Şimdi Ara

ingilizce hazırlıkta kaldığında başka üniye yerleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
49.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hazırlıktan kaldım şimdi ben dilekçe verip türkçe ve aynı bölümü olan bir üniversiteye yerleşicem ama
    benim türkçe bölüm için tek üniversite var kafamda. o üniversitede bu şekilde sadece 5 öğrenci için kontenjan ayırıyormuş , diğer üniversitelerede gitmek istemiyorum
    acaba hazırlıktan başarısız olanlar için yapacağım tercihte o üniversite tutmasa kendi üniversitemde öğrenim hakkımı kaybetmiş olurmuyum ? yerleşmesem geri dönme şansım var mı ?

lütfen bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bu çok önemli benim için bilginiz varsa paylaşmaktan çekinmeyin
    (bu arada bilgisi olmayan boş yorum atıcak arkadaşlar lütfen bu önemli bir konu saçma sapan yorum atmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grejuva6 -- 19 Haziran 2013; 12:05:03 >

• şu dünyada bi benmi kaldım hazırlıktan yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

şu dünyada bi benmi kaldım hazırlıktan yav

Hocam bende kaldım hazırlıktan, Dgs ile gecmistim üniye.
    1 yil kalip turkce programa yerlestirilme isteği yapiyorsun. Bu istegi kasim gibi yapiyorsun. Osym burolarindan 3-5 arasi tercih hakkin var diye biliyorum.

Tercih yapiyorsun ama tercih gelmezse. Universitende 2. Sene egitimine hz. Tekrar devam edersin.

Birde tercih yaptigimiz yer gelse ve gitmesek kendi universitemizde kalabiliyormuyuz. Bende bunu merak ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

1 yil kalip turkce programa yerlestirilme isteği yapiyorsun. Bu istegi kasim gibi yapiyorsun. Osym burolarindan 3-5 arasi tercih hakkin var diye biliyorum.

Tercih yapiyorsun ama tercih gelmezse. Universitende 2. Sene egitimine hz. Tekrar devam edersin.

Birde tercih yaptigimiz yer gelse ve gitmesek kendi universitemizde kalabiliyormuyuz. Bende bunu merak ediyorum :)

Alıntıları Göster
    hazırlıkta kalmak kadar lanet bir şey yok ya valla hayattan soguyor insan bence bir şekilde hallet ileride karşına çıkacaktır ing yine,ben de yarım dönem uzattım okulu

• quote:

quote:

tercih yapıpta tutmasa devam edebiliceğimizi nerden öğrendin kesin mi yani bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: silvestet

hazırlıkta kalmak kadar lanet bir şey yok ya valla hayattan soguyor insan bence bir şekilde hallet ileride karşına çıkacaktır ing yine,ben de yarım dönem uzattım okulu

evet çok kötü birşey ve bölüme geçirmiyorlarya o deli ediyor beni o kadar sınava çalış öss ye gir sonra liseden beri deli olduğum bi dil önünü kapasın
    şuan yaz okulundayım geçemiycem büyük ihtimal hiç yoktan bir senem gitti ya
  • quote:

quote:

evet çok kötü birşey ve bölüme geçirmiyorlarya o deli ediyor beni o kadar sınava çalış öss ye gir sonra liseden beri deli olduğum bi dil önünü kapasın

takip bende kaldim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

quote:

takip bende kaldim

deü de %30 bölümlerde ilk sene hazırlıktan kalınca dilekçe ile türkçe bölüm derslerini alabiliyormuşsun doğrumu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

quote:

takip bende kaldim

deü de %30 bölümlerde ilk sene hazırlıktan kalınca dilekçe ile türkçe bölüm derslerini alabiliyormuşsun doğrumu

bende öyle sanıyordum ama bazı bölümler de yok benim bolumumde oldugu gibi

• Bu nasil oluyor arkadas. Ankara üni. De var midir bole olay. :))
  • quote:

Bu nasil oluyor arkadas. Ankara üni. De var midir bole olay. :))

zorunlu hazırlığı varsa tabiki var
  • quote:

quote:

Zorunlu hazirlik zatenn. Bi dahs okuyorsun. Dilekçe verip nasil bolume vercez. Muhemdislik fakultesi benimki. Muhendislige mi vercez.
    Yabanci diller yuksekokuluna mi
  • quote:

quote:

quote:

