Şimdi Ara

İngiliz İngilizcesi mi Amerikan İngilizcesi mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
38.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Ama İngiliz aksağanı falan öğrenemessin okulda filan. Hatta bizzat İngiltere de yaşasan bile ingiliz aksağanı konuşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 13 Aralık 2010; 14:13:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germ

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchitekt

Amerikan İngilizce'si... Sebebi; Amerikan film ve müziklerinin daha popüler olması... Bu durum öğrenmeyi de kolaylaştırıyor diye düşünüyorum...

Bende bunu merak ediyordum. Popülerini, sıklıklar karşılaşabileceğimi öğreneyim bari.

birde yukardaki arkadaş şu örnekleri vermiş:

your: yooo
    surname: söööneym

bunlar ingiliz ingilizcesi mi ? Öyleyse benim alışkın olduğum amerikan ingilizcesi

Yok dostum yanlış anladın. O verdiğim örnekler konuşma şekli. Your derken yooo diye seklinde söyleniyor. Öyle yazlmıyor. Alttaki 2 örnek de yazılış farklılıkları. Üstte your ve surname dediğim British ingilizcesinde nasıl okunduğuydu.

• 4-5 sene boyunca bayağı sağlam Amerikan aksanı kastım fakat konuşurken kasmak gerekiyor, bu yüzden ada aksanına kaymaya başladım... There kelimesinin telaffuzunda 'der' gibi üç harfli basit bir kelimeyi söylemek için dilini fahişeden çok çalıştıracağına bir çıkışlık 'dee' demek daha makul...

Birisi de İngilizler İngilizceyi iyi beceremiyor demiş, off
  • amerikan tabiki ingiliz ingilizcesine kil olurum :D
  • her yerdde ingiliz ingilizcesi öğretiliyor ve konuşuluyor.bence de her türlü ingiliz ingilizcesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim
    Ilkokuldayken hocaya sormustum hangi aksani kullaniyoruz diye, bana ikisini de kullaniyoruz ama bence cogunluk olarak amerikan aksaniyla konusuyorduk. Universitedeyim simdi hazirlikta, ingiliz aksaniyla ingilizzce ogreniyoruz, bu kadar berbat telaffuzu olan bir aksan daha duymadim.

Your: yoo
    Surname: söööneym
    Amerikan ingilizcesinde: color
    Ingiliz ingilizcesinde: colour
    Amerikan ingilizcesinde:favorite
    Ingiliz ingilizcesinde:favourite

Boyle sacmaliklar iste...

hatta
    Can't = Kant
    Galiba :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germ

Arkadaşlar ilkokul ve lisede öğretilen ingilizce hangisi ? Dershanenin verdiği uğurlu evim in ingilizce bölümünde birini seçmem gerekiyor ama hangisine alışkın olduğumu bilmiyorum

germ kürtçede sıcak demek
  • amerikan ingilizcesi

ama türk ingilizceside iyi
  • İngiliz aksağanı çok garip bence dinlerken garip geliyor ben pek sevmiyorum. O yüzden amerikan ingilizcesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufTimur

En makbulü İrlanda aksanında İngiliz İnglizcesi

bknz:The Departed
  • aslında biraz hocanın öğretme şekline bağlı tamamen mix şekilde öğreniyoruz.
  • Türk ingilizcesi tabii

üstüne tanımam
     İngiliz İngilizcesi mi Amerikan İngilizcesi mi ?
  • Fatih Terim ingilizcesi it's dı fıtbıl, dets dı fıtbıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schizophrenia

quote:

Orijinalden alıntı: emre-34bjk

I'm so kind.Can I take a glass of tea,please mi dersin İngilizler gibi? yoksa
    Gimme a tea you piece of sh.t mi dersin

Güzel örnek

Sizde bütün amerikalıları zenci yaptınız abi
    İngiliz aksanı kulağıma daha hoş geliyor r leri söylememeleri falan yaların yutarım yanı ingiliz aksanı konusan kızı

• amerikan aksanı derim kulak aşinalıgı olduktan sonra ingilizlerin konuşması garip geliyor yutuyolar
  • Asıl İngilizce,İngiliz İngilizcesidir.

Çok fark etmez,ikisiyle de konuşabilir,anlayabilirsiniz.Ama gerçek İngilizce'yi öğrenmek istiyorsanız İngiliz İngilizcesi.
  • Bence "o" yerine "öy" demek istemiyorsanız Amerikan İngilizcesini seçin ;)
  • Bizim okullarda ingilizce mi öğretiyorlar
  • Bence ruslarin ingilizce konusmasi cok havali oluyor. Bir de ingiliz ingilizcesi igrenc bize o tarz ogretiyolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.