Bildirim
İngiliz İngilizcesi mi Amerikan İngilizcesi mi ? (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Germ
quote:
Orijinalden alıntı: Anarchitekt
Amerikan İngilizce'si... Sebebi; Amerikan film ve müziklerinin daha popüler olması... Bu durum öğrenmeyi de kolaylaştırıyor diye düşünüyorum...
Bende bunu merak ediyordum. Popülerini, sıklıklar karşılaşabileceğimi öğreneyim bari.
birde yukardaki arkadaş şu örnekleri vermiş:
your: yooo
surname: söööneym
bunlar ingiliz ingilizcesi mi ? Öyleyse benim alışkın olduğum amerikan ingilizcesi
Yok dostum yanlış anladın. O verdiğim örnekler konuşma şekli. Your derken yooo diye seklinde söyleniyor. Öyle yazlmıyor. Alttaki 2 örnek de yazılış farklılıkları. Üstte your ve surname dediğim British ingilizcesinde nasıl okunduğuydu.
-
-
4-5 sene boyunca bayağı sağlam Amerikan aksanı kastım fakat konuşurken kasmak gerekiyor, bu yüzden ada aksanına kaymaya başladım... There kelimesinin telaffuzunda 'der' gibi üç harfli basit bir kelimeyi söylemek için dilini fahişeden çok çalıştıracağına bir çıkışlık 'dee' demek daha makul...
Birisi de İngilizler İngilizceyi iyi beceremiyor demiş, off -
amerikan tabiki ingiliz ingilizcesine kil olurum :D -
her yerdde ingiliz ingilizcesi öğretiliyor ve konuşuluyor.bence de her türlü ingiliz ingilizcesi -
quote:
Orijinalden alıntı: Mütercim
Ilkokuldayken hocaya sormustum hangi aksani kullaniyoruz diye, bana ikisini de kullaniyoruz ama bence cogunluk olarak amerikan aksaniyla konusuyorduk. Universitedeyim simdi hazirlikta, ingiliz aksaniyla ingilizzce ogreniyoruz, bu kadar berbat telaffuzu olan bir aksan daha duymadim.
Your: yoo
Surname: söööneym
Amerikan ingilizcesinde: color
Ingiliz ingilizcesinde: colour
Amerikan ingilizcesinde:favorite
Ingiliz ingilizcesinde:favourite
Boyle sacmaliklar iste...
hatta
Can't = Kant
Galiba :/ -
quote:
Orijinalden alıntı: Germ
Arkadaşlar ilkokul ve lisede öğretilen ingilizce hangisi ? Dershanenin verdiği uğurlu evim in ingilizce bölümünde birini seçmem gerekiyor ama hangisine alışkın olduğumu bilmiyorum
germ kürtçede sıcak demek -
amerikan ingilizcesi
ama türk ingilizceside iyi -
İngiliz aksağanı çok garip bence dinlerken garip geliyor ben pek sevmiyorum. O yüzden amerikan ingilizcesi -
quote:
Orijinalden alıntı: YusufTimur
En makbulü İrlanda aksanında İngiliz İnglizcesi
bknz:The Departed -
aslında biraz hocanın öğretme şekline bağlı tamamen mix şekilde öğreniyoruz. -
Türk ingilizcesi tabii
üstüne tanımam
-
Fatih Terim ingilizcesi it's dı fıtbıl, dets dı fıtbıl. -
quote:
Orijinalden alıntı: Schizophrenia
quote:
Orijinalden alıntı: emre-34bjk
I'm so kind.Can I take a glass of tea,please mi dersin İngilizler gibi? yoksa
Gimme a tea you piece of sh.t mi dersin
Güzel örnek
Sizde bütün amerikalıları zenci yaptınız abi
İngiliz aksanı kulağıma daha hoş geliyor r leri söylememeleri falan yaların yutarım yanı ingiliz aksanı konusan kızı
-
amerikan aksanı derim kulak aşinalıgı olduktan sonra ingilizlerin konuşması garip geliyor yutuyolar -
Asıl İngilizce,İngiliz İngilizcesidir.
Çok fark etmez,ikisiyle de konuşabilir,anlayabilirsiniz.Ama gerçek İngilizce'yi öğrenmek istiyorsanız İngiliz İngilizcesi. -
Bence "o" yerine "öy" demek istemiyorsanız Amerikan İngilizcesini seçin ;) -
Bizim okullarda ingilizce mi öğretiyorlar -
Bence ruslarin ingilizce konusmasi cok havali oluyor. Bir de ingiliz ingilizcesi igrenc bize o tarz ogretiyolar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X