Zorunlu hazirlik zatenn. Bi dahs okuyorsun. Dilekçe verip nasil bolume vercez. Muhemdislik fakultesi benimki. Muhendislige mi vercez.
    Yabanci diller yuksekokuluna mi

ben senin dediğini bu şekilde kalma varmı diye anladım pardon
    dilekçe olayını bölümü arayıp öğren
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    bende zorunlu hazırlıktayım kesin 1.yıl sonunda mı türkçeye geçis hakkımız doğuyo çoğu yerde 2. sene sonunda geçiş oluyo diyolar
  • deadniqht D kullanıcısına yanıt
    Ilk sene sonunda geciliyor biliyorum
  • quote:

Ilk sene sonunda geciliyor biliyorum
    Hazirlikta 1. sene sonunda kaldigin taktirde turkce bolumune gecme icin basvuru isteye bagli.İstemezsen 1 sene daha derslere girmeden sadece muafiyet sınavlarına girmekle okursun.Ama ikinci senenin sonunda universitetnin verdiyi son muafiyet sinavi hakkinida kullanip gecemezsen o zaman turkce bolume geçiş basvurusu zorunlu oluyor.Ve 2. sene sonunda geçemeyen öğrenci İTÜ,Boğaziçi gibi türkçe bölümü bulunmayan ve tüm bölümler için zorunlu ingilizce hazırlığı bulunan üniv.lerde okuldan şutlanir.Yani üniv.le ilişiği kesilir.Öğrenci kendisi bizzat ösym nin ilan ettiği müracaat tarihinde açılan türkçe kontenjanlara başvurur ve öss puanina göre başka uniye veya okuduğu bölüme eşdeğer türkçe bölümü varsa,kontenjan açılmışsa ve ing.ce hazırlık zorunlu değilse kendi unisine yerleştirilir.Ama her başvuranda yerleşmiyor,açıkta kalanlarda oluyor tabii.Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    mesaj için sağol ama bahsettiklerini zaten biliyorum
    benim sorum ilk mesajdada yazdığım gibi türkçe bölüm için başvursam ve yerleşemesem 2. sene için sınavlara girme hakkını kaybedermiyim
  • quote:

mesaj için sağol ama bahsettiklerini zaten biliyorum
    benim sorum ilk mesajdada yazdığım gibi türkçe bölüm için başvursam ve yerleşemesem 2. sene için sınavlara girme hakkını kaybedermiyim
    Kardeş klavuzda öyle bir kısıtlayıcı madde yok.Ve klavuzdaki şu maddeye binaen ( b) Hazırlık sınıfında başarısız olduğu tarihi izleyen, iki eğitim-öğretim yılı içinde başvuruda bulunmak.) şöyle anlam çıkıyorki bu yıl yerleşemezsen önümüzdeki yılda başvurabilirsin.Ama yinede okuldan ösym den falan teyit ettir.Çünkü bir defa başvuru hakkı vermiş ola bilirler.Ve İstersen geçen yılın klavuzunu iyice oku:
    Buda genel duyuru:
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-13749/2012--zorunlu-yabanci-dil-hazirlik-siniflarindan-basari-.html
    Galiba Üniversiten Ytü.Okulun hazırlıkta başarısız olanlarla ilgili bu yıl için duyurusu:

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Kardeş klavuzda öyle bir kısıtlayıcı madde yok.Ve klavuzdaki şu maddeye binaen ( b) Hazırlık sınıfında başarısız olduğu tarihi izleyen, iki eğitim-öğretim yılı içinde başvuruda bulunmak.) şöyle anlam çıkıyorki bu yıl yerleşemezsen önümüzdeki yılda başvurabilirsin.Ama yinede okuldan ösym den falan teyit ettir.Çünkü bir defa başvuru hakkı vermiş ola bilirler.Ve İstersen geçen yılın klavuzunu iyice oku:
    Buda genel duyuru:
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-13749/2012--zorunlu-yabanci-dil-hazirlik-siniflarindan-basari-.html
    Galiba Üniversiten Ytü.Okulun hazırlıkta başarısız olanlarla ilgili bu yıl için duyurusu:

bi daha arıyıp sorucam , tatilin başında aramıştım bana düzgün bir cevap verememişlerdi ya konuya hakim değildi yada meşguldü neyse
    ilgilendiğiniz için sağolun teşekkür ederim

• Mr.Mete kullanıcısına yanıt
    devamsızlıktan kalsakta ilk sene sonu tercih yapabiliyo muyuz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.