Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki rakibi Arsenal ile Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapacağı maç öncesinde ünlü İngiliz hakem Graham Poll, İstanbul'daki futbol atmosferini ve Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı yazdı.
Daily Mail'de yazan ünlü hakem, 30 Eylül 1997 yılında Fenerbahçe ile o dönemin Romanya şampiyonu Steaua Bükreş arasındaki maçı yönettiğini belirterek, "İstanbul harika bir şehir ancak şu aşamada Arsenal'in gidebileceği en kötü yer" ifadelerini kullandı. Türkiye'de ilk yönettiği maçın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda olduğunu ifade eden Poll, "İstanbul'a indiğimizde görevli dört kadın bizi çiçeklerle karşıladı. İstanbul Boğazı'na nazı bir otelde konakladık. Maç günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı keşfetmeye gittim. Sabah saat 10.00 civarında stadın etrafında 8 ile 10 bin arasında taraftar bulunuyordu. Bu beni çok şaşırtmıştı!" diye yazdı.
Karşılaşma için yeniden stada geldiklerinde maça 2 saat kaldığını belirten Pool, bu kez stat etrafında kimse olmadığını yazdı. Bunun çok şaşırtıcı bir görüntü olduğunu ifade eden Pool, "Binlerce kişi maça daha 2 saat varken tribünleri tıklım tıklım doldurmuş, maça hazırlanıyorlardı. İnanılmaz bir gürültü vardı. Böylesini ne Premier Lig'de ne de başka bir yerde görmedim" ifadelerini kullandı.