izlediğimiz dizilerin filmlerin belgesellerin büyk coğunluğu amerikan ingilizcesi.. ayrıca ingiliz ingilizcesi fransıcaya benziyor pek hoşuma gitmiyor... abd ingilizcesi..
ingiliz inglizcesi: colour amerikan: color
4.sınıftan aklımda kalmış.tam terside olabilir ingiliz aksanı süper ya.
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
Kesinlikle Amerikan aksanını seç.
Bize okullarda öğrettikleri ya da öğretmeye çalıştıkları şey İngiliz aksanı.
saçmalama amerikan ingilizcesi öğreniyoruz
İngiliz İngilizcesini Türkiye'de öğretebilecek kaç kurum var bilmiyorum. Kurumların %90'ı İngiliz İngilizcesi öğretiyoruz der ama aksana bakınca hepsi Amerikan'dır. Sana İngiliz deselerde muhtemelen Amerikan aksanını öğreneceksin.
Bu ingiliz ingilizcesi , hangi okul bu tarz konuşturuyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: Ares
quote:
Orijinalden alıntı: hærun
amerikan ingilizcesinde futbola soccer derler bizde football deniyor ve cant amerikan ingilizcesinde kant diye okunur ilköğretimde 4.5. sınıflarda kant diye okuyoduk
o ingiliz ingiizcesinde söylenmiyor mu? İngilizler her haltta farklılık yaratmak için kanırttıklarından soccer diyorlar diye biliyorum. Dünyanın çoğu metrik sistem kullanır adamlar gene farklı olacam diye inch kullanırlar kıl herifler...
Hayır bildiğinin tam tersi Amerikalılar bağımsızlıklarını İngiltere'ye karşı aldıkları için İngilizce'yi İngilizler gibi konuşmak istememişler. Bunun en belirgin örneği İngiliz aksanında kelime sonundaki "r" harfi yutulurken amerikan aksanında baskın bir şekilde söylenir.
metrik sistem-inch meselesine gelince ikiside aynı tabakhanenin ...
Resmi kurumlarda ve okullarda ingiliz ingilizcesi öğretilir ( ilk ve orta öğretim coğu yüksek okul )
Yazım vs. Amerikan, aksan Türk ingilizcesi. Colour(İngiliz) yerine Color(Amerika) yazılır vs.
Okullarda ingiliz ingilizcesi öğretiliyor. Amerikan ingilizcesi alt sınıf ingilizcedir seçim şansın varsa ingilizi seç fakat daha zordur.
amerikan ingilizcesi daha karizmatik oluyor.Ortamlarda hava atmak için birebir.
quote:
Orijinalden alıntı: samed.yıldırım
quote:
quote:
amerikan ingilizcesinde futbola soccer derler bizde football deniyor ve cant amerikan ingilizcesinde kant diye okunur ilköğretimde 4.5. sınıflarda kant diye okuyoduk
o ingiliz ingiizcesinde söylenmiyor mu? İngilizler her haltta farklılık yaratmak için kanırttıklarından soccer diyorlar diye biliyorum. Dünyanın çoğu metrik sistem kullanır adamlar gene farklı olacam diye inch kullanırlar kıl herifler...
Hayır bildiğinin tam tersi Amerikalılar bağımsızlıklarını İngiltere'ye karşı aldıkları için İngilizce'yi İngilizler gibi konuşmak istememişler. Bunun en belirgin örneği İngiliz aksanında kelime sonundaki "r" harfi yutulurken amerikan aksanında baskın bir şekilde söylenir.
Arakdaşım amerikalılar kelime sonundaki bazı harfleri yutarlar örnek doing diye yazılsa bile doin diye söylenir vb. vb. ''g'' harfı hiç okunmaz
İngiliz ingilizcesi komik geliyor bana
quote:
Orijinalden alıntı: dizyy
quote:
Orijinalden alıntı: samed.yıldırım
quote:
quote:
Arakdaşım amerikalılar kelime sonundaki bazı harfleri yutarlar örnek doing diye yazılsa bile doin diye söylenir vb. vb. ''g'' harfı hiç okunmaz
Ben aksini söylediğimi sanmıyorum.
up
quote:
Orijinalden alıntı: Cgynux
İngiliz ingilizcesi komik geliyor bana
Aynen
septemberı septambağ diye okurlar mesela octobağ novembağ decembağğ
I'm so kind.Can I take a glass of tea,please mi dersin İngilizler gibi? yoksa Gimme a tea you piece of sh.t mi dersin
Öğretilen Amerikan İngilizcesi. İngiliz İngilizcesi daha hoş geliyor kulağa.
Amerikan ingilizcesi daha hoş geliyor bana.
quote:
Orijinalden alıntı: BRuTaLHeRo
I want to .... diyolar okulda demekki ingiliz ingilizcesi amerikan olsa I wanna demezler mi?
Sıvamışsın : )
Bakıyorum bir sitede aralarındaki farkları göstermişler ama ben ikisinide kullandığımı hatırlıyorum. Hangisine alışkın oldumu anlamaya çalışıyordumda bulamadım En çok kullanılanı öğreneyim bari. Bu netteki ingilizce dersleri oluyor onlar genelde hangi ingilizce ?