Şimdi Ara

İngilizce geliştirmek için kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, küçüklüğümden beri ingilizce ile içli dışlı olmuşumdur, uzun bir süredir şarkı çevirileri yapıyorum, ingilizcem şu anda gayet iyi fakat kelime dağarcığım maalesef pek iyi değil, bu yüzden şarkıları kolaylıkla çevirsem de bir makaleyi vb. çevirirken uğraşmam gerekiyor.

İngilizce öğrenmek için yazılan kitaplar değil de, daha çok ünlü romanları vb. orijinal dilinde okumak istiyorum, aklımda Game of Thrones ve LOTR serisi var şu anlık, hangisini alıp orijinal dilinde bitirirsem daha çok katkı sağlar?

• İnkılap Yayınevi / Melissa Mey / Dil Öğreten Hikayeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 10 Ağustos 2019; 22:57:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edebi dil içermeyen güncel bir kitaptan başla bence. Kelime öğrenmek her şey değil, Flabbergast kelimesini öğrensen ne olacak. Çeviri yaptığın bir tema varsa onun teknik terimlerini içeren kitaplar alabilirsin.
  • Amacın kelime dağarcığını geliştirmekse edebi eserleri orijinal dilinde okumanı tavsiye ederim çok zorlar ama benden söylemesi :D kanser olup bırakabilirsin.

• Up

• quote:

Orijinalden alıntı: crysis123

Amacın kelime dağarcığını geliştirmekse edebi eserleri orijinal dilinde okumanı tavsiye ederim çok zorlar ama benden söylemesi :D kanser olup bırakabilirsin.
    Amacım kelime dağarcığımı genişletmek hocam, ingilizcemin çok iyi olmasına rağmen bilmediğim çok fazla kelime olduğu için makalelerde vb. ciddi sıkıntı çıkıyor, siz herhangi bir edebi eseri orijinal dilinde okudunuz mu? okuduysanız hangisini?
  • Jack London - Martin Eden okudum ama herhangi bir ingiliz yazarın kitabını okuyabilirsin bence özel olarak seçmene gerek yok bilindik bir edebi eser olsun. Benimde fena değildir ingilizcem ancak bu tür bir kitap çok zorluyor, deyimler kalıplar havalarda uçuşuyor vakit ayırırsan iyi geliştirir ama dediğim gibi çok zor en azından bana öyle geldi. Sadece kelime bilmeme sıkıntısı da değil daha önce hiç karşılaşmadığım kalıplar da vardı onları anlaması da ayrı dert.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java öğrenmek için kitap
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: crysis123

Jack London - Martin Eden okudum ama herhangi bir ingiliz yazarın kitabını okuyabilirsin bence özel olarak seçmene gerek yok bilindik bir edebi eser olsun. Benimde fena değildir ingilizcem ancak bu tür bir kitap çok zorluyor, deyimler kalıplar havalarda uçuşuyor vakit ayırırsan iyi geliştirir ama dediğim gibi çok zor en azından bana öyle geldi. Sadece kelime bilmeme sıkıntısı da değil daha önce hiç karşılaşmadığım kalıplar da vardı onları anlaması da ayrı dert.
    Peki kitap ingilizcene katkı sağladı mı hocam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.