Şimdi Ara

İngilizce Bölüme Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şu an fransızca bir bölüm okuyorum. 1 Sene hazırlık eğitimi gördüm başarıyla geçtim. Yazın İngilizce Öğretmenliğine yatay geçiş yapmayı planlıyorum ve hazırlık sınıfı okumak istemiyorum. Hazırlığı atlamak istiyorum. IELTS TOEFL vs gibi belgeleri başvuruma koymam mı gerekiyor yoksa üniversiteler bize geçiş hakkı tanıdıktan sonra bir hazırlık atlama sınavı yapıyor mu?

• Üni sınav yapar. Sen dışarıdan üniversitenin kabul ettiği bir sınava girip o sınavın geçme notunu sağlarsan öyle de atlayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla myp ağustosta yapılıyor bi çok üniversitenin eylülde prof sınavı var diye biliyorum eylüldekine girebilirsin en azından itü’de öyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellynia H kullanıcısına yanıt
    Eğer MYP ise önce dil yeterliliğini sağlamalısın yoksa hazırlığa yazarlar. Sınavları varsa kendi o tarihte ona girebilirsin. Ama karar verdiysen önceden sınavına gir okulun yada denk birine.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler cevabınız için, giremedim foruma geç yazıyorum kusura bakmayın.

Peki hazırlık sınıfına yazsalar dahi bir geçme sınavı olmuyor mu? Kendi dil sınavları da var ona da girmeyi düşünüyorum ama hadi diyelim ondan kötü aldım yine de başvurdum ve beni hazırlığa yazdılar bir kez daha sınav yapmaları gerekmez mi?

İkinci bir husus da şu: başvurmak istediğim birden çok üni var, ve hepsinin dil sınavlarına girmek benim için zor olabilir. Hepsi farklı şehirlerde.

• Hellynia H kullanıcısına yanıt
    Merkezi Yatay Geçiş mi olacak. O olacaksa zaten puanın yettiğine gidersin. En yüksek ihtimalli olanın sınavına girebilirsin.

Her okulun ayrı sistemi vardır. Mesela bazısı hazırlığa başlarsan yıl boyu takip etmeni ve sonunda sınava girmeni bekler. Başka şansın olmaz. Kimisi 1. dönem biriminde bir sınav daha yapar geçenler 2. dönem hazırlığı okumak zorunda kalmaz. Bu olunca bazı okullar lisansa başlamana izin verir bazısı gelecek dönemi bekletir. Yani farklı sistemler var. Mesela bir okula yatay geçişe başvurdun ve kabul aldın. Eğer okulun o tarihte sınavı olmazsa mecbur hazırlığa başlarsın. Yani senin başta okula karar vermen lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XX
    5 ay önce açıldı
    Tıp yatay geçiş
    6 ay önce açıldı
    tıp yatay geçiş
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.