Şimdi Ara

İngilizce Çalışıyorum Sizce Yöntemim Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar yazı boş geçirmemek adına günde 1.30 saat İngilizce çalışıyorum. Bu 1.30 saatin 45 dakikasını Memrise'dan OXFORD 3000 Kelime Listesine ayırıyorum (İngilizce-Türkçe, İşte bu da linki;https://www.memrise.com/course/1087587/oxford-3000/ ). 25 dakikasında reading yapıyorum, 20 dakika da grammer çalışıyorum.

Şunu da belirteyim sadece kitap okuyabilmek için İngilizce öğrenmek istiyorum. Bu yüzden listening olayına odaklanmıyorum. Sizce yöntemim nasıl? Bu şekilde İngilizce öğrenebilir miyim? Bazı kişiler İngilizce - Türkçe ezberlemek yerine, İngilizce - İngilizce ezberlemeyi tavsiye ediyor ama ben bu şekilde anlamıyorum. Seviyem en fazla A2'dir. Düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

• Kendinizi gelistirirsiniz tabi elbet ama soyle diyim bir dili konusurken baska bir dille baglanti icine girmezsin tercumanlikla bir dil bilmenin bundan dolayi da baglantisi yoktur o dili gercekten anlamak icin o dil ile dusunmelisiniz siz kitap okurken beyniniz turkce dusunecegi icin her seyi turkce aciklamaya calisacak ve yaptiginiz bir nevi ceviri olacaktir listening de katarsaniz yanina biraz beyninizin ingilizce anlama dusunme kismini calistirirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holmes was here

Kendinizi gelistirirsiniz tabi elbet ama soyle diyim bir dili konusurken baska bir dille baglanti icine girmezsin tercumanlikla bir dil bilmenin bundan dolayi da baglantisi yoktur o dili gercekten anlamak icin o dil ile dusunmelisiniz siz kitap okurken beyniniz turkce dusunecegi icin her seyi turkce aciklamaya calisacak ve yaptiginiz bir nevi ceviri olacaktir listening de katarsaniz yanina biraz beyninizin ingilizce anlama dusunme kismini calistirirsiniz
    Hocam dediğiniz gibi biraz listening eklerim. Ancak şunu çok merak ediyorum. Memrise'dan OXFORD 3000 listesini tamamen ezberlersem Reading de ciddi bir fark görür müyüm? Bu arada telafuzlarını da çalışıyorum.
  • Hocam simdi soyle ingilizceniz iyi duzeyde olup yeni kelimeleri ingilizce ogrenseniz ve kullansaniz gercekten kendinizi gelistirirsiniz ve buna gercekten ogrenme diyebiliriz sizin yaptiginiz baska bir dili kendi dilinizle ceviri yaparak ogrenmeye calismak etkili kullanirsaniz tabii ki yarari olur her gordugunuzde uzerini cizip writingle birlestirip cumleler kurup vs yapmaniz lazim ezberlediginiz seyi kullanmazsaniz gercekten kolayca unutursunuz bence bu yontemle devam etmek istiyorum derseniz uzerinde cok pratik yapmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Relative clauseları anlamak için cümleyi olduğu gibi okumamak gerek.Neyin neyi nitelediğini bilmek lazım.Orta kısmı nitelermiş gibi görünen son kısım aslında başını niteler mesela.Pratik yaparak bu konudaki kafa karışıklığını gidermek mümkün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Relative clauseları anlamak için cümleyi olduğu gibi okumamak gerek.Neyin neyi nitelediğini bilmek lazım.Orta kısmı nitelermiş gibi görünen son kısım aslında başını niteler mesela.Pratik yaparak bu konudaki kafa karışıklığını gidermek mümkün
    Aynen öyle hocam, ilk başlarda That ve Who kafamı çok karıştırıyordu ama Reading yaptıkça biraz daha anlamaya başladım. Hala bazen uzun cümlelerde sıkıntı yaşasam da biraz cümleyle uğraşınca anlamını çıkarıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.