Şimdi Ara

İngiliz Dil ve Edebiyatı Mezunluğu ve Sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
27.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İngilizce Öğretmenliği ve Tercümanlığına puanım tutmuyor..
    İngiliz Dil ve Edebiyatı okuma planlarım arasında var..
    Okursam iş bulma imkanım nasıldır?
    Yasal olarak tercümanlık yapabilir miyim?
    Ve öğretmen olabilir miyim?

Bu soruların cevaplarına ihtiyacım var lütfen..

• İng. Dili ve Ed. bölümünden mezun olduğunda formasyon için not ortalamanın en az 2.50 olması gerekiyor, bununla birlikte bütün üniversitelerde kısıtlı kontenjan açılıyor, demem o ki not ortalamanın çok iyi olması lazım ki diğerlerinin önüne geçip formasyon alıp, öğretmen olabilesin, e tabi bir de atanma mevzusu var, atanıp atanamayacağın ya da ne zaman atanacağın da bir problem. Olmadı bizim gibi dershanelerde öğretmenlik yaparsın, o da geçici bir iş gözüyle bakılabilir. Tercümanlık konusuna gelince evet yapabilirsin ama sana iş gelmesi için ya çevrenin çok geniş olması gerekiyor ya da reklamını çok iyi yapman gerekiyor ki bu da tecrübeye bağlı bir durum. Başka iş bulma konusunda da senin kendini geliştirmene bağlı, mezun olduğunda inanılmaz bir genel kültüre sahip oluyorsun, ve önünde çok geniş bir yelpaze oluyor, şansın varsa istediğin alana yönelebilirsin (gazetecilik, reklamcılık vb.).

• quote:

Orijinalden alıntı: Ingold

İng. Dili ve Ed. bölümünden mezun olduğunda formasyon için not ortalamanın en az 2.50 olması gerekiyor, bununla birlikte bütün üniversitelerde kısıtlı kontenjan açılıyor, demem o ki not ortalamanın çok iyi olması lazım ki diğerlerinin önüne geçip formasyon alıp, öğretmen olabilesin, e tabi bir de atanma mevzusu var, atanıp atanamayacağın ya da ne zaman atanacağın da bir problem. Olmadı bizim gibi dershanelerde öğretmenlik yaparsın, o da geçici bir iş gözüyle bakılabilir. Tercümanlık konusuna gelince evet yapabilirsin ama sana iş gelmesi için ya çevrenin çok geniş olması gerekiyor ya da reklamını çok iyi yapman gerekiyor ki bu da tecrübeye bağlı bir durum. Başka iş bulma konusunda da senin kendini geliştirmene bağlı, mezun olduğunda inanılmaz bir genel kültüre sahip oluyorsun, ve önünde çok geniş bir yelpaze oluyor, şansın varsa istediğin alana yönelebilirsin (gazetecilik, reklamcılık vb.).

Cevabınız için teşekkür ederim..
    İlk tercihlerimden biri tercümanlık ve öğretmenlik olur büyük ihtimal.. Gerçekten çok açıklayıcı yazmışsınız.
    Sadece İngilizce ile kalmayıp başka dil öğrenmeyi de planlıyorum.. Bu da daha iyi olabilir sanırım..
    Tekrar teşekkür ederim..

• öğretmenlik ve tercümanlık dışında dış ticaret ile ilgili işlerde ,Müşteri ilişkileri Sorumlusu,editörlük yapabilirsin.
  • + Turizm ile ilgili işlerde çalışabilirsin, kitap çevimenliği, gazetecilik, haber editörlüğü, şirketlerin müşteri ilişkileri, girişken ve reklamını iyi yaparsan özel öğretmenliği komple iş olarak yada extra olarak yapabilirsin, daha sınırsız seçenek var....Kısacası kardeşim harika bir bölüm tebrik ederim kıskandım doğrusu..kolay gelsin..
  • Hangi bolumu okursan oku sakin universiteyi bos gecirme. Bir dil edebiyat ogrencisi tavsiyesi. Kocaeli tercihlerin arasinda olacaksa yardim edebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için..
    Duyduklarıma göre iş bulma sıkıntılıymış fakat içim rahatladı diyebilirim.. Özellikle şu tercümanlık mevzusunda çok kafa karışıklığım vardı..

