Şimdi Ara

İngilizce hazırlık muafiyet sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hazırlıktan muaf olmak için bu sınava giriliyor anladığım kadaıyla.Ben itü denizcilik okuyucam büyük ihtimalle.Bu sınavın zorluk derecesi nasıl,orta derecede bi ingilizce yeterli olur mu?Forumdan eski yıllara ait sınav örneklerini buldum.Kaç puan alan geçebiliyor acaba?

• Proficiency: Hazırlık atlama sınavı, muafiyet sınavı

Orta derecede bir İngilizcenin yeteceğini sanmıyorum.

Internet üzerinden bulacağın örnekler büyük ihtimalle eski sınav sistemine aittir. Ancak 2010'da sınav sistemi değişti. İki aşamalı oldu.

Birinci aşama: Sırf testtir. Restatement (en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve Reading sorularından oluşur. Reading kısmı da 4 tane uzun metinden oluşuyor. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 puan alman şart. (30 puan barajı var.) Restatement sorularının çoğu kolay sayılır. Reading soruları sıkıcı gelebilir.

İkinci aşama: Listening ve Essay yazımından oluşur. Listening soruları testtir ve genellikle kolaydır. Ancak Essay yazmayı bilmen gerekiyor. Essay kısmında sana iki seçenek sunulur: Ya Cause/Effect/Cause & Effect Essay ya da Comparison/Contrast/Comparison & Contrast Essay yazarsın. Bu aşama da 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 puan alman şart. (20 puan barajı var.)

Bu sınav ne çok ağırdır ne de çok basittir. Essay yazmayı da bilmen gerekiyor.

Hazırlık sınıfını geçmen için çok fazla bağlanmanı önermiyorum. Eylül ayındaki ilk Proficiency ile hazırlık sınıfını, hiç okumadan, doğrudan atlayanların sayısı çok değil. Bunlar da genellikle yabancı dille eğitim yapan liselerden mezun olmuş öğrenciler. İngilizcesi çok iyi olup hazırlık sınıfına kalanlar da "rahatlık" amacıyla kalıyor. Eğitim hayatınızın en rahat dönemi olacağını söyleyebilirim.

İTÜ'nün hazırlık sınıfında en yüksek düzeyden en düşük düzeye doğru A, B, C ve D olmak üzere 4 kur mevcut. Hazırlık sınıfına kalacak olanlar için, daha sonra bir kur belirleme sınavı düzenleniyor. Bu kur belirleme sınavı sırf test. Yanlış hatırlıyor olabilirim; ama hatırladığım kadarıyla 100 soru vardı. Gramer soruları da var, okuduğunu anlama soruları da var, Vocabulary soruları da var, hatta yanlış hatırlamıyorsam Restatement soruları da vardı. Son sorulara doğru biraz zorlaşır; ama bu hariç genel olarak basit bir sınavdır. Eğer hazırlık sınıfına kalırsan, orta düzey bir İngilizce ile B ya da C kuruna yerleşebilirsin. Ayrıca A ve B kuru öğrencilerinin hazırlık sınıfını tek dönemde okuyup bitirme hakkı var. İngilizce düzeylerine göre kur dağılımları aşağı yukarı şöyle:

A kuru: Upper-Int. & Advanced
    B kuru: Intermediate
    C kuru: Pre-Int.
    D kuru: Beginner & Elementary

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2011; 20:47:35 >

• Bulduğum sınav 2004 yılına aitmiş.Sınav söylediklerinize benziyor.O zaman 3 bölümmüş.Section 1: use of english 35 puan section 2:reading comprehension 45 puan section 3:writing 20 puan.Bunda da toplamda 50 puanı geçmek gerekiyor olabilir.Ona göre çalışayım.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
  • @:AlacaKaranlık:

Peki 100% ve 30% ingilizce eğitim yapan bölümlere girerkenki muafiyet sınavları farklı mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

@:AlacaKaranlık:

Peki 100% ve 30% ingilizce eğitim yapan bölümlere girerkenki muafiyet sınavları farklı mıdır ?

Farklı bir hazırlık sınıfı eğitimi alanlar ve farklı bir sınava girenler sadece UOLP-SUNY öğrencileri. Bunun dışında hiçbir fark yok. %30 İngilizce programının öğrencileri de, %100 İngilizce programının öğrencileri de aynı sınava giriyor ve aynı hazırlık sınıfı eğitimini görüyor. Hazırlık sınıfında da, lisans dönemindeki İngilizce derslerde de iki programın öğrencileri karışık olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Bulduğum sınav 2004 yılına aitmiş.Sınav söylediklerinize benziyor.O zaman 3 bölümmüş.Section 1: use of english 35 puan section 2:reading comprehension 45 puan section 3:writing 20 puan.Bunda da toplamda 50 puanı geçmek gerekiyor olabilir.Ona göre çalışayım.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...

İlginç bir simülasyon olur.

Essay yazmayı bilmiyorsan, öncelikli olarak çalışmanı öneririm.

Ayrıca şimdiki sistemde Listening soruları da var. Gerçi bu da zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

@:AlacaKaranlık:

Farklı bir hazırlık sınıfı eğitimi alanlar ve farklı bir sınava girenler sadece UOLP-SUNY öğrencileri. Bunun dışında hiçbir fark yok. %30 İngilizce programının öğrencileri de, %100 İngilizce programının öğrencileri de aynı sınava giriyor ve aynı hazırlık sınıfı eğitimini görüyor. Hazırlık sınıfında da, lisans dönemindeki İngilizce derslerde de iki programın öğrencileri karışık olabilir.

Eh napalım geçmeye çalışacağız artık. İngilizceme güveniyorum ama 1 sene kayıptan da hiç haz etmeyeceğim. Keşke IELTS sınavlarındaki gibi speaking ve communication de olsaymış. Anca kağıt üstünde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazırlık
    10 yıl önce açıldı
    Kpss öğretmenlik sınavı
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.