radyatörü açın.2000 watta 3-4 saat çalışsın odanız sıcacık olur eğer yalıtımı normal ise ve güney cepheli ise.(15 M2 lik alan için söylüyorum)..fakat camları 10 dk açık tutun ısınn hava dışarı gider ve 4 saatlik yağlı radyatörün ısıttığı hava kaçar gider.

Halbuki infrared ısıtıcı kaldığı yerden devam eder ısıtmaya...

Kullanım miktarlarına gelince...

10 metrekare için 1000 watt hesabı biraz düşüktür.Isıtır ama daha uzun süre çalışması gerekir.Bunun yerine 10 m2 oda için 1200 watt...16 m2 kare için 1600 watt yerine 1800 watt kullanın.

Burada asıl olan şudur aklınızdan çıkarmayın ;eğer düşük watlı alırsanız daha uzun süre yakarsınız..Yüksek wattlı alırsanız daha çabuk ısınır daha kısa aralıklar ile yakarsınız.Sonuç olarak hemen hemen aynı tüketim değerleri oluşur.Sadece yalıtımdan kaynaklı sorun olabilir.Yüksek wattlı infrared ısıtıcılar daha hızlı ısıttıkları için yalıtım kötü bile olsa ısıtırlar.

Havayı ısıtan sistemleri daha uzun süre çalıştırmanız gerekir.Mantık şudur.Önce hava ısınır.Isınan hava eşyaları ve insaları ısıtır.

İnfrared sistemlerde ise (ve quartz-ki çok yakındırlar infrared ile) önce eşyalar ve insanlar ısınır.Isınan eşya ve insanlarda ortamın havasını ısıtırlar.

Hava daha çabuk soğuduğundan eşyaları ısıtma gücü zayıf kalır.Oysa ısınan cisimler havayı daha kolay ısıtırlar.Sonuçta havayı ısıtmak kolay,cisimleri ısıtmak ise daha zordur.Daha doğrusu ısı muhafazası cisimlerde daha geç ısınma ve geç soğuma şeklinde görülür.Hava ise çabuk ısınır ama çabuk soğur.

Saygılarımla
    oguzozturk3259@hotmail.com

• Birde hava ısıtıcılarında ısınan hava yükseleceğinden tavana yakın kısımlar önce ısınır ama tavandan dolayı soğumaya başlar.Yani ısı tabana insanların bulunduğu kısımlara gelene kadar baya bir kayıp yaşanır.Bundan dolayı tavan yüksekliği,odanın iç hacmide önemlidir hava ısıtmalı sistemlerde.
  • UFO ya da herhangi bir markayı savunacak değilim. Ancak Infrared ısıtma olayını tümden reddeden fizikçi mühendis gibi bazı arkadaşlarımız ve ağabeylerimiz olmuş ki bunu hiç anlayamadım.

Herkes bu ürünlerden mucize bekliyor sanırım ama ürünün mantığını anlamaya çalışan yok. Hele bir de sıradan quartz sobalar ile falan karşılaştırılması çok komik.

Quartz soba yakarsanız, o havayı ısıtacak ve hava ısınınca siz de ısınacaksınız. Ama oda hacmi dahilindeki hava ısınana kadar belli bir süre geçecek, yani siz bu sürede üşümeye devam edeceksiniz.

Infrared soba yakarsanız hava ısınmayacak. Ancak oda hacmi içinde bulunan ve infrared ışınların temas ettiği cisimlerin ışığı gören yüzeyleri anında ısınacak ki buna siz de dahilsiniz. Bir süre sonra o yüzeyi ısınan cisimler de ısı yaymaya başlayacak ve oda hacmi dahilindeki hava da yavaş yavaş ısınacak. Bu süre de aynı kapasitedeki quartz soba ile üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır.

Aradaki fark bu; birinde ısınmak için oda içindeki havanın ısınmasını bekliyorsunuz, ötekisinde beklemiyorsunuz.

Burada önemli olan kullanım maksadı ve ısıtmadan ne anladığınızdır. Kömür socası gibi harıl harıl bir oda beklemeyeceksiniz; elektrik sobası ne kadar ısıtırsa bu da en az o kadar ısıtacak. Ama soba odayı ısıtana kadar beklemeyeceksiniz 2 saat. Misal sabah kalkmışsınız, hava buz gibi. Sobayı yaktığınız anda ısınacaksınız. Öyle dibine kadar girmenize gerek de yok.