@yurtik

Maalesef Kocaeli'ye puanım yetmiyor.. Erzurum, Karabük, Aksaray, Mersin.. Buraları yazacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBlackWaltz

Çok teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için..
    Duyduklarıma göre iş bulma sıkıntılıymış fakat içim rahatladı diyebilirim.. Özellikle şu tercümanlık mevzusunda çok kafa karışıklığım vardı..

@yurtik

Maalesef Kocaeli'ye puanım yetmiyor.. Erzurum, Karabük, Aksaray, Mersin.. Buraları yazacağım..

İş yok diyenler genelde kendi işleri %100 bağlantılı olmayınca o işi istemedikleri içinde yok diyebiliyorlar haklı olarak, mesela atıyorum sen o bölümden çıkıp polis veya asker vs olabilirsin sırf diplomanla, dediğim gibi ya da ingilizcen ve okulunun verdiği avantajla kaliteli bir otelde resepsiyonist olabilirsin, gazetede dış haberlede çalışabilirsin, Turist rehberliği yapabilirsin, bir bakmışsın uluslararası ilişkilerde çalışıyorsun, bir bakmışsın yurt dışına çıkmışsın yani yapabilirsinde yapabilirsin ancak dediğim gibi o bölüm vb bitirenler hemen ya öğretmen olmak istiyor yada anında üst düzey bir iş sahibi olmak öncelikle öğretmen olmak isteyen çok ama eğitim fakültesi mezunları bile zorlanıyorken bunuda bilmek lazım ancak günümüzde Avukat olan bile zor geçinebiliyor keza mühendisler, ama çok iyi kazanan yok mu var elbette.....Kısacası dilin önem, çok yüksek ve gittikçede daha fazla artıyor, sana tavsiyem ingilizceye tam hakim olmaya başladığını anladığında extra Rusçaya yönelirsen Turizmde çok keyifli bir kariyer yapabilirsin yaşlanmazsın vesselam :)

• Son olarak yukarıda arkadaş çok çok çok güzel yazmış bölümünün hakkını sonuna kadar vermelisin madem bu yola baş koydun senin çabana bağlı, Şimdi bazı bölümler vardır yeteneğe de çok bakmaz hani bilirsin diploma kafi yapacağı işte zaten çok zor değildir ancak ingilizcede bakar adı üstünde, sen başvuru yaptığında adam senin ingilizcene güvenecek elinde diploma var ancak sen iki lafı bir araya getiremeyeceksen o halde yazık olur, yani lise mezunu olup sadece ingilizceyi çok iyi biliyor diye iyi para kazanan çok kişi var, bir tane kabin memuru arkadaşım var mesela, ayrıca Turizmde çok var şirketlerde bile var yani hem diploma hem dil birbirini bütünledi mi korkmana gerek yok...Kitap yazacak kadar bilgili dil mezunları var artık dil senin hayatınsa dillerle haşır neşir olmalısın, sevmeyerek okunacak bir okul değil kesinlikle, bazıları sevmesende okunur ancak dil öyle değil dili şakır şakır öğrenmeye mecbursun ki diploma ile başka işlere yönelmek zorunda kalmayasın....benden bu kadar hayatında başarılar dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: okaaaaaan

Son olarak yukarıda arkadaş çok çok çok güzel yazmış bölümünün hakkını sonuna kadar vermelisin madem bu yola baş koydun senin çabana bağlı, Şimdi bazı bölümler vardır yeteneğe de çok bakmaz hani bilirsin diploma kafi yapacağı işte zaten çok zor değildir ancak ingilizcede bakar adı üstünde, sen başvuru yaptığında adam senin ingilizcene güvenecek elinde diploma var ancak sen iki lafı bir araya getiremeyeceksen o halde yazık olur, yani lise mezunu olup sadece ingilizceyi çok iyi biliyor diye iyi para kazanan çok kişi var, bir tane kabin memuru arkadaşım var mesela, ayrıca Turizmde çok var şirketlerde bile var yani hem diploma hem dil birbirini bütünledi mi korkmana gerek yok...Kitap yazacak kadar bilgili dil mezunları var artık dil senin hayatınsa dillerle haşır neşir olmalısın, sevmeyerek okunacak bir okul değil kesinlikle, bazıları sevmesende okunur ancak dil öyle değil dili şakır şakır öğrenmeye mecbursun ki diploma ile başka işlere yönelmek zorunda kalmayasın....benden bu kadar hayatında başarılar dilerim...

Teşekkür ederim..

Özellikle dil öğrenmeyi çok seven biriyim.. Dediğiniz gibi Rusça öğrenmekte planlarım arasında var..
    Gün geçtikçe İngilizce konusunda nasıl kendimi geliştirebilirim diye hep düşünüyorum..
    Kararımı da İngilizceden yana kullanacağım.. Tekrar teşekkür ederim

• quote:

@yurtik

Usta ben de kararsız kaldım sen de ing. dil edb. yazacağın için birkaç sorum olacaktı.

Şimdi bende dersanenin verdiği bi kitapçıkta ;

Karabük Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı :

N.Ö - 305,367 / 19.595
    İ.Ö - 283,202 / 22.463

yazıyor , puan ve sıralama olarak.Senin baktığın yerdeki puan ve sıralamalar da böyle mi ?

Dil-1 puanım 343 , sıralamam 13.621 , tercih edersem büyük ihtimal gelir sanırım ? Senin sıralaman kaç ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

@yurtik

Usta ben de kararsız kaldım sen de ing. dil edb. yazacağın için birkaç sorum olacaktı.

N.Ö - 305,367 / 19.595
    İ.Ö - 283,202 / 22.463

yazıyor , puan ve sıralama olarak.Senin baktığın yerdeki puan ve sıralamalar da böyle mi ?

Dil-1 puanım 343 , sıralamam 13.621 , tercih edersem büyük ihtimal gelir sanırım ? Senin sıralaman kaç ?

Doğrudur hocam..
    Benim puanda 338. Sıralama 18.000'lerde..

Kesin gelir orası..

• quote:

quote:

quote:

@yurtik

N.Ö - 305,367 / 19.595
    İ.Ö - 283,202 / 22.463

Doğrudur hocam..

Kesin gelir orası..

5 puanda sıralama bu kadar oynuyor muydu vay anasını.Birkaç soru daha yapamasam burası bile tutmuyomuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@yurtik

N.Ö - 305,367 / 19.595
    İ.Ö - 283,202 / 22.463

Doğrudur hocam..

Kesin gelir orası..

5 puanda sıralama bu kadar oynuyor muydu vay anasını.Birkaç soru daha yapamasam burası bile tutmuyomuş.

Çok değişik şeyler var ya.
    Sıralama sistemi çok kafa karıştırıcı..
    1 soruda binlerce kişi değişiyor derlerdi de inanmazdım

• Selâmün aleyküm millet bir kaç sorum olacak cevaplarsanız memnun olurum

1- sözelden ingiliz dili ve edebiyatı okunurmu

2 - ingilizcem sıfır denecek derecede

Hazırlık okuyup oradan 4 yıllık okumak istiyorum

Tavsiyeleriniz bilmediklerini öğrenmem gereken ne varsa söylermisiniz

• Teymenrg T kullanıcısına yanıt
    ..........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 6 Aralık 2020; 17:48:44 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@yurtik

N.Ö - 305,367 / 19.595
    İ.Ö - 283,202 / 22.463

Doğrudur hocam..

Kesin gelir orası..

Çok değişik şeyler var ya.
    Sıralama sistemi çok kafa karıştırıcı..
    1 soruda binlerce kişi değişiyor derlerdi de inanmazdım

Alıntıları Göster
    5 yil.gecmis ne oldun merak ettim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.