Hikaye gibi basit tabirler kullanan mühendis ve ilim erbabı abilerime de sormak isterim; madem hikaye bu iş Avrupa' nın 4 yanında onca futbol stadı vb. gibi açık alanda ve koca koca fabrikalarda neden kullanılıyor bu sistem o zaman?

Bizim milletimizin huyudur; her şeyin en iyisini biz biliriz genelde.

Hadi fiyatı yüksek vb. dersin anlarım da hikaye demek neyin nesidir? Bir de akıllılar var; ondan bi tane alacağıma 10 tane elektrik sobası alırım falan diyorlar, yak bakalım o 10 tane elektrik sobasını da gör bakalım kaç para geliyo faturan!..

Neyse ben daha fazla yazmayayım, sadece bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum onu belirtmek istedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: ZMY3435

UFO ya da herhangi bir markayı savunacak değilim. Ancak Infrared ısıtma olayını tümden reddeden fizikçi mühendis gibi bazı arkadaşlarımız ve ağabeylerimiz olmuş ki bunu hiç anlayamadım.

Herkes bu ürünlerden mucize bekliyor sanırım ama ürünün mantığını anlamaya çalışan yok. Hele bir de sıradan quartz sobalar ile falan karşılaştırılması çok komik.

Quartz soba yakarsanız, o havayı ısıtacak ve hava ısınınca siz de ısınacaksınız. Ama oda hacmi dahilindeki hava ısınana kadar belli bir süre geçecek, yani siz bu sürede üşümeye devam edeceksiniz.

Infrared soba yakarsanız hava ısınmayacak. Ancak oda hacmi içinde bulunan ve infrared ışınların temas ettiği cisimlerin ışığı gören yüzeyleri anında ısınacak ki buna siz de dahilsiniz. Bir süre sonra o yüzeyi ısınan cisimler de ısı yaymaya başlayacak ve oda hacmi dahilindeki hava da yavaş yavaş ısınacak. Bu süre de aynı kapasitedeki quartz soba ile üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır.

Aradaki fark bu; birinde ısınmak için oda içindeki havanın ısınmasını bekliyorsunuz, ötekisinde beklemiyorsunuz.

Burada önemli olan kullanım maksadı ve ısıtmadan ne anladığınızdır. Kömür socası gibi harıl harıl bir oda beklemeyeceksiniz; elektrik sobası ne kadar ısıtırsa bu da en az o kadar ısıtacak. Ama soba odayı ısıtana kadar beklemeyeceksiniz 2 saat. Misal sabah kalkmışsınız, hava buz gibi. Sobayı yaktığınız anda ısınacaksınız. Öyle dibine kadar girmenize gerek de yok.

Hikaye gibi basit tabirler kullanan mühendis ve ilim erbabı abilerime de sormak isterim; madem hikaye bu iş Avrupa' nın 4 yanında onca futbol stadı vb. gibi açık alanda ve koca koca fabrikalarda neden kullanılıyor bu sistem o zaman?

Bizim milletimizin huyudur; her şeyin en iyisini biz biliriz genelde.

Hadi fiyatı yüksek vb. dersin anlarım da hikaye demek neyin nesidir? Bir de akıllılar var; ondan bi tane alacağıma 10 tane elektrik sobası alırım falan diyorlar, yak bakalım o 10 tane elektrik sobasını da gör bakalım kaç para geliyo faturan!..

Neyse ben daha fazla yazmayayım, sadece bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum onu belirtmek istedim.

Kesinlikle katılıyorum

• Bu arada hemen ifade edeyim marka olarak bende savunmuyorum.Benim bahsettiğim konu infrared ısıtıcılardır.İster ufo olsun ,ister kumtel...

Benim müşterim olan danışmanlık verdiğim bir firma vardı.Firma ayda maxımum 30 ytl evet tam 30 ytl yi geçmeyecek şekilde full kademe çalışabilen bir elektrikli kombi tasarlamışlardı.Tübitak onayınıda alan bu kombi ye 500 bin dolar gibi bir yatırım gerekiyor ama bulamadığı için batmak üzere olan küçük bir firmaydı.6 ayımız daha var demişti bana.

Elektrikle bunu yapabilen bir sistem çıksa süper olurdu aslında
  • Restoran ve kafeler sokağa taştı, ısıtıcı pazarı beşe katlandı

ISINMA maliyetlerini yüzde 80’e kadar düşüren infrared (kızılötesi) ısıtıcılar, kafe, bar ve restoranlardan gelen talebin de etkisiyle, soba pazarını ele geçirdi.

300 bin adetten oluşan 50 milyon Euro’luk soba pazarı, bir yılda 1 milyon 700 bin adetlik rekor düzeye ulaştı. Pazar hacmi de 250 milyon Euro’yu buldu.

INFRARED (kızılötesi ısıtıcılar), kapalı mekanların yanı sıra hava sirkülasyonunun olduğu açık ya da yarı açık alanları bile ışıkla bir saatte 45 kuruşa ısıtınca, bir anda sobaların kralı oldu. NNR adlı firmanın Ufo markasıyla ilk kez geçtiğimiz kış satışa sunduğu infrared ısıtıcılar, 300 bin olan yıllık soba satışını bir yıl gibi kısa sürede, 1 milyon 700 bin gibi rekor düzeye ulaştırdı. 50 milyon Euro’luk soba pazarı bir anda 250 milyon Euro’luk hacime ulaştı. Bu pazarın büyümesinde, özellikle büyük kentlerde kafe, bar ve restoranların, belediyelere işgaliye bedeli ödeyerek, sokaklara taşmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Güneş gibi ısıtan bu ısıtıcılara olan aşırı talep, bir anda quartz soba üreticilerinin infrared’e kaymasını sağladı. Üretici firma sayısı 80’e ulaştı. Pazarda ön plana çıkan firmalar, aşırı talep karşısında taksitli satış kampanyalarını durdurup, peşine döndü.

1 MİLYAR EURO’LUK HACİM: Kombi dahil tüm ısıtma pazarının 1 milyar Euro’luk hacme ulaştığı Türkiye’de satışların 750 milyon Euro’luk kısmını kombiler oluşturuyor. 250 milyon Euro’ya ulaşan toplam soba satışlarının da 50 milyon Euro’luk kısmı kömür ve elektrikli sobalarda yoğunlaşıyor. Geri kalan 200 milyon Euro’luk kısmı ise quartz sobalardan infrared’e kayanlar oluşturuyor. 80 üretici firmanın yıllık 1 milyon 500 bin adetlik üretim kapasitelerine rağmen talebin bu yıl 2 milyon adetleri bulması bekleniyor.

PAZARIN TEK HAKİMİ: Arkadaşımız Ayşegül Akyarlı Güven’in yaptığı araştırmaya göre, infrared ısıtıcılar, 250 milyon Euro’luk soba pazarının bir anda yüzde 80’ini ele geçirdi. Pazarın yüzde 12’sini Quartz, yüzde 6’sını da doğalgaz sobaları oluşturuyor. Kömür ve radyan sobaların payı ise yüzde 2’lere kadar gerilemiş durumda. Isıtma gücünün 1000 Watt’tan başlayıp 3000 Watt’a kadar ulaştığı infrared ısıtıcılarda fiyatlar da 90 YTL ile 250 YTL arasında değişiyor. Özellikle ısı kaybının fazla olduğu, yüksek tavanlı, açık ve yarı açık alanlarda kullanılabilen bu sobalar, diğer sobalarda olduğu gibi ısıtırken havayı aracı olarak kullanmıyor. Ortam yerine ortamdaki cisimleri ışıkla ısıtma yoluna gidiyor. Böylece, havayı yakmayarak odadaki oksijenin de azalmasına yol açmıyor.

GÖRMEDİĞİNİ ISITMIYOR: Quartz sobalarda olduğu gibi içinde rezistans barındıran infrared sobalar, bu rezistansın ısınmasıyla oluşan ısıyı arkada bulunan ayna aracılığıyla yansıtıyor. Yansıtılan bu ısı, çarptığı cismin de ısınmasını sağlıyor. Ancak, infrared sobadan verim alınabilmesi için soba ile aranızda farklı bir cismin bulunmaması gerekiyor. Sobanın kişinin sadece gördüğü bölümünü ısıtması da vücudun ön tarafının sıcak, arka tarafının soğukta kalmasına yol açabiliyor. Ayrıca infrared ısıtıcı kapatıldığında Quartz, radyan, doğalgaz ve kömür sobalarında olduğu gibi ortam sıcak kalmıyor.

80 FİRMA VAR: 80 firmanın faaliyet gösterdiği pazarda geçtiğimiz yıl pazara ilk giren ve faaliyet gösteren tek firma olan Ufo’nun üreticisi NNR, 500 binlik üretim kapasitesiyle lider konumda bulunuyor. NNR’yi 400 binlik üretim kapasitesiye Solaris izliyor. Alaaddin, Şenocak, Kumtel, Odak, Fresco da pazarda öne çıkan firmalar arasında yer alıyor.

Talep yeni markalar yarattı

50 yıldır ticari amaçlı soğutucu ve klima üreten Şenocak firmasının Ürün Müdürü Esra Altın, "Son bir yılda infrared ısıtıcılarda yoğunlaşan talep, bizi de harekete geçirdi. Bu yolla hem bizim için ölü sezon olan kış aylarını değerlendirmiş hem de talepten yararlanmış olduk. Satışlar bu hızla sürerse önümüzdeki yıl biz de üretim kapasitemizi 500 bine çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Fritöz gibi moda oldu

İSTANBUL’da için 3 bin wattlık bir infrared ısıtıcı ile 35 metrekarelik bir alanı bir saatte 45 kuruşa ısıtmanın mümkün olduğunu söyleyen Solaris Genel Müdürü Murat Göçevi, "Böylece infrared ısıtıcılar sayesinde, ısınmanın da maliyeti büyük ölçüde ucuzlamış oldu. Bu da bir anda aşırı talep yarattı. 10 yıl önce Türkiye’de fritözde yaşanan moda, şimdi infrared ısıtıcılarda ortaya çıktı. Özellikle bu sobaların 7-8 saniye içinde ısıtması, bu sobalara olan ilginin artmasına neden oldu. Evinde kombisi olan da sobayla ısınan da infrared ısıtıcı alıyor" dedi.

Yüzde 60’ını kafeler alıyor

TÜRKİYE’de satılan infrared sobaların kafeterya, restoran gibi açık alanlarda hizmet veren kurumsal müşteriler tarafından da alındığını söyleyen Odak’ın üreticisi İstanbul Elektrik’in sahibi Onay Çalışkan, "1500 Watt gücündeki bir soba 16 metrekare kapalı, 12 metrekare de açık alanı anında ısıtıyor. 3 bin wattlık sobalar ise 35 metrekare kapalı, 25 metrekare de açık alanda etkili oluyor" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5464252.asp?yazarid=18

• Eğer akıllı sayacınız varsa ve tüm gün 3000 watt lık ısıtıcı termostatsız full çalışırsa ayllık yaklaşık 230 ytl artı fatura ödersiniz.Ama hamam gibi olur 25 m2 lik alan...

Eğer denildiği gibi 3/1 ile çalıştırırsanız 110 ytl artı gelir normal elektrik faturanıza...akıllı sayaçta gece baya bir ucuzdur.Sabaha kadar yarı yarıya bile çalışsa sorun olmaz.akşam 5-10 arasında çok pahalı olur.Bu süreyi 3 e 1 oranla atlatırsanız fazla fatura gelmez.100 ytl yakar tek başına...
  • benim 2 yaşında kızım var. saglıgı açısından klimalar ve elektrikli sobalar berbat.
    bence ister klima al ister quartz soba al ne yaparsan yap.

havayı kurutmayan soba en iyi sobadır. ben kendim bile rahatsız oluyorum çocuk ne yapsın.
    kuruyan hava hastalığı körükler.
  • Bende 1600 wattlık var.Yarında 3000 wattlık geliyor.Kullandıkça pratikteki tecrübe ve bilgilerimide yazacağım.

Birde bir arkadaş sormuştu;termostatı kıstığınızda oda derecesi düşer yoksa ne kadar düşürüseniz düşürün veya yükseltin eğer ısıtıcının 3000 wattsa her kademede 3000 watt yakar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

benim 2 yaşında kızım var. saglıgı açısından klimalar ve elektrikli sobalar berbat.
    bence ister klima al ister quartz soba al ne yaparsan yap.

havayı kurutmayan soba en iyi sobadır. ben kendim bile rahatsız oluyorum çocuk ne yapsın.
    kuruyan hava hastalığı körükler.

Bu cihazla problemi ortadan kaldırabilirsiniz Büyük marketlerde satılıyor
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=156444&ProductID=evsinbosah6101

• bizde var zaten 3 tane hepsi aynı halt bozuluyorlardı + ugrasmak istemiyoruz bu tür şeylerle,
    alfacell aldım ben, sorun çözüldü zaten harika bi cihaz keşke eskiden de satılsaydı..